icon

Schudnutie z veľkej váhy

ivetka1445
12. jan 2023

Ahojte ... Mám 25 rokov tri detičky som dosť sedavy typ ženy ľúbim veľmi papat sladké ..a piť sladené nápoje nemám absolútne žiadnu motiváciu mám 159cm a 92 kg bojím sa že sa dostanem na trojciferne číslo a preto som sa rozhodla niečo zo sebou robiť bojím sa že sa manželovi zapáči krajšia chudsia a to nedovolím .. chcem schudnúť . Lenže vôbec neviem ako začať nejaké rady typi motivácia ktorej sa podarilo schudnúť viac ako 30kg a nemá ovisnutu kožu 🥴 dakujeeeem 😍

nyusika
13. jan 2023

@nikaleo17 napíš o dva roky, či si stále držíš novú váhu.
Neverím, že dokážeš dlhodobo takto málo jesť.

petkazamborska
13. jan 2023

@ivetka1445 moja kamoska prestzala pit vyprazane jedla pecivo , pije vela vody namiesto sladkych napojov, a zacala chodit po meste hodinu , byva na velkom kopci u nas v meste a ide na dalsi kopec k nemocnici , krasne pochudla, mozno uz aj 7-10 kilo ,

kvetinka75
13. jan 2023

@mimibabybell Bukovský má dobré videá. Síce nie so všetkým súhlasím ale kopa vecí dáva logiku a fungujú. Tiež som ho nemusela ale ke´d som si pozrela zopár jeho videí, tak som trošku zmenila názor.

kvetinka75
13. jan 2023

@zuzuliennka1 presne tak a dá sa kupovať aj v akcii. Ja veľakrát idem do obchodu, že neviem čo ešte budem jesť, popozerám čo je v akcii a pripravím z toho jedlo.

srnka79
13. jan 2023

@ivetka1445 ano, je to tak. Presne takto sa stravovala pocas prace sesterka, ale ona mala aj dost velky vydaj energie v pohybe, kedze musela. Takze sice bola baculka, ale neslo to do extremov. Cukor je rychla energia, ale potom zas rychlo klesne a clovek sa citi unavenejsi, mozno s tym suvisi, ze je taky sedavejsi, tazko povedat, u mojho dietata to funguje tak, ze po cukre je hyperaktivny a ked mu klesne, tak nervaci a pyta dalsie sladke😆 musim ho obmedzovat. Idealne je naucit sa na pestru stravu (lahko sa hovori, sama s tym mam problem to dobre zmanazovat) a porcie, ake si telo vyzaduje, ale radsej mensie, poriadne pozut. Malo stravy je podviziva, vela stravy je roztahovanie zaludka a priberanie, plus unava z preplnenia, organizmus chce oddychovat a travit🙂 ja som hodne starsia a metabolizmus sa mi riadne zmenil, uz nemam sancu zjest trojchodove menu, iba ak by bolo cele polovicne. Aj taky experimentalny tyzden pomoze - vyskusat fakt normalnu stravu bez sladkych nahrad, ved cukru je dost aj v ovoci, zelenine, pecive, dat maximalne ten jeden keksik na desiatu alebo kocku cokolady po obede, ked je chut na sladke a vymenit sladene vody za cistu, caj, riedene ovocne stavy. Ale urcite nehladovat. Ked telo sokujeme, tak si nasledne uklada zasoby na horsie casy. No a co sa tyka tej ovisnutej koze, tak to asi zavisi od mnohych faktorov, ale ak clovek nechudne rapidne, ale postupne a je mlady, plus spevnuje telo cvicenim, tak ta koza je este pruzna a prisposobi sa. Ja som sice schudla len cca 12-13 kg za pol roka kvoli chorobe zaludka a ziadny problem, asi je to ine, ak niekto za rok schudne z morbidnej obezity 50-100 kg, to uz ta koza nezvladne a musia jun riesit chirurgicky (to som zas moc mudra z telky😂). Pa

avanka
13. jan 2023

@nikaleo17 ja som po ovsených vlockach hladná a jogurt má nezasyti vôbec .

@ivetka1445 máš tu veľa rád, ja prispejem svojou troškou. Na výšku 176 cm som celý život vazila cca 78 kg. Po pôrodoch sa toto číslo vyšplhalo na 90 kg, počas tehotenstiev som pribrala len cca 11 kg, ale keď som kojila, stále som jedla..keksíky, koláče, blbosti. Na varenú stravu som nikdy nebola.
Keď som raz videla fotky z dovolenky pri mori, zhrozila som sa a to bol prvotný impulz. Schudla som 29 kíl a vážim 61 kg. Zacala som mačingovou, kde som za 28 dní dala dolu 10 kg. A potom to už išlo, pridala som pohyb, v podstate delenú stravu, ale tak nejako intuitívne, podľa žiadnych tabuliek. Odbúrala som sladké, dala som si radšej kúsok horkej čokolády alebo lyžicu medu. A pridala som pohyb, jazdím na bicykli, robím rychlochodzu, chodíme na turistiku.
Šla som z veľkosti 46 na veľkosť 36, cítim sa dobre...jem už v podstate všetko, v menších množstvách, dám si kľudne aj sladké, ale pohyb je základ.
Na mňa kalorické tabuľky nikdy nefungovali, keďže som nedokázala naplniť čísla a bola som v deficite denne. Jem proste intuitívne a keď si jeden deň doprajem, na ďalší trochu uberiem. Ja by som nedoporucovala jesť 5 krát denne, lebo podľa mňa dáš toho jedla veľa a žalúdok si musí medzi jedlami oddýchnuť.
Chudnutie je najmä v hlave, ako sa nastaviť, schudnes ľahko ,ale horšie je udržať si to.
A samozrejme ťa to poznamená,lebo keď raz schudnes 20 kíl,už nikdy nebudeš chcieť byť tučná. Denne sa vážim a váhu si sledujem.
Dôležité je však jesť...ja som sa jesť bála, lebo veď čo ak zase priberiem. Ale..neviem, proste som to akosi pochopila, jem 3 krát denne a naozaj všetko, kľudne si dám aj rezeň a zemiaky šalát, váha sa už akosi ustálila.

mirkaandrej
13. jan 2023

@ivetka1445 prerušovany post 8 / 16.. To znamená, ze 8 hodín ješ a 16 hodín nie, ja som si dala čas jedenia od 9 do 17. Obmedzis sladke, ťažké jedla bielu múky. Na začiatok je aj to super, a potom viac pohybu, chodenia, cvičenie doma - ja cvičím a Mel B, ma krátke 10 minútové videa. Piť veľa vody. Prvé dni sú vždy ťažké, aj kým si telo nato zvykne, ale potom to budeš už brať normálne, a hlavne žiadne prejedanie sa, to ze 8 hodín môžeš jest neznamená, ze do seba napchas všetko čo chceš.

michaelamichelle
13. jan 2023

Je v poriadku, že nie si športový typ. Keď chceš len schudnúť a nie spevňovať, tak nemusíš ani cvičiť. Stačí ti len trošku zmeniť (nie obmedziť!!!) stravu a pridať pohyb. Napr. namiesto horalky ako si spomínala si daj grécky jogurt s čučoriedkami. A hlavne snáž sa urobiť denne aspoň 10-tisíc krokov. Prechádzky sú strašne podceňované, ale ver mi, že pri chudnutí dosť pomáhajú. Ide o najľahšiu formu pohybu. Vezmi rovno deti a choďte spolu niekam. 🙂 Začni zľahka.

zahadka
13. jan 2023

@ivetka1445 letmo som prešla, čo ste tu popísali, jediná rada, choď do skupiny Cesta k mojej premene tu na modrom koniku. Je tam veľa príspevkov, ktoré môžeš zúžitkovať, navrchu je pripnuty príspevok,ako si nastaviť tabuľky, potom odporúčam nájsť v príspevkoch missbau (neviem presne jej nick, ale nejak tak). Ona tam má viac konkrétnych článkov, odborných, prečo a čo robiť, hlavne logicky vysvetlené. A ešte som chcela napísať, že chudnutím míňať peniaze nebudeš, skôr ušetris, vôbec nemusíš kupovať nejaké drahé potraviny. Stačia tie, čo si zvyknutá, len v menšom objeme. Keďže sladké vody vymenis za čistú vodu a prestanes pojedat sladkosti, zmenšíš porcie, tak ušetríš. Za ušetrené si potom kúpiš, menšie oblečenie...ja začínam opäť, tiež som už na tom zle....len ja už teóriu ovládam, mne treba iba pevnú vôľu. Držím palce, hlavne nezacni dietovat, iba jedz v limitoch a pôjde to samé. Ono ani cvičiť ti netreba, len potom je telo iné, ak chceš peknú postavu, že to bude vyzerať pekne žensky, tak to treba cvičiť. A koža sa ti môže stiahnuť, keďže si ešte mladá. Ale určite je lepšie byť štíhla s trochu kože ako tučná, nemotorna atď...

ivetka1445
autor
13. jan 2023

@rebeka7501 ďakujem za radu ale podľa mňa každý vie čo som tým myslela

zuzuliennka1
13. jan 2023

@nyusika presne tak 🙂 tiez nerozumiem tomu mytu, ze zdrave je drahe 🙂 a dnes uz kaufland, lidl aj tesco maju napr. cottage/skyr/tvaroh/.. ako vlastne znacky, cize este lacnejsie
uznavam, ze zelenina/ovocie, ceny isli hore, ale jedno jablko, s hruskou na desiatu - syte, sladke, lacnejsie, zdrave

srnka79
13. jan 2023

@avanka samozrejme, ze som nemyslela 5x denne obed drevorubaca😄 (ak je to reakcia k mojim postrehom), ja som len reprodukovala moje skusenosti a rady od lekarov, kedze kvoli problemom so zaludkom som musela jest malo, ale castejsie, lebo hladna bolo zle a najest sa tiez zle, to bol soecificky pripad, tak hlavne vyzivne a pestre a aj podla chuti, iste. Telo najlepsie vie, co mu chyba a to si pyta, ale myslim, ze pri rafinovanom cukre ide o zavislost, tam je to trochu ine, ono pyta a pyta a ked ho vysadime (obmedzime) zvykneme si, ze ho nemame... a iste, aj kratkodoby post je obcas fajn, ak je clovek zdravy a nema rozne obmedzenia, ako napriklad cukrovkari... napriklad moja mama nema ziadny problem ani s miesanim roznych potravin, ani s mnozstvom, ani s tym, ze sa rano vobec nenaje a pred spanim sa nadruzga ako kon a nic (chvalabohu). Mna by to vsak zabilo😂 proste musi poskusat a suhlasim, ze ten pohyb a dostatok tekutin je zaklad, inak sme kazdy iny. Tiez mam relativne ustalenu vahu a kolise to cca 1-2 kg horedolu, len mam aj hist.intoleranciu a vraj mam drzat dietu a varit podla toho, co zatial neviem, bude to boj🤦😂. Vsetko dobre👍

avanka
13. jan 2023

@srnka79 nie na teba, tak všeobecne..mne stačí jesť 3 krát denne do sýtosti, iný si to rozdelí do 5 dávok. Len som minule čítala, že keď ješ 5 krát denne, zješ viac jedla aj kalorii

rebeka7501
13. jan 2023

@ivetka1445 ja y/i

mimibabybell
13. jan 2023

@kvetinka75 áno presne presne ako vravíš🙂

krkavcia_mater
13. jan 2023

@ivetka1445 vyhladat lekara dietologa, liecbu obezity budete mat hradenu zo zdravotneho poistenia.. urobia vam jedalnicek aj pohybovy plan

budemmamina
13. jan 2023

@avanka mne napríklad vyhovujú 2 väčšie jedla neskoré sýte raňajky a neskorý sýty obed. Dbam aby som mala na tanieri hlavne bielkoviny - zeleninu, ovocie a nejaké sacharidy. Podvečer si dávam ovocie s jogurtom len alebo pod. Aj sa lepšie cítim a snažím sa dodržiavať to ako prerušované hladovanie 16:8. Jesť 5 x denne mi nechutí. A plus spať aspoň 8-9 hodín a pravidelne sa hýbať aby sa tepová frekvencia zdvihla na 60% maxima aspoň 3-4 týždenne 20-30 minút. Doktorka mi povedala že sa vtedy uvoľňujú protizápalové hormóny a keďže tuk je zápalové tkanivo dosť to pomôže.

sidicek
13. jan 2023

Podľa mňa už len vynechanie sladenych nápojov a sladkosti schudneš.Inak nechápem, ze pri 3 deťoch posedavas, kto sa o ne teda stará?

rebeka7501
13. jan 2023

@ivetka1445 ja som myslela i/y 😉

ivetka1445
autor
13. jan 2023

@sidicek nemyslela som to tak že sedím celý deň samozrejme periem varím upratujem hrám sa s deťmi atď atď len keď deti spia alebo niečo podobné a ja mám chvíľku pre seba tak sedím pozerám tv na miesto toho aby som zacvicila alebo išla na prechádzku

andreagajewska
13. jan 2023

@ivetka1445 ahoj Ivetka, je suoer že chceš niečo zmeniť nielen kvôli manželovi ale aj kvôli sebe. Držím Ti palce nech sa podarí 👏🏻🙂👍🏼

zibi
13. jan 2023

@ivetka1445 skuste ivku mahelovu,jedalnicky.sk
Velmi dobre poradi,jedalnicek zostavi .atd

ivetka1445
autor
13. jan 2023

@andreagajewska ahoj veľmi pekne ti ďakujem si zlatá 🥰

majarumm
13. jan 2023

Obmedziť hlavne sladké vody, z tých sa priberá najviac. Ja som len menej jedávala a snažila som sa obmedziť sladké. Na nejaký pohyb a hlavne cvičiť nie som 😂 schudla som 14 kilov do pol roka cca. Už je tomu 3 roky a stále ok 🙂

marienka56
13. jan 2023

@ivetka1445 Odporúčam kúpiť si knihu od Antonie Mačingovej "Najedzte sa do sýtosti" . Prečítajte si to veľmi pozorne , aj 2x. Perfektná kniha aj s jedálničkom

phiby83
13. jan 2023

@ivetka1445 skús si stiahnuť apku kalorické tabuľky a prvý týždeň len zapisuj všetko čo zješ fakt zostanes prekvapená z toho a potom aspoň začať úpravou stravy a keď sa ti rozbehne metabolizmus pridať aspoň nejaký pohyb tj prechádzky jóga i keď pri troch deťoch mi príde nereálne iba sedieť

soffyee
13. jan 2023

@ivetka1445 Ahoj ja za seba skus si pozriet stranku schudni s dave dostanes jedalnicek na seba na cely mesiac plus cvicenia kazda sobota online rady uzasny manzelsky par ja som isla z 80kg a za 3mesiace 63kg 🙂 mam 4 porody za sebou a nikdy by som nepovedala ze sa mi to postasti ☺️ drzim prsty skus sa mrknut

lacibo
13. jan 2023

@elenajezova 57 kg na 169 cm mam aj ja a to nosim 36..a ty chcee este 5 kg?? To veru nechapem..podla mna to uz mas idealne😊

lacibo
13. jan 2023

@ivetka1445 pit len nesladene..ziadny alkohol, to su brutal kalorie..jest mozes vsetko ale malo..sacharidov menej, viac zeleniny, strukovin..nechci schudnut hned..radsej pol roka chudni ale nastalo..😏..a pohyb..kde sa da peso nie autom..vela vela chodit..po.schodoch namiesto vytahu a pod..a sex je tiez dobry na podporu chudnutia..viackrat do tyzdna..a kila pojdu dolu a manzel bude tiez spokojny😅

dejna_
13. jan 2023

@ivetka1445 ja ti odporúčam.program schudni s dave..nájdeš ich na FB a instagrame. Idem v programe tretí mesiac a za prvé dva mesiace som dala dole 7.3 kg 💪..žiadna hladovka a bez cvičenia ..chutné recepty. Ako fakt som tomu neverila ale nie je to diéta, sú tam.rozne recepty na každý jeden deň ale také ako jeme bežne len zdravé verzie.