Som zúfalá z obezity
Nerada píšem o tejto téme ale mám problém som obézna podľa BMI som v druhej kategórii, obvod pása mám 116cm. Snažila som sa schudnúť no neúspešne som už zúfalá, diéty nefungujú a jesť pravidelne vyvážené porcie nedokážem. Najem sa a som opäť hladná. Ako ste sa zmierili zo svojou váhou a dá sa naozaj schudnúť ja tomu už neverím som sklamaná, potrebujem sa len vyrozprávať. Máte niektorá podobný problém?
@nikiya1 ja som schudla za 6mes 25kg a teda jedla som vsetko aj vyprazany rezen aj buchty aj palacinky , kaloricke tabulky a prerusovany post
Na nete mas kopu receptov na zdravy parizsky salat
Pizzu aj bielkovinovu so skvelymi kcal si vies urobit aj sama
V 1.rade chod k psychologovi lebo pravdepodobne mas emocne prejedanie. Nieco ta trapi ale nevies co tak mozog odmenujes nezdravymi ultra spracovanymi potravinami v peknom obale. Ja som schudla z konfekcnej velkosti 54 na 42 od korony. Len som musela rozmyslat co dam do ust a neodmenovat sa za stres blbostami ako su sladkosti atd
Ja len k dobrym radam, co ti ti dali baby - rob si zdrave nakupy - namiesto vlasaku si kup cottage cheese (ten ochuteny paprikou, alebo treska s cottage), namiesto sladkych jogurtov si daj kysly jogurt a ochut si ho jablkovou vlakninou a ovocim. Ku kazdemu jedlu si daj zeleninu alebo ovocie. Ak sa ti k jedlu nehodi, tak tu zeleninu zjedz pred jedlom - napriklad surovu mrkvu, kalerab, redkovky. A este taka mala rada - ovocie nejedz samotne ale s jogurtom, kasou, s troskou orieskov - kvoli pomalsiemu vstrebavaniu cukru). Je normalne, ze po 2-3h budes citit hlad. To tak mam byt. Medzi hlavnymi jedlami si daj maly snack a biely jogurt s ovocim, korbacik so zeleninou, 1/2 mozzarely s paradajkami.. ja som v poslednej dobe tiez pribrala a potrebujem sa tiez dostat z bludneho kruhu...lebo vela je v hlave, citit hlad a vycitky z toho, ze citis hlad, mat zle svedomie ak "zhresis"... treba si uvedomit najma zdravotnu stranku, ze si touto zmenou velmi pomozeme, budeme zdravsie, v neposlednom rade aj krajsie a budeme sa citit lepsie vo svojom tele.. takze zacat treba v obchode, starostlivo vyberat, co nalozit do kosika
Ahoj, ani nevies ako tazko sa mi to citalo. Lebo nedavno som bola tam ty kde teraz. Par tyzdnov pracujem na svojej strave, zislo par kil, je to motivujuce a aj tak sa bojim ze zasa zlyham…drz mi palce.
Par uvedomeni ktore u mna nastali:
1. zmena zivotneho stylu, nie schudnutie, tristokrat omielana veta - ja budem musiet pravdepodobne do konca zivota riesit, co a kolko zjem. Uz som raz v zivote schudla, povedala si super a vypapkala sa naspat na obezitu. Ja v sebe nemam tu prirodzenu brzdu, budem si musiet davat pozor uz vzdy.
2. zvyknut si na to ze hlad je sucastou chudnutia. Nie hladovka, ale dost casto budem pocitovat hlad. Ked som jedla kolko sa mi ziadalo, priberala som. Bohuzial.
3. stoji to namahu. Nie v podobe ciniek a maratonov. Ale treba sa vzdelavat, ratat a vazit potraviny, planovat jedlo na druhy den atd atd.
Moje tipy:
1. KALORICKE TABULKY. Tu by som mohla aj skoncit lebo nic ine nepotrebujes. Len kaloricky deficit. Menej zjest ako vydat. Ale nie je to jednoduche. Niekedy velmi velmi otravne.
2. zistit kedy ti vyhovuje jest. Mne sa osvedcilo zacat o 10 a skoncit o 18:00. Prerusovany post aj ked nie nejako cielene. Naozajstny hlad pocitujem az okolo 9:30, takze si dam o 10 malickost (banan, ovsena kasa, proteinova tycinka). Obed „normalny“ - odvazeny a vpisany do kalorickych tabuliek takze sa mi poriadne zmensili porcie. Vecera o 18:00 pretoze chcem ist spat hladna. Takto mi to zatial funguje.
3. pohyb - niekto spominal Jillian Michaels. Pre obezneho nesportoveho cloveka vrazda. Akurat sa na to po druhom raze vyprdnes lebo je to dost tazke. Ja si kazd den/kazdy druhy den bud vyjdem na prechadzku a sem tam pobehnem kolko vladzem, pomaly, alebo si najdem na youtube cvicenie pre zaciatocnikov yoga/pilates/stretching/cviky na chrbat. 15-20 minut. Jednoduche, zvladnem to, citim sa potom lepsie a hlavne - motivuje ma to pokracovat.
Je tu skupina cesta k mojej premene, dost vela informacii tam najdes, baby su obcas na moj vkus dost drsne ale vzdy poradia.
Nemozes sa zmierit s obezitou. Je to choroba. Zmieris sa s tym ze v 50ke nevyjdes hore schodmi a budes ranajkovat za hrst liekov…?
Ja si idem kúpiť mounjaro injekcie. Kolegyniam dcéra dala 20 kg dole za dva mesiace. Ale mala vysoký cukor. Nemáš chuť jesť.
*Choď nakupovať najedená, kúpiš iba to čo naozaj potrebuješ. Tým pádom nebudeš mať doma hlúposti a nebudeš ich v slabých chvíľach jesť.
*Skús si robiť krabičky. Budeš mať doma plnohodnotné jedlo, nebudeš jesť kraviny.
*Vždy si priprav do chladničky nakrájanú zeleninu (uhorka, mrkva, biela/červená kapusta). Keď ťa chutí potreba jesť budeš mať k dispozícii zdravú alternatívu.
* Ak máš rada sladké pozri sa po niečom na štýl BOMBUS Ryžová tyčinka v tmavej čokoláde.
*Tak isto sladené nápoje vieš nahradiť zero alternatívou.
@nikiya1 tak stravu treba isto upraviť..ovocie,trocha,viac zelenina...cvičiť..bez toho to nejde,a nečakať zázraky za mesiac..skontrolovať aj štítnu žľazu. Držím palce
@nikiya1 volá sa to aj emočné jedenie. Niečo vo svojom živote "zajedáš". Je to podobný mechanizmus ako pri užívaní drog. Niečo nemáš spracované, ostala ti po tom diera a ty to zapĺňaš. Riešenie je, zaplniť to niečím iným. Niečím, čo ti bude aj prinášať úžitok.
Ako bolo spomenuté. Musíš upraviť stravovanie. To ale neznamená zakaždým jesť menej. Možno zistíš, že potrebuješ aj častejšie ale lepšie vyskladané jedlo. Žiadne prázdne cukry, tuky, dostatok bielkovín. Neexistuje rýchla a jednoznačná odpoveď ani riešenie. Skús sa prihlásiť do niektorej z aplikácií- Fitlavia, Fitshaker... Nájdeš tam inšpirácie a motiváciu na stravovanie, aj cvičenie
Teda keď máš pocit, že by si ešte niečo zjedla.. poobede a tak
@nikiya1 som na Tom podobne, vydržím 2-3 dní a potom to vzdám. Momentálne som hlavou nastavená, že kašlem na to. Ale podvedome stále premýšľam nad tým že by som chcela zhodiť, mne stačí 10kg, to mi úplne stačí, stále to nebude ideálna váha ale ja budem spokojná. Len ja keď začnem s diétou, muž mi začne rozprávať komu sa chcem páčiť, keďže jemu sa páčia plnsie ženy.
Necitala som celu Diskusiu ale som so Takmer ista, ze Provijimas Prilis Malo bielkovin a vlakniny. Cize, stiahni si Kaloricke tabulky, vsetko si nastav a vypocita ti, Kolko coho mas denne prijat. Zapisuj si vsetko, co zjes. Ale Naozaj vsetko. Aj najmensi Cukrik ci zuvacku. Uvidis, co ti v strave chyba a Treba to doplnit a ine menej zdrave veci zamenit za zdravsie alternativy. A citat zlozenie potravin. Varit Doma, to vies, co v Tom vsetko mas.
@katarinkaa33 Ty sa nemas co pacit muzovi. Musis sa pacit sama sebe.
@nikiya1 celý problém je v tom, že nemáš mieru a stabilitu. Odhodlanie.
Keby si mala, proste by si nejedla.
Bola by si hladná a chudla by si.
Lebo bez hladu to nepôjde..
Ale ľúbiš šaláty. Viac než svoje zdravie. Takže si sama vieš, že si za to môžeš len a len sama.
Drsné povedané: myslíš si, že by si za mesiac v koncentračnom tábore neschudla? Schudla.. lebo by si tam nejedla. Fyziku neodrbeš. Pri tom, čo máš v páse 116cm môžeš ísť kľudne na mesiac hladovky (s vitamínmi) a schudneš pár CM. Máš toho v zásobe viac než dosť. 😅
Ked mas pocit, ze musis jest, daj si salatovu uhorku. Tiez pomaha nemat doma plnu spajzu
@yollanda to by si nemala keby si nejedla blbosti
@nikiya1 vieš o tom, že môžeš jest aj parizsky šalát aj pizzu, len v inej zdravej variante?
Napíšem ti svoju skúsenosť. Schudla som za pol roka 21kg vďaka kaloricky tabuľkam, neverila som tomu, ale naozaj to funguje. Ja som nejedla veľa, skôr menej, ale zle zlozenie a hlavne malo spánku. Začala som s KT, chvíľku trvalo naučiť sa jest správne a hlavne na začiatok veľa veľa jedla pre mňa. Problém bol hlavne vyplniť bielkoviny, ale kilá začali ísť dolu, bez námahy. Stále jem podľa tabuliek, preto lebo chcem , nepribrala som, jem všetko, ale v rozumnej miere q niečo v zdravej verzii. Cvicim síce dosť, ale preto, že ma to bavi a veľa chodím.
Tebe bude stačiť chôdza, keď nebudeš doma sedieť, nebude ta to jedlo ťahať. Musíš mat pohyb a nauč sa správne jest, nebudeš ani hladná. Skus tie tabuľky, za vyskúšanie nič nedas, ale neber to ako diétu, to nie je dieťa, iba zdravý spôsob jedenia. Netráp sa, keď niekedy zjes niečo navyse, ale pouc sa, áno dala som si to a to, keď si upravis tabuľku, tak ti to niekedy aj vyjde, ale keby nie, tak si povieš, nevadí, zajtra bude lepší deň. Nedepci sa a hlavne nechci výsledky za týždeň, lebo je tu kopa tém, kde autorky placu, že uz týždeň jedia tak atak a čakali minus 10kg. Čakaj 3kg za mesiac, ak to bude viac, potesis sa, ak menej nevadí, rozbehne sa to.
Recepty si pozeraj na stránke gymbeam, fitrecepty a tiež na YouTube sú skvelé rýchle jedla.
Držím ti palce, ak sa nakopnes zvládneš to, ale musíš sama chciet.
@enoula no hlavne nekupovat jedalnicky
Premena je neskutocna ale zarabanie takymto sposobom od neodbornika je fakt hlupe
Nestačí len správna diéta,treba sa hýbať.napr od mája do septembra bike velice pomôže
@taktotedanie ja viem

Chce to zatat sa a vydržať. Najst si jedalnicek, stravu, ktoru už nebudes menit, ani ked schudnes, proste udrzatelne stravovanie.
na fitshakeri je jedna baba na inspiraciu, ze co sa da, ak sa chce.. a chce to samozrejme cas a trpezlivosť.. tusim 2r, mozno aj viac maka na sebe