icon

Som zúfalá z obezity

nikiya1
31. mar 2025

Nerada píšem o tejto téme ale mám problém som obézna podľa BMI som v druhej kategórii, obvod pása mám 116cm. Snažila som sa schudnúť no neúspešne som už zúfalá, diéty nefungujú a jesť pravidelne vyvážené porcie nedokážem. Najem sa a som opäť hladná. Ako ste sa zmierili zo svojou váhou a dá sa naozaj schudnúť ja tomu už neverím som sklamaná, potrebujem sa len vyrozprávať. Máte niektorá podobný problém?

tibor79
31. mar 2025

@nikiya1 ono to pôjde. Každý vie zásady správnej výživy a pod... Ale naozaj prvotný impulz musíš pocítiť ty sama, niečo v tebe, čo ťa nakopne. A k tomu ti iní rady nedajú. Lebo je to individuálne u každého človeka. Niekoho "nakopne" ochorenie, niekoho okolie. Xy vecí. Ale ak nájdeš v sebe to, prečo chceš schudnúť a je to dôležité, ak si uvedomíš, prečo sa ti doteraz nedarí... Je to dobrá cesta a potom to pôjde ľahšie. Najprv uvedomenie a spracovanie.... Potom už je veľa vecí ako to podporiť, byliny, čaje, strava, možno spomínaný pôst, pohyb, príroda, turistika (spojenie psych.oddychu s fyz.aktivitou) a pod.

sashabb
31. mar 2025

@nikiya1 zrejme máš zlú stravu. Čo také ješ celý deň?

nikiya1
autor
31. mar 2025

@sashabb Ja strašné ľúbim parížsky šalát,chleba a všetko tučné a pizza ale skúsim to bez toho kúpim si celozrnný chlieb a veľa zeleniny a budem jesť len to hádam sa kilá pohnú dole.

zic
31. mar 2025

@nikiya1 Pozri, taky quick win zoznam (ci tam nieco najdes):
1, prestan pit hocico okrem cistej vody (ziadne sladene napoje), a ked tak ciernej kavy (bez cukru bez mlieka) - to si castokrat ludia neuvedomuju, ze to su prazdne kalorie. Lebo ta to absolutne nezasyti, ale ma to strasne vela kalorii
2, prestan pit alkohol - prazdne kalorie - vid vyssie
3, Zarad to jedalnicka objemne nizkokaloricke veci (kadejake varene brokolice, karfiol... pozri si niekde na nete zoznam)... Za prve je to hnusne 🙂 a budes mat pocit plneho zaludku
4, pi spravne mnozstvo vody. voda nema kalorie a budes sa citit plnsia a zaroven je to pri spravnych mnozstvach zdraviu prospesne
5, snaz sa " nechrumat" poprip telke / citani apod... Radsej sa chod prejst... alebo rob inu cinnost (upratuj kludne dokola, umyvaj dlazku)... zamestnaj ruky

A ak chces naozaj schudnut, musis prestat s vyhovorkami, ze "nemam moc rada zeleninu" alebo toto a toto mi chuti... zial jedno bez druheho nejde...

minenkaa
31. mar 2025

Daj tak cez den čo žiješ

pralinka86
31. mar 2025

@nikiya1 neponahlaj sa, premysli si plan, jedalnicek. Nechci zmenu hned. Pouzivaj koreniny aj na zeleninu, skusaj nove chute, najdi si svoju cestu, pojde to. Inak chuti varena brokolica, inak parena, inak zapekana.. proste skusaj nove veci. Je toho veľa co sa da jest. Drzim palce

tibor79
31. mar 2025

@nikiya1 vieš, len ty nemôžeš jest celozrnný chlieb a zeleninu len preto, že to "káže zdravá strava" a ak ti to nechutí. Vtedy ti to nepomôže. Musíš v tej svojej strave a život štýle nájsť zmysel. Pre "teba". Aby to, čo ješ, ješ rada

milanemila
31. mar 2025

Skus prosim napisat, co je podla teba porcia zdraveho vyvazeneho jedla, kt ked zjes si za hodinu hladna. Mozno je problem aj v tvojej predstave, ze co by si vlastne mala jest a kolko.

nikiya1
autor
31. mar 2025

@pralinka86 Ďakujem❤️

nikiya1
autor
31. mar 2025

@milanemila Podľa mňa to má byť vyvážené grilované kuracie mäsko so zeleninou napríklad ja viem čo treba jesť len som lenivá na prípravu pozerám jedálničky ale len pozerám, prídem z práce a dám si parížsky šalát a dva rožky, viem,že to je zle ale som tak hladná a tam žiadna príprava nie je a ja chcem hneď jesť v Tom je môj problém

kittykat22
31. mar 2025

@nikiya1 mozno je problem v tom, ze ti nikto nepovedal, ze ked sa snazis schudnut, tak je prirodzene, ze niekedy (napriklad 2h) budes trochu hladna a musis to prezit. Byt niekedy hladna je prirodzene. Obzvlast ak ides zo 700kcal na 450 alebo 400 - tak v tom by bol pes zakopany aby si bola spokojna a vysmiata. Mala by si cvicit - napriklad Jillian Michaels 30 days shred je super - je to len na 20 min, ale clovek je rad ked to dokonci. Chudnutie nikdy nebolo a nebude o tom, ze budes nonstop spokojna ako ked si jedla, nic nerobila a priberala. Chudnutie je ako kazda ina praca ktora na zaciatku moc nejde, otrocis ako pako a pada ti to na hlavu. Je to to iste ako vysoka skola, zamestnanie ... vyhoda je, ze tie vysledky si regulujes sama a nikto ta nevyhodi zo skusky alebo ta nevysmari z prace. Budes si vsetko co si tomu dala moct nechat.
Niekedy je dobre dat sa dohromady s kamoskou ktora cvici a schudla a vie ako na to. Je to lepsie aj pre motivaciu, podporu a psychicku pohodu. ked si nikdy neriesila stravu ani cvicenie, tak je to vsetko velmi narocne.

tibor79
31. mar 2025

@nikiya1 uvedom si aj to, že sme rôzni. Čo pomohlo inému, nemusí tebe. Skús nájsť príčinu tvojho problému a potom spôsob, ktorý ti vyhovuje. Niekto to dá skôr športom a drilom, lebo je taký typ. Niekto vsadí na stravu....atď. Niekto pospája... Ale ja myslím, že základ je nerobiť veci akoby nasilu. Ale najprv sa stotožniť s "plánom" a potom to pôjde

ssimusska
31. mar 2025

@nikiya1 keď chceš napíš mi, môžem ti poslať pár receptov ( ľahké na prípravu), čo by ti určite pomohli.

simsalabim
31. mar 2025

@lila246 suhlasim, az na ten prijem na urovni bazalneho metabolizmu. To je malo - tolko, co potrebuje leziaci pacient. Bola by sialene hladna. KT jej podla aktivity urcite vypocita viac.

januska12323
31. mar 2025

No ak chceš skočiť z parížskeho šalátu a dvoch rožkov na normálne stravovanie jasné, že nevydržíš. Choď na to pomaly. Napríklad rožky vymeň za grahamove, šalát si sprav sama.

nikiya1
autor
31. mar 2025

@ssimusska Napísala som dajujz

nikiya1
autor
31. mar 2025

@ssimusska Ďakujem preklep

sense
31. mar 2025

@lila246 nie som síce jej Váhová kategória ale tiež ju sledujem, jeden z mála profilov...a teda má za sebou kus cesty

nikiya1
autor
31. mar 2025

@januska12323 Skúsim to vymeniť a spraviť parížsky šalát s jogurtom

januska12323
31. mar 2025

@nikiya1 hlavne sa nevzdávaj, keď sa budeš snažiť pôjde to.

nikiya1
autor
31. mar 2025

@januska12323 Ďakujem😊

pralinka86
31. mar 2025

Asi sa vopred musis pripavit lepšie.. Navar si na dlhsie, ci aspon nachystaj, ze doma len miešas..
Tu je napr jedlo za 15min hotove
https://www.instagram.com/share/reel/_xyVKHZf-
A pozri si aj dalsie jej rychlovky, silno odporucam. Nemusis mat stale len kura a zeleninu, ved ti to pojde krkom

nikiya1
autor
31. mar 2025

Inak ďakujem vám za rady pomohlo mi to sa nad sebou zamyslieť ďakujem ešte raz❤️

martinka13
31. mar 2025

Schudnúť sa dá. Dokonca to nie je ani také ťažké. Väčší výdaj ako príjem a pevná vôľa.

0silvia0
31. mar 2025

keď nemáš rada zeleninu surovú, kúp si mrazenú a podus si ju na troche masla. K tomu vajce, volské oko, alebo steak. Môžeš obmieňať aj druhy dusenej zeleniny. Ja osobne sa tiež neviem najesť zo surovej zeleniny, ani mi nerobí dobre na trávenie.
Nemusíš jesť majonézové šaláty a rožky.

vanilkovazmrzka
31. mar 2025

S tym sa nemas zmierovat. Obezita neni amputovana noha, ze by to bol nezvratitelny stav. Lekar -> trener -> dietolog -> striktny rezim a sebazaprenie

sssss123
31. mar 2025

Bola som na tom ako ty, stále len jedla, sladkosti denne, až covid priniesol cukrovku, skončila som na diabetologii. Dostala som rady ako a co jest, prvých 14 kg zišlo za pol roka úplne jednoducho, mám ďalších 10 dole ale ide to tazsie, cely február som bola chorá. Pohyb žiadny, váha stagnujuca, ale už par dni znovu cvičím. Skus na youtube Zuzana Hoferica, to zvládneš.

tibor79
31. mar 2025

Držím ti určite palce! 🍀❤️Ak nájdeš silu v sebe samej, pôjde to.

rachel36a
31. mar 2025

@nikiya1 no nič iné ti neostane len sa začať zdravo a vyvážené stravovať...ja som sa vyzrala na 100kg...teraz mam o 20kg menej za 9 mesiacov...ide to, len treba chciet

nikiya1
autor
31. mar 2025

@tibor79 Ďakujem 😊