icon

Váha v šestonedelí

14. júl 2020

ahojte. aj ked som plany mala ine. v tehu som sla zo 70 kil na 90kil. plus cisarsky rez.o tyzden koncim sestonedelie a mam 80.5. a takuto vahu mam uz asi dva tyzdne. plne dojcim. prechadzky moc dlhe zatial nedavame. len take kilometer dva tri blizko domu
myslite ze sa to pohne dole? cvicit este nemozem... velmi chcem mat na zaciatku uz sedmicku... jem vacsinou na rychlo ked babo dovoli. a viem ze nejem zeleniju ovocie vo velkej miere. ovocie tak porciu dve denne ano maliny a banan prioadne hrozno melon. zo zeleniny max dusenu mrkvu lebo vsetku zeleninu co som jedavala mam pri dojceni zakazanu. brokolica strukoviny cicer karfiol kapusta. aku zeleninu vy jete pri dojceni? plus aj parafajky a jahody som mala rada tie tiez nemoze... priznavam ze jem dost peciva a birell tak jedno dve peciva denne a 1 birell. pomaha mi to prezit. ale asi aj preto nechudnem? dik

Tu začni písať odpoveď...

Strana
z2
pribinak
14. júl 2020

Treba si uvedomiť že ovocie má brutálne veľa cukru, uprednostni skôr zeleninu, surovú ideálne
Veď skúšať čo môžeš, možno babo ani nebude reagovať

vilma7
14. júl 2020

Ak to nepôjde hneď dole, pôjde neskôr. Nestresuj sa kvôli tomu, užívaj si dieťatko. Niekto dojčením schudne, iná zas priberie, od čoho to záleží nevie nik.

basska_b
14. júl 2020

Vraj kojením sa stráca v priemere 0.5 kg za mesiac. Mne sa tiež váha dlho nepohla napriek kojeniu a keď som zostala kojit aj po 6 mesiacoch dcérky, zrazu za pár dní 5 kg dole, neverila som vlastným očiam

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
era777
14. júl 2020

Ja jem vsetko, dokonca sa odporuca jest vsetko aby dietatko, ked neskor zacne jest bolo lepsie pripravene ...a uz ,,poznalo,, potraviny, kt.dostane v mlieku ....mne, ked vymenovala doktorka co nemam jest v nemocke tak som sa pytala a co vlastne mam jest ...? Jem vsetko zaradom ... Maly je uplne v poho ...kludne jedz zeleninove salaty masko ...ak sa bojis skus pomaly a vsimaj si ako male reaguje ...su zeny kt. Proste kojenim neschudnu a schudnu az, ked prestanu kojit 😊 niekedy aj kojenie brani chudnutiu pre ine hladiny hormonov

eliska13
14. júl 2020

Z čoho chces schudnúť, keď pohyb máš minimálny a strava nič moc?😊ja som do pol roka od pôrodu pribrala ešte 4 kg kvôli nepravidelnosti a strašne sa mi kvôli únave žiadalo sladké.
Veď si pribrala 20 kg daj si čas 9 m ako si priberala
Ja som jedla všetko nerobilo nič problém, ale stále som bola hladná a veľa som chodila
Veď si daj šalát rukolu vajce na tvrdo syr...
Omeletu a zeleninu
Mozzarella paradajky či špenátové listy
Robila Ti zelenina zle či iba si myslíš?ja som po 2 m riskla kapustnica a zistila som, že nič sa nedeje, tak som normálne jedla všetko

olla
14. júl 2020

ahoj. musis trocha tu stravu upravit podla mna. Ono vidis , mas 10 kil dole 6 tyzdnov poporode, to su tie rychle kila...ale teraz ak chces ist este viac dole a stoji to musis zabrat aj ty sama a nespoliehat sa na dojcenie. Dojcenim ide vela dole, ano ale ak teraz zaberies znasobis efekt. Na obed si rob maso a ako prilohu dusene zelene fazulky- tie nesposobuju naduvanie. Ja som tieto fazulky jedla ako prilohu casto, kym som nezacala jest vsetku zeleninu. Ale skusaj, mozno mu nic neurobia ani paradajky,ani ina zelenina. A musis sa zbavit toho birela. 🙂 daj si napriklad iba dva deci toho pivka, nie cele ked mas nan chut. Vela pi inych tekutin, nebudes mat chut potom na ine ,,priberacie,, tekutiny. urcite ti to ale pojde dole. Ja som pribrala 20 kil ako ty, po sestonedli som mala dole 8 a ked mal syn 3 mesiace bola som na povodnej vahe. ale snazila som sa. Nejdela som pecivo a jedla som vela dusenej zeleniny. Vela som ale jedla sladkosti ale to skor na nervy :D

stanulienkat
14. júl 2020

Upravit stravu a pohyb. Prechadzka nie je pohyb.

zuzuliennka1
14. júl 2020

never tomu, ze kojenim schudnes a ked mas dojcenim chut na sladke - daj si, ved to pojde dole.. moze, ale nemusi, ako evidentne aj v tvojom pripade.
Ja som rodila akutnou sekciou, kojenie som rozbiehala dlho a dala som na vsetky mudre rady na mlieko - hroznova stava, jedz na co mas chut aby bolo mlieko atdatd....
kojenie som potom aj rozbehla, chut na sladke prirodzene bola a sak - kojenim schudnem...
no nie... pribrala som aj to, co som predtym ani nemala.... a nie, neodislo to same ani odstavenim... ja som sa musela zatat, prestat jest sladkosti, zacat cvicit (prechadzky nestacili) a teraz ma syn 2,5r, sladke som vylucila, kazdy den cvicim a ide to... hold niektore na tych poporodnych a dojcenskych kilach musime normalne zamakat

ajka0207
14. júl 2020

Ešte si strašne skoro po pôrode, daj tomu aspon pol roka. Ja som prvý rok chudla tak kilo mesačne.

autor
14. júl 2020

dakujem vsetkym za rady!!! no mne strasne vela odbornicok lekarok vravelo ze nech ani neskusam surovu zeleninu... ze to zvykne urobit dietatu zle... tak teda zacnem skusat. plus priznavam ked zaspi tak rychlo zjem to z coho sa rychlo najem a co netreba ohrievat nech ju nezobudim (ako napr pecivo s maslom..) chapem ze orechadzky nie su pohyb ale tak co robit po cisarskom? ranu si pokazit fakt nechcem. tiez mam dojem ze benedikt mi brutal zvysuje chut do jedla je to na nom aj napisane tak ho skusam jest menej a dufam ze napriek tomu budem mat dost mlieka. ok. myskim ze ste mi nastavili zrkadlo. je to tazke ked clovek nema cas na nakup/pripravu varenie zjedenie jedla plus je nevyspaty.. . . ja verim ze to dame. mna by aj tych 5kil potesilo sak jasne ze tie kojace kila noeco vazia. tak ma potesilo tych prvych 9 kil... a teraz ked to stoji ma to netesi no. dakujem za vsetky rady. ja som dieter cely zivot medzi 65-72kilami cca. to dame. dakujem za rady. zacnem skusat zeleninu a dobre ze ste mi pripomenuli vajicka z nich mi bolo na grcanie cele tehu ale mozno to uz preslo? skusim si uvarit 5 natvrdo do chladnicky nech mam snack rychly a zdravy..

eliska13
14. júl 2020

Tak som sa ja dopracovala ešte ku kg plus.Boli sme vonku spal aj 3 hodiny, tak jasne, že som išla do stánku a kúpila si bagetu, keksik😊a večerné jedenie...vôbec Ta zelenina nemusí limitovať vyskúšaj nejaký zapeceny karfiol k tomu šalát...
Ovsenne vločky jogurt ovocie ráno...špenát s vajcom, niekto v strese chudne ja priberám.kusok ryby, minútky rýchle, alebo si kuracinu napacuj a len hodis na panvičku.Vzdy lepšia prechádzka ako nič.mozes si dať rýchlochodzu a dobre je si naplánovať čo budem jesť, kúpiť a ja dodnes mám rada husté polievky a každú strukoviny namáčam deň vopred vodu vylejeme a rýchlo je uvarená.
Niektoré ženy si to musia oddriet po pôrode som bola rada, že odchádzam so 72 kg a za pár mesiacov som bola vyzrata😜

ukulela
14. júl 2020

mne zislo prvach 10 tiez hned po porode (babo, a potom voda 🙂 a dalsie kila tak vo vacsom az po vyse pol roku, aj viac .... ked uz babo aj jedlo prikrmy. ak tomu chces pomoct, musis len pohybom ... no teda 6 tyzdov po porode to este v pohode dlab a nesil, aby si si viac neublizila, najma po cisarskom.

zuzuliennka1
14. júl 2020

cele je to len o tom - z vlastnej skusenosti - nespoliehaj sa na to, ze “jedz na co mas chut, kojenim to zhodis”... to neznamena ze teraz hura system horalky (lebo sak chut na sladke), tu nejake pecivo rychlo, tu si cosi objednam,... ved sak to pojde dole... moze... ale aj nemusi.... ja som kojenim nechudla, ale priberala... hladna som z neho bola jak slak, kebyze ale mozem vratit cas, nejedla by som blbosti a chut na sladke by som radsej semtam odbila obedom - halusky s makom - sladke aj relat. normalne jedlo v jednom... nie kazdy den ovsem... stravuj sa normalne a zdravo, nekalkuluj, ze kojenim vsetko pojde dole, aj “blbosticky”.... ovocie, zelenina, aspon akotak normalne jedlo na obed a ono to potom aj pojde 🙂 nie naopak
a zeleninu mozes vsetku, mozno okrem kapusty 😄 ale taky snack k telke pozostavajuci z mrkvy, kalerabu - to je uplne v pohode na chrumkanie, lepsie ako cipsy a cokolada

zuzuliennka1
14. júl 2020

.. este mi napadlo, ano, aj ja som brala senovku a benedikt na mlieko a to teda zvysuje rapidne chut do jedla... moze byt... tak sa to snaz proste minimalizovat inde a fakt nejest take tie somarinky tu a tam - isto to poznas... z toho sa pribera najviac 😄 a cvicit - zacni vtedy, ked sa na to budes citit, ja som po sekcii zacala naplno makat aj s brusakmi po 2 rokoch. skor som to stale citila, jazvu... ale aj tak je v chudnuti pomer jedlo/cvicenie 70/30, takze dolezitejsi je jedalnicek ako to, ci sa ti da/neda cvicit... mozes cvicit aj 4x denne, ak budes jest kraviny, nepojde to... ak budes jest zdravo a vylucis cukor a blbosti, cvicit mozes nemusis, pojde to 🙂 to je cele

autor
14. júl 2020

@zuzuliennka1 vau po 2 rokoch??? 🙄 inak ano viem ze strava je zaklad

maminuska
14. júl 2020

no tak ja som ten prípad že som kojením chudla a rapídne, topilo sa to zo mňa rýchlo . Ale ups po 40 tke pri 5 tehotenstve už to bolo horšie , zrazu to nešlo ako pri tých predchádzajúcich . Ale zas na druhej strane som za posledné tehotenstvo pribrala len 7 kg, niečo som nechala v nemocnici a potom som si držala svoju váhu . Problém nastal keď som prestala kojiť , zrazu plus 10. A na toto potom zaučinkovalo to, že som sa vrátila k behu a športu .

zuzuliennka1
14. júl 2020

tak cvicenie ako take sa mi dalo aj skor, opatrne, ale jazvu som stale citila, mierne ale citila a po 2 rokoch som dala aj 50 brusakov a nic, ani tuk

kami170
14. júl 2020

Zdravím, tiež som po sekcií 4. Mesiac a ja z predporodnych 96 kíl som dva týždne po pôrode mala 94. Trápila som sa brucho obrovské, rozčapené a nemohla som rovnako ako v cvičiť. Nechcela som žiadne diéty lebo nemám s nimi dobre skúsenosti z každej som pribrala dvojnásobok. Po dvoch mesiacoch od pôrodu som sa dala na herbalife- nie toto nie je diéta verte mi. Schudla som za cca dva mesiace krásnych -37cm z tela. Veľmi sa tomu teším je to zdravé chudnutie nie že naraz schudnem 10 kíl a potom 20 priberiem 🙂 takže za mňa bol a stále je nápomocný k chudnutiu herbalife a to čisto bez pohybu a ani prechádzky s malou mám dosť toho doma 🙂

kikajavor
14. júl 2020

@kami170 ahoj môže sa to užívať aj keď dojčím? Ja mam 97kg teraz a to som len v 31tt :/ priberám a ani sa neprejedam. Koľko si mala kg keď si šla rodiť? A aj máš nejak upravenú stravu?

kami170
15. júl 2020

@kikajavor keby som vedela tak to užívam aj počas tehotenstva 🙂 stravu som si moc neupravovala jem naozaj všetko ale neprejedam sa 🙂 jednoducho mám chuť si dať niečo sladké tak si dám a váha ide dole 🙂 keď som šla rodiť som mala 96 kíl pred tehotenstvom 86 no po pôrode dva týždne dole len dva kilá :(

kikajavor
16. júl 2020

@kami170 Fuha? To si nechala iba 2 kg v pôrodnici? :/ no aj sa fakt bojím ako dopadnem. Nikdy som nebola chuda a teraz som dosť veľká

kami170
21. júl 2020

@kikajavor áno mala som cisársky ale nijak to neovplyvňuje.. mrzelo má to veľmi keďže ani váha bábätka nebola dole... počas kojenia som pribrala a chudla bola som ako na hojdačke 🙂

biela_sova
21. júl 2020

Ahoj, toto je nasa skvela pediatricka, zaroven aj clenka Covid-poradneho organu vlady, odporucila pri dojceni jest uplne vsetko, vela ovocia, zeleniny.

https://www.youtube.com/watch?v=MeWA3QWf1O4

Kojim uz rok a 9 mesiacov, brala som uz aj antibiotika, ked sa inak nedalo, skratka, nezmenila som velmi (zdravu) zivotospravu, respektive vobec 🙂 si este len kratko po porode, s chudnutim daj tomu cas

biela_sova
21. júl 2020

@zuzuliennka1 Ahoj a teraz, ked si na povodnej vahe, tak pokracujes v tcrdom chudnucom rezime, alebo si sa vratila na predporodny "normalny" stav?

zuzuliennka1
22. júl 2020

@biela_sova no, este stale nie som na “povodnej” vahe, mam to take ako na hojdacke a najma po porode sa mi zhorsil pms stav - nikdy predtym som to tak neriesila, ale teraz mavam take navaly hladu a chute na sladke, ako nikdy 😂🤦🏼‍♀️ takze by som skor povedala, ze makam, snazim sa a viac riesim co a ako a kedy jem... uz to aj kvoli veku nie je ako predtym, nemozem si proste dat kedy chcem co chcem...
druhe neplanujeme, ale kebyze mozem vratit cas, uz by som pocas kojenia nejedla bezhlavo, na co som mala chut a hlavne by som sa nespoliehala na to, ze “kojenim schudnem” a potom som aj citala, ze zeny schudli po odstaveni - ani toto sa u mna nekonalo 😂🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️

biela_sova
22. júl 2020

@zuzuliennka1 dakuiem za cenne rady. Ja mam 3kg navyse, ale na mojej chlapcenskej psotave to aj vidiet, taky zenaty pavuk. 🙂 aha, takze sa nemam spoliehat, ze po odstaveni zazracne odidu, hej? :D Co uz, ostava si uz len strazit stravu 🙂

zuzuliennka1
22. júl 2020

@biela_sova no, u mna ani dojcenim. ani po odstaveni... proste nasurovo vyradit sladkosti a keksy, ziadne rychle polotovary,... teraz ma syn 2,5r tak sa to da aj varit, ale pred rokom, mal 1,5r, vtedy som prestala kojit, zazracne schudnutie po odstaveni sa teda nekonalo a tak som kolkokrat vecer okolo 23:00, ked uz davno spal, varila obed na druhy den, aby som mala, lebo polotovary to sa nedalo stale

biela_sova
22. júl 2020

@zuzuliennka1 nas ma 1 rok 9 mesiacov a teda varit prenho a aj pre nas je zazrak stoleti, tiez po veceroch 🙂 ale ja si aj o 00.30 dam tresku, ak treba 🙂 co treba takmer kazdu noc, po dokojeni 🙂

zuzuliennka1
23. júl 2020

@biela_sova no hlad z kojenia bol aj u mna neskutocny... ale tak uvidis - kym kojis, a vidis, ze to nejde dole, ked sa da, skus aspon co to napr. nahradit ovocim namiesto tycinky sladkej, alebo moze byt problem aj “malo jedla”, neverila som, ale priberat sa moze aj z nedostatocneho prijmu, takze poriadne ranajky (tie vajicka su za mna top), k tomu paprika napr. - niekomu je tazka na travenie, ja ju zvladam v pohode a kombinacia prazenica, paprika, krajec chleba, maslo syr a sunka - a som v pohode syta do 12:00 🙂 a vecer som po kojeni tiez pojedala papriku a uhorky na kila 😁
syn nastastie ziadne problemy z toho nemal, ze by to islo do mlieka alebo tak

Strana
z2