icon

Zdravé chudnutie bez diét

betina1984
30. dec 2012

Ahojte maminy, nemaminy, budúce maminy a všetky ostatné. Zakladám tému zdravého chudnutia bez diét, len zmenou stravy, zloženia stravy, pravidelného režimu. Uvítam všetky vaše otázky, dotazy. Môžete sem kľudne napísať svoje jedálničky, rada poradím, pomôžem. Popridávam sem aj linky, kde si môžete pozrieť energetické hodnoty potravín. Držím všetkým palčeky a budem rada, ak sa sem budete chodiť pochváliť svojimi výsledkami, pretože z vlastnej skúsenosti viem, že podpora ostatných chudnúcich je veľmi dôležitá. Kľudne sem nahlasujte svoje chudnúce úspechy. Je to téma verejná, aby sa sem mohli prísť pozrieť aj ostatné babule, ktoré nechudnú. Tento štýl je nielen na chudnutie, ale sa môže dodržiavať celý život... Nie je to nič náročné...
🙂 🙂 🙂 🙂

emilly
5. feb 2013

@betina1984 tak toja nepoznam, moja mala je strasne dobre ieta, teda nech to enzakriknem 😀

tara2
5. feb 2013

@betina1984 - tak to ja poznam, akurat mam o jedno dieta menej 😅 a co sa kramov tyka, tiez mam take a teraz prisli dokonca uz po 2 tyzdnoch 😕 , prestala som kojit a asi sa nejako pojasili hormony alebo co...ale uz mam doma NuvaRing, tak sa mi snad unormalnia lebo inak ma porazi...dost, ze mame vsetci chripku, este aj kramy mam stale 🙄 .

kukali ste vcera tu relaciu kde ta skoro 200kg americanka chudla? Dobre to bolo...

lola11
5. feb 2013

@tara2 pozerala som to-inac sa ta kocka zmenila!Ktovie ci si to aj udrzala a ešte chudne dalej. Ale lutovala som ju riadne☹

tara2
5. feb 2013

@lola11 - hej, uplne ina bolo potom...

betina1984
autor
5. feb 2013

@tara2 nekukala, ale rada by som... Koľko schudla a za koľko?

lola11
5. feb 2013

@betina1984 mala tusim 198 kil a schudla za rok na 104

betina1984
autor
5. feb 2013

@lola11 super... Šak z takej váhy bodaj by nie...🙂

takyna
5. feb 2013

Ahojte babule, musim sa postazovat 😠
ja som uplne rozbita..., neviem sa skonsolidovat, po tej muzovej 40+tke a mojich kramoch ☹
iba by som jedla zase...
snazim sa preprogramovat si mozog, ale nejako mi to zatial nejde...
help 🙂

betina1984
autor
6. feb 2013

@takyna neboj, to sa vrati do normalu. Ja mam teraz take kramy ako nikdy, doslova to zo mna huka, ale na sladke vobec nemam chut. Vaha stoji, tak dufam, ze o dva dni skoncia a bude paradny skok 😉 . Treba pekne rano nachystat a ine neznuchavat...

tara2
6. feb 2013

@takyna - neboj sa, to prejde...ja mam tento tyzden tiez hrozny, otrasne kramy presne take ako popisuje @betina1984 a este aj desnu chripku (najhorsiu co som doteraz mala 🙄 ) a aby toho nebolo malo, aj deti su chore... takze vazit jedlo nestiham, nestiham si ani kukat vyzivove hodnoty, pijem menej ako by som mala a o pravidelnosti jedla tiez pomlcim 🤐 takze buduci tyzden zacinam zase pekne odznova 🙂 . Jedine pozitivum je to, ze vobec nemam chut na sladke a dokonca ani biele pecivo nejem...aspon jedno pozitivum

lola11
6. feb 2013

No som rada ze nemam len ja zly tyzden-na plese bolo prekvapko-uzasna dobosova torta☹ No zozrala som polku len taky fukot!!!A zapila vinkom... druhu polku v pondelok-no nezabalis domov pre deti ked je taka dobra!!!Skoda len ze ju deti nedojedli...AJasne ze vaha isla hore ach jaj..

takyna
7. feb 2013

@lola11 vinka sa bat nemusis 🙂
dokonca sa odporuca denne 4deci vinka, neviazu sa tuky v tele, samozrejme sa nesmie clovek uz potom nicoho najest 🙂

dneska ma susedka vytiahla na bezky tak som zvedava ako idem dopadnut 😢 😀

tara2
7. feb 2013

Cavte, dnes mam vaziaci den
24.1. - 67,6kg
31.1. - 66,6kg
7.2. - 65,9kg

suma sumarum - 1,7kg 🙂

@takyna - bezky su super na chudnutie 😉
@lola11 - buduci tyzden bude urcite lepsi, uvidis 😉 hlavne sa nevzdaaaaaaaaavaj

lola11
7. feb 2013

@tara2 diky si zlata,ja sa nevzdavam,som to cakala. Vecer na zumbe vyskacem🙂

helga12
7. feb 2013

Chudnutie? Je to ťažšie, ako si udržať svoju hmotnosť, pretože pri chudnutí energetický výdaj musí byť väčší ako príjem. Náš vzhľad ovplyvňuje niekoľko faktorov: energetický príjem, enegretický výdaj, genetika, hormóny a vek.
1. Strava - pravidelne sa stravovať v primeranom množstve, 5x denne, lebo pri hladovaní sa organizmus bráni, šetrí energiu a vytvára si tukové zásoby. Je potrebná vyvážená strava, obmedziť tuky, veľa zeleniny. Pozor! cukry s vodou, bielkovina sa tiež dokážu v organizme pretvárať na tuky.
2. Pohyb - spalovanie tukov je obtiažnejšie, lebo tuky sa spaľujú a aeróbnom režime /za prítomnosti dostatočného množstva kislíka/. Aby sa začali v organizme spaľovať tuky je potrebný pohyb viac ako 30 min., lebo zhruba do 30 - 40 minút netrénovaný organizmus uprednostňuje svalový glykogén. Pohybom sa prekrvuje a aj zväčšuje svalová hmota, toho sa ale nebojte, pretože jej nárast nebude až tak veľký a viac svalov má väčšiu spotebu. /to neznamená, že musíme športovať, ako tomu niektoré z radosťou hovoria/
3. Najhoršie na tom je, že človek má geneticky dané miesta, kde si jeho organizmus tvorí zásoby a z tých miest sa nám bude veľmi ťažko zhadzovať s tým nič nenarobíme. /môže sa stať, že schudneme z pŕs, brucha a boky nie a nie zliezť/
4. Hormóny - pokiaľ nám dobre nepracuje štítna žľaza a iné hormonálne žľazy, tak sa veľmi potrápime a nemusíme dosiahnuť požadovaný výsledok.
5. Vek - s vyšším vekom sa mení pomer hormónov, spomaľuje sa metabolizmus a pri rovnakom príjme a výdaji začíname priberať.

betina1984
autor
7. feb 2013

@helga12 ja mam zas opacny problem uz iekolko rokov. Schudnem velmi lahko, ale vahu si neviem udrzat ani tyzden...

lenkove
7. feb 2013

@betina1984 veru... aj mne presne toto napadlo.. keby bolo udržať také ľahké, nebolo by na svete jojo a ženy čo vyskúšali každú "zaručenú" diétu...

kristina39
7. feb 2013

ja som tiez zacala so zdravou vyzivou..darilo sa chudnut schudla som 6 kg...ale teraz so zlyhala...prestala som pravidelne jest pit a to je zle..ale ja vazne nemam kedy ☹ mali mi cele noci nespia tak som unavena...a cez den stale nieco robim vacsinou upratujem po tom starsom nezbednikovi 🙂 ale chcela by som nejako zacat znova lebo som zufala zo svojho tela...nikdy som nebola chuda ani moc nebudem lebo to mam geneticky dane ale zas nechcem vyzerat ani takto..178/100.5kg aj ked mi vsetci tipuju okolo 85 lebo na to svoje cislo ozaj nevyzeram ale chcem ked mi budu tipovat 85 tak aby sa presne trafili...

kika050
7. feb 2013

@betina1984 Ahojte. Tak neviem čim sa pochvalit nejak mi ta vaha ide pomali dole velmi malo. Môj vážiaci den je pondelok,ale nestihala som. Takže dnes:
14.1-75,5kg
21.1-73,4kg
28,1-72,8kg
7.2-72,1
-----------------
-,3,4kg.
Neviem čo robim zle ale ide to straaašne pomaličky☹

betina1984
autor
7. feb 2013

@kika050 pomaly ďalej zájdeš... Ide ti to perfektne...Len tak ďalej...

emilly
7. feb 2013

Tak ako to tu tak citam, nemam blbe dni len ja 🙂 Ale tak baby dame sa zas do normalu a ideme dalej.

takyna
8. feb 2013

Ahojte babule tak ja vcera po 25rokoch na bezkach 🙂 , super bolo, dnes by som chcela ist znova...

Po 37-dňoch som konečne zdolala 90-tku 🙂

váha 89,4----5,3kg za 37dní
miery pas 95c, boky-prsia 112

v pase zhruba 17cm 🙂
pridavam fotku ja som ta v pravo, inak odev "sportovy" si nevsimajte este nemam sportovu bezkovu garderobu 🙂

pozdravujem spolutrpitelky 🙂

ale včera po bezkach ziadna vecera... 😉 otrocina , ale vydrzala som 😝 🙂

takyna
8. feb 2013

@betina1984 ty super vies schudnut, verim tomu , ze si to aj udrzis 🙂 ,drzim ti palce , dokazes verim 🙂 🙂 🙂

helga12
8. feb 2013

V minulosti som sa stretla so ženou, ktorá si povedala, že chce schudnúť a v priebehu roka schudla. Nič pre to nerobila, len počúvala svoje telo. Zabudla som aj na psychologický moment. Sme pod veľkým tlakom a často zabúdame na seba a zbadáme sa, keď je už neskoro. Aspoň večer v posteli by sme si mali v ducho rozprávať, čo chceme, ako by sme ovplyvňovali svoje telo cez svoju vôľu. K posteli pohád vody /2 dcl/ povedať si moja telesná váha stále klesá a klesá. Som krásna žena a podobne. Vypiť polovicu toho pohára a ráno ho dopiť.

betina1984
autor
10. feb 2013

Konečnéééééééééééééééééééé "osmičková"...

lola11
10. feb 2013

@betina1984 tak to moooc gratulujem - ja si počkám este na 6tkovú ☹ ☹ musím zamakat tento týžden - sa mi zdvihla váha ☹ ☹ ale povolila som - viem to 😒 😒 idem zase nato!!!

silvia07
10. feb 2013

11.1.2013 - 69 kg
18.1.2013 - 67 kg
25.1.2013 - 66 kg
1.2.2013 - 65 kg
8.2.2013 - 64,5 kg

miery.
11.1.2013 102 - 95 - 103
1.2 .2013 100 - 90 - 101
8.2.2013 99 - 89 - 100

na to, ze som tento tyzden zhresila 3 porciami bryndzovych halusiek 😀

moischaaa
10. feb 2013

@kika050 ahoj je to pekny pokrok , pomale chudnutie je najuciinejsie 😉 ked si zpberies ze kazdy mesiac pojdu dole 3-4 kg tak do leta /jula/ mas dole cca 30kg 😵

takyna
10. feb 2013

@silvia07 ja mat tvoju vahu tak uz ani nechudnem a chodim ako modelka u nas po dedine 😉 🙂

silvia07
11. feb 2013

@takyna mne moja vaha ani moc nevadi...iba ta pneumatika na bruchu 😀 ...ja mam vysku ledva 160cm, tak moj ciel je dostat sa pod 60kg...do leta to musim zvladnut 😀