icon

Sledujte, ako si ženy bez obmedzení udržiavajú váhu

30. apr 2024

Ahojte, bude to skor vylev, ale dnes mi uz prislo tak tazko z tohto celeho. Vzdy som rada jedla, jedenie si priam vychutnavam od malicka. Mama mi vzdy rozpravala, ako som uz ako male dievcatko jedla so zatvorenymi ocami a vravela, ako velmi som z mojho oblubeneho jedla stastna. Problem je vsak ten, ze si neviem dlhodobo udrzat vahu, ktoru by som chcela. Od puberty je to boj s kg a podla mna od svojich 15-tich nebol tyzden, co by som nestala na vahe. Tu nejde o ziadnu obezitu, ale o postavu hrusky so sirokymi bokmi a stehnom. Vacsinou som sa pri vyske 168 cm pohybovala medzi 60 do najviac 70 kg, ale nikdy sa mi vahu nepodarilo udrzat a stabilizovat. Aktualne som dva roky po porode s vahou 62 kg a samozrejme znova na kalorickom deficite. Kaloricke tabulky su skvela vec a naozaj mi ukazuju uz dlhodobo ako jest, ale ak si dam napr. jeden den pauzu a doprajem si viacej sacharidov, tak mam hned o 1-2 kg viacej. Uz som bola na vahe 60 kg, v sobotu som mala s manzelom rande den, dopriala som si viacej a dnes som sa vazila a som o 2 kg tazsia...myslela som si, ze sa mi vaha pohne iba o troska, ale vazne 2 kg kvoli jednemu dnu? Pochopila by som, ak by som sa cely den prezierala, ale vobec to tak nebolo. S postavou som nikdy nebola spokojna, ani ked som viacej sportovala (aktualne nemozem kvoli zdravotnym problemom s chrbticou, pevne verim, ze mi onedlho lekar povoli a nariadi, ako mozem cvicit). Tak rada by som mala vahu 58 kg, ale uz som unavena z toho, ze si stale sledujem vahu...
Nechapem, ako to robia zeny, ktore sa stravuju bez obmedzenia, jednoducho "intuitivne" a vahu si roky drzia rovnaku 😔.

Strana
z2
monymony1
1. máj 2024

Ahoj ja som na tom tak isto. Vazim sa kazdy den. Milujem jedlo jest aj varit vsetko. Ale nejedavam od tej 17 tej.. ked mam rano o 1-2 kg viac mam pokazenz naladu na cely den. Tiez mam dve deti. Nevazim sa zasadne v obdobi ovulacie lebo vtedy mam aj 2,5 kg viac. Nikto o tom nevie len ja a ani niesom prirpsvena vobec toto niekomu niekedy povedat. Ked si dam cosi nezdrave vzdy mam vycitky😢ja mam 177 cm a 63 kg a chcela by som 58. Uz rok a pok cvicim ale neprsvidelne ( stale nehake choroby deti)

Strana
z2