icon

Som viac ako rok po pôrode a mám 100 kg

gabulka15
6. aug 2013

Ahoj babulky , mam taku dilemu a neviem co mam robit . Važim 100kil - rok a pol po porode . Občas mavam velke depky , kvoli tomu ze niesom pekna pre svojho manzela , pritažliva.. Rozhodla som sa nieco so sebou robit strava , cvicenie. Ale este sme sa rozhodli pre jedno babetko .Teraz neviem ci mam zacatt chudnut alebo sa snazit o babetko . velmi sa bojim schudnem potom zasa priberem pocas tehu . ja vobec neviem . S manzelom sa nechcem moc bavit o chudnuti , lebo mi povie ze vizeram dobre atd , ale ja viem ze dobre nevyzeram , nemam ziadne sebavedomie . ked ideme p ulici a ide neake stihle pekne dievca tak sa velmi zle citim , aj ked viem ze sa neobzera ....skuste mi poradit , vsade ocuvam si este mlada a takto vyzeras ... je mi hrozne !!!

sissy27
6. aug 2013

@1katkas ale to si ty...a v 35. týždni tehotenstva, a asi nemáš ani 150cm... si spokojná, nikto ti to neberie, neodsudzuje... ale tak isto ty pochop, že nie každý je rovnaký, nie každý je spokojný s tým čo má a chce sa zlepšiť pre svoj vlastný dobrý pocit...

sante81
6. aug 2013

@gabulka15 nečítala som ostatné príspevky, ale skus najprv schudnut, všetko je to najma v hlave, ked sa zatnes a budes mat pevnu vôlu, upravís si jednálny listok, + cvičenie, kilá pôjdu dolu. drzím palce

bambina78
6. aug 2013

na druhe dieta mas v 21rokich koopec casu..ja by som radsej schudla, telo treba pripravit na taku zataz, aby netrpelo srdce, klby a pod...zdravie na 1mieste, aj ked ani dobry vyzor nie je zanedbatelny. Dalsia vec je, ze po 20tke sa oproti 30tke alebo 40tke ovela ovela lahsie chudne, este ti to dobre spaluje..vsak uvidis neskor 😀

opica89
6. aug 2013

toto poznam aj ja pri prvom tehu som pribrala 40kg rodila som pri vahe 108 a po porode som bola tiež ako dumbo... po roku a pol som ale dala dole na 85kg islo to akosi same ale chcela som aj druhe babo tak som sa vahou netrapila no a ked som otehotnela mala som 82kg no a pribrala som zase 30kg rodila som s vahou 114kg no a 5mesiacov po porode som mala 104kg lebo som kojila a obmedzovat som sa nechcela v jedeni. tretie už neplanujem tak som zacala chudnut až teraz a zatial mam vahu od januara 88kg este aspon na 75 a budem rada. Kludne zacni cvicit za to nic nedas a aj stravu zmen aj pocas tehu sa stravuj zdravo a mozno ani vela nepriberies. Neboj sa nic aj ja mam debky ked vidim krasnu stihlu kocku a ked moj chlap este za nou pozrie. ALe kazda z nas je ina kazda je pakna svojim sposobom a kazda sme original.🙂 netrap sa mas krasne zdrave dietatko a to je dolezite. Ked budes mat druhe babo potom budes mat casu habadej na to aby si schudla uz nebudes mat dovod priberat a vyhovarat sa. Len vravim zacni cvicit a zdravo a pravidelne papat a uvidis. no a co že priberies si predsa mama a este ked budes tehotna tak musis priberat a nie chudnut. A co je krajsie ako zdrava stastna tehotna maminka ?🙂 schudnes neboj drz sa

xevulax
6. aug 2013

@barcelona94901 osobná skúsenosť, mne po pôrode, ked som vážila takmer 100kg začala dávať prednášku 45kilova baba o mojej váhe. Taká čo zje aj slona a nepriberie. Necvici, celý deň v práci na zadku, večer vyrazí s frajerom von na drink, dva, tri. Práce sa sladkosťami...... Teóriu zdravej stravy ovláda ale nepraktizuje, ja teóriu ovládam tiež 🙂 len mi tó nepadlo najlepšie. Myslím, že človek, ktorý má 100kg sám vie, že je tučný. A aj zakladatelka sem nepisala pre tó, aby jej niekto ďalej nakladal, aké tó je nepekne mať takú váhu a aké tó je nezdravé. Myslím, že tó vie sama a sama sa necíti dobre. Keby bola so sebou spokojná, nezalozi tu tému. Potrebuje podporu a možno nejakú radu a motiváciu od žien, ktoré si prešli tým čím ona. Predsa je tiež iné vážiť 80kg a 100kg.ja som si prešla váhou od 53kg do 105 kg. Viem sama čo píšem a tiež viem, ako sa dotyčná cíti. Nedá sa len súdiť, nevieme čo je za tým, aké má dieta aké má príležitosti, či sa manžel zapája do výchovy a ona má čas napríklad cvičiť. Či má financie..... Nie je všetko iba čierno biele.

zuzka105
6. aug 2013

@miskamaj Precitaj si tento clanok http://www.zdravie.sk/clanok/46821/stitna-zlaza... alebo iny, zaoberajuci sa problematikou stitnej zlazy a tehotenstva. Nie za kazdou nadvahou je prejedanie a netyka sa to len tehotnych, ale moze ist naozaj o horm problem.
Viem aj o zenach co sa im v teho tak zmenili chute, ze napr to co jedli bezne zdrave veci ako napr. jogurty, nemohli ani citit. Dokonca niektore nemozu citit ani obyc. vodu. Bohuzial kazda preziva teho inak a niekedy to zienky fakt nemaju lahke.

zuzka105
6. aug 2013

@gabulka15 Na internete sa daju najst videa z programu Ste to co jite. Pametam si jeden diel o maminke, ktora mala velku nadvahu, male dietatko, milujuceho muza. Podarilo sa jej schudnut, ked jej ukazali ake chyby v stravovani robila, ktore si ani neuvedomovala ze su to chyby. Mozno ti tie videa pomozu aj v motivacii a objasnia aj dost o zdravom stravovani (nie o dietach) Zelam vela trpezlivosti, este viac odhodlania a stastia aby si bola spokojna nech sa uz rozhodnes akokolvek.

miskamaj
6. aug 2013

@zuzka105 a ostatne baby, samozrejme, ze su pripady, kedy za nadvahou/ obezitou stoji prave zdravotny problem. Bohuzial ale vacsina nadvahy je z nespravneho stravovania a malo pohybu.

kikavicek
6. aug 2013

Lahko sa nam to mozno hovori kazda sme ina,len mame spolocne ze vsetke chceme dobre vyzerat a byt pekne aj pre nasih muzov...ja som mala podobny problem tiez mi muz hovoril ze mu to nevadi atd...noo co uz mi mohol povedat a ked som schudla tak vtedy bol len paradny 🙂 a vies ja ked som bola silnejsia mala som problem otehotniet ako nahle som schudla 10kg tak som hned otehotnela ani neviem ako...🙂

m_ij_ka
6. aug 2013

@gabulka15 najskôr by si mala popracovať na chudnutí, zmeň jedálníček, začni jesť ovocie a zeleninu, a až potom by som riešila druhé bábo.

gabulka15
autor
6. aug 2013

babulky dakujem velmi pekne za cenne rady 🙂 .. ja som od malicka taka gulka , na strednej skole som schudla 17kil co bolo uplne super , a potom som si nedavala pozor a hoop uz som mala kg naspat . ked som otehotnela mala som 90kg co nieje moc vyhra ale citila som sa fajn . vysku mam 165cm teraz som taka velka gula , mne sa to vsetko zbera okolo brucha a ruky mam take tucne .

lucirella
6. aug 2013

@gabulka15
Ahoj. Niekto tu pisal nieco v tom zmysle, ze mas byt so sebou spokojna a podobne.... Suhlasim s nim, len ak mas viac ako dva metre. 🙄
Ak ta netlaci nejaky vazny dovod (vek a pod.) mat dietatko teraz, odloz to o nejaky cas. Vies si predstavit, ze v tehotenstve zas priberies a nejake to kilecko ti zostane aj poporode? S dvoma malými detmi nebudes mat tolko casu na cvicenie ako mas teraz. Preto by som na tvojom mieste zacala hned.
V prvom rade zmen jedalnicek (to uz tu pisalo viac ludi). Podla mna nemusis uplne radikalne . Ak si na niecom vylozene "zavisla" (napr.ja na cokolade 😎 ), dopraj si to! Ale nie casto a vo velkom mnozstve. Samozrejmostou su lahke jedla, zelenina, atd. A hyb sa! 😠 Proste by som sa snazila postupne zmenit cely zivotny styl. Ak potrebujes, hladaj motivaciu!!!
Najdes ju napr.tu:

https://www.youtube.com/watch?v=XoJlEMdMBWM

https://www.modrykonik.sk/forum/chcem-schudnut/fotky-chudnutie-a-vysledky-2/
Pripadne budeme rady, ak sa pridas k nam: 😀
https://www.modrykonik.sk/forum/chcem-schudnut/chudneme-s-jillian-michaels-2/
Ja som zacal cvicit pred dvoma tyzdnami a mozem ti povedat, ze budes mat zo seba dobry pocit hned ako zacnes.
Drzim palce! 😵

lucirella
6. aug 2013

@gabulka15
Uz si na stvrtom schode! Vela zdaru! 😉

barcelona94901
6. aug 2013

@zuzka105 to je moj prípad ,vždy som pila čistu vodu s citronom,teraz ani vodu,ani citron ,iba minerálky znesiem,ktoré som predtým nemusela,mna hned bolelo hrdlo a vadili mi bublinky..teraz ked sa napijem vody ,ide von 😝 tak aj strava sa zmenila ,zelenina ...

miskamaj
7. aug 2013

@gabulka15 ak mozem, tak este zopar rad:
- nedavaj si ciele ako napr. 3kg za tyzdnen a pod. deprimuje to a aj tak to podla takehoto planu nejde
- velkou chybou ludi, ktori chcu schudnut je aj ta, ze to chcu hned a teraz, co tiez samozrejme nejde a potom to vzdavaju
- nedrz ziadne diety, aj tak to nema zmysel, ak by to fungovalo, tak by obezita na svete neexistovala
- potrebujes zmenu celkoveho zivotneho stylu a hlavne prepnut myslenie v hlave
- na zaciatok vymen len niektore tucne potraviny- bielu muku za celozrnnu, maso obcas za strukoviny, vyprazane za prirodne, ale to asi isto vies, je toho vsade vela
- sladene a sytene napoje za cistu vodu
- nezabudni, ze potrebujes prijimat aj tuky, inak ti bude v organizme "nieco chybat a lahko "zhresis" nespravnymi tukmi- odporucam salat poliat olivovym, lanovym olejom, na chlebik namiesto masla platok avokada a pod.
- taktiez potrebujes aj cukry- to je teraz v lete velmi jednoduche:ovocia je vsade dost, namiesto cukru pouzivaj med, alebo steviu
- takymto sposobom nepojde vaha dolu hned a teraz, ale postupne a to je zaklad. Ak by si predsalen schudla az niekolko kg za tyzden- zbystri pozornost- nie je to spravne, nieco robis zle a kila sa urcite ihned vratia (ja som chudla 30 kg 18 mesiacov- co je v priemere 150 gramov za tyzden, ale udrzujem uz siedmy rok)
- vynikajuci vyber aj ceny na zdrave potraviny ma drogeria DM zn. Alnatura: rozne druhy muk, cukrov, cestovin, strukovin, korenin- nakupujuem tam a som spokojna.
DRZIM PALCE- si mlada baba a takouto nadvahou si casom mozes sposobit zbytocne zdravotne problemy 😉

diusik
7. aug 2013

@gabulka15 necitala som prispevky,len tvoj uvodny,ale podla mna najprv schudni,potom aj tehotenstvo bude lepsie,nemusis drasticky,lebo potom z toho budes len zdeprimovana,skus taku pomalu zmenu zivotneho stylu,treba to trosku studovat,citat,mat prehlad o kaloriach,aky mas prijem a vydaj,samozrejme sladkosti vyradit,celkovo sacharidy obmedzit... je toho vela ako by sa to dalo...drzim ti palce aby ti odhodlanie vydrzalo,lebo to je to najtazsie

lee_bella
28. dec 2014

V den porodu som vazila 152kg takze v tejto diskusii asi vyhravam. V 8.mesiaci tehu mi zistili cukrovku. 4x denne inzulin. Prisna dieta a aj tak isla vaha hore. Ze po porode to pojde dole. No urcite. Pribrala som,ale neviem kolko od porodu som sa neodvazila postavit na vahu. Za mesiac to bude rok od porodu a ja sa citim jednoducho katastrofalne. Idem na nakup. Chodim pomedzi regale cca pol hodinu a som vycerpana na smrt a vecer ma vsetky klby bolia. Chcem ist chudnut. Skor som sa bala po cisarskom reze. Neviem kde mam zacat. Nenavidim svoje brucho a tu krasavicu druhu bradu. Ako mam cvicit ked mam klby v pecku. Na toto asi nema ziadna odpoved ze?

nanervy_2
28. dec 2014

@lee_bella jak by nie.. na to je vodny aerobik. plus pilates, spinning (stacionarny bicykel) a podobne.. ale na tvojom mieste zainvestujem urcite do trenerky alebo fyzioterapeutky, aby si si zaciatocnym cvicenim neublizila...

sonetta
28. dec 2014

@lee_bella inzulin si pichas stale aj teraz?

ivkadracova
28. dec 2014

Ja som to urobila tak, ze som najprv zacala chodit na aerobik 2x do tyzdna, a obcas si zabehnut - prvy krok ktory ma posunul k spevneniu, ale stala som mala velku nadvahu a tukove zasoby. Potom som vysadila chleba, a nakoniec lepok - uplne, a schudla som. A potom som aj opat otehotnela, lebo som bola zdravsia. Dcerka ma 7 a pol mesiaca. Vobec sa neboj, ze schudnes a potom priberies. Si mladunka, to nevadi, potom zas schudnes. Zo mna si robi manzelsrandu, ze budem takto puchnut a chudnut este zopar rokov ; ) A to som od Teba o 10r starsia.
Este mi velmi pomaha pravidelne jest. Tym, ze som niekolko mesiacov nejedla lepok, aj ked si teraz dam nieco, naucila som sa v obchode nekupovat ziadne krekry, keksiky, oplatky, cestoviny.. jednoducho cela rodina zijeme zdravsie. Lebo ten objem lepkovej stravy sa nahradi inym jedlom - viac masa, viac zeleniny, viac potravin kt. som nikdy pred tym nepouzila, ako pohanka, proso atd. Samozrejme stejky a cokoladu si doprajeme. A aj cukrim a solim.
Drzim palce.

sue
28. dec 2014

@lee_bella s týmto by som sa najprv obrátila na lekára - ak vylúči chorobu,je to len zlý životný štýl... A v tom prípade by som sa vykašľala na módne vychytávky pre dcérku a zainvestovala by som do odborníka,ktorý by mi vypracoval program na cvičenie a výživu a išla do toho. Máš najvyšší čas - kým si ešte zdravá,dcérka bude ešte dlho potrebovať zdravú maminu... Držím palce !!!

lee_bella
28. dec 2014

Dakujem vsetkym za komenty. Len posledny nadomnou okomentujem tym ze ja budem vzdy investovat velke peniaze na modne a ine vychytavky pre dcerku. Co ona moze zato aka ja som? Nastastie moj skoro manzel dokaze to aby som mala ja a nasa mala vsetko co potrebujeme. Rozmyslala som nad hipoxy studiom lebo skoro svagrina tam schudla 40kg. Ale viete co ma desi? Ze jej ostal otrasne velky podbradok.akoby v tvari neschudla iba na tele. Od 1.1. chcem zdravo jest a zit. Myslim to tak ze ozaj ani kusok chceba a vela pohybu. Inzulin si od porodu nepicham ale diabetologicka mi nadavala ze mam brat aspon tabletky a neukazem sa tam. Neviem preco ale mam v tom blok. Vsetci vraveli ze po porode sa cukor unormalni ale to nebola pravda. Takze v januari asi poriesim aj toto

michaelakarasy
15. máj 2015

@gabulka15 michaelakarasy Do TV relacie hladame damy s hmotnostou cca 100 kg, ktore maju seriozny zaujem schudnut pod dohladom timu odbornikov. Viac info do spravy.

michaelakarasy
15. máj 2015

@lee_bella michaelakarasy Do TV relacie hladame damy s hmotnostou cca 100 kg, ktore maju seriozny zaujem schudnut pod dohladom timu odbornikov. Viac info do spravy.

michaelakarasy
15. máj 2015

Do TV relacie hladame damy s hmotnostou cca 100 kg, ktore maju seriozny zaujem schudnut pod dohladom timu odbornikov. Viac info do spravy.

bandura
18. máj 2015

@gabulka15 ahoj tak ako zacali si chudnut? dari sa ti? chcem ta podporit a povedat ze najtazsie je zacat potom to uz ide ...hlavne pohyb me staci stacioar mam doma tri deti a tak nemozem do posilky aj ked minulého roku som chodila ale manzel zmenil zamestnanie a tak teraz len doma...ja som mala minulého roku na jar 92kg...bola som smutna ale dala som dole a stale davam este niesom v cieli ale budem treba si len verit 😉 daj vediet ako si na tom ty 🙂 drz sa

dankolia
2. aug 2017

@1katkas presne tak

candii
2. aug 2017

A vysku mas aku? Je rozdiel mat 100kg pri 1,80m a pri 1,50m

nyusika
2. aug 2017

@zuzka105 za 90 percent vysokej nadvahy veru mozu zle stravovacie navyky. nepisem, ze prezieranie, pretoze, paradoxne, aj z malo jedenia sa pribera 🙂

tortelinka
2. aug 2017

@1katkas prepáč, ale žena so 100 kg nemôže byť zdravá, problémy sa určite ukážu