icon

Sedavá práca a pohyb

29. sep 2023

Mám sedavú pracu , ake cvičenia alebo športy su najlepšie na chrbticu a lebo celkovo na telo aby človek po rokoch v praci neochabol? pracujem až do 17 vstavam o 7, veľa času nemám no rada by som mala pohyb aj cez tyzden nie len vikend.

sissy27
•
29. sep 2023

akýkoľvek šport alebo pohyb, nemusí byť zameraný na chrbát. Ale napríklad plávanie je také komplexné, len je dôležitá správna technika. Ja mám podobný pracovný čas ako ty a stíham v pohode 3x do týždňa chodiť cvičiť. Je to len o prioritách.

kvetinka75
•
29. sep 2023

joga, kalanetika, SM systém, veľa z toho sa dá cvičiť aj doma. Na youtube máš aj rôzne cviky zamerané iba na chrbát

dubraska
•
29. sep 2023

podľa mňa každý jeden pohyb alebo teda športová aktivita sa počíta len a len k dobru. vhodný je podľa mňa hlavne strečing, možno jóga, ale napríklad aj taký beh ti vie precvičiť pekne celé telo

tanickalab
•
29. sep 2023

Akýkoľvek pohyb je lepší ako žiadny. Ideál pilates, joga a kombinovať to s niečím živým. Nejaké kruhové tréningy, beh a takéto niečo. Na striedačku.

espeo
•
29. sep 2023

Chodiť čo najviac pešo z prace, do práce. Prechádzka v sviznom tempe počas obecnej prestávky. Postaviť sa ciele on stola každú hodinu. Kratky strecing s palicou pocas tych prestavok. Nordic walking. A ostatne, vyššie spomínané...

april171
•
29. sep 2023

Šport po robote to nezachráni, telo je z celého dňa skrátené, stuhnuté. Dôležité je zaradiť pohyb aj v práci, radšej ísť za kolegom než mu zavolať, urobiť každú hodinu 10 drepov, ponaťahovať sa atď. Proste nesediet ako prikovana pri PC. Možno urobím o 10 percent menej, ale budem zdravá.

autor
•
1. okt 2023

Koľko pohybu by mal mať človek pri takejto praci? Stači cez tyždeň ked idem pešo do prace (2km) z prace (2km) a cez vikend idem plavat alebo behat? Alebo by mal byť ten pohyb/ šport denne

marca12
•
1. okt 2023

Dobre je aspon 15 minut denne zaradit posilnovacie cvicenia na vnutorne svalstvo.