icon

Schudli ste systémom jedno jedlo denne?

4. okt 2022

Baby schudla ste niektorá systémom - len jedno jedlo denne? Ja sa snažím schudnúť, mám problémové hlavne boky a pás, tam sa mi tuk ukladá najviac. Zmenila som stravu s vyradila cukor, sladkosti, sladké malinovky, nezdravé jedlá. Ale zmenu nevidím. Zaradila som cvičenie - drepy, mŕtvy ťah a tak ďalej.
Tak som sa rozhodla pre radikálnejší krok a to jedno jedlo denne.
Máte niektorá skúsenosti a schudli ste?

mpg
4. okt 2022

Pri tej výške, je tá váha dosť dobrá, niekedy pribúda tuk na pás a boky s vekom. Ja obyčajne začínam jesť okolo 8,00h a po 17,00h už nejem, to som si tak zvykla. Raz som sa rozprávala o chudnutí s internistom (pretože teraz mám už miernu nadváhu, ale to spôsobuje liečba štítnej žľazy) a hovoril, že treba znížiť príjem jedla, ale nie spôsobom, že jesť 1x za deň, ale normálne, len menšie porcie (dobre si je aj zapisovať a potom si to pozrieť, čo sa tam všetko nazbieralo, lebo všetko sú kalórie navyše). Dobre je aj cvičiť, chodiť pešo, behať.

bashee
4. okt 2022

@lilope dobre. 🙂👍

euka210
4. okt 2022

Tak toto je somarina, ze hladovat, treba male porcie pravidelne, vela ovocia a zeleniny, pohyb.

sienkoo
Odpoveď bola odstránená
janka1011
9. okt 2022

Ja som tak robila ale už veľmi dávno, že jedno jedlo denne. Brutálne som vtedy schudla, potom som s tým prestala, lebo sa ma každý pýtal či nie som chorá.

sienkoo
9. okt 2022

@janka1011 problém je, že keď chudnete tak že nič nejete, alebo teda len jedno jedlo denne tak strácate živiny a chudnete aj zo svalov. Potom má človek pocit, že máte prepadnuté líca a že ste "chorá"... Preto treba jesť veľa ale správne potraviny 🙂 čiže nastaviť kalorický príjem a príjem makroživýn a telo sa bude pekne tvarovať 🙂

janka1011
10. okt 2022

@sienkoo no áno, to bola jednorázová záležitosť, bola som mladá a hlúpa...🙈

diaszoky
10. okt 2022

Ano a brutalne

sienkoo
10. okt 2022

@janka1011 Každý sa učíme.. nie všetci rozumejú správnemu stravovaniu. Dôležité je, že ste otvorená sa učiť !🙂

ropucha6
10. okt 2022

23/1 podla mna nevydrzis a telo dostane sok a zatne sa. Skus radsej 16/8, to je v pohode udrzatelne, telo nie je v takom strese a stihnes aspon dve jedla.

victoriab
10. okt 2022

Neschudla som systémom jedno jedlo denne, ale týmto systémom možno zabijem pár ľudí denne... Neblázni, nastav si to v hlave, lebo jedno jedlo denne je pre mňa choré.

mikadooo
10. okt 2022

Prepáč... Ale veď ty máš úplne zdravú váhu... Si si istá, že ti tá tvoja váha vypľula naozaj správne údaje? Nechceš to radšej riešiť na preventívke u doktora, ktorý ti zistí z krvi nejaké hodnoty, ktoré napovedajú, či je niečo zle, alebo nie? Lebo 175cm a 61kg mi príde úplne že v pohode 🤷🤷🤷.

autor
10. okt 2022

Ja už s zúfalá. Keď nejem, tak chudnem. Akonáhle sa najem, aj keď málo, tak priberiem. V práci nachodim denne 7-10 km a ja jednoducho nechudnem. Teraz som nabrala 1,5 kg po tom, čo som to schudla. Hladovkou, respektíve jedla som veľmi málo. Mne už šibe z tej váhy.

evica17
10. okt 2022

prosim, v zaujme svojho zdravia a svojej psychiky, vyhladaj psychologa/psychiatra, s velkou pravdepodobnostou trpis uz anorexiou. jest sa musi, musis prijat kalorie minimalne v hodnote tvojho bazalneho metabolizmu. to je to co robi a spali tvoje telo ked by si nic nerobila, tvoje vnutorne organy a bunky na svoju pracu , ktoru ti nevnimas, a ak toto prijmes tak nemas sancu z toho pribrat, lebo to telo to za tych 24 hodin spali.

sienkoo
10. okt 2022

@mikadooo Váha nie je dôležitá. Nakoľko viete mať 61 kíl a mať krásne vypracovanú postavu a viete mať 61 kíl a byť proste pri tele 🙂 ... čiže dôležitejšie je sústrediť sa na fotky pred a po, na veľkosť oblečenia 🙂

sienkoo
Odpoveď bola odstránená
autor
10. okt 2022

@evica17 Veď ale ani nechudnem. A ja chcem schudnúť.

autor
10. okt 2022

@sienkoo Veľkosť oblečenia mám M, občas L kvôli ramenám. Inak mám príšerné miery, cez prsia 92, pás 74 !!! a boky 98!! Strašné. Ešte mi vychádza, že mám veľa podkožného tuku.

sienkoo
10. okt 2022

podkožný tuk treba eliminovať stravou 🙂 ... ako som písala, treba jesť vela ale správne potraviny 🙂

mikadooo
10. okt 2022

@sienkoo váha JE dôležitá. Má 175cm a 61kg. Ona chce schudnúť, to v mojej reči znamená úbytok váhy - nie vyformovanie postavy. A ja jej píšem, že má optimálnu váhu. Ak chce vypracovať svoju postavu, to je iná vec a určite to nedosiahne tým, že bude jesť jedno jedlo denne... Cvičenie som nejak v jej úvodnom príspevku nezachytila...

evica17
10. okt 2022

neviem, ale pride mi to ako posadnutost svojou vahou. vahu mate ok, ak chcete schudnut tuk a nabrat svaly, treba jest aby sa svaly mali z coho budovat a cvicit silove cvicenia. a tuk v rovnakej vahe ma vasci objem ako svaly. a jednym jedlom denne, alebo hladovanim neschudnete zdravo. iba si dodrbes telo. hladaj psychologa, rychlo, kym to nebude take zle

maris5
10. okt 2022

24 hodinovy post (1 jedlo za den) je dobre robit tak raz, max 2. do tyzdna. Ale mas sa normalne najest, do syta. Nemusis prilohy, zemiaky, ryzu.... ale najest sa do syta. Dalsie dni napriklad 16:8, 8 hodin mas 2x jedlo, 16 hodin nie. Vola sa to prerusovany post.
Teraz citam, ze mas vysku 175 a vahu 61, tak to skor potrebujes formovat postavu ako extremne chudnut.

sienkoo
10. okt 2022

@mikadooo podľa mňa nemáte pravdu 🙂 ... váha ju vie tak maximálne iba deptať.. myslím si, že pod pojmom chcem schudnúť myslela že chce vyzerať lepšie, chudšie, zdravšie ... a takto by mal rozmýšlať každý. Mrzí ma že to máte v hlave inak. Raz som mala 61 kíl a mala som telo rozkysnuté a teraz mám tak isto 60-61 a moja postava vyzerá super. A to si myslím, že chce docieliť aj pani, čo písala príspevok ...

autor
11. okt 2022

Ja mám bochanky na bokoch, chcela by som to dať preč, tiež zúžiť pás.

autor
11. okt 2022

Pohybu mám v práci dosť, denne nachodim 7-10 km.

sienkoo
11. okt 2022

bez nastavenej stravy to dole nepojde...

autor
11. okt 2022

@sienkoo úplne som vyradila cukor, sladkosti, sladené limonády. Dávam si pozor na to, čo jem.

sienkoo
11. okt 2022

a máte správne nastavené kalórie a MAKRÁ? ... to je dôležité. Je dobre že ste vyradili sladké limonády a prebytočný cukor ale čo ostatné makrá ako bielkoviny, vlaknina a tuky? máte ich správne rozložené? ... pochybuhjem. Lebo keby ste mali tak by ste na sebe videli zmeny, nemám jediného klienta, ktorý by na sebe nevidel zmeny po úpravach a dodržiavaní stravy. Takže niekde bude chyba ked to nejde dole...

autor
11. okt 2022

@sienkoo To vôbec neviem. Nevyznám sa v tom. Ja som vyradila úplne chleba, sladkosti, malinovky, cukor a také tie nezdravé veci
Ale stalo sa mi, že som si dala Brumíka, potom som mala výčitky. Keď hladujem, vidím zmeny aj keď mierne, ale viem, že hladovanie nie je cesta. Mne proste z bokov neubúda a neubúda.

sienkoo
11. okt 2022

vyradiť sacharidy nemá zmysel (chlieb) .. sacharidy vám takisto dodávajú dávku energie. Ak s tým potrebujete pomôcť tak mi napíšte ja vám napísať správu neviem. Ja som mala rovnaký problem pred 5 rokmi, tiež som si myslela, že musim vyradiť chleba a pod. nieje to pravda! Keď počujem že je chleba nezdravý chce sa mi ...... :/ Treba mať zdravý vzťah k jedlu..