icon

Váha stojí napriek deficitu. Čo robiť?

Dnes o 10:13

Mám 168 cm a 82 kg, jem približne 1700 kcal denne. Sladké som obmedzila a hýbem sa viac než predtým. Prvé dve kilá išli dole, ale už skoro tri týždne ukazuje váha stále to isté, maximálne pár stoviek gramov hore-dole.
Je možné, že len zadržiavam vodu, alebo mám príjem ešte znížiť?

Strana
z2
avanka
Dnes o 10:16

@anonym_autor pokračuj, mne sa tiež váha pohla až po tuším 2 mesiacoch. Telo si musí zvyknúť.

simsalabim
Dnes o 10:17

@anonym_autor mne sa prve 2 mesiace tiez zdalo, ze sa vaha v podstate nehybe a ked sa zacala, slo to fakt pomaly. 8kg som chudla 10 mesiacov. A potom sa to rozbehlo a za cca pol roka som schudla este dalsich 12kg.

biba_18
Dnes o 10:18

nič neznižuj. ale aj vek je dôležitý

anonym_ff0845
Dnes o 10:21

Obmedz cukor a sacharidy. A viac zeleniny

autor
Dnes o 10:21
@biba_18

nič neznižuj. ale aj vek je dôležitý

@biba_18 38 🙂

anonym_b46af2
Dnes o 10:22

pozri si ci jes dostatok bielkovin, mne vaha stala ked som sice kalorie dodrziavala no prevladali tuky a sacharidy nebolo to vyvazene

anonym_221d57
Dnes o 10:24

Ahoj, som na tom podobne.. mam 163 a 76kg, chcem sa dostat aspon na 60. Zacala som iba teraz prve dni, mam extra problem s jedlom, nic z tych veci ako tuniak, cottage, zelenina mi nechuti.. akoze zjem to, ale som frustrovana. Uz som skusala chudnut minuly rok, po 3 mesiacoch som schudla 4kg, ale tri mesiace som sa trapila, lebo toho jedla je malo, nechutne a stale to iste dookola.. vies poradit nejake recepty? Prepac, ze som sa nevyjadrila k tvojej otazke… dakujem

biba_18
Dnes o 10:29

no a ešte k tomu hýbaniu - to znamená čo? lebo len hýbaním sa veľké zmeny na postave neuvidíš, aj kebyže pár kíl schudneš ...
ale nie to som chcela ...
áno, kľudne môžeš zadržiavať vodu. ja to vidím na sebe - ja cvičím, dobre sa stravujem, trekujem potraviny - stačí dietna chyba v stravovaní (u mňa skôr ignorácia obmedzení) - a hneď som aj +1,5 kilo hore... do týždňa to mám síce dole, ale mne to fakt tak rýchlo ide hore a tak pomaly dole ...
takže aj na toto by si sa mala zamerať - nie iba koľko - ale aj čo ...

biba_18
Dnes o 10:33
@anonym_221d57

Ahoj, som na tom podobne.. mam 163 a 76kg, chcem sa dostat aspon na 60. Zacala som iba teraz prve dni, mam extra problem s jedlom, nic z tych veci ako tuniak, cottage, zelenina mi nechuti.. akoze zjem to, ale som frustrovana. Uz som skusala chudnut minuly rok, po 3 mesiacoch som schudla 4kg, ale tri mesiace som sa trapila, lebo toho jedla je malo, nechutne a stale to iste dookola.. vies poradit nejake recepty? Prepac, ze som sa nevyjadrila k tvojej otazke… dakujem

@anonym_221d57 tak si nájde iné jedlá, nikde predsa nie je napísané čo presne musíš jesť.
len je tu jedno ale - tie suroviny ktoré si vymenovala (cottage, tuniak a pod.) pomáhajú dostať do tela potrebné zložky v malom objeme (rozumej bielkoviny) - a zelenina zas vlákninu, ktorej majú jedlá pomerne málo ... nechceš tuniaka? jedz fazuľu napríklad. lenže je rozdiel zjesť 2 malé konzervy tuniaka na večeru - a 1/2 kila fazule ... 😒
schudneš aj s pizzou - len tej bude musieť byť zúfalo málo - a ani to nie je zdravé čo sa týka makroživín ... takže sa rozhodni - čo je pre teba dôležitejšie 😒

simsalabim
Dnes o 10:33
@anonym_221d57

@anonym_221d57 ja som napr vobec nemenila zvyklosti, jedla som nadalej svoje jedla, len som dbala na vyvazenost a kalorie. Preto, lebo som vedela, ze sa svojich oblubenych jedal nevzdam, chcela som, aby to aj po schudnuti bolo udrzatelne. Ale mas pravdu, jedla bolo malo. Aj teraz, ked iba udrziavam, by som zjedla tak o 1/3 viac, ako mozem.

anonym_b46af2
Dnes o 10:47

Inak ani mne tie jedla nechutia ale trennerka povedala, ze to si zvyknem, ze ona tiez jedava to iste stale dokola ze to chce len proste nastavit hlavu na ine chute a jedla. Ja som zacala aj cvicit s trenrkou silovy trening 2x tyzdenne a pokial jem dost bielkovin tak mi neskacu tak kila hore ak jeden den zlyham, predtym som mala po chate a miske gulasi + 2 kila, teraz po dovolenke kde som jedla celkom dost kadecoho kilo hore, co predtym aj 4 kila. takze ono sa to upravuje pomaly. Ale tie jedla ozaj nie su pre mna nicim extra chutne

supermuz
Dnes o 10:48

Ja som si zalozil modry konik pred par dnami preto,ze som to tu nasiel nahodou,tuto stranku.A chcem poradit zenam,ci chlapom,ktory chudnu,chcu zacat sportovat ako na to
Dlhodobo dodrziavam fitness stravu,silovy trening,vzdelavanie v tomto..

V prvom rade je hlava,mysel.
Podla mna 80% uspechu
A nastavenie typu to pojde,je to iba obycajne chudnutie,mozno casom aj fitness postava,silovy trening,beh,kopce
Ci chces byt ta,ktoru suseda ohovori,ze zase pribrala,hehe,alebo ta,ktora jej zdvihne zlc,ze uz je tucnejsia ako ty.

Ked toto zvladnes nastavit pekne a tvrdo,80% uspechu je vybavenych.

Schudnut mozes aj tym,ze budes cely den lezat v posteli.Len prijem bude mensi ako vydaj.
Vesmir proste funguje pre vsetkych,zakony fyziky a mechaniky.

Takze ideme na to

Ziadne sladke,slane pochutiny,kolace,keksiky,nikdy,zbytocne kalorie
Ziadne sladke vody,dzusi,nikdy,zbytocne kalorie
Ziadne klobasky,jaternicky,bocik,mastne meso celkovo.
Vypit aspon 2 L cistej vody,zaloz si flasku z vodou,ked bude 2L obsah,sledujes,vypijes,vies.
Baby tu radia casto kaloricke tabulky,podla mna je to dobry postup,naucis sa kopu veci ohladom stravovania.
Urcite mas malo bielkovin,pridaj bielkoviny.

No a silovy trening,chodza,beh,bedminton,tenis,bike atd
Ked pridas sport,pojde to lahsie.

Treba si uvedomit,ze ako si roky naberala roky to budes zhadzovat.Zmenis sa,zmenis stravovacie navyky,zmenis mozno aj niektore kamaratky,ci partiu.
Porastie ti sebavedomie,muzi budu besniet.
Je to zmena velka,ale na konci dna si povies stalo to zato.
Keby si sa chcela nieco spytat konkretnejsie,napis tu do temi

anonym_b46af2
Dnes o 10:51
@supermuz

Ja som si zalozil modry konik pred par dnami preto,ze som to tu nasiel nahodou,tuto stranku.A chcem poradit zenam,ci chlapom,ktory chudnu,chcu zacat sportovat ako na to

Podla mna 80% uspechu
A nastavenie typu to pojde,je to iba obycajne chudnutie,mozno casom aj fitness postava,silovy trening,beh,kopce
Ci chces byt ta,ktoru suseda ohovori,ze zase pribrala,hehe,alebo ta,ktora jej zdvihne zlc,ze uz je tucnejsia ako ty.

Schudnut mozes aj tym,ze budes cely den lezat v posteli.Len prijem bude mensi ako vydaj.

Takze ideme na to

Vypit aspon 2 L cistej vody,zaloz si flasku z vodou,ked bude 2L obsah,sledujes,vypijes,vies.
Baby tu radia casto kaloricke tabulky,podla mna je to dobry postup,naucis sa kopu veci ohladom stravovania.

Treba si uvedomit,ze ako si roky naberala roky to budes zhadzovat.Zmenis sa,zmenis stravovacie navyky,zmenis mozno aj niektore kamaratky,ci partiu.

@supermuz rozpravas ako moja trenerka 🙂 Ta je tak empaticka, ze ked jej poviem, ze ma napina na grcanie tak mi prinesie kybel ale cvicim dalej neodpusti mi 🙂

biba_18
Dnes o 11:12
@anonym_b46af2

@supermuz rozpravas ako moja trenerka 🙂 Ta je tak empaticka, ze ked jej poviem, ze ma napina na grcanie tak mi prinesie kybel ale cvicim dalej neodpusti mi 🙂

@anonym_b46af2 môj tréner mi povie nevládzeš? tak pridaj!

simsalabim
Dnes o 11:12
@supermuz

Podla mna 80% uspechu

Takze ideme na to

@supermuz s tymto nesuhlasim: “Ziadne sladke,slane pochutiny,kolace,keksiky,nikdy,zbytocne kalorie
Ziadne klobasky,jaternicky,bocik,mastne meso celkovo”.
Pre cloveka, ktory toto vsetko jedol a mal rad, to moze byt privelka obeta, pripadne si nevie predstavit - a ani nechce - si nikdy nedat tortu, pizzu, klobasku. Toto zvladnu iba extremne disciplinovani ludia. Kluc je podla mna v striedmosti. Kusok torty ci klobaska naozaj nikoho nezabije - ak sa neje denne. Pre mnoho ludi je prijatelnejsie si tieto jedla raz za cas dopriat ako sa ich uplne vzdat. A to hovorim ako dost disciplinovany clovek, schudla som 20kg a aj ich 2 roky drzim. A kusok cokolady, maslovy keksik ci kopcek zmrzliny mavam prakticky denne. Niekedy si dam vhodne mnozstvo pizze - lebo ju mam rada a nechcem sa jej vzdat. Predstava “uz nikdy cokolada” je pre mna desiva 😅 Mne sa velmi paci tato baba na instagrame, ukazuje vhodne porcie a kombinacie jedal a na obed ma vzdy aj KitKat 😉

biba_18
Dnes o 11:13
@simsalabim

@supermuz s tymto nesuhlasim: “Ziadne sladke,slane pochutiny,kolace,keksiky,nikdy,zbytocne kalorie
Ziadne klobasky,jaternicky,bocik,mastne meso celkovo”.
Pre cloveka, ktory toto vsetko jedol a mal rad, to moze byt privelka obeta, pripadne si nevie predstavit - a ani nechce - si nikdy nedat tortu, pizzu, klobasku. Toto zvladnu iba extremne disciplinovani ludia. Kluc je podla mna v striedmosti. Kusok torty ci klobaska naozaj nikoho nezabije - ak sa neje denne. Pre mnoho ludi je prijatelnejsie si tieto jedla raz za cas dopriat ako sa ich uplne vzdat. A to hovorim ako dost disciplinovany clovek, schudla som 20kg a aj ich 2 roky drzim. A kusok cokolady, maslovy keksik ci kopcek zmrzliny mavam prakticky denne. Niekedy si dam vhodne mnozstvo pizze - lebo ju mam rada a nechcem sa jej vzdat. Predstava “uz nikdy cokolada” je pre mna desiva 😅 Mne sa velmi paci tato baba na instagrame, ukazuje vhodne porcie a kombinacie jedal a na obed ma vzdy aj KitKat 😉

@simsalabim jasne, súhlasím, nič nie je zakázané ... ja si doprajem aj sladké ...
a tú babu ja mám na YT v odberoch 😂

anonym_b46af2
Dnes o 11:15

Ja som nahodne na fb a insta natrafila na influencerku anna marie schudla 60 kg alebo tak nejako a ona ma super recepty, outfity a velmi je pozitivna. a to ja influencerky neznasam ale tato je fajn. Napriklad dnes na obed mam vareny karfiol a na to bryndzu nieco na sposob halusiek v zdravej verzii. Ano je dovolena aj pizza ale mini kusok a zvysok dna musis vybalansovat aby to nesedlo

ivik4
Dnes o 11:26

Len sa vážiš ? Nemerias sa ? A co oblecenie, nevidis rozdiel ?

anonym_12f911
Dnes o 12:13

Ludia priberaju roky, zhodit chcu za par mesiacov. idealne rovno 20kg. Chce to cas, vela pohybu a deficit. 1kg tuku je 7700kcal, 10kg je 77tis kcal. Predstav si, ze kazdy den naozaj znizis prijem o -300kcal (pri prijme okolo 1600 kcal nemozes ist dole na 1000 kcal), ako dlho potrva spalenie tych 10kg tuku? 77 tis kcal /300 = 256 dni. Plus telo nie je stroj, obcas sa chudnutie zadrhne a vaha zostane stat 2-3 mesiace.

aurelia2000
Dnes o 12:21

@anonym_autor Vtip je v cukre a bielkovinach. Cukor ti ukážu len platené tabuľky. Ukážu ti aj nasýtené mastné kyseliny - ak ich chces udržať v norme, budú ti chýbať bielkoviny a tie musíš dosypavat vo forme proteínovych práškov. Sladkosti nepripadajú do úvahy. Jeden hryz do napolitanky a ten deň by si sa musela vzdať rajčin, jablk a pod. Takisto musíš mať dostatok vlákniny, čiže pridávať rôzne druhy otrúb. Všetko jedlo vážiť a to ťa prejde chuť na komplikované jedlá. Od sladkostí a snackov sa dá odvyknut, no už malý kúsok obnovuje závislosť.Treba si dopriať kvalitné drahé potraviny, pri týchto množstvách to vychádza lacnejšie ako plné vozíky podradnych nezdravych potravín.

aurelia2000
Dnes o 12:27
@anonym_b46af2

Inak ani mne tie jedla nechutia ale trennerka povedala, ze to si zvyknem, ze ona tiez jedava to iste stale dokola ze to chce len proste nastavit hlavu na ine chute a jedla. Ja som zacala aj cvicit s trenrkou silovy trening 2x tyzdenne a pokial jem dost bielkovin tak mi neskacu tak kila hore ak jeden den zlyham, predtym som mala po chate a miske gulasi + 2 kila, teraz po dovolenke kde som jedla celkom dost kadecoho kilo hore, co predtym aj 4 kila. takze ono sa to upravuje pomaly. Ale tie jedla ozaj nie su pre mna nicim extra chutne

@anonym_b46af2 čo to jedavate, ze to nie je chutné?

anonym_221d57
Dnes o 13:04
@aurelia2000

@anonym_b46af2 čo to jedavate, ze to nie je chutné?

@aurelia2000 no ja napriklad cottage, jogurt biely grecky, kuracie prsia, brokolica, zelene fazulky, minimum ryze, vajcia, tvaroh, ovsene vlocky, paradajky, salat, tuniak. Ani sa mi nic viac do prijmu nevojde. Ocenila by som nejake normalne jedla fakt lebo na tomto sa neda zit.

anonym_b46af2
Dnes o 13:49
@anonym_221d57

@aurelia2000 no ja napriklad cottage, jogurt biely grecky, kuracie prsia, brokolica, zelene fazulky, minimum ryze, vajcia, tvaroh, ovsene vlocky, paradajky, salat, tuniak. Ani sa mi nic viac do prijmu nevojde. Ocenila by som nejake normalne jedla fakt lebo na tomto sa neda zit.

@anonym_221d57 ja tiez to iste co ty + tortila a protein chlebik a tofu kedze kuracie ja nejem

biba_18
Dnes o 14:02
@anonym_221d57

@anonym_221d57 a čo je zlé na kuracích prsiach napr. veď sa dajú urobiť na milion spôsobov. do bieleho jogurtu pridaj ovocie a med. z vločiek si urob domácu granolu… to asi nie je o tom že by to neboli chutné jedlá, len to nevieš ochutiť alebo čo … 😏

anonym_b46af2
Dnes o 14:05
@biba_18

@anonym_221d57 a čo je zlé na kuracích prsiach napr. veď sa dajú urobiť na milion spôsobov. do bieleho jogurtu pridaj ovocie a med. z vločiek si urob domácu granolu… to asi nie je o tom že by to neboli chutné jedlá, len to nevieš ochutiť alebo čo … 😏

@biba_18 tak vies ked niekto je odchovany na slovenskej kuchyni , ovocnyhc jogurtoch a zrazu si das biely tak ten rozdiel tam je a obrovsky proste to cloveku nechuti

biba_18
Dnes o 14:07
@anonym_221d57

@anonym_221d57 napríklad ja mám dnes:
raňajky vločky s jogurtom a mangom
desiata 1/2 acidka a vege protein
obed vege rezeň so zemiakmi pečené v rúre (resp. teplovzdušnej fritéze), k tomu zeleninový šalát (bez zalievky, používam olej v spreji)
olovrant tvarohová “zmrzlina” (tvaroh rozmixovaný s mrazenými jahodami), hrsť gumených cukríkov
večera cícerové kari s proteínovým chlebíkom, za tým gaspacho
večer ešte 1/2 sáčku popkornu v kine

anonym_b46af2
Dnes o 14:07

Ja napriklad kuracie prsia nejem, mam k tomu odpor od mala

biba_18
Dnes o 14:09
@anonym_b46af2

@biba_18 tak vies ked niekto je odchovany na slovenskej kuchyni , ovocnyhc jogurtoch a zrazu si das biely tak ten rozdiel tam je a obrovsky proste to cloveku nechuti

@anonym_b46af2 ja som nikdy nejedla ovocné jogurty tak neviem 🤷‍♀️ daj si do bieleho jogurtu med alebo čakankový alebo javorový sirup, steviu, kakao… možností je kopec…

anonym_b46af2

No ja som mala rano tvaroh so slivkami a skorica, obed karfiolove halusky, karfiol uvareny 300g preliaty 60g bryndze a vecer cottage, tuniak a horcica zmixovane do takej kvazi tresky. No veru nechuti mi to lebo to su take jedla povedzme ine ako som cely zivot mala

anonym_b46af2
@biba_18

@anonym_b46af2 ja som nikdy nejedla ovocné jogurty tak neviem 🤷‍♀️ daj si do bieleho jogurtu med alebo čakankový alebo javorový sirup, steviu, kakao… možností je kopec…

@biba_18 tak potom tazko pochopis zeny co to maju inak a tie ovocne jogurty jedli

Strana
z2