icon

Tabletky na chudnutie: Kedy sú vhodné?

18. dec 2023

Ahojte.
Asi začnem takto.

Nikdy som nebola štíhla, stále som bola gulička.
Ale už sa necítim dobre vo svojom tele už.
Mám 179cm a 130kg.

Môj najväčší problém je nejedenie celý deň a potom večer sa napchať večer alebo druhý deň sa nevládzem dojesť, ak viete čo tým myslím.

Minulý rok v marci som začala cvičiť (fitko), jesť pravidelne, no za 3-4 mesiace mi zišli asi len 3-4 kilá.

Do fitka som chodila tak že mesiac som ťahala jak o život a potom mesiac doma.
Som slobodná mamička a moja mamka čo mu dáva pozor na malého chodí do Nemecka na turnusy.

Viem že existuje liečba od lekára na podporu chudnutia, len neviem akým pacientom sa to odporúča.

A áno viem že len tabletky nepomôžu.

Ale nechcem skončiť ako prvý krát, keď som nevidela výsledky a počúvala som z každej strany, že: vidíš nedala si to. Potom som a tým skončila

Chcem sa do toho pustiť ešte raz a doviesť to do úspešného konca. Hlavne pre svoje zdravie.

autor
18. dec 2023

@nikdenikto malý má 2. Ale ako som písala aj pred chvíľou je to skôr nechuť do jedla a malý je len výhovorka že nestíham pri ňom.
Ale naozaj je tých dní habadej že sa otočím 2 krát a je koniec dňa pri malom a fakt že nič nestíham

yoxinka
18. dec 2023

Tak ale to je somarina, ty to úplne robíš zle. Nájdi pohyb, ktorý budeš môct robiť hocikedy. Ja som cvičila doma napríklad. Mám fyzioterapeuta, k nemu chodím raz mesačne a potom cvičím doma. Dnes je PLNÝ internet kadejakých cvičení. Koľko má tvoje dieťa rokov, že sa od neho nevieš pohnúť? Ja som už od 9 mesačných detí chodila cvičiť. Chápem, nemáš muža, nenecháš dieťa samé doma, ale tak veď polhodku sa pohrá alebo čo, kým si zacvičíš, nie? Lieky na tlak nepotrebuješ, schudneš, tlak sa upraví. A neodpovedala si mi na to jedlo, tvoje dieťa nejedáva? Veď jedz s ním.

nikdenikto
Autor odpoveď zmazal
viestta
18. dec 2023

@katulienocka999 uz si nespominam, to bolo pred viac ako 10 rokmi

nikdenikto
18. dec 2023

Ty nemáš chuť jesť raňajky a obed, pretože si ešte natlačená z večerného prejedania. Skús si dať len malú večeru tak o 18-19(nemusí to byť šalát, normálne jedlo čo si varila na obed, alebo kľudne chlieb šunka syr zelenina) a uvidíš, ako ti ráno telo popýtať raňajky.

Inak večer a pred spanim sa nemá veľa jesť ani nie kvôli chudnutiu ale preto, že telo si v noci neoddýchne. Neprebehnu v ňom procesy, ktoré majú prebehnúť, pretože je zaneprázdnene trávením. Aj preto sú ľudia so zlymi stravovacími návykmi často unavení a nervózni. Pretože ich telo je skrátka unavené a chýbajú mu živiny a minerály. Pretože obézny človek hoci zje veľa ale nutrične úplne zle.

Pohyb - na obed keď dáš syna spat, pusti si YouTube a pocvic si. Nájdi si čo ťa baví a uvidis ako sa budeš na to tešiť. Ja mám 1,5 ročnú dcérku a hneď ako ju dám na obed do postieľky, idem na to. Každý deň (okrem víkendu). Ale ja športujem v podstate celý život. Nie nejako vrcholovo ale taky aerobik, zumba, plaváreň...to už od základnej školy, vždy niečo. Teraz cvičím Janyho Landla a behávam. Občas idem na jumping.

Inak, ja som pri prvom synovi pribrala 23kg a naposledy po dcére 30kg. No predstav si na mojej výške 158cm takú váhu. Do roka od pôrodu vždy váha naspäť. Nikdy som nebola úplne chudá ale ani tučná. Pretože dosť cvičím si môžem dovoliť viac jedla ale som typ, čo priberie aj z vody. Trošku sa nekontrolujem a kilá naskakujú jedna báseň 🙈 mám to opačne ako ty. Ja potrebujem drevorubacske raňajky, normálny obed a na večeru mi potom stačí smoothies (banán, špenát, mlieko, proteín). To si dávam tak do 19, jem také 3 hodiny pred spánkom. Samozrejme mávam aj normalne večere, podľa toho čo dobré mám v chladničke 😅

yoxinka
18. dec 2023

@nikdenikto
Presne tak! Autorka, keď sa v večer brutálne naješ, tvoje telo celú noc rieši trávenie potravy namiesto toho, aby spánkom regenerovalo. To ti, okrem iného, brutálne rozhadzuje hormóny. Večer sa má jesť niečo ľahké, málo, tak 2-3 hodky pre spánkom, aby si telo oddýchlo. Tvoje telo je totálne popletené. Večer sa naláduješ, ono celú noc musí tráviť potravu. Tu tipujem, že ješ totálne hlúposti, takže sa ti ukladá zbytočne koooopa tuku. Potom zase celý deň neješ. Správaj sa k svojmu telu pekne, lebo je jediné, ktoré máš a je to najdokonalejší stroj, aký bol kedy vymyslený.

autor
18. dec 2023

@yoxinka kŕmim ho ja ale pokúšam sa to robiť tak že raz dám jemu a potom sebe aby som mala normálnu stravu stále aj keď nemám zrovna hlad

autor
18. dec 2023

@nikdenikto
@yoxinka

Jem okolo 7 pol 8 a okolo 11 idem spať
A nemyslite si že zjem lavor zemiakového šalátu.. dám si 2 rožky avokádo a syr alebo vajíčko

Ten žalúdok je stiahnutý takže mu stačí aj toto

Ale viem že je to zle nastavené.

Preto sa chcem opäť do toho pustiť.

Pred malého spánkom chodíme na prechádzky ak je pekne ak nie a spí zacvičim si aj doma ale malo nejak ma fitko vedelo nabudiť

Ako som už písala dohodla som sa vo fitku s ľuďmi že budem chodiť a malým do vedľajšej miestnosti cvičiť aspoň na hodinu - 2

yoxinka
18. dec 2023

Len tých 130 kg nemáš z luftu. Kalorické tabuľky si skúšala? Aspoň si ponahadzovať pár dní úplne všetko, čo ješ, aby si videla, aký máš reálne príjem? Toto často ženy tvrdia, že nič nejem a priberám. Ale zas fyzika a matika nepustí, keby nič neješ, nepriberáš. Podľa tejto logiky by koncentrák bol plný pribratých ľudí. Áno, fitko je fajn nápad, ale treba upraviť aj ostatné veci. Pozri, ja mám tri deti, ale nikdy také nebolo, že som pri nich nejedla. Aj keď som nakŕmila a ja nestihla, povedala som, ok, dieťatko, teraz ide jesť mama a tých 15 minút som si našla.

autor
18. dec 2023

@yoxinka ja reálne vypijem aj 5 litrov vody denne takže občas naozaj je toto len môj príjem "stravy".

Keď som bola tehotná jedla som pravidelne kvôli bábätku a vtedy som schudla 15kg

yoxinka
19. dec 2023

Tak nepi 5l vody denne, ale jedz. Vieš … kto chce, hľadá spôsoby, kto nechce, hľadá dôvody.

bytc20
19. dec 2023

Chut na jedlo cez den nemas, lebo sa nafutrujes vecer a potom samozrejme rano a ani cez den nie si hladna a jes az zase vecer. Tento zlozvyk treba zlomit. Jedz casto, male porcie. Jedla si vaz a nahadzuj do kalorickych tabuliek. Tam zistis kolko kcal prijimas. Inac nerozumiem kolko toho musis realne zjest vecer, ked cez den nic nejes, aby si dosiahla svoju vahu. Ved to musis zladovat tak 4000kcal. Ja by som s zgrcala. Kazdopadne smer nutricny terapeut, ktory ti nastavi kde sa mas kaloricky pohybovat, aby si chudla zdravo a zvysok uz je na tebe.

miskajerry
19. dec 2023

5 litrov je veľa, nemáš cukrovku?

nikdenikto
19. dec 2023

Neverím že zješ len to, čo si napísala. Že pár lyžičiek cez deň popri tom ako kŕmis dieťa a večer len 2 obložené rožky. Z tohoto by si nepribrala na takú vahu. Aj keď vypijes denne 5 litrov vody, ani z toho nepriberas. Takze buď ješ oveľa viac ako tu prezentujes alebo nepiješ vodu ale nejaké ochutené nápoje.

yoxinka
19. dec 2023

@nikdenikto
Mne sa to tiež ťažko verí, že má človek z 5l vody denne a stravy opísanej autorkou 130kg a tiež si myslím, že klame nám alebo sebe 🤷‍♀️.

autor
19. dec 2023

@miskajerry nie nemám ale mám choré obličky

autor
19. dec 2023

@yoxinka nemám zapotrebu klamať.

A množstvo vody znižujem lebo to bolo aj viac predtým a povedal lekár že pri mojej váhe je tak max 3-4 litre. Sladené nápoje pijem veľmi málo možno pol litra za týždeň alebo ani toľko. Nie som ich zastáncom.

Občas si dám aj energetický a občas aj blbosti ale nie každý deň a určite nevyžieram chladničku

Moje telo je na nejedenie nastavené ešte z detstva

lavender94
19. dec 2023

Autorka keby zješ každý deň to, čo si písala, nemala by si 130 kíl a rozhodne by si nepreberala. Áno, nejaký čas si telo môže tuky ukladať ale fyzika nepustí, keď nemáš energiu z jedla, musíš ju mať z tukových zásob, takže by si chudla keby sa takto stravujes dlhodobo. Moja teória je, že buď klameš nás alebo samu seba. Dajme tomu, že nechceš cielene klamať. Tým pádom ak naozaj ješ tak malo ako si opísala, musíš sa po par dňoch z toho vyhladovať a nakoniec sa dotlačiť všetkým možným. Alebo potom možnosť B. Počas dňa nie si hladná lebo nonstop chrúmeš nejaký snack, ktorý ťa kaloricky vyjde na viac ako normálne jedlo. Tam ako nie je úplne o čom, ten tuk sa nevytvorí z ničoho

bytc20
19. dec 2023

neexistuje, ze skoro nic nejes a mas 130kg. To by koncentraky boli plne tucnych ludi a vsetci predsa vieme ako to bolo. Jednoducho matematika nepusti. Ak zjes viac ako spalis, priberas. Podla mna sa nevedome klames. Bola taka show v telke, secret eaters, kde tiez ludia tvrdili, ze nic nejedia a priberaju. Naozaj uprimne nechapali, kde je chyba. Tajna kamera ich tyzden natacala a potom im ukazali, co vsetko pojedli. Oni si to ani neuvedomovali. A teda bolo toho riadne vela. Priamo umerne k tomu kolko vazili.

autor
19. dec 2023

@bytc20 ja mám 100+ kíl už 15 - 20 rokov to nie len teraz

Počas tehu a kojenia som schudla na 102 a potom som zas šla do nejedenia cez deň a jedenia večer a nie neprežieram sa. Nemám žlčník takže mi je hneď zle.

Mamina má práve pred včerom upozornila že si ma všíma celý deň a jediné čo videla že som jedla bol proteínovy chlebíček a píla som vodu a nič viac.

Nemám prečo klamať

Áno sú také dni v mesiaci že zjem čipsy aj čokoládu a vypijem aj energetický

Robila som si očistnú kúru ALOE a tam sa vôbec neje pár dní len pije gél a berú vitamíny a pije koktejl.
Dodržiavala som to do bodky. Cvičila som.

A nič.

Niekto dá dole aj 8 kíl počas tej kúri a ja ledva 2.

autor
19. dec 2023

@lavender94 je to presne ako píšete potom dojedam

Ale nepreháňam to veď ten stiahnutý žalúdok do seba viac ani nepustí

A som dosť vyberava

zuzuliennka1
19. dec 2023

co si napriklad zjedla dnes?
robis snad najvacsiu chybu co sa chudnutia tyka - nejes normalne/poriadne.
znie to ako paradox, ale je to tak, na chudnutie potrebujes vyvazene a zdravo jest, nie hladovat a vecer sa natlacit.
co si dnes jedla?

lavender94
19. dec 2023

Tak dojedaš, alebo ťa žalúdok nepustí. To mi nevychádza. Priznaj si to, nič neješ a potom sa naláduješ. Samu seba týmto budeš klamať a škodiť si, nám to môže byt jedno

autor
19. dec 2023

@zuzuliennka1 dnes ráno 2 vajíčka a avokádo. A poobede polievku.

Toľko

autor
19. dec 2023

@lavender94 dojedam neznamená že sa prežieram. Keď si dám potom večer 2 rohlíky so šunkou a syrom už do mňa viac nejde lebo mám stiahnutý žalúdok.

Ak by som sa prežieram tak nemám problém to povedať

Ak sa pred MS stane že zjem toho viac a hlavne hovadiny tak ani to nemám problém povedať

zuzuliennka1
19. dec 2023

tak sa do toho pusti hned dnes. chod si dat normalnu veceru - krajec chleba, maslo, sunka, zelenina.
na ranajky si daj prazenicu z jedneho vajicka, alebo ovsenu kasu, k prazenici opat zeleninu, na desiatu napr. biely jogurt a banan, normalny obed, opat nejaku zeleninu a na veceru napr. tuniaka (bez chleba), a opat zelenina, nie dva rozky so sunkou, rozok je uplna somarina, nezasyti, nic. radsej krajec normalneho chleba alebo hoc aj kaiserku.
to len tak od oka teraz, plusminus napr. moj dnesny jedalnicek.
sladke nejedavam - jem vyvazene a sladke mi nechyba, a pit vodu musis.
ked budes jest normalne, nebudes mat nutkanie a potrebu sa vecer naladovat piate cez deviate (jasne ze rano ani nie si hladna), a rano sa zobudis a normalne sa najes

zuzuliennka1
19. dec 2023

ty ocividne nepotrebujes ziadne tabletky, tie totiz skor brzdia chut do jedla, ty si pptrebujes pod dohladom odbornika nastavit jedalnicek a jest normalne a vyvazene.
nie je to nahodou tak, ze cely den “nic” nejes, tu zobnes nejaky keksik, tam cosi, malo tekutin,….a vecer sa doslova tymi rozkami natlacis?

lubkavargova1
19. dec 2023

@zuzuliennka1 tiez si myslim...moja diabeticka tiez mi teraz pripravila jedalnicek na mieru a ako prve mi povedala, ze mozem jest co chcem, ale pravidlene a mensie davky lebo telo spaluje aj tym ako spracuva potravu....tiez ma upozornila, ze nech ma ani nenapadne robit to co autorka, ze cely den nejest nic a potom sa len nalievat vodou...to je blud...telo dostane sok a samozrejme, aj z toho mala co prijima si vytvara zasoby na horsie casy a tak jej vaha nejde dole ale hore...tabletky su blud..ako nevravim, ze doplnky nie su fajn, ale ona nebude nikdy športovec, ze potrebuje telu dodavat to co strati pocas treningu...

autor
19. dec 2023

@zuzuliennka1 ako som už spomínala sú dni že vypijem aj 5litrov vody ale len čistej sladké si dám Max tak pol litra za týždeň možno ani toľko

A veľmi pekne ďakujem za tip

autor
19. dec 2023

@lubkavargova1 keď som jedla pravidelne počas tehotenstva tak som schudla.

Ale možno aj tá psychika že veď aj tak ti to nevyjde načo skúšaš a vy ste taká fajta tak tebe sa to nepodarí zhodiť

Možno je to len v mojej hlave že by mi tabletky pomohli.

Dobre by bolo dietológa čo by mi nastavil jedálniček.

Keď vidím že za xxl chudnuci jedalniček pýtajú aj 400€ tak pri Materskej si to neviem dovoliť