Som zúfalá z obezity
Nerada píšem o tejto téme ale mám problém som obézna podľa BMI som v druhej kategórii, obvod pása mám 116cm. Snažila som sa schudnúť no neúspešne som už zúfalá, diéty nefungujú a jesť pravidelne vyvážené porcie nedokážem. Najem sa a som opäť hladná. Ako ste sa zmierili zo svojou váhou a dá sa naozaj schudnúť ja tomu už neverím som sklamaná, potrebujem sa len vyrozprávať. Máte niektorá podobný problém?
@vsetkounas 🙂 ja len informacne som sa pytala, ostali mi este, aaaale to si mala lacne este :DDD ja som posledny pol rok a krabica vysla na 170EUR a to pri najvyssej/tej konecnej davke je na 15 davok, co ja som brala nizsiu.. ale mesiac mi to nevydrzalo
@vsetkounas
@simca06022011 ano ano poznam dvoch ludi co skoncili na are jeden takmer zomrel, topka liek vyskusaj schudnes urcite
@taktotedanie tak v prvom rade myslim, ze to nemaju co skusat bez doporucenia lekara a kontrol. Ja som si ten liek nepytala... a inak zaujimave je, ze sa lekarka tvarial, ze je to ok, ze mam z toho doslova "pankreaticke" zachvaty po par mesiacoch a zavraty a vsetko (znizovalo mi to cukor = cize aky efekt, ked som sa proste musela ist rychlo najest ked mi zacinalo byt zle?? ). Osobne by som do toho nesla,a le ked pozries, ze su ludia co im to z extremnej obezity naozaj pomoze, snazia sa zemit zaroven cely pristup a tak, tak pre mna za mna nech skusia.
Aj tu bola skupina, kde sa o ozempicu pisalo a tiez tam koncili ludia na pohotovostiach nejaki.
@simca06022011 mali to predpisane lekarom
Kludne pichajte dalej, ja som videla co to urobi z nejednym clovekom
Veruze schudli ti dvaja, jeden skoncil v truhle takmer
Topka liek pre lenivcov co maju par kil navyse nebavime sa tu o ludoch 150kg a viac samozrejme to je uz ine
@taktotedanie premudrela si strasne :DDD viditelne mas predstavu co je to par kil naviac a preco to lekar sam naordinuje... urcite len tak pre srandu kralikov :DD A keby si citala riadne, tak by si videla, ze ja som mala nezaiduce ucinky a uzasnej pani doktorke mimochodom sa nezadli vazne :DD a prestala som ho uzivat sama a necakala som kedy skoncim na urgentne. Staci si pribalovy letak riadne precitat.
@simca06022011 pozri, ja sama som zdravotnik, dost som si nacitala a riesila s diabetologom, mam viac informacii a vzdelania v tomto smere ako ty takze ano mas pravdu v tomto som mudrejsia ako ty laik..
Lekar zvazil plusy a minusy ale predsa sa tam dalo ist inou cestou ale lekar podlahol tlaku pacienta- aj take sa stava, vypomstilo sa to a to aj mali diagnozu, nielen obezitu ako taku ale aj AH a DMII ale to su diagnozy pre ktore ludia nekoncia na pokraji smrti pokial sa poctivo liecia
Vypomstit sa to moze kazdemu aj tomu 150kg pacientovi aj 90kg co je lenivy a preziera sa
@taktotedanie Ja si picham ozempic a neskoncila som na pohotovosti, ak si pod lekarskym dohladom tak neskoncis....ale ak je niekto tak blba trubka, ze sa opyta ako bol v tej skupine, ze "pichla som si prvu davku a nevidim zmenu", tak ver, ze taketo koncia na pohotovosti. Mne to lekarka predpisala, upravilo sa mi vsetko a aj som schudla. Z konfekcie 52 som na 42 a idem dalej dole a uz sme na diete, cukrovka sa mi tak stiahla naspat, ze nic neberiem, len dieta, cholesterol mam super a vsetky hodnoty....mna to nastartovalo aj hybat sa, lebo povedzme si uprimne, obezne zeny sa hanbia chodit do fitka, ze "co tam povedia a ako sa budu pozerat"...je to pravda...lenze to treba si pisat kazdy den co zjes, kolko a potom pekne ist aj na tu kontrolu a ak treba aj zaplatit nieco do plusu, napriklad jedalnicek na mieru. Lenze mam skusenosti, ze zeny nechcu platit nic do plusu, ale nariekat budu, ze ako tazko sa chudne a aky drahy su treneri a strava a doplnky.
Tie ostatne reci neriesim, kazdy orgazmus je indiviualny a preto ja vravim, chudnut pod dohladom lekara...aj jedalnicek som si upravila, naucila som sa varit inak, ale ak citam tu "ze je leniva varit" a potom vyplakava, ze nevie schudnut a radsej si da parizsky salat s rozkom vecer...tak sa necudujem, takej nepomoze ani dvojita davka ozempicu.
@lubkavargova1 cvicit sa da doma nemusi clovek ist do fitka, obaja boli pod lekarskym dohladom, jeden z nich mal DMII
Tak by si schudla aj bez toho
Ja som doma schudla za 6mes 25kg bez vsetkeho ,
@taktotedanie vidis ja mam na tvoje "rady" tu uplne iny nazor, hadzes vsetkych do jedneho vreca. TO ze dvoch takych poznas, no a? a kolko pacientov skoncilo na are, v hrobe a inde liecbou lekarov? :D aj bez takychto "liekov", kolkokrat ignrouju vedlajsie ucinky lekari, len "ale berte berte" pomoze to? Na druhej strane kolkym realne pol roka ozempicu, saxendy, cohokolvek pomoze nastarovat chudnutie a dostat sa z kruhu?
Lekar nema co podlahnut pacientovi. TO je proste fakt a ked uz akukolvek liecbu da, ma ho poucit, vysetrit a kontrolovat . Neverim ze pacient skoncil na are z nicoho nic, z minuty na minutu. Proste podcenil svoj stav, ignoroval priznaky... kludne by AJ TAK mohli na tom are skoncit.
@lubkavargova1 lenze tu autorka nic taketo neberie pokial viem... tak neviem preco preco jej pises, ze sa necudujes ze jej nepomoze dvojita davka ozempicu :D
@taktotedanie neboj sa, cvicila som a aj cvicim. Ja nerobim z chudnutia sport, ze za 6 mesiacov 25 kg dole. To nedas, to sa vrati dvojnasobne. Ale ty vies, mne je to jedno, kazdy podla svojho. Ja mam tiez DMII a zazracne zijem a nemam problem a to som uz sledovana len na diete...a ver ze minuly tyzden som mala chirurgicky zakrok a konzultovala s clovekom co ma vzdelanie tiez medicinske a prof titul a jemu nejako verim a viac ako dve hodinky sme sa rozpravali pekne a presli vsetky moje vysledky...a zazracne zijem, dycham.
@lubkavargova1 vdaka za podporu , momentalne chudnem dalej 🙂 dufam, ze stretnes v zivote len tak motivovanych ludi pretoze ty ziadneho takymto stylom nenamotivujes ani vyniest smeti
Niekto si to vie nastavit v hlave, niekto je lenivy, chudla som podla tabuliek a predsa to islo samo dole
Vždy a každy môže schudnuť keď chce a trošku začne na sebe pracovať stači upraviť jedálníček začať sa hybať a vysledky budu na svete len treba mať pevnu vôlu 😉😊 držim palčeky..
@taktotedanie no vsak dobre, ak tebe toto pomaha tak cvic. Nemam dovod ti neverit...ja ani nechcem nikoho motivovat, pani autorka sa sama musi namotivovat sama a najst svoju cestu...
@nikiya1 máš v živote niečo čo miluješ a čo ťa robí šťastnou? Možno si sa dostala do tohto začarovaného kruhu, pretože v živote venuješ pozornosť len tomu, čo musíš, čo nestíhaš, čo zlé sa môže stať, aký je život zlý a nespravodlivý, že nie si dosť... (pekná, múdra, bohatá, milovaná, ohodnotená.....) Rob čo miluješ a venuj tomu všetky myšlienky, pokús sa byť pozitívna, treba to cvičiť (zasmiať sa, zaspievať si, ísť niekam, kde som šťastná...) Momentálne v tomto trápení si zúfalá, ale pozitívne myšlienky a predstavy sú mocný liek. Všetko dobré, ver si a maj sa rada🙂🙂
@nikiya ahoj..vaha je vec hormonov, zrejme mas pokazeny hormon hladu, grelin, plus si zavisla na jedle..ak si uvedomis, ze je ohrozeny nielen tvoj vzhlad, ale hlavne tvoje zdravie, dokazes to zmenit..ziadne CICA, NEZER na chladnicku nepomoze..ako pisu, je to v hlave..pomohla by ti partacka, s ktorou by si to mozno lahsie dokazala..introspekcia, motivacia..
Tvoje telo potrebuje výživné jedlá,preto si hladná lebo telu nedavas živiny.Telo je hladné...Vyrad všetky sladkosti a iné jedlá ktoré obsahujú málo živín.Ja som schudla vďaka zlcnikovej diéte, ktorú som držala kôli zlcniku okolo 40 kíl za rok a pol.Uz som rok po operácii žlčníka a naspäť som pribrala iba 4 kilá,ale ja sa nemôžem prejedať a jesť tučné jedlá.
@mykeila nie. Bielkoviny veľmi zaťažujú obličky. Ak necvičí, a to vrcholovo, tak si skôr s tým ublíži.
Poslala som ti ss
@janamoto78 ak je stále hladná tak určite tých bielkovín prijíma malo. Aj celá tuku zaťažuje napr pečeň, aj veľa cukru zaťažuje x ďalších orgánov. Aj obezita zaťažuje... čiže tu je otázne "čím si ublizi".
@simca06022011 vieš čo? Vidím, že sa ozaj vyznáš. Tak nech obézna baba zaradí aj nadmerný prijem proteínov. Potom, keď sa už ozaj úplne dogabe, nech skúsi na JISke oznámiť, že jej poradila simča na MK. Týmto končím túto diskusiu.
@janamoto78 Da sa stravou (bez pridanych p.pripravkov) zjest tak nadmieru bielkovin, ze si znicis oblicky? Mas k tomu nejake studie?
@janamoto78 asi ťažko bude mat nadmerný príjem bielkovín, terwz ich ma na 90% v strave malo... ale viditelne sa vyznáš. To ze.miesto 3 rožkov a parížskeho si dá syr, vajcia alebo tvaroh atď iste odpáli obličky. Proste miešať to sem úplne zbytočné. A hlavne = ak.zje viac bielkovín bude mať viac energie, dlhšie. Nebude mať ani toľko chuť stále.zobat o mnoho horsie jedla. Ale viditelne sa vyznáš. Obezita.= vysoký cukor, vysoký cholesterol = obličky skáču od radosti.
Rady ohľadne zeleniny a ovocia nepochopím..ano sú v strave dôležité ale zasýtia uplne minimum…potrebuješ pridať bielkoviny,žiadne odtučnenej a nízkotučné potraviny-potrebuješ co najviac zasýtiť aby si nemala potrebu jesť..najčastejšiu chybu ktorú väčšina ludi robí (aj ja som ju samozrejme robila) bola radikálna zmena a človek samozrejme dlhodobo nemá šancu ro udržať iba ak naozaj s velmi pevnou vôľou (ktorú ma málokto)..to pribratie bol dlhodobý proces-niekoľko rokov, ľudia sa rozhodnú a chcú vsetko zmenit hneď za par mesiacov..takze skús ist na to postupne a nepodopieraj si vsetko hneď, ako prvé odporúčam vyhodiť z aktuálneho jedálničku sladké vody ak ich pijes sú to uplne prázdne kalórie a cukor -vydrž tyzden,dva (môj brat iba s vyradením Coly schudol za par mesiacov 15kil) náhrad ovocným čajom,vodou alebo ak bude problém, aspon zo začiatku ochutenou minerálkou, ďalším krokom bude vyhodiť z jedálničku polotovary a fastfood ( nahrad domácou stravou-kuracie,hovädzie,losos,zemiaky,ryža,vajcia,cereálne pečivo, kludne si dopraj aj ten keksik alebo nejaky koláč ako dezert ale az po plnohodnotnom jedle) každé jedlo ktoré budeš jesť by malo obsahovať hlavne bielkoviny -raňajky,desiata,obed olovrant,večera - ak si medzi jedlami hladná daj si proteínových nápoj -zasýti ta medzičasom kým budeš mať plnohodnotne jedlo - pred týmto všetkým co sa týka úpravy stravy odporúčam pohyb, nemusíš utekať do fitka ale stačí chôdza na začiatok-aspon 10tis krokov denne, (osobne som si kúpila chodiaci pas lebo častokrát som nemala chuť ani cas ist von na prechádzku počas dňa a večer som sa sama bála 😅) držím palce- hlavne nebuď na seba prísna a zakaždým ked sa ti nieco nebude chcieť slebo stratíš motiváciu povedz si ze to robíš pre seba a preto aby si mohla žiť lepsie..
@janamoto78 bežnou vyváženou stravou určite nebude mať taký nadmerný príjem bielkovín aby si zničila zdravie . A pochybujem že ich má ona vôbec 0,8g na 1 kg hmotnosti , hlavne teda tuku a cukru má v Tom parížskyom šaláte má až až .. nevraviac o Tom že bielkoviny jubzasytia viac ako sacharidy z bieleho rožka či tuky z toho parížska.... A keby si dá miesto toho cottage, uhorku a celozrnný rohlík určite nebude mať nadmerné množstvo bielkovin
Pri každej aktivite, ktorá má niečo v našom živote zmeniť je potrebná pevná vôľa - diéty fungujú len sa po nich nesmie vrátiť k pôvodnému obžerstvu - tie, ktoré ste tučné - ste sa akosi museli dopracovať k tej obezite - a že to nebolo striedmou stravou, denným cvičením a nemlsaním čipsov pred telkou je nad slnko jasnejšie - ak mi niekto povie, že sa nedá schudnúť lebo XY výhovoriek tak viem, že mám pred sebou padavku, čo sa ide len sťažovať tak sorry ale dovi a dopo

@simca06022011 už nie mala som ju tri mesiace platila som si sama 120 eur na mesiac ale neľutujem zhodila som veľa .Potom so otehotnela neplánovane .