icon

Zdravé chudnutie bez diét

betina1984
30. dec 2012

Ahojte maminy, nemaminy, budúce maminy a všetky ostatné. Zakladám tému zdravého chudnutia bez diét, len zmenou stravy, zloženia stravy, pravidelného režimu. Uvítam všetky vaše otázky, dotazy. Môžete sem kľudne napísať svoje jedálničky, rada poradím, pomôžem. Popridávam sem aj linky, kde si môžete pozrieť energetické hodnoty potravín. Držím všetkým palčeky a budem rada, ak sa sem budete chodiť pochváliť svojimi výsledkami, pretože z vlastnej skúsenosti viem, že podpora ostatných chudnúcich je veľmi dôležitá. Kľudne sem nahlasujte svoje chudnúce úspechy. Je to téma verejná, aby sa sem mohli prísť pozrieť aj ostatné babule, ktoré nechudnú. Tento štýl je nielen na chudnutie, ale sa môže dodržiavať celý život... Nie je to nič náročné...
🙂 🙂 🙂 🙂

takyna
23. jan 2013

@lenkove krasne drzim palce...
len by som si upravila v hlave slovko musim na Chcem 🙂
moje telo ked si poviem musim, hodi vyhybku zatne sa mi a strajkuje 🙂

lenkove
23. jan 2013

@takyna ja som mu uz povedala, chces-nechces - MUSIS! 😀

takyna
23. jan 2013

@lenkove dakujem 🙂 , dufam, makam...ale popravde vela hormonov u mna zahralo rolu, IVF-mam za sebou,
ale hlavne som sa Vyžrala tiež 😖 🙂

betina1984
autor
24. jan 2013

Ahojky. Akosi sa mi neujde sem dat jedalnicek. Dvojcata su na striedacku chori, cele dni len pistia, ani neviem kolko noci som uz nespala...
Ale aspon vaha ide dole. Uz sa pomalinky blizim k "8". Dnes ukazala 92,1 kg, teda -5,3 kg od 1.1.

betina1984
autor
26. jan 2013

Halo, halo, kde ste vsetky? Ako sa vam dari? Mne fajn, dnes vaha potesila, ukazala 91,9 kg, to som mala naposledy pred polrokom, potom uz len stupala...

betina1984
autor
26. jan 2013

Tak po dlhej dobe sem šupnem jedálniček:

Raňajky: 1 celozrnný rožok, tenká vstva Veto light, 5 kolečiek šunky, paprika
Desiata: Jogobella light višňa, 1 pomaranč
Obed: 1/2 fľaše (asi tak veľká ako od horčice) Mexickej omáčky, cca 180 g špagety
Olovrant: 1 celozrnný rožok, trošku šalátu - malá mištička, čo robil tato, neodolala som, ide tam cibuľa, kráľovská fazuľa a krásne chudučké údené koleno, zálievka
Večera: 1/3 Acidko malina, vločkovo-tvarohový mls

nelinka79
28. jan 2013

@betina1984 ahoj ... ja vobec nic nestiham, som nejaka strasne unavena ale aspon sa snazim drzat odstupy v jedlach a aj sa krotim ... vazit som sa nevazila mozno zajtra ak nezabudnem ...

petronellynka
28. jan 2013

@betina1984 ahoj , ano som 🙂 vaha u mna -1,5kg od 16.1 ,lebo som necvicila ale od dnes zacinam so zumbou...

kika050
28. jan 2013

@betina1984 ahoj tu som,len mam toho nejak vela mala my bola trošku chorlava teraz problemy v škole. Ale jest jem ako je popisane dnes sa aj odvažim a dam vediet 🙂

takyna
28. jan 2013

@betina1984 ahojky 🙂 cez vikend sme mali oslavy mm mal 40rokov, ja cisto pred menzesom 😖 , tak vaha hore 91,6, ale nevadi, zabojujem tento tyzden 😉
pozdravujem 🙂

kika050
28. jan 2013

Ahojte takže dnes mam važiaci den:
14.1-75,5kg
21.1-73,4kg
28,1-72,8kg
-----------------
-,2,7kg.

Tento týžden akože nič moc,ale mam toho nejak viac ale už sa tento týžden asi pustim aj do cvičenia. Dufam že sa raz prehupnem cez 70 ak budem mat 69kg tak to bude bomba. Držte palce !a ja všetkým Vám držím palce
😉 🙂 😉

lola11
28. jan 2013

@betina1984 no ahojte kočeny, my sme mali tiež oslavu v sobotu aj nedelu - v sobotu mala moja mamik narodky, piekla som jej koláč, ktorý milujem a dala som si z neho len jeden kúsok - som na seba pyšná 🙂 🙂 a ani mi nejak nechutil - čim to bude? V piatok som sa odvážila, zistila že je už 3,5 kila dole, tak som sa držala až si to nepokazím. V nedelu mala zase svokra narodky, koláč naštastie nerobila,len akési burizónové guľky s karamelom - tak som jednu zo slušnosti ochutnala(nech zbytočne zase nerieši že čože nechcem 😒 😒 Mala som aj trošku malibu, v sobotu pohár červeného vina 😒 No ale v nedelu večer som bola na zumbe, tak som to snáď vyhopkala 🙂 🙂 No a máme pred sebou ďalší týždnik, tak sa teším že bude dole ďalšie kilo 🙂 🙂 V sobotu ideme na ples, to bude zase náročné - ale potom už dlho žiadna oslava, tak sa do toho pustím s ešte väčšou chuťou 🙂 🙂

bikam
28. jan 2013

Ahoj @betina1984. Neviem, či si ma pamätáš z Mirovho fóra, tam som mala nick bika. Vidím, že si sa znovu nakopla, a ide ti to fantasticky. Ja som stále bez práce a stále som zaseknutá na rovnakej váhe. Nejak mi to nejde. Som rada, že som ťa tu našla( a to som šla len na MK predať čižmy).

emilly
28. jan 2013

@betina1984 ahoj ahoj hlasim sa 🙂 este ze na nas davas pozor. mne sa posledne ni moc nedari, myslela som si ze malej ie dalsi zub a nakoniec je z toho choroba ☹ v sobotu mala teplotu az 39,2 tak som nestihala ani jest ani pit 😠 co ma dost stve, lebo zas ten pohar vody tolko casu nezabere, ale vzy som si an to spomenula o 9 vecer ze som vypila strasne malo. takze v pondelok, moj vaziaci den len - 0,5 kg, ale zas aj to je lepsie ako plus.cize za 3 tyzdne mojho chudnuceho snazenia - 3,5 kg. zajtra idem zas k doktorke ja tak to neviem ako budem s jedlom, ale hadam sa to uz unormalni.
a este by som potrebovala o vas jenu taku mamickovsku radu. moja mala nechce vobec pit. je kojena, z flase aj z takeho toho hrnceka s naustkom pit vie, lebo ked chce tak vypije aj 40 ml ale to chcela asi tak 3x co ja viem. no a terak ako je chora nechce nic zjest a ani pit, uz som skusala vsetko mozne, striekacku menit flasky a stale nic. nemate nejaky napad, radu?

tiffanka
29. jan 2013

Ahojte baby! 🙂 Neprečítala som vás celé, lebo som len pred chvíľou na vás naďabila a keďže je už dosť pokročilá hodina, tak to budem robiť priebežne, keď sa sem dostanem. 🙂
Ja by som potrebovala zhodiť 10, najradšej 15kg 🙂). Ani sa neodvážim postaviť na váhu. Pred mesiacom bolo na nej cez 79kg, pri výške 172. Teraz to cítim v kostiach, že by tam bolo cez 80siat 😖 .
Ja mámza sebou dva úspešné pokusy vrátenia sa do starej konfekčnej veľkosti:
- prvýx pred tretím tehotenstvom...to som fičala na 90dňovke... paráda...mala som 65kg
- druhýx v júli 2011... štýl stravovania Norbi Update... za tri mesiace /jedla som totál všetko každý de, na čo som mala chuť,len nie hocikedy/ - 11,5kg - z 80 na 68,5...to bol pocit!
Potom som prestala byť disciplinovaná a pekne krásne sa to na mňa popriliepalo... väčší príjem ako výdaj..teóriu ovládam, len do praxe to dostať, to je momentálne u mňa trošku viacej problematické.
ALE! Pred 10timi dňami mi dorazil rotoped, tak sa snažím tú 3/4 hodinu na ňom krútiť - dodržiavam tepovú frekvenciu, rýchlosť a dĺžku cvičenia. Lenže napr. aj dnes som si dala pred rotopedom 1/4 hodinku vrtenia sa na rotane 🙂...potom cez 50 minút rotoped - našlapala som za ten čas cez 15km, pri tepovej frekvencii 120-125 a spálila "len" 230kJ... to je málo, keďže som si dnes dala ešte 4 domáce venčeky 😀 . Toto keby som si vedela rozkázať, že a nedám si!!! 😠 Snáď aj to príde, že sa zatnem a nepohne so mnou ani 5 poschodová torta! 😀
A zatiaľ ešte kojím, síce už len príležitostne - ráno a večer, tak drastické diéty nepripadajú do úvahy. 😔
Tak som sa vám tu vyspovedala 😀 a ak sa veci zmenia, tak vás určite budem informovať. Idem ešte vybrať chlieb z pekárničky a padám do postele. Kdesi som čítala, že na chudnutie blahodárne pôsobí aj kvalitný spánok, teda dostatočne dlhý. Zrejme bude to mojim zádrheľom 😀 , keď zvyknem takto ponocovať a dobiehať, čo cez deň nestihnem.... Ale sa viem vyhovárať, čooo? 😀

betina1984
autor
29. jan 2013

Ahojky, tak hlasim:

1.1.2013 - 97,4 kg
8.1.2013 - 94,8 kg
15.1.2013 - 93,9 kg
22.1.2013 - 92,8 kg
29.1.2013 - 91,4 kg
--------------------------
spolu za 4 tyzdne - 6 kg

A miery:

1.1.2013 - 115-112-128
29.1.2013 - 107-101-120
-------------------------------
Spolu za 4 tyzdne - 8 - 11 - 8

betina1984
autor
29. jan 2013

@bikam ahojky. Jasne, ze pamatam. Som ti pisala aj do tvojej temy u Veseleho, reku ako sa dari, neozvala si sa... No nakopla, uz ma nebavi byt tucna. Deti uz neplanujem, takze tehotenstvo uz nebude a ani vaha. Uz mozem len chudnut. Na rok idem do prace, tak tam nechcem ist ako bernardin, ale chcem, aby vsetci zostali v nemom uzase... To ma inspiruje, drzi ma to, aby som pokracovala. Boli tazke prve dni, ale kedsom sa uz nato dala, neni o com. Aj rodina ma podporuje, vobec ma nenutia, neprehovaraju, aby som si dala to alebo to. Uz som takto raz chudla, vedia, ze neni sanca ma prehovorit. Som na seba tvrda, idem si za svojim a nepovolim, mam taku povahu...

salonka9
29. jan 2013

@betina1984 super - gratulujem - je to úžasné. Si moja veľká inšpirácia. Mne to ide pomalšie - ale hlavne že to ide.
moja váha 65,5 kg (-2,2 kg). Moja nadváha 15 kg.

Na začiatku som robila veľa chýb - asi som si aj spomalila mentabolizmus, ale verím, že už je to OK - medzi jedlami už nie som hladná. Pitie mi nerobí problém.

Od 7.02.2013 nastupujem na liečenie s chlapcami, tak neviem aká tam bude možnosť pripojenia na internet. ale nekončím, len sa možno nebudem ozývať. 07.03.2013 som späť a budem dávať o sebe vedieť.

betina1984
autor
29. jan 2013

@salonka9 oki, kazdy ubytok je super. Ty mas omnoho nizsiu vahu, tak nemozes cakat obrovske minusy... Drzte sa...

salonka9
29. jan 2013

@betina1984 aj sa utešujem, že 2 kg za mesiac je akurát - aspoň moje telo má ča si zvyknúť. a keby to takto išlo aj naďalej, tak do leta bude 12 kg preč (podľa váhy by to malo stačiť, 3 kg naviac mi vypísala tá BMI kalkulačka kvôli obvodu pása.) a to by som snaď vyrysovala cez leto v bazéne

fondgirl
29. jan 2013

Ahojte, ja sa k vám tiež pridávam od zajtra 🙂 potrebujem schudnúť tých 10-15 kíl, tak ak by sa tu našiel niekto, kto chce tiež chudnúť, tak nech sa ozve a môžeme sa vzájomne podporovať 🙂 ostatným blahoželám k výsledkom, ktoré doteraz dosiahli a držím palce 🙂))

tara2
30. jan 2013

Ahojte dievcata, ja sa k vam tiez pridavam, zacala som minuly stvrtok s vahou 67,6kg takze zajtra to bude tyzden 🙂. Chcela by som schudnut 10kg, taku vahu som mala pred tehotenstvami a vtedy som sa citila dobre.
@betina1984 - super, ze tu davas jedalnicky, moc mi to pomaha 😉 . Vcera som si robila ten vlockovo tvarohovy mls, super recept, vcera som uz jeden kusok zjedla a zasoba je nachystana v mrazaku 🙂 .

Dievcata strasne vam drzim palce a ak mate nejake dobre vyskusane zdrave recepty, tak sem s nimi

betina1984
autor
30. jan 2013

Ahojky. Vcerajsi jedalnicek:

Ranajky: 1 celozrnny rozok, tenucka vrstva Veto light, 1 trojuholnik Lunex light, 6 platkov sunky, paprika
Desiata: nizkotucny jogurt pecene jablko (taky zeleny Coop)
Obed: 1/2 celozrnny rozok, 2 naberacky hovadzieho gulasu (nemala somkedy varit), sterilizavana zelenina
Olovrant: to co na ranajky
Vecera: 8 kusov krabich tyciniek, rajcina, paprika, citron, olivovy olej, kivi

silvia07
30. jan 2013

ahojte.. pridavam sa
zacala som po zimnych prazdninach....chcela by som dat dole 10 -12 kg 🙂
11.1.2013 - 69 kg
18.1.2013 - 67 kg
25.1.2013 - 66 kg

silvia07
30. jan 2013

@betina1984 prosim ta tie krabie tycinky ako pripravujes

betina1984
autor
30. jan 2013

@silvia07 nijak zvlastne, len ich necham volne rozmrazit, nakrajam na 4-5 casti, pridam nakrajanu zeleninu, vytlaceny citron, vegetu a olivovy olej, vsetko podla chuti, kludne pridaj aj bylinky

silvia07
30. jan 2013

moj vcerajsi jedalnicek
R: platok celozrnneho chleba pennan natenko natrety ramou + 3 platky sunky+ platok syra + pol salatovej uhorky
D. biely jogurt + 20g vlocky
O:šošovica + platok celozrn. chleba
O. cottage cheese+ pol uhorky salatovej
V: 100g kuracie prsia na oliv oleji+zeleninovy salat 200g

silvia07
30. jan 2013

@betina1984 aha dakujem, ja ze sa to musi nejak varit alebo dusit 🙂

betina1984
autor
30. jan 2013

@silvia07 nie, oni su spracovane... 🙂