Skúsenosti s Mounjaro: Ako rýchlo ste schudli?
Ahojte,všeobecný lekár mi dnes predpísal mounjaro ,zaujímali by ma vaše tipy a rady,za koľko sa van podarilo schudnúť,vedľajšie príznaky,atd ,ďakujem😊
Zatiaľ 12kg - 4kg/mesiac. Nežiadúce účinky žiadne.
Liek za teba neschudne - zapisujem KT a zvýšila aktivitu.
Keď uvidíš ako číslo klesá hneď budeš mať väčšiu chuť do KT aj pohybu, predtým som sa drela ako sprostá a číslo na váhe rovnaké, teraz úplne iný človek.
@anonym_0711af a prečo užívaš aj ten liek?
@anonym_602c72 tu máš odpoveď: "predtým som sa drela ako sprostá a číslo na váhe rovnaké"
@anonym_602c72 potlaca chut na jedlo.
@anonym_autor bez aktivity a upravy stravy ti bude na 2 veci, to, že pani nemala ziadne neziaduce ucinky, ty ich mať môžeš, skus čítat viac do hĺbky toho lieku, keď ho prestaneš užívať, kila sa budú vracať späť
lieky na chudnite, rakovina pankreeas a peniaze. to vazne?
@anonym_autor Ahoj, chudnutie je naozaj rýchle, prvé kilá boli najmä voda, to zletelo v priebehu pár dní naozaj asi 6 kíl, bola som nonstop na wécku a išli zo mňa litre. Hneď som odpuchla a doslova "spľasla", bolo to neuveriteľné, potvrdilo sa mi, že som bola neuveriteľne zavodnená.
Ber to ale ako pomôcku, je to obrovská úľava, to vypnutie neustáleho myslenia na jedlo v hlave je priam neskutočné, opísať sa to nedá, pretože ten, kto nemá problém s jedlom, to nikdy nepochopí. A ten, kto ten problém má, uvidí a strašne mu odľahne. Vždy sa hovorí, že na chudnutie sa musíš nastaviť, upratať si to v hlave - a toto je presne to, čo ti neuveriteľne pomôže. Pracovať na tom ale už musíš sama - tým, že prirodzene budeš jesť menej, daj si pozor, aby tvoja strava bola vyvážená, mala si dostatok bielkovín, vlákniny, živín atď. Keď už budeš môcť (neviem z akej váhy ideš) zaraď cvičenie, ideálne silové. A vždy mysli na to, že toto je čas, kedy sa máš naučiť ako na to ísť správne, pretože najťažšia časť bude potom, keď liek vysadíš. To, čo sa počas toho naučíš, si budeš musieť udržať aj potom - disciplínu, menšie porcie, pohyb.
A nevšímaj si komentáre tých superľudí, ktorým stačí na týždeň vysadiť pečivo a dajú dole 5 kíl, sú mimoriadne disciplinovaní a cvičia hádam aj keď spia... a o zložení a fungovaní lieku nemajú ani potuchy. Všetko konzultuj s lekárom, pravidelne chodievaj na kontroly. Silno držím palce.
Za mňa - vedľajšie účinky žiadne, teraz ale po cca 4 mesiacoch badám trochu zvýšené padanie vlasov, môže to byť tým, ale môže to byť jarou, každý rok mi o takomto čase viac padajú vlasy. No a od začiatku januára je dole 19 kíl, ale naozaj z toho 6 alebo 7 bola len voda.
Preco toto vsade vidim teraz v kazdej skupine? Co je na tom take uzasne? To je akoze novy Ozempic ci ako? Paneboze, baby. Ved sa viac hybte a menej jedzte, naco vymyslate kraviny?
@anonym_602c72 tu máš odpoveď: "predtým som sa drela ako sprostá a číslo na váhe rovnaké"
@anonym_5a1a1f a keď prestane užívať? Už nebude musieť drieť?
Preco toto vsade vidim teraz v kazdej skupine? Co je na tom take uzasne? To je akoze novy Ozempic ci ako? Paneboze, baby. Ved sa viac hybte a menej jedzte, naco vymyslate kraviny?
@jallka11 lebo to je vynález tisicrocia.Vyborna vec, aby ľudia nemali obezitu a pridružené choroby z nej vysoký tlak, cukrovka, metabolické dg.Druha vec je pochopiť, že raz si prestane pichať.Nie iba si pichať a nezmenit stravu a pridať pohyb.Kamaratka prvé 2 m sa snažila nejedla hlúposti mala 110 kg veľmi vysoká žena.Ked schudla prvých 12 kg vyzerá to tak, že večer ideme von dá si pizzu a tiramisu a ja jem šalát ja neschudnem ona chudne🤪už vie, že aj, keď zhrešiť váha ide dole.Ked mám zaplatiť 8 mesiacov po 250 eur radšej si zaplatím trénera, alebo liposukciu😉uvidím kam to dotiahne o rok, dva.
Už som mala vypísaný recept posunula som jej ho.Bojim sa toho, že sa spomaľuje trávenie oblbuje mozog, že je sýty.Je to lákavé, ale zatiaľ nie.Zaujimali by ma štatistiky ako sú na tom ľudia rok, dva po liečbe.Ta injekcia ľudí nenaučí plánovať si jedlo, šport je to len barlička a nie každý tomu rozumie.Ale obezita a nadváha je veľký problém celej planéty, takže ako vynález je to výborný.
@anonym_5a1a1f a keď prestane užívať? Už nebude musieť drieť?
@anonym_602c72 čítaj, čo som písala vyššie. Je to pomôcka, nie zázrak, že schudne a už navždy si to udrží. Rozdiel je v tom, že drie aj teraz, ale konečne je to vidieť a jej drina má nejaký efekt.
12 tyzdnov 8 kg, 170 cm, 44 rokov, viac nejdem, bola to pre mna kratkodoba zalezitost. Nesla som z vysokej vahy, zo 69 na cca 61-62, nebudem rozpisovat preco som si to dala, dovody som mala (hormonalne) .Chodila som do fitka a behavala, aktivne zila, strava podla KT, priorita bielkoviny aj predtym, pokracujem, akurat mam o tie kila menej, aktualne udrziavam.
Konecne vidno aj svalstvo, ktore tam bolo uz aj predtym, 🙂 ci to bude mat nejake nasledky o 10 rokov netusim, spolieham sa na to a verim tomu, ze nie, lebo sa citim vyborne 😉
Co som si vsimla ja (ako vsetko, je to individualne), tak su to tieto veci:
- pocitila som zmenu az po druhej davke
- porcie cca polovicne, inac mi bolo tazko, to sa treba naucit, odpozorovat
- castejsie mi bola zima (to je ale logicke)
- nechut do jedla je vyhoda, ale ja som mala nechut aj na vodu
- snazila som sa jest stale prioritne urcity pocet bielkovin, ale byvalo mi po nich tazko, resp. protein som si musela rozdelovat do dvoch davok
- ked uz som na nieco chut, tak na nezdrave veci 🙈 ale teda vacsinou slane sacharidy, napr. tycinky, chrumky, atd 😂
- tocila sa mi niekedy hlava, ked som sa prudko postavila
- pre mna najvacsia nevyhoda, ze som nemala tolko sily, (fitko, beh - slabsie vykony, musela som zvolnit)
- a velka vyhoda, nemala som chut na vino 😉 (zboznujem kvalitne biele suche vino)
Ked to zhrniem, som spokojna, citim sa konecne dobre, pokracujem v tom co predtym, budujem svaly, drzim stravu, ale nemusim byt dlhodobo na 1000kcal denne, aby som vobec nieco schudla. Zlepsila sa mi plet, nie som taka zavodnena, myslim, ze aj hormony sa trochu ustalili, nie je to take peklo 🙂
Isla by som do toho znova. Prajem ti, nech to splni tvoje ocakavania ✊
Este doplnim, lebo niektore tie komentare su naozaj “k veci” 🤦♀️ tak ako pri akejkolvek diete, moderne teraz povedane pri kalorickom deficite, ked sa vratis z 1000 kcal na 2000kcal, tak je jasne, akym smerom to pojde ze? A je jedno, ci si schudla s Mounjarom alebo nie 🫢

Zatiaľ 12kg - 4kg/mesiac. Nežiadúce účinky žiadne.
Liek za teba neschudne - zapisujem KT a zvýšila aktivitu.
Keď uvidíš ako číslo klesá hneď budeš mať väčšiu chuť do KT aj pohybu, predtým som sa drela ako sprostá a číslo na váhe rovnaké, teraz úplne iný človek.