icon

Vážim 118 kg a chcem schudnúť

maciatko93
25. okt 2020

Prosím už som zúfalá baby mam 27 rokov dieťa manžela a chcem schudnut sama pre seba uz sa začínam zle cítim cely den nemusim jest ale keď príde večer nezaspím kým sa nenajem prosím poraďte ako sa mam stravovať vôbec neviem chcem začať ale neviem ako.... ako si mam rátať kalórie? ďakujem.

Strana
z2
ivca88
26. okt 2020

Robíš to zle. Nejesť vôbec a potom jesť večer.. To nie.
Potom to celý ďalší deň isto dobiehas.
Nájdi si takú diétu , ktorú dokážeš držať aj roky = celková zmena životného štýlu.
Low carb je skvelý. Nájdeš recept (napríklad na Instagrame je veľa takých účtov) a fakt sa dobre a syto najes.

Ale ja chcem dodať skôr to, že naozaj je na čase aby si to stopla, pretože pokiaľ budeš pokračovať, tak nie len že si škodis zdravotne, ale aj esteticky.
Veľmi veľa žien aj mužov musia ísť potom na plastiku kvôli ovisnutej koži.
Tieto operácie sú rizikové a aj drahé.
Ja som schudla zo 100 kíl na 60 a našťastie mám kožu tip top, až na pár bledych strií po tehotenstve..
Stupni sa naozaj. Nemusíš chudnúť rýchlo.
Veľmi pomôže, ak už proste nebudeš priberať.
Pridaj do toho prechádzky , aspoň 2-3 x za týždeň po jednej hodine a uvidíš, o dva týždne od úpravy stravy a pohybu, budeš mať hneď aj o 10 kíl menej.

beata79
26. okt 2020

ahoj, ja napríklad počítam kalórie a všetko si dám ako doteraz, výsledok ešte neviem , lebo koncom septembra som začala zo 100kg, všetko čo som zjedla priebehu dňa zapisujem a vážim, uvidíme výsledok teraz mám 95kg

vamajka
26. okt 2020

@maciatko93 mne pomohla stranka fit recepty kupila som si aj knihy super jednoduche a rychle jedla a v tvojom veku by to malo ist lahko. Ja mam 40+ a schudla som 15 kg

vevesh
26. okt 2020

@ckatka vo viacerych veciach s tebou suhlasim, lebo ja som ten isty pripad😄ale keby bola sportovec a mala by svaly omakane tukom, nemala by problem so zdravou stravou a so sportom. Cize ide podla mna o babu, ktora sa po porode so zlou zivotospravou dostala na take cislo. A tam by som najskor sla na nejake chudnutie do stovky a potom zacala zlahka sportom. Ale to si musi sama autorka nastudovat a podla jej situacie napasovat...

zaba21
26. okt 2020

@maciatko93

Možno by bolo dobre keby si napísala viac o sebe, čo jedávaš, kedy jedávaľ. Lebo je veľmi dôležité vedieť, kde robí človek chybu a začať od toho. Ja som začala chudnúť, keď som na preventívnej prehliadke vážila 103 kg. (Bolo to 31.12.2013 - teda po Vianociach), vstúpila som si do svedomia a začala som postupne. Ale ja som vedela čo je zdravá strava, len akosi som to nedodržiavala. Takže v mojom prípade som obmedzila chlieb na polovicu a namiesto obyčajného chleba som zaradila grahamové rožky prípadne iné celozrnné chleby.Ale tiež ovsené vločky, pšeno, quinoa, celozrnné cestoviny, bulgur, kuskus. Pridala som bielkoviny - sunku, syr, tvaroh, tofu, jogurty . Pridala som zeleninu 2-3 krát denne - či už surovú ale aj tepelne upravenú. Prestala som sladiť čaj, ono sa to nezdá, ale keď clovek pije 3 sálky čaju, je to zbytočná energia. Namiesto sladkostí som si dávala ovocie, zaradila som jogurty. Na obedy som si vyberala dietnejšie jedlá, postupne som si začala nosiť svoje obedy. Zo 103 kg sa mi podarilo schudnúť na 85 kg. Je to stále veľa, ale cítim sa oveľa lepšie. Ale hlavne som zvolila spôsob stravovania, ktorý viem dlhodobo dodržiavať. Momentálne mám problém s ktorým si neviem rady - stále mám chuť na sladkosti. Neviem sa ich vzdať. Inak mám naozaj pomerne zdravú stravu. Odkedy takto jedávam, vôbec nebývam chorá. A ešte môj postreh, treba sa pokúsiť stravu obmieňať, aby to nebol stereotyp, na ktorý si telo zvykne. A ja teda jedávam cca 5 krát denne - bola som tak zvyknutá aj predtým, ale jedla som somariny. Ale to je vec, ktorá každému vyhovuje inak, niekomu stačí 3x.

agentka017
26. okt 2020

@maciatko93 pod do skupiny cesta k mojej premene tam sa dozvies vsetko

luss24
26. okt 2020

ahoj skus pravidelne papat, odpotucam zacat cvicit s janym jandlom jeho mesacny program cvicenia stoji nejak 7€ . ma aj jedalnicek ale ten som neskusala. Ma Live programy ktore cvicis. Zo zaciatku som dala ledva pol treningu aj to vo svojom temope. Proste ziadne premahacky pekne co aom vladala. Poviem ti s jedlom a pohybom iba podla neho mi kila isli pekne dole a cim dalej som viacej vladala. Jeho treningy su super zabavne veselw. Pred tym som vzdy vydrzala tyzden dva. s nim som dala 3 mesiace ako nic. 🙂 drzim oalce prve tyzdne a dokopanie sa k tomu su najhorsie....... poradim iba jedno ked uz zacnes nevzdavaj to ... zacinat stale od znovu je hroza ... drzim.moc palce

kocere
Odpoveď bola odstránená
kassandra25
27. okt 2020

@maciatko93 papaj ranajky, obed, veceru. Medzitym jablcka, banany, zeleniny. Pi len vodu, caje, sem tam mlieko. Schudnes dost, pod 60 kg. Okrem toho pohyb. Chodza cca 10 km denne. Cvicit cca 1h tyzdenne navyse ku chodzi

teleskop
27. okt 2020

@maciatko93 schudla som 15 kg a manzel 25 kg pocitanim kalorii, bez nulovej financnej investicie, ak potrebujes poradit, napis

zuzuliennka1
27. okt 2020

@kassandra25 10km denne?? to je celkom dost aj pre vycviceneho cloveka, skor by som jej poradila drzat sa v pocte 10tis. krokov a viac.... 10km len tak neda, hlavne v jej stave

kassandra25
27. okt 2020

@zuzuliennka1 ano, to postupne. Jasne, ze nie hned. Co sa tyka stravy, hlavne vsetko, na co ma chut, bez obmedzeni. Klucovy je prave pohyb. Cim viac pohyb, tym vacsia chut na zdrave jedla. Pride samo.

domcurik787
26. júl 2021

Ahoj, určite je dôležité zistiť z akého dôvodu si pribrala toľko, ak si po zdravotnej stránke v poriadku...ja odporúčam produkty od Valentusu. Ja a aj moje okolie sme veľmi spokojní s produktami..sú prírodného zloženia, žiadna nahrada jedla len 1 alebo 2 nápoje denne...samozrejme neschudnes za mesiac 10kg..ale ako pomocník je to super. Nie som taká hladná ako inokedy, zjem menšie porcie a hlavne dodržiavam pitný režim čo je veľmi dôležité pri chudnuti..Ja som maximálne spokojná.

karkulka
31. júl 2021

Ak chcete schudnúť musíte piť čistú vodu celé dni iba vodu a modliť sa z proroka Daniela o poste. Neviem aká to je kapitola tuším že 20, a kúpte si knihu od Jentezena Franklina- Půst

Strana
z2