icon

Som zúfalá z obezity

nikiya1
31. mar 2025

Nerada píšem o tejto téme ale mám problém som obézna podľa BMI som v druhej kategórii, obvod pása mám 116cm. Snažila som sa schudnúť no neúspešne som už zúfalá, diéty nefungujú a jesť pravidelne vyvážené porcie nedokážem. Najem sa a som opäť hladná. Ako ste sa zmierili zo svojou váhou a dá sa naozaj schudnúť ja tomu už neverím som sklamaná, potrebujem sa len vyrozprávať. Máte niektorá podobný problém?

berinkaj
2. apr 2025

@nikiya1 no zaklad je nastavit sa v hlave. Aj mne to trvalo. Mam problem s emocnym jedenim. Aktualne som sa ale nastavila a chcem ist dole s vahou. Denne cvicim (mrkni 4D workout- mega ma to chytilo) 1x do tyzdna fitko nech som s kamoskami a prec od deti…taky detox pre matku 🤭jem ako som jedla len menej a leb do 17 h potom az okolo 9-9 rano. A daaa sa to. Motivovat sa musis hlavne ty..nedavaj si velke ciele…postupne startnes metabolizmus a ulozene zasoby popalis…mne este do leta treba pre peknu postavu 7 kg..ale moj ciel bol dostat sa pod 25 BMI..a dnes sa mi to podariloo. Takze smelo do toho👍

karinss
2. apr 2025

@nikiya1 ja mam ten isty problem co ty uplne… nutkave jedenie a obezita

modrykolibrik
2. apr 2025

@nikiya1 vidíš ja som podľa bmi tiež obézna a výsledky mám v - hodnotách 😂

karinss
2. apr 2025

@yollanda kto ti to predpise?

malary
2. apr 2025

@nataliik prosím daj link na kt

nataliik
2. apr 2025

@malary link na kaloricke tabulky myslíš?
Tie stiahneš ako aplikáciu v obchod play

hylary
2. apr 2025

@nikiya1 ja som pred 16 dňami začala prerušovaný post.. nejem po pol 4 cca.. vyradila som pečivo, sladké vody, jem menej, mám KT a schudla som zatiaľ 2,5 kila.. treba vydržať a hlavne vyradiť nezdravé jedlá.. a hlavne treba sa premôcť

malary
2. apr 2025

@nataliik všade pýtajú kartu

nataliik
2. apr 2025

@malary nie pýtajú iba prihlásenie cez mail a môžeš si buď predplatit alebo idú aj zadarmo, len nemôžeš viac veci nahadzovat naraz a idú tam reklamy

simca06022011
3. apr 2025

@kavasmliekom tak to len vo svete fantazie take lekar urobi

mischy00
3. apr 2025

Ak chcete schudnúť z vysokej váhy, bohužiaľ bez sĺz a potu to nepôjde. Chce to systematicky a krok po kroku ísť, pomaly pridávať a zrazu ani nevieš a za mesiac dokaze to, čo bolo pre teba nemysliteľné. Pochval sa za každý pokrok, daj si motiváciu, ak dokážem to a to, tak si kúpim alebo doprajem niečo len pre seba. Nemôžete začať hrrr, to nezvládne nikto dlhodobo. Začni uberať z cukru, po troche a po mesiaci zistíš, že už je ti veľa vecí presladenych a budeš vyhľadávať tie s menej cukrom, začni pohyb, kľudne chôdza, potom pomalá rychlochodza a zistíš, že po mesiaci dokážeš bez zadychania doklusat na miesto, kde si predtým ledva prišla pomaly. Veľká motivácia je keď sa to hýbe, keď človek vidí pokrok, aj malý pokrok, je niečo ako sedieť s cipsami na gauči. Myslíte na to, že ak teraz nevladzate, ste mladé co budete robiť v staršom veku, presúvať sa na elektrickom vozíčku? A odporúčam diétu 3 N:
Nekúpim
Nemám
Nezožeriem
Držím palce 🙂

simca06022011
3. apr 2025

A ak uvazujes o pouzivani injekcii /teraz modernych/, tak ano je to cesta, ale popri musis zacat drzat dietu, zaviest normalne zdravu stravu a riadny pohyb, aby si neustale mala naozaj vyssi vydaj ako prijem. Je to riesenie pre ludi, co sa prejedaju. ALe v momente ako to prestanes brat a nebudes mat upravenu stravu, a pohyb priberies vsetko spat. Ja som zacala so saxendou, za pol roka sa mi vaha nepohla a to mi daibetologicka slubovala hory doly. Ale tym, ze ja som sa nikdy neobzierala, tak som schudla za pol roka 2kila a po vysadeni pribrala 5, mam rozhodeni cukro, byvalo mi uplne zle z toho (ale nie od zaludka a jedla, ale proste zavraty, neskor nieco ako pankreatcke zachvaty). CIZE po dohovore s lekarkou a pod sledovanim, skusit to mozes. Ale musis byt pripravena na vysoke vydavky a teda brat to ako barlicku, ze popri musis makat a vylepsit si ten "zivotny styl".

A ak si stale hladna, treba ti pridat proteiny, miesto somarin. Tento problem som mala cca pol roka a prost emusela som prekopat stravu. Treba si zacat varit, zacat pouzivat vyzivne veci, chystat si desiaty/obedy a nie chrumat rozky s pariskym, lebo je ot po ruke a je to pohodlne. ALE SLEDOVAT objem. Ak vyjedas stale tak okrem ineho mozes mat aj "natiahnuty" zaludok ako sa hovori, proste si budes musiet zvyknut ze si hladna. Kym to neprestanes vnimat takto.
A je to na dlho, vela ludom sa to ani nepodari.. ja som schudla v pohode 12kg, a potom dalsie 3 horko tazko za takmer pol roka a teraz kolisem hore dole +3kg (a to napriek injekciam som sa nikam nepohla, len som splasla okamzite, myslim odvodnila sa, lebo hned den po vysadeni inj som sa cela nafucala :D ) .. a nie a nie sa pohnut. A som za dementa pred lekarkou :DDD silovy trening nemozem, ktory ma roky pred dcerou drzal v suepr stave (ale tiez som nemala zaidny 60, ani 70kg) a ja na prechadzky hodinove cas nemam, plus ma boli koleno :DD Proste cele na figu. Cvicenia take bezne doma mi pridu malo efektivne na spalovanie energie, eliptical ma strasne nebavi, ale tak vravim si lepsie ako nic.
A inak intermitent fasting je super vec. Najlepsie pre mna je nastavit to tak ze koncim rano okolo 9:30-10, cize posledne jedlo den predtym mam do tej 17-17:30-18tej.. a to davam v pohode.

simca06022011
3. apr 2025

@mischy00 presne, nemam, nekupim, nezozeriem pouzivam aj ja... :D

damira90
3. apr 2025

Pi zeleny caj ..nie litre vody, budes stale cikat nevadí, plus hyb sa. Prestan jesť sladké, kupuj si jablká , nizkotuč.mlieko a hyb sa prechadzky..ak neutekáš a nemas sport...

damira90
3. apr 2025

Po 18.00 nejesť. Prípadne to jablko jedno.. polka ludí len logá vodu a ma vyjedeny roztiahnutý zaludok z pečiva zarukoveho trojrocného, a sladkych vôd a sladkostí. Prvý tyzden ked nejes sladke budes umierať potom ti uz sladke moze až vadiť.. :/

taktotedanie
3. apr 2025

@damira90 zo vobec uz neplati , to do 18
Moze clovek jest aj o 20.00 aj kedy chce pokial je v kalorickom deficite resp ani nehovorim o tom ked ma niekto prerusovany post absolutne to neplati a nemusi ani ranajkami zacinat a moze kludne komcit vecerou o 20:00
To je tiez taky stary nazor z casopisu zdravie z roku 1996- nejest po 18 🤦🏻‍♀️

kittykat22
3. apr 2025

@taktotedanie haha pravda, pravda!

janamoto78
3. apr 2025

@nikiya1 ako môžeš byť zúfalá z obezity a zároveň stále niečo vyjedať? Aké máš zamestnanie? Koníčky? Cestuješ autom, alebo Mhd? Píšeš, že ti nechutí zelenina. Tu bude asi tiež časť problému. Vyhoď všetky pochutiny, sladké jedlá, sladené nápoje, cukor, so soľou narábaj opatrne. Spracované jedlá, polotovary tiež nie sú dobrá voľba pre obéznych. Nakúp si len na deň. Nech ťa núti niečo ísť do obhodu- aspoň sa prejdeš. Nakúp si len do sáčku. Nie do tašky. Keď sa hýbeš, a nemáš čo jesť, nemôžeš priberať ak nemáš iný zdravotný problém.

dominikac321
3. apr 2025

@zuzubb007 pri pase 116 nemusi mat mega vysoku vahu preboha….

mischy00
3. apr 2025

Jesť môžete hocikedy, aj aj hocičo. Schudnes aj vtedy keď si dáš hamburger s hranolkami každý deň, ak sa to zmestí do kalorického deficitu. Tam ide o to, že koľko má to jedlo kalórií a tým pádom si vycerpavas v ten deň nárok na ďalšie jedlo. Preto sa odporúča Jesť veci, ktoré nemajú vysoké kalórie, aby si mohol jest celý deň a nebol človek hladný. A aby si sa nemodlil, kedy bude zajtra a zas si mozes dat hamburger s hranolkami.

dominikac321
3. apr 2025

@nikiya1 kolko mas rokov?

nikiya1
autor
3. apr 2025
zuzubb007
3. apr 2025

@dominikac321 ale musí brucho ako tehotna, lenže, keď sa chce a nehľadajú sa výhovorky všetko ide

hylary
3. apr 2025

@nikiya1 koľko vazis?

paulita
3. apr 2025

@nikiya1 Skús začať tým, že vyradíš sladké. (keksíky, koláčiky, cukor do kávy, čaju ak používaš). Namiesto toho, ak budeš mať chuť na niečo sladké, radšej si daj tyčinky tenké, hrubé, hocijaké sú lepšie ako presladené keksy. Osobne na sebe vidím, že keď jem málo cukru, váha určite nejde hore, ale aj trochu chudnem pomaly ale isto. K tomu skús nejaké cviky napr. pri linke keď čakáš na niečo čo sa varí. Jednoduché dvíhanie nôh, ohýbanie trupu, možno ťa to aj bude neskôr baviť. Chudnúť budeš pomaly, ale to je len začiatok.

paulita
3. apr 2025

@nikiya1 Skús si zadovážiť eliptický rotoped alebo bicykel (možno aj z inzerátu, nemusí byť nový). Ten rotoped je ako beh, nezaťažuje kolená, a pre mňa je to oveľa zábavnejšie ako vonku behať po tvrdej ceste, hlavne je to domáce cvičenie... (nikto ťa nevidí a pod...)

vespertine
3. apr 2025

Musíš jesť jedlá, ktoré ti chutia, inak to nikdy nevydržíš. Parížsky šalát sa dá spraviť z gréckeho jogurtu, hydinovej šunky, hrášku, lyžičky horčice, soli a čierneho korenia. Pizzu vieš spraviť z cesta z ovsených vločiek, z tortilly, z karfiolu...ja v kalorickom deficite idem s deťmi kľudne aj do McDonaldu raz za čas a normálne sa mi tam zmestia hranolky. Ide o množstvá a musíš mať v jedlách bielkovinu a vlákninu. Zelenina sa dá krásne dochutiť korením, bylinkami, nemusíš to jesť suché. Proste musí ťa to baviť. Ak do toho ideš s tým, že ideš do utrpenia, tak to ozaj nikdy nedáš.

simca06022011
3. apr 2025

@taktotedanie presne. Mne síce diabetologicka ze nejest, po 18 absolutne... ale každý má aj program/prácu inú, inokedy chodí spat. Ja som teraz na prerušovanom ale.bezne jedávam.neskor..večer po práci človek si ma spraviť jest, doma veci zariadiť = to chce čas. Vecer cvičím = nevládala by som a keď idem späť o 23-24tej tak by som od haldu o polnoci radovali chladničku.
Detto ráno v zhone kto ma náladu jest... 😂 ja len v kľude viem sa najesť.

vsetkounas
3. apr 2025

@nikiya1 zmeň doktorku ,napríklad mne obvodná predpísala saxendu vygoogli si pomohlo my to nakopnúť sa a menej jesť . Potom to už išlo aj samé .

simca06022011
3. apr 2025

@vsetkounas a este ju beries? a mas ju ako samoplatca?