icon

Schudnúť počas užívania antidepresív: Je to možné?

30. júl 2025

Ahojte, prajem pekný večer.
Má niekto skúsenosť so schudnutím počas užívania antidepresív? Užívam ich 4 mesiace, cítim sa často unavená, zlenivela som a pribrala som pár kíl. Pred nasadením liečby sa mi podarilo schudnúť 18 kg, a rada by som sa znova dostala do formy.
Podarilo sa niekomu chudnúť aj počas užívania AD? Budem vďačná za vaše rady a skúsenosti. 🙏🙂

knmmch
30. júl 2025

@anonym_autor aké AD užívaš?

autor
30. júl 2025
@knmmch

@anonym_autor aké AD užívaš?

@knmmch Seroxat

knmmch
30. júl 2025

@anonym_autor njn, niektoré AD zvyšujú chuť do jedla, pri Seroxate by to tak nemalo byť, ale nemám vlastnú skúsenosť.. ..ale pri úprave stravy a pohybe by chudnutie nemalo byť problém.. ..len sa treba premôcť..

taktotedanie
31. júl 2025

@anonym_autor ja som mala znameho, pocas liecby sa mu ulavilo, celkovo bol plny zivota, znova to bol on co kedysi a vyrazne sa zacal o seba starat pretoze nechcel byt na liekoch do konca zivota, stravoval sa velmi zdravo, nasiel si sport co ho extremne zacal bavit a pocas uzivania AD schudol takmer 15kg , samozrejme AD neskor vysadil pod dohladom lekara a este dal dole dalsich 5kg, udrzuje nielen hmotnost ale aj dobru naladu 🙂
Treba sa udrzat, zvysuju chut k jedlu ale je na tebe co vkladas do ust 🙂

libusak
6. aug 2025

AD znizuju bazal. Da sa schunut ale musis mat vacsi deficit ako pred uzivanim.

autor
6. aug 2025
@libusak

AD znizuju bazal. Da sa schunut ale musis mat vacsi deficit ako pred uzivanim.

@libusak je to ťažké veľmi som po nich unavená a akonáhle mám nízky prijem kcal,tak ide na mna úzkosť nekonečný kolotoč toto 😣😖

anonym_8aba6d
6. okt 2025

@anonym_autor Ja mám v okolí čo to majú opačne.

anonym_8aba6d
6. okt 2025

@anonym_autor Ale mama priberá aj celý život nadváhu a aj jej povedali, že pri AD veľmi chutí jesť. Naopak keď sa stav zhorší tak schudne veľa.