Som smutná, že nikdy nebudem chudá
Ahojte. V skratke stve ma ze som tucna. Vzdy som bola. Najnizsiu vahu aku sa mi kedy podarilo mat bolo 68kg. Menej sa mi nikdy nepodarilo. Meriam 168cm. Mam 27 rokov. Hneva ma ze cely zivot dosliva bojujem so svojou vahou. Ja milujem jedlo nie vzdy sa viem ovladat. Ked som mala 12 vazila som 97kg. Schudla na 70kg to som si drzala 2 roky potom som zacala priberat a priberala az na 115kg. V case porodu dokonca 132Kg 🤦 po porodoch som schudla na 74kg a za rok som pribrala na 92. Akrualne mam 87kg aby som sa mala pod kontrolou a schudla aspon zas na tych 74 mam kaloricke tabulky dodrzujem idem podla toho tak to pomaly ide dole. Len ma hneva ze sa cely zivot musim obmedzovat alebo sa neobmedzujem a potom strasne priberam. A demotivuje ma vedomie ze aj tak nikdy nebudem chuda. mozem len snivat o peknej postave. Bud som tlusta alebo pribrata no nikdy nezazijem pocit byt chuda a pekna 😔
Nie si sama ja mam 36 rokov a tiež ma trápi že mi nejde schudnúť. Ja vážim 117kg a meriam 178cm.Aj mam dosť pohybu ani toľko nejem a furt priberám. Lenze ja užívam aj psychiatricke lieky
@lucia851 ja tiez uzivam take lieky
Súhlasím s @zuzubb007. Vsetko je v hlave a kto chce, schudne len musí vedieť ako na to. Ja by som si na tvojom mieste zaplatila nejakého odborníka ale ze naozaj dobrého podľa referencii lebo takto budeš len deprimovana prečo nechudnes aj keď sa hybes aj keď 2x za tyzden je malo. Drzim palce.
Momentalne sa tiez snazim schudnut. Vzdy som byvala chuda, ale samu seba som tak nevnimala. Na strednej som sa liecila z anorexie, pocas vysky som obcas mala tiez obdobia, kedy som bojovala s nechutenstvom. Zlom prisiel vtedy, ked sme planovali dieta - neuspech, frustracia, x rokov pchania hormonov do seba, nasledne potom tehotenstvo a pri detoch nedostatok casu na seba maju za nasledok, ze potrebujem zhodit 25 - 30kg. Zacala som cvicit kazdy den aspon polhodinu, zdravsie sa stravovat - nejem sladkosti, chipsy, obmedzila som pecivo. Zatial som vydrzala 3 tyzdne, uvidime dokedy. Btw. mam kamosku, vzdy mala asi 10kg navyse, ale je tak spokojna, sebavedoma a pekne oblecena, nie je vidno faldy ani nic podobne. Nenormalna spokojnost z nej vyzaruje.
v tvojom pripade to podla mna nie je geneticke. Podla vyzkumov ma geneticku predispoziciu na obezitu len 10% populacie. Velku rolu tu hra typ metabolizmu, preto moze jest prirodzene utly clovek "viac" ako ten ktory je prirodzene gulatejsi.
Si v zacarovanom kruhu obmedzeni a nasledneho prejedania, tak ako bolo vela mojich klientiek. Jediny sposob ako s tym prestat je mat jedalnicek nastaveny tak aby bol pre teba dlhodobo udrzatelny a aby ti chutil a nemusela si si nieco kompenzovat. Toto sa snazim naucit aj svojich klientov, pretoze dlhodobe restrikcie celu situaciu len zhorsuju a nenaucia ich ako si vahu udrzat dlhodobo.
Ja som tiez nebola nikdy najchudsia, ale ked som sa rozhodla so sebou nieco spravit v 26, tak som chcela aby som svoju vahu uz nemusela nikdy riesit a nastavila som si jedalnicek tak aby ma neobmedzoval, ziadne vyradovanie peciva, kolaca alebo nejest po 17:00 a cely den len salaty. Toto by som nedala navzdy a podarilo sa mi takto schudnúť 17kg za 5 mesiacov 🙂
@bubinko1506 dokazes s obmedzenim peciva fungovat dlhodobo? ak nie, moze to mat za nasledok jojo efekt. Na pecivo by som si pri chudnuti davala celkom velky pozor a neobmedzovala ho do takej miery, ktoru nevies udrzat dlhodobo. Vela mojich klientov sa na tom popalilo, kym nezistili ze sa to da aj inak ;)
@lucia851 sledujes si kcal prijem?
treba sa zamestnat nejak, konicky nejake , nech nemyslis na jedlo /nezajedas nudu, a pohyb teda, stacia aj obycajne dlhe prechadzky, taky ten prirodzeny pohyb, vyuzivat schody atd . potom casom kludne zaradit nejake plavanie, bicykel alebo nieco ,co by ta bavilo.
Ja každý deň chodím peso aj 45 minút alebo na bicykli do prace, začala som piť zelený a čierny čaj s príchuťou citróna, jem vlákninu a nejem sladké. Aj som sa začala prečistovat chodím často na wc. Sa odvodnujem. Som kilo už schudla tak uvidím ako mi zo pojde
Zober to aj z toho hľadiska,že nie všetci chlapi chcú doma sušienku
Radšej mať rici aj cici
Vieš😊
Tak hore hlavu
@kotvickaa ale ano, predtym som jedavala pecivo rano a vecer, obcas aj v priebehu dna. Teraz si dam pecivo bud rano alebo vecer, a mensiu porciu. Striedam to s roznymi müsli, jogurtom a pod. U mna boli problem skor sladkosti a chipsy, tym sa zatial vyhybam a nechybaju mi
@bubinko1506 v tom pripade ok, pri spravne nastavenom jedalnicku by si nemala mat casto chute ;)
Miesto liekov by som sa začala zaujímať o kvalitnejšie potraviny. To, že váha je Dana geneticky je blbosť!!!!! Výživový poradca ti poradí čo? Blbosť. Niekomu zaberie nizkotukova dieťa, niekomu nízkosacharidova, to je také hádanie …
V prvom rade detox, kvalitný detox. Pitný režim!!!! Minimálne 3l vody, z toho 2 litre stihnúť doobeda, alebo teda max čo sa ti dá! Myslím čistú neperlivu vodu. Nejaké kalórie počítať sak to je na hlavu. Všetky tie diéty je tam Bambuľkine obilnin, malo zeleniny, proste cele zle…
Znížiť príjem masa, nevylúčit - znížiť max 20% celkovej potravy v tyzdni. Veľa zeleniny. Ovocie v zime moc nerieš, jedno jablko denne na desiatu stačí. A kupuj kvalitne potraviny! Vyhni sa kuraciemu masu. Uvidíš, že sa ti upraví aj psychika..
Rada Ti pomôžem aj s doplnkami, ale musim vedieť, kde je kameň úrazu. Kedy sa prejedas, čím sa prejedas, či sa hýbes, myslím že stačí obyčajná prechádzka nie aby si drela v posilke. Kľudne mi napis aj do správy
Moja najvyššia váha v živote bola 62kil v prvom tehotenstve a to som pribrala 17kil! Vždy som bola stihla a rada by som pomohla komu sa dá, aby sa netrápili

Ja by som k všetkému napísanému doplnila, že ten intenzívny pohyb si dopraj minimálne 3 krát za týždeň, dva určite nestačí na chudnutie, aj keď je samozrejme super, ze to robíš. Ani ja nie som z tých co môžu jest piate cez deviate a ostanú chudé, každý zhodeny gram ťažko vypotim a ešte aj rada jem 😅 mne najviac zaberá bicykel, ale do kopca, rovina nepomôže. Ak máš možnosť, doporučujem aj túto aktivitu.