Sledujte, ako si ženy bez obmedzení udržiavajú váhu
Ahojte, bude to skor vylev, ale dnes mi uz prislo tak tazko z tohto celeho. Vzdy som rada jedla, jedenie si priam vychutnavam od malicka. Mama mi vzdy rozpravala, ako som uz ako male dievcatko jedla so zatvorenymi ocami a vravela, ako velmi som z mojho oblubeneho jedla stastna. Problem je vsak ten, ze si neviem dlhodobo udrzat vahu, ktoru by som chcela. Od puberty je to boj s kg a podla mna od svojich 15-tich nebol tyzden, co by som nestala na vahe. Tu nejde o ziadnu obezitu, ale o postavu hrusky so sirokymi bokmi a stehnom. Vacsinou som sa pri vyske 168 cm pohybovala medzi 60 do najviac 70 kg, ale nikdy sa mi vahu nepodarilo udrzat a stabilizovat. Aktualne som dva roky po porode s vahou 62 kg a samozrejme znova na kalorickom deficite. Kaloricke tabulky su skvela vec a naozaj mi ukazuju uz dlhodobo ako jest, ale ak si dam napr. jeden den pauzu a doprajem si viacej sacharidov, tak mam hned o 1-2 kg viacej. Uz som bola na vahe 60 kg, v sobotu som mala s manzelom rande den, dopriala som si viacej a dnes som sa vazila a som o 2 kg tazsia...myslela som si, ze sa mi vaha pohne iba o troska, ale vazne 2 kg kvoli jednemu dnu? Pochopila by som, ak by som sa cely den prezierala, ale vobec to tak nebolo. S postavou som nikdy nebola spokojna, ani ked som viacej sportovala (aktualne nemozem kvoli zdravotnym problemom s chrbticou, pevne verim, ze mi onedlho lekar povoli a nariadi, ako mozem cvicit). Tak rada by som mala vahu 58 kg, ale uz som unavena z toho, ze si stale sledujem vahu...
Nechapem, ako to robia zeny, ktore sa stravuju bez obmedzenia, jednoducho "intuitivne" a vahu si roky drzia rovnaku 😔.

Ahoj ja som na tom tak isto. Vazim sa kazdy den. Milujem jedlo jest aj varit vsetko. Ale nejedavam od tej 17 tej.. ked mam rano o 1-2 kg viac mam pokazenz naladu na cely den. Tiez mam dve deti. Nevazim sa zasadne v obdobi ovulacie lebo vtedy mam aj 2,5 kg viac. Nikto o tom nevie len ja a ani niesom prirpsvena vobec toto niekomu niekedy povedat. Ked si dam cosi nezdrave vzdy mam vycitky😢ja mam 177 cm a 63 kg a chcela by som 58. Uz rok a pok cvicim ale neprsvidelne ( stale nehake choroby deti)