icon

Som viac ako rok po pôrode a mám 100 kg

gabulka15
6. aug 2013

Ahoj babulky , mam taku dilemu a neviem co mam robit . Važim 100kil - rok a pol po porode . Občas mavam velke depky , kvoli tomu ze niesom pekna pre svojho manzela , pritažliva.. Rozhodla som sa nieco so sebou robit strava , cvicenie. Ale este sme sa rozhodli pre jedno babetko .Teraz neviem ci mam zacatt chudnut alebo sa snazit o babetko . velmi sa bojim schudnem potom zasa priberem pocas tehu . ja vobec neviem . S manzelom sa nechcem moc bavit o chudnuti , lebo mi povie ze vizeram dobre atd , ale ja viem ze dobre nevyzeram , nemam ziadne sebavedomie . ked ideme p ulici a ide neake stihle pekne dievca tak sa velmi zle citim , aj ked viem ze sa neobzera ....skuste mi poradit , vsade ocuvam si este mlada a takto vyzeras ... je mi hrozne !!!

Strana
z3
danim
6. aug 2013

@gabulka15 a ked k tym 100 kg priberies v tehot dalsich 20 kg.. bude ti lepsie ? ved sa ani "neunesies", 21 rokov a taka vaha.. fakt nie je ok.. nevahaj, uprav stravu, sport a drzim palce.. jasne, ze pri druhom tehot priberies, ale budes mat iny - schudnuty zaklad..

rosannar
6. aug 2013

@gabulka15 podľa môjho názoru chudni, už len preto, že sa budeš lepšie cítiť a ak by ste chceli miminko tak ak aj priberieš lepšie to pôjde dole ako keby si ešte na týchto 100 kíl pribrala. Možno to pôjde aj lahšie s dieťatkom. Zmen hlavne stravu a pôjde to samo pri tvojej váhe.

ramiem
6. aug 2013

Ahoj, nebud smutna, je nas takych mnoho. Poznam dievca, zienku, kt. ma mozno 50kg a je nestastna, ze stale chudne. Kazda z nas sa stresuje, kvoli tomu ako vyzera.
Moj nazor je taky, zeby si mala skusit schudnut. Ja som skusila 90-dnovu dietu, a podarilo sa dat dole 8 kg....ale poctivo som ju nedrzala :D Moja sestra detto, a teraz caka babatko. Nemysli na to, ze znova priberies, lebo to tak bude, ked budete dvaja, teraz skus nieco urobit pre seba a potom budes robit vsetko pre dietatko. Drzim palce...!!!

simca06022011
6. aug 2013

na tvojom mieste zacnem okamzite cvicit, na dietu sa mozes vykaslat, ak nezjes 10 horalok za den, tak ti to moze byt ukradnute... ked sa zacnes hybat, ani jest ti nebude chutit :P ak v daslom tehu viac priberies, tak si zavaris tolko problemov ze hroza.. ja som sice mala len cca okolo 70-75kg ale pred tehu som pribrala a za tych par chvilu mi odisla chrbtica, bolia ma nohy, klby a vsetko a tiez drahy rozpraval ze vsetko je ok a bla bal... zdravotnych problemov by som sa obavala viac... myslim ze tehotenstvo trochu pocka.. telo musim mat na taku dalsiu zataz prichystane.

danka86
6. aug 2013

Ahoj, v prvom rade uprav stravu. To nie je na skodu, aj ked otehotnies. Nikde nie je napisane, ze musis vela pribrat aj pri druhom, len sa treba kontrolovat. Ja momentalne cvicim s trenerom a ten mi odporuca na ranajky, ovsene vlocky s mliekom, biely jogurt s ovocim a proste vela ovocia na ranajky aj na desiatu, na obed grilovane maso, alebo losos so zeleninou, vynechat prilohy a to iste aj na veceru. jest by si mala naposledy 3h pred spanim. Je vraj velka blbost po 18h nejest, ked niekto ide spat o polnoci. Treba nastartovat metabolizmus. Prirovnal mi to k ohnisku. Ked do pahreby hodis velky kus dreva, tak sa ohen zadusi, ale ked po troske hadzes polienka, tak sa rozhori. a takisto je to aj z metabolizmom. A este samozrejme treba pit vela vody. No a pohyb, zacni aspon s rychlochodzou kazdy den. Vela stastia 😉

danka86
6. aug 2013

a zabudla som, ze vylucit pecivo a sladkosti 😉

1katkas
6. aug 2013

v prvom rade sa necit hrozne !! radsej byt vydata mat manzela a deti ako slobodna bezdetna 50kilova dievcina, ktora strieda chlapov..takze vahou sa netrap a takisto ani sprostymi recami ved manzel ta ma rad a to je najdolezitejsie

sissy27
6. aug 2013

@1katkas nikdy to nepochopí niekto, kto také problémy nemal 😖 100kg nie je len o výzore, ale aj o zdraví, máš predstavu, ako to zaťažuje kĺby, čo to je vyjsť 10 schodov? a po psychickej stránke - kúpiť si niečo pekné na seba, keď všade sa predávajú veci XS? či ozaj len v šapitó chodiť zahalená? 100kg nie sú 2-3 kilečká navyše, ktoré sa ľahko zamaskujú, tu netreba hladkať sebavedomie, že hlavne že manžel je spokojný a máš zdravé deti... lebo aj tie zdravé deti potrebujú zdravú mamu...
@gabulka15 daj si aj vyšetriť štítnu žľazu, tá sa zvykne po pôrode zblázniť a robí takéto divy... a ak sa vylúči porucha v tomto smere, tak len pomaličky cvičiť, upraviť stravovanie a hlavne vydržať, obrovsky držím palce 🙂 len sa nedávaj na kadejaké superdiéty, čo sľubujú zázraky na počkanie a nemožné ihneď, dobabreš si metabolizmus a bude to ešte horšie... nehanbi sa zájsť aj za lekárom dietológom, pod dohľadom to ide lepšie 😉

1katkas
6. aug 2013

@sissy27 vies moju vahu? nevies 🙂 nie vsade predavaju len xs... zeny s vacsou vahou su automaticky chore? a chuda zena je zas automaticky zdrava ? - veruze nie..nezalezi na vahe..zeny netreba zhadzovat zato,ze nemaju miery 90 60 90

xevulax
6. aug 2013

@gabulka15 ahoj. V prvom rade si myslím, že ženy, ktoré nemajú a nikdy nemali problém s váhou toto nepochopia. Teória je super vec, prax vsak oveľa oveľa ťažšia. V prvom rade. Ja som pri malej mala 105 kg, ked som šla rodiť. Po pôrode som dlhoooo mala 96 kg. Cez tehu som veľa pribrala, mala som stresove zamestnanie, veľmi malo času občas som musela aj nadcasy potiahnuť aj ked kvazy dobrovoľne, cez tehu tá nikto nemôže nútiť nadcasovat. Žila som na keksoch, napolitankach, cokoladach, lebo na normálne jedlo v práci nebol čas. Na jednej strane som strašne pribrala koli tomuto stravovanie, na strane druhej, nemohla som si dovoliť papkat, ked pracovné tempo tó nedovolovalo, doma som zostať nemohla, potrebovali sme financie. Po pôrode som bola cca pol roka na tých 96kg, zase prišla starostlivost o malú, problémy s pitím, musela som začať mliecko odsavat. Odsavala som hodinu aby mala čo papat. A papala 7x za deň, takže správne 7 hodín som len odsavala, popri tom okolo malej, vyžadovala stale pozornost, poupratovat, navariť, domácnosť. Na jedlo zas nebol čas. Už som sice nejedla somariny, ale nepravidelne, metabolismus asi ako slimak. Ked som povedala stop odsavaniu a mala zostala na Nutrilone, pomaly som začala nad sebou rozmýšľať, čo začnem robiť. Tak sme sa dali s kamoskou dokopy a začali sme cvičiť. Snažila som sa stravovať pravidelne káže 3 hodky, aj ked pre man tó bolo utrpenie takto jesť, hlavne koli tomu, aby som tó s malou zladila. Cvičiť som chodila tak kazdy druhy deň, spočiatku tó bolo z donutenia, neskor už som chcela a tešila sa. Až som zistila, že som tehu. Schudla som iba 2 kg počas toho ako som chodila cvičiť. Ale veci mi boli už väčšie. Možno čo tó išlo do tých svalov čo nevidieť 🙂 hehe. Takže ked som zistila, že som tehu mala som 94kg. Aké bolo moje zdesenei, ked som zistila, že cakame dvojicky? Prvé čo som povedala gynekologovi ako mi tó oznámil bolo, že bože veď ja budem vyzerať a vážiť ako slon. Mala som depku, že koľko priberiem a podobne. Prestala som potom riešiť. Nakoniec som schudla este 6kg počas prvých mesiacov, bývalo mi neskutočne zle. Teraz som v 21.týždni a vážim 91,5kg. Čiže stale menej ako pred tehu. Snažím sa neprejedat, stale mi vsak býva zle a pravidelne nepapam, lebo inak vraciam, ked zjem a nie som hladna. Takže sa len modlim,aby som šla rodiť maximale s takou váhou ako pri malej. Snáď sa mi tó podarí. Po pôrode som odhodlaná niečo so sebou robiť, aj ked určite tó nepôjde hneď, ale dala som si cieľ, že do 2 rokov chcem schudnúť na minimálne 65kg. Čo som niekedy mala 53 🙂🙂 teraz váhu neriesim, kašlem na tó, aj ked pozor dávam. Takže vidíš, da sa aj druhé, v mojom pripade aj tretie zvládnuť pri takej váhe. Pravdou vsak je, že mňa aj po pôrode. Vďaka váhe boleli príšerne hohy a hlavne kĺby na clenkoch. Teraz nebolia ale viem, že este pár kíl a bude tó zase tam. Ked ťa mám namotivovat, môj brať schudol zo 160kg na 80. Čiže polovicu svojej váhy. Zvládol tó za 18 mesiacov. Prvých 30kg dal dolu stravou. Ráno vločky s mliekom, môžeš dať aj hrozienka, desiata najlepšie nejaké ovocie, obed polievka, mäso bez prílohy, iba zeleninka k tomu, olovrant nejaký knacklebrot napr. S tuniakom, večera niečo bielkovinove ako tvaroh, jogurt, prípadne zemiak a acidko. On mával aj druhú večeru v podobe mrkvi, jablka..... Občas jedaval aj celozrnne pečivo, nie biele! Plus aj bebe dobre ráno môžeš dať ale najlepšie doobeda.

xevulax
6. aug 2013

@gabulka15 neboj sa, pôjde tó dolu, najťažšie je začať a kým uvidíš prvé výsledky, potom ťa tó bude už ťahať dopredu a ked sa vám pritrafí druhé babo, nezúfaj, tes sa a neboj schudnes tó aj potom. Určite vsak skús zmeniť jedálniček už teraz, alebo sa začni viac hýbať. Určite kým zamiesate druhé čo tó schudnes. Držím tí palce a ak chceš kľudne mi nápis aj IP. Úplne ťa chápem, keďže máme váhu podobnú. 🙂 zmaknes to, ln si ver 🙂 ja sa už teším, ked sa anvleciem do mojich Mkovych veci a verím, že si ich obleciem, aj ked nie hneď ale raz určite 🙂

miskamaj
6. aug 2013

@gabulka15 jasne, ze zacni nieco robit i napriek tomu, ze chystate dalsie babo. Ved aj popri tehotenstve sa da pribrat tak akurat, len netreba zjest vsetko co nezje nas. Nechapem ako moze niekto pribrat 20, 30 kg za tych 9 mesiacov. Moja svagrina pribrala 40- a to je nad moje chapanie 😀 proste zrala vsetko a vsade a stale 😀 urcite sa posnaz schudnut, neboj ak budes chciet, v tehotenstve priberies len tolko, kolko treba.

ada9999
6. aug 2013

ahoj moja pôrodná váha bola 100 kg nebolo to bohviečo Ti poviem,presne viem ako sa citíš žiadne sebavedomie,všade všetko v obchodoch ako na barbie ...tiež som bola z toho smutná.Potom som sa na to akosi vykašla začala som pomaly cvičit ,zmenšila porcie,zvýšila prijem tekutín a pridala pohyb.Najskôr to boli len dlhé vychádzky s kočíkom,potom lahšie cvičenia,len pre pocit že cvičím,alebo len nejakych 20 minut zumby...Samozrejmä diety som skúšala asi všetky v 1000000 prípadoch prišiel jojoefekt,v mojom píipade aj v 90 dnovke aj v dukanovej 😀 ,potom som sa nahnevala išla som do obchodu kde majú väščie velkosti nakupila som si oblečenie čo sa mi páčilo no nebolo toho vela.Kupila som si pekny parfum a naštartovala sa do pozitívneho dna ani sama neviem ako...teraz už nejaká doba ubehla 20 kg dole.Citím sa lepšie a na okolie sa vykašli ja som si vypočula tiež svoje ....urob to sama pre seba,pre radost aj ked to ide pomaličky nevzdávaj sa.Nájdi si svoj spôsob stravovania a drž sa ho strašne TI držim palce a žiadny smútok, to by bolo keby úsmev zmizol len pre akési kilečko...a že Ti to okolie stále pripomína?ti čo Ti to budu chciet pripomenut si najdú niečo aj ked budeš mat 50 kg potom budeš mat napr zlý účes,nesprávne tričko atd...to su proste ludia čo musia riešit inych inak by neprežili...DRZIM PALCE A VERIM TI ZE TO ZVLADNES!!!!!! 🙂 🙂 🙂

danim
6. aug 2013

@gabulka15 aku mas vlastne vysku ? lebo to je dost podstatny udaj.. a nevidim ho tu.. snad som neprehliadla..
podstatna je aj info o vahe pred tehot. , o tom, ci si od mala mala viac kil.. lebo nie vsetky zeny maju rovnaky "zaklad"

velmi ti drzim palce, aby sa ti podarilo zhodit, stravou, vela pit, sport.. ako ti baby pisu.. podstata a ciel- je "lahsie" sa ti zit s menej kilami- pohyb, zdravie, a isto aj sebadovera, optimizmus, dobry pocit.. pre toto vsetko sa oplati do toho pustit 🙂

marylis
6. aug 2013

@gabulka15 Ahoj a kolko si mala pred porodom?

ajka23
6. aug 2013

ahojky,
urcite zacni cvicit, diety su na nic a hlavne upravit stravu... 😉 drzim prsty, nech sa ti to podari... 😉
@miskamaj, ja som pocas tehu pribrala 20kg, ani neviem ako, neprejedala som sa, ani som nemala nejake zvlastne chute, proste to nejako zavratne slo hore, momentalne som na svojej povodnej vahe, aj ked ja som bola vzdy opacny pripad, nevedela som ako mam pribrat... 😒 😅 takze ja to chapem... 😉

angelin84
6. aug 2013

Určite odporúčam schudnúť, myslím, že 100kg pri žiadnej výške nie je o.k., pokiaľ sa jedná o ženu. Nepíšem o niečom, čo som nezažila, čo by sa ma netýklo. Pred tehotenstvo som mla cca 62kg pri výške 160cm a pred pôrodom 100kg! Do piateho mesiaca som vracala, zamdlievala, nedostala som do seba ani vodu. Potom to ustalo, ale bola som čo sa týka stravy veľmi limitovaná. Napriek tomu som sa dostala na spomenutú stovku. Ak mi niekto ide povedať, že v tehotenstve sa priberá len zo stravy a z toho, že človek žerie, tak nech ide niekam. Môže sa jednať o hormonálnu poruchu spôsobenú napr. štítnou žľazou. Dožadovala som sa vyšetrenia a lekárka mi povedala, že "prázdne vrece nestojí"...bolo mi do plaču, ale aj napriek tomu som sa pýtala na vyšetrenia k obezitológovi, endokrinológovi a tam sa zistila chyba. Ale bolo mi celkovo zle, keď si na mň aukazovali, aká som "vyžratá" a nebola to pravda. Pri druhej dcére detto. Pred pôrodom 98kg a teraz má rok a pol a mám 65. Teraz váhu redukujem už len striedmou a zdravou stravou a pohybom. Viem, ako sa cítiš, čo prežívaš. Naozaj najskôr uprav váhu, podľa Tvojej výšky a potom bábo. Ozaj viem, čo píšem. Veľa šťastia 😵

evening_star
6. aug 2013

Ja by som ešte počkala rok dva s druhým tehotenstvom a radikálne zmenila životný štýl - aby si nechudla len pre to, že chceš byť štíhlejšia, ale aj preto, že chceš zdravšie žiť. Jesť v malých porciách pravidelne, žiadne sladkosti a kalorické bomby, vyprážané, a pohyb! Ale rob to celý život, nie tak, že teraz schudneš 30 kíl drastickou diétou, potom priberieš v tehu znova. Začni sa stravovať tak, aby si v tom mohla pokračovať aj počas druhého tehotenstva. Nemaj skrátka diétu, ale ži zdravo, nech to nie je rozhodnutie na určitý čas, že "tento mesiac schudnem toľko a toľko", ale vezmi si to ako nový životný štýl, raz a navždy. Ja mám od prírody a v génoch celkom dobrú postavu, ale tiež som mala obdobie, že som sa prepchávala všetkým možným, keď som mala na niečo chuť, tak som si dala a hotovo. Ale cítila som sa neustále unavená, a mala som tých 5 kíl naviac. Tak som raz a navždy skončila so sladkým a s vyžieraním chladničky, jem pravidelne a zdravo - to je všetko. Schudla som aj tých 5 kíl, ale čo chcem povedať- že som s tým neprestala, keď som schudla. Lebo som zistila, že odkedy sa lepšie stravujem, mám viac energie a celkovo sa lepšie cítim. To sú bláboly, že čokoláda ti dá energiu. Možno tak krátkodobú, ale potom sa ti odrazí na špekoch a celkovej únave. Takže v tom pokračujem doteraz. Na začiatku to bolo ťažké, lebo sladké JE závislosť, ale po pár týždňoch, mesiacoch som si tak zvykla, že keď sa kamaráti ponúkajú bonboniérou, tak ja nemám potrebu si dať. Práve naopak, akosi mi to už ani nevonia, taká mastná čokoláda v ústach. A naučila som sa povedať si dosť! Kedysi na návšteve alebo na narodeniny som si dala jeden koláčik, aj druhý ochutnám, aj z tohto druhu, a z tohto... Teraz si dám jeden, a viem si povedať, že na dnes stačí. To nie je len o chudnutí, to je zdravý životný štýl. Takže ešte raz - začni, a pokračuj aj v tehotenstve, aj po ňom, stále. (A dosť mi pomohol ten seriál "jste to co jíte" - nájdi si na nete, tam to pekne vysvetľujú, čo jesť a čo nie, ako treba čítať zloženie výrobkov, čo si dávaš do tela, a pod.)

miskamaj
6. aug 2013

@ajka23 ok, tak potom mozno 20 kg nie je az tak vela 😅 stretla som sa uz aj s pripadom, kedy baba povedala: ved som po porode a jej dieta ma uz 5 rokov 😀 ale 40 kg? Ja som pocas tehotenstva pribrala 9 a bolo to asi moje najzdravsie a najvyvazenejsie obdobie co sa tyka stravy v zivote. takze som priklad toho, ze tehotenstvo sa da prezit aj bez velkych priberaciek. A to som od mala bola tucko, az do svojich asi 22 (teraz mam 29) az pokym som nepochopila, ze gen, ktory zapricinuje obezitu sa vola: chladnicka. tak som schudla 30 kg a odvtey si to udrziavam- je to tazke, ale da sa to 😅

davidka27
6. aug 2013

@gabulka15 nežrať!

marylis
6. aug 2013

@miskamaj no len niekedy mozes jest zdravo jak chces a priberies pocas tehotenstva vela. Ja som mala pred tehu 50kg. Pribrala som 28kg s tym, ze som sa neprejedala a jedla som hlavne ovocie a zeleninu. No a 5mesiacov po porode mam 59kg a ani pre to nic nerobim, vaha ide dolu, zatial 😀

sissy27
6. aug 2013

@1katkas nie, neviem tvoju váhu, ale podľa fotky to 100kg nebude... a áno, sú ženy ktoré sú spokojné aj s viac kilami, sú aj muži, ktorým sa to páči, ale ak sa tak niekto dobre necíti, tak ho nepresviedčaj, že je to v poriadku... a @gabulka15 nikde nespomínala, že túži po 50kg postavičke, možno by bola spokojná so 70kg... nikto nikoho nezhadzuje za "nedokonalé" miery, ale buďme realisti, 100kg je proste nadváha a trpia kĺby, srdce, chrbtica, to sa všetko môže premietnuť do ďalších chorôb... a čo sa týka takých "malicherností" ako oblečenie - ukáž mi jedno XXXXL tričko alebo nohavice, ktoré majú pekný strih a vyzerajú... lebo 100kg žena sa nezmestí ani do L ani do XL a často ani do XXL nie... niekomu stačí byť šedý priemer a niekto sa chce aj sám so sebou cítiť dobre, každý má na seba iné nároky, ale prečo z nich nasilu zľavovať? prečo si neísť za tým, že chce dosiahnuť svoj cieľ - či už sú to kg, výstup na mount everest, naučiť sa hebrejsky alebo čokoľvek iné?

mircalla
6. aug 2013

@gabulka15 No co ti poradit - jest rozumne a zdravo, hybat sa. Pokial nemas ziadne zdravotne problemy, tak naozaj nemas dovod tolko vazit. Ono teraz nechcem byt tvrda, ale ak ti aj manzel povie, ze mu to nevadi, tak podla mna mu to vadi urcite.
Ved nemusis hladovat, staci uprava stravy, vyluc najma chleba a vyrobky z muky, mastne, vyprazane jedla a sladkosti. Jedz castejsie mensie mnozstva, obmedz jedenie vecer. S dietatom by som urcite pockala, mas 21 rokov.
Musis s tou vahou robit nieco nie kvoli manzelovi, ale najma kvoli sebe. Uvidis, ze sa budes citit neprovnatelne fyzicky aj psychicky lepsie a sebavedomie pojde prudko hore. Prepac, ale 100 kilo je ozaj velmi vela, a este v tomto veku, ja mam 63 a veru citim, ze 5 kil dole by mi prospelo. Nepises sice vysku.
Podla mna je lespie ti napisat trosku tvrdsie ako ze je to v poriadku, netrap sa tym.....to nepomoze, kedze sa trapis svojou vahou

miskamaj
6. aug 2013

@marylis tak to si jedna z tych stastnejsich 😉 ja som z pribratych 9 kg v tehotenstve nechala v porodnici 4 kg a 5 kg islo dolu naozaj tazko- trvalo to 5 meisacov 😅

1katkas
6. aug 2013

@sissy27 predstav si, ze do tych 100kg mi fakt vela nechyba (par kg) a XXL oblecenie nie je strasne..nezastrelim sa.. po prvom porode som sla do porodnice s prekrocenim trojciferneho cisielka na vahe a kedze som nechcela synovi pchat do ust flasku s umelym mliekom, ale kojit, tak diéta nepripadala do uvahy

barcelona94901
6. aug 2013

@xevulax krásne si jej odpísala,hlavne s tou teoriou a rád tých,čo neboli nikdy v jej koži,konečne poriadný príspevok v tejto téme

@gabulka15 ja som v prvom tehu pribrala 30kg 😝 potom asi 10 išlo dole a hore,dole,.kolotoč,jojoefekt,dojedačky ,diéty a ked som schudla,konečneeee po rokoch ....opať som pribrala ked mi umrela babička , rovných 20kg a áno niekto by povedal,prežierala sa,jedla 10 horálok ako tu bolo spomenuté,..no prd..podľa doktora som mala vyhladované telo,mala som nedostatočný príjem,ked som niečo zjedla,išlo to do zásob..navyše nevhodnu stravu..ja som nepociťovala totiž hlad,neranajkovala som,nedesiatovala,mne stačila káva,čaj a jedla som až večer ,,,veľká chyba za chybou...
pritom sa hovorí,že strava je 70%uspechu pri chudnutí..no treba dodať,pravidelná strava a správna strava,pekne rozložená,diéty su blbosť ,treba naučiť telo na stravu ,pravidelnosť a pohyb je fajn,no určite vieš sama veľmi dobre,že s nadváhou sa veľmi ťažko žije,dýcha,trpí chrbtica,klby,človek je unavený,nemá energiu,čiže začiatky su ťažšie,hoci vtedy ide váha rychlejšie dole,tie prvé kilá pojdu ľahko,potom sa to aj zasekne,no treba vydržať ,oni sa rozbehnu a pohyb najskor prechádzky ,aj cvičko doma je v pohode ,nikto na teba nečumí ako sa potíš,ideš v tempe v akom vládzeš ,nemusíš sa prisposobovať ostaným ,kým sa nebudeš cítiť na cvičko v kolektíve ,dá sa aj doma,potom je fajn aj plávanie,turistika,kondička sa zlepšuje,len ten rozbeh je najťažší..kým si telo a hlava zvykne na pravidelnosť,mne robilo problém aj veľa piť..večne som bola na wecku,,to bolo otravné,ale aj to prejde,telo si zvyká,naštartuje sa..aj tu na stránke máš cvičenia ,kde su videá ,napríklad jillian michaels a je toho na youtube tiež veľa
a k tomu ešte ako ti tu aj angelin84 píše,ono aj taká štítna žľaza a nielen ona dokáže s nami pekne zacvičiť,mne napríklad zistili spomalenu činnosť ,pritom ma pochválili za moj zdravý jedálniček ,žiadné tučné jedlá som nejedla atd atd
a vieš čo,ked som sa rozbehla v chudnutí či som neotehotnela? 😀 zatiaľ mám hore tri kg ,ale ešte kopec mesiacov predomnou,jem zdravo ,hoci moje bejby v bruško odmieta moju obľubenu zeleninu a niektoré druhy ovocia ,no verím,že sa to zlepší a vieš čo ,po porode idem na to zas a čo?nie som prvá ani posledná a viem,že to dokážem ,už len pre ten pocit ľahkosti a to,že si človek može obliecť čokoľvek,to mi chýbalo ked som pribrala ,veľmi ťažko sa zhánaju vačšie veľkosti,aby to nebolo jak pre staru pani a človek sa aj pohodlne cítiť a nenechal celu výplatu na pár kuskoch handier,kedže su aj drahšie,mne sa ťažko aj podprsenky zhánali ,nohavice ..ved to poznáme viaceré ,držím palce ,niekedy na pláži ked nebudem mať cez seba osušku ,ale krásne plávky 😉

mircalla
6. aug 2013

Ja som vzdy vazila pri vyske 166 cm 50-55 kilo, po 35-ke som vdaka doslova prezieranu sa a tiez stimulkam na IVF a hromonom pribrala na 89 kilo pred porodom. Nemozem sa ani vyhovarat na tehotenstvo, lebo uz pred nim som vazila otrasnych 80 kilo. Poviem ti, ze mi bolo fakt neprijemne, nevededla som si nic kupit na seba, pripadala som si tazkopadna, kleslo mi sebavedomie, priam sa mi o seba suchali stehna.
Pol roka po porode sa mi jednoducho upravou stravy (ziadne drasticke diety a ani cvicenie) podarilo za par mesiacov zhodit na 63 kilo pri 41 rokoch, ktore si drzim, teda bez jojo efektu. Zaklad bolo vylucenie chleba a mucnych vyrobkov, teda jedla som len taky specialny
Ak su v tom zdravotne problemy, tak to je o inom. Stale sa inak necitim uplne komfortne, este by som rada trochu zhodila, ale uz sa mi tazko hlada motivacia🙂

dai
6. aug 2013

@gabulka15 ahoj. len rada - ja mam normalne 50 kg, v prvom tehotenstve som nepribrala nic a domov som prisla z porodu so 48kg... druhe tehotenstvo bola ina kava🙂 pribrala som na nejakych skoro 80 - ja som malinka, cize som bola taka poriadna gula... nic som neschudla porodom - fakt som prisla domov este tazsia...vedela som sa dobre obliect a vela bolo v prsiach, cize som mala realativne sumernu postavu - pri mojom style obliekania mi vaecsina mojich znamych vratane mojho muza ktory bol nadseny z mojich FFeciek mi hovorila ze vyzeram super... ja som sa citila ako maly tank🙂
vytriezvela som ked mi otec povedal ze som tucna - sproste , bez pripravy🙂 potom som si pozerala spaetne fotky a bola som tak strasne tucna🙂 a ktomu ten moj pocit ze sa do nicoho nezmestim, ze vsade stahujem brucho ako debil (co ti samozrejme figu pri tej vahe pomoze ale tak mas aspon pocit ze si chudsia😀 ) a kondicka uplne miziva☹ takze som sa jedneho dna rozhodla ze uz dalej nie takto - ja som isla nato opacne ako asi vaecsina zien tu - ja som zacala cvicit - doma s malym na zemi podla youtube cviceni, muz mi kupil aj take cvicenie na playstation - tak aj s tym som cvicila, potom som si kupila to male slapatko - pri kazdom filme som slapala... a po nejakych 3-4och mesiacov som upravila aj stravu - za pol roka som schudla tych najskor cvicenim asi 15 kg, zvysok stravou a cvicenim... este stale mam nejakych 5kg navyse ale to je uz nic...

ono tymto mojim prispevkom som len chcela napisat ze vsetko sa da a ide to pomerne lahko a rychlo... len sa treba rozhodnut a nieco preto robit ...

ci robit dalsie dieta - otazka je ci vobec s touto vahou otehotnies, niektore zeny maju problemy, ci sa citis momentalne fyzicky fit na vynosenie babatka a naslednu starostlivost on a aj o prve...ja byt tebou tak sa najskor dostanem do formy a az potom idem na tehotenstvo, aby si sa nedostala do zacarovaneho kruhu priberania... moze byt ze ked si zvyknes na tu zdravu stravu ( nie dietu ) a cvicenie tak pri dalsom tehotenstve priberies minimum a vdaka rychlemu metabolizmu rychlo aj schudnes a vobec takyto problem nebudes musiet riesit...
ci je druhe v 21 rokoch vhodne vies len ty a tvoj muz - verim ze viete ak aje vasa situacia a ci ste schopny dalsie dieta uzivit etc. ...😉

marylis
6. aug 2013

@miskamaj Fuha, sranda a clovek by povedal, ze sak 5kil je nic. Ale podarilo sa a to je podstatne. Inac kamoska v tehotenstve co pribrala, tak rovno nechala v porodnici, lenze jej zostala na bruchu totalna pneumatika. A tu uz ma 7mesiacov a nejde to dolu, pritom vazi rovnako jak pred tehotenstvom. Tak budme radi 😅

tinki
6. aug 2013

@gabulka15 Na druhé dieťatko máš čas..môžte ho mať aj po troch, či štyroch rokoch..Základom je zmeniť životný štýl a začať sa hýbať. Osobný tréner ťa vyjde okolo 100 eur..plus mínus..
Ak ho chceš vynechať, tak začni sama..Kontroluj si príjem a výdaj energie..Ráno viac kalorickejšie, večer najlepšie len ľahká zelenina plus vlašské oriešky..
Jesť menšie porcie a častejšie. Vynechávať kysnuté jedlá, sladké jedlá, smotanové jedlá..zahusťované múkou.
Ostatné môžeš všetko.Najlepšie jesť grahamové rožky, celozrné chleby, ktoré ťa zasýtia na dlhšie..Ak máš chuť na sladké, daj si ho radšej doobeda a to vo forme ovocia alebo horkej čokolády..Netráp sa hladom. Neváž sa..Radšej si meraj obvod pása, obvod bokov a stehien..Rob drepy..Začni 3 opakovania po desať..potom si zvyšuj počet.
Čím pomalšie budeš chudnúť, tým dlhšie štíhla ostaneš..Nič nie je nemožné, ale nečakaj zázraky..Za rok zhodíš možno 5, až 6 kíl..Ak sa budeš viac hýbať, možno aj desať..
Ale musíš chcieť. Pôjde to..ak sa naučíš inak stravovať, potom nebude vadiť ak budeš tehotná. Nemusíš v tehotenstve pribrať..Budeš už naučená inak jesť..Dieťa nepotrebuje smotanovú polievku, alebo omáčku, ani koláče..Ak budeš jesť zeleninu, mäso na prírodno a celozrné pečivo, čo bude tomu dieťatku chýbať?
Diéty sú somarina..Nikdy nedrž diétu, lebo nikdy nebudeš štíhla..
Aj v tehotenstve sa dá cvičiť..Pilates, joga..stačí cvičiteľke povedať, že si tehotná a ona ti ukáže cviky, ktoré ťa udržia vo forme aj počas tehotenstva..
Takisto počas dojčenia..Nemusíš sa báť..ak budeš zvyknutá inak žiť, už nepriberieš..Len treba začať..
Zvládneš to..A v najnovšom novom čase je článok o jednej pani, ktorá v 50-tke pekne schudla..

Strana
z3