Veľké brucho a štíhla postava
Potrebujem sa niekomu vyrozprávať a možno získať aj nejakú radu, lebo som už zúfalá. Mám 23 rokov, meriam 165 cm a vážim 53 kg. Celkovo som štíhla, ale moje brucho vyzerá, akoby som bola tehotná a to aj ráno, keď ešte nič nezjem. Bola som na ultrazvuku brucha, na rôznych vyšetreniach u lekárov, a všade mi povedali, že som zdravá. Ale keď sa pozriem do zrkadla, vidím úplne iný príbeh… Už dlho držím diétu, jem zdravo žiadne sladkosti, žiadne sladené nápoje, pečivo. Dokonca cvičím, robím planky, brušáky, kardio… ale nič. Brucho sa nepohlo ani o milimeter.Je to veľmi nepríjemné keď vidím ženy s plochými bruchami, závidím im, a dokonca sa hanbím ísť na kúpalisko so svojím brušiskom. Lebo inak mám štíhle ruky, nohy, ale to brucho mi vždy pokazí náladu. Niekedy mám pocit, že ľudia si myslia, že som tehotná, a cítim sa kvôli tomu zle.
@anonym_autor diastaza. Pomôže fyzio
@denkabemommy Diastazu moze mat aj zena, ktora este nebola tehotna?
Skus wellmom program od Csilla Budinzska Chillin Fitness, mala som rovnaky problem ( diastaza) a nadherne brucho konecne. Presne ako Ty, 163cm, 53kg a vzdy ma trapilo brucho. Tak uz dotrapilo.
@anonym_ee390b samozrejme. Diastazu ma aj moj 4 rocny syn.
@anonym_ee390b moze, v podstate uz oslabene svaly od detstva mozu byt problem. Clovek to nevie, nikto to neriesi a potom planky a brusaky iba zhorsuju situaciu a dalej to nicia. Cize ano, moze byt diastaza, nizsi stupen pred tehu. Kopec zien o tom nevie. To su presne tie vyklenute bruska nech robis cokolvek
@anonym_autor a vidia to aj ini /rodina, kamaratky/, alebo len ty. Ci nejde o tvoje skreslene vnimanie, kedze na uliciach bezne vidis, ze normalne zeny nemaju brucho ako dosky (nemyslim ze obezne zeny, ale klasicke, kt.nie su ako dosky).
@anonym_ee390b samozrejme, je to oslabené brušné svalstvo. Môže to byť vrodené alebo vytvorené veľkým tlakom (napr pri cvičení) 🙂
@anonym_autor mne napadli ešte potravinové intolerancie..
@anonym_autor fyzioterapeutku si najdi. Skontroluje ti svaly, povie co a ako. Inak niekedy je take brucho aj so zlej stravy. Si zober deti z Afriky, chudé ale brucho maju.
Tiež mi napadli intolerancie.. Zažívacie problémy nemáš? Ja ak mám veľa mliečneho tak mam brucho reálne ako v siedmom mesiaci tehotenstva, veľké, nafúknuté a tvrdé.
Genetika, tuk sa ti uklada len na bruchu?
Ja pred tehu 170, 53 kg a brusko vzdy vacsie.
Ja som celý život cvičila brušáky, bola som schopná urobiť aj 500 a nič moc.
dala som sa na cvicenie z youtobe, kde cvičim ruky s 8kg činkami, na nohy zapnem závažie 5kg, rozne vykopávam a zakopávam nohy, brucho necvičím a teraz vidim výsledky, zoštíhlel mi pás a brucho lepšie aj keď ho necvičim.
Som na začiatku, ale k brušákom sa uz nevrátim, oberali ma o silu a energiu. Len moj postreh k bruchu pridávam.
Keď je diastaza tak je brucho celé veľké?? Lebo ja tiež napríklad cvičím, ako ľúbim aj sladké. Dám si keď mám chuť. Ja mám zase len to spodné brucho väčšie, ako by nafúknuté. Plánujem ísť na odbery či náhodou nemám nejakú intoleranciu alebo niečo.
Keď je diastaza tak je brucho celé veľké?? Lebo ja tiež napríklad cvičím, ako ľúbim aj sladké. Dám si keď mám chuť. Ja mám zase len to spodné brucho väčšie, ako by nafúknuté. Plánujem ísť na odbery či náhodou nemám nejakú intoleranciu alebo niečo.
@dididudu nie, zalezi kde je a aka je velka.
Ja som celý život cvičila brušáky, bola som schopná urobiť aj 500 a nič moc.
dala som sa na cvicenie z youtobe, kde cvičim ruky s 8kg činkami, na nohy zapnem závažie 5kg, rozne vykopávam a zakopávam nohy, brucho necvičím a teraz vidim výsledky, zoštíhlel mi pás a brucho lepšie aj keď ho necvičim.
Som na začiatku, ale k brušákom sa uz nevrátim, oberali ma o silu a energiu. Len moj postreh k bruchu pridávam.
@anonym_564f09 brusaky su za mna malo efektivny cvik. To musi byt iba nejaka cast toho, ale za mna je to pre zeny vacsinou iba vec na vykon, nie realne formovanie
Alebo proste máš taký typ postavy 🤷♀️ nemáš nejak inak poskladané organy? Mne povedali ze mam maternicu nejak naopak otočenu a ze aj tým môžem niekedy pôsobiť viac nafúknutá viac mi môže tlačiť na mechúr atď. Som po dvoch pôrodoch 159cm a tak 52kg a bruško niekedy nemám vôbec a niekedy mám trochu. A sú aj dní keď som ako v 5 mesiaci.

@anonym_autor diastaza. Pomôže fyzio