icon

Zdravé chudnutie bez diét

betina1984
30. dec 2012

Ahojte maminy, nemaminy, budúce maminy a všetky ostatné. Zakladám tému zdravého chudnutia bez diét, len zmenou stravy, zloženia stravy, pravidelného režimu. Uvítam všetky vaše otázky, dotazy. Môžete sem kľudne napísať svoje jedálničky, rada poradím, pomôžem. Popridávam sem aj linky, kde si môžete pozrieť energetické hodnoty potravín. Držím všetkým palčeky a budem rada, ak sa sem budete chodiť pochváliť svojimi výsledkami, pretože z vlastnej skúsenosti viem, že podpora ostatných chudnúcich je veľmi dôležitá. Kľudne sem nahlasujte svoje chudnúce úspechy. Je to téma verejná, aby sa sem mohli prísť pozrieť aj ostatné babule, ktoré nechudnú. Tento štýl je nielen na chudnutie, ale sa môže dodržiavať celý život... Nie je to nič náročné...
🙂 🙂 🙂 🙂

takyna
20. feb 2013

@betina1984 cize nevadi menit tie casy jedenia ? moze byt kazdy den iny cas?

betina1984
autor
20. feb 2013

@takyna samozrejme, ja tiez ranajkujem kazdy den inak, raz je to o 7.00, inokedy aj o 8.30, ja sa riadim momentalne detmi. Je jedno, kedy rano zacnes, len uz by si mala potom dodrziavat tie 2,5-3 hodinove intervaly

takyna
20. feb 2013

@betina1984 aha tak tento dost dolezity "detail" mi unikol...
hned sa mi lepsie bude pokracovat 😉 🙂

takyna
20. feb 2013

@betina1984 aj pijes? nejako mnozstvo....?

betina1984
autor
20. feb 2013

@takyna tak v tom mam zas ja problem, nedokazem pit napr.kazdu hodinu 2 dcl vody, na to nemam ozaj kedy, vacsinou vypijem cca 4 dcl vody naraz a pijem vtedy, ked idem okolo flase s vodou, cez den je to neviem cca 2 litre, ale mala by som viacej

takyna
20. feb 2013

@betina1984 tak mne zase pitie nerobi problem, ranajkujem pol litra cistej vody, mne to tak snakuje 🙂

betina1984
autor
20. feb 2013

@takyna ja sa tiez tak obcas nalievam, ale taky napor zatazuje oblicky

takyna
20. feb 2013

@betina1984 ked mne to tak chuti...to je zle? ☹

betina1984
autor
20. feb 2013

@takyna zle nie, ale dobry napad to asi tiez nebude... Ked ti to nerobi problem, tak kludne...

audiova
20. feb 2013

@takyna no mne sa nezdá že som vychudnutá.lebo to rozloženie je nafigu 😝 (chudé nohy a brucho 😖 )ale s tým spevnením máš pravdu,len dotoho sa neviem dokopať-to je chyba.inak nedržím dietu.jem ako betina 1984 a ono to ide akosi samo dole.niežeby som sa za to hnevala 😀 .

takyna
20. feb 2013

@audiova tak to fakt len cvicit treba 🙂 , urcite mas fajn postavicku, ja mat 62 kg tak len spevnujem, ale to uz asi nebude u mna 😖 skoda ☹ 🙂

betina1984
autor
20. feb 2013

@takyna preco nie? Ja som tiez dokazala po porode schudnut na 61 kg uplne perfektne, bez akehokolvek cvicenia....

takyna
20. feb 2013

@betina1984 ja mam pocit , ze ja nie som ten stastny typ ☹

betina1984
autor
20. feb 2013

@takyna každý je... Len treba veľmi chcieť...

takyna
20. feb 2013

@betina1984 bodaj by si mala pravdu 🙂 , konecne si obliect moje konfekce cislo 40-42 by bolo opat super 🙂
lebo ako toto foto a toto je riadny rozdiel 🙂 rozdiel medzi fotkami je 5 rokov....

takyna
20. feb 2013

@betina1984 bodaj by si mala pravdu 🙂 , konecne si obliect moje konfekce cislo 40-42 by bolo opat super 🙂
lebo ako toto foto a toto je riadny rozdiel 🙂 rozdiel medzi fotkami je 5 rokov.... v tom case som nosila 38 rifle 🙂
prsia tak to nezmenim...to je dane prirodou , ci ma 60 kg ci 90 😉 🙂

betina1984
autor
20. feb 2013

@takyna človek sa časom mení, ja tiež vyzerala inak pred 4 rokmi...🙂. Tiež som nosila veľkosť 38-40, teraz tak 44-46

takyna
20. feb 2013

@betina1984 tak to hej nemladneme 🙂 , ale dost na cloveku robi nadvaha si myslim....

betina1984
autor
20. feb 2013

@takyna pravda. Moje kolegyne boli zvyknuté na mňa na takú pri sebe. A keď som v priebehu minulej materskej ich prišla pozrieť, sa ma až zľakli. Chudá tvárička, zostarnutá... Sami povedali, že mne jednoducho nepristane byť štíhla. Okolo tých 75 kg mi doporučili. Ale ja keď už idem, tak idem tvrdo za svojim cieľom...

takyna
20. feb 2013

@betina1984 v tomto ma velmi inspirujes 🙂 , ze si dokazes rozkazat...., ja zacnem a nevydrzim....
aj ked teraz napriek tazkym pracovnym povinostiam sa snazim...ale je to nepomer..
mohla by som sa zapret na 90% aspon...
skusim od zajtra sa polepsit 🙂
ani ja nechcem ist do extremov , ale na 75 kg to by som velmi chcela a ak by sa podarilo pod 70 dostat, tak som stastny clovek.. nejde len o vyzor, ale mam male dieta a chcela by som , este tu chvilku pre nu byt v kondicii 🙂

betina1984
autor
20. feb 2013

@takyna tak teraz sa to dá trošku tolerovať, že si pracovne vyťažená...🙂

Treba byť na seba tvrdí, inak sa nikam nedostaneš...

takyna
20. feb 2013

@betina1984 ale aj teba obdivujem pri dvojickach takych pomerne este malych a este jedno dietatko, to nie je ziadna sranda..., vecsinou ja ked som skutocne zacala chudnut tak starsia dcera mala zhruba 4-roky cize uz bola skolkou povinna...a ja viacej casu pre seba som mala 🙂

betina1984
autor
20. feb 2013

@takyna aj ja som viacej stihala ked bola sama, varit, chystat, ratat, vazit, zapisovat, teraz akurat uvarim a dam od oka na tanier...

takyna
20. feb 2013

@betina1984 ja si tiez vobec nevazim..., v podstate neviem presne kolko by mala byt zhruba porcia obeda.., vecere...

betina1984
autor
20. feb 2013

@takyna malo by byt napr.cca 125-150 g surove kuracie maso, morcacie, ale hovadzie a bravcove max. 100 g v surovom stave, zemiaky, ryza max. 150 g v hotovom stave...

takyna
20. feb 2013

@betina1984 aha tak budem si to vazit.. 🙂 a zelenina tam nie je obmedzenie?

betina1984
autor
20. feb 2013

@takyna nie, len minimum by malo byt tych 500 g...

takyna
20. feb 2013

@betina1984 aha , cim zeleniny viacej tym lepsie 🙂

takyna
20. feb 2013

@betina1984 este by som chcela vediet ako su na to cestoviny...aky druh...ake mnozstvo
a syry tvrde, alebo mozarela, atd...
dakujem 🙂

betina1984
autor
21. feb 2013

@takyna cestoviny su dobre celozrnne, ale ja ich nejako neoblubujem, tak si davam normalne a cca 50-60 g v surovom stave. Ja to nevazim, lebo ich vacsinou robievam viacej a dam si uz uvarene od oka... 🙂
Syry tvrde by mali byt do 30% tuku, ale ja si dam kludne hociaky, ale malinko. Mozzarellu tiez robievam, zeleninovy salat z nej. Byva aj light, ta ma tusim 700 kJ na 100 g, takze nejakych 900 kJ ma cela, ked si das zeleninu len k nej, tak to moze byt aj ako vecera...