Zdravé chudnutie bez diét
Ahojte maminy, nemaminy, budúce maminy a všetky ostatné. Zakladám tému zdravého chudnutia bez diét, len zmenou stravy, zloženia stravy, pravidelného režimu. Uvítam všetky vaše otázky, dotazy. Môžete sem kľudne napísať svoje jedálničky, rada poradím, pomôžem. Popridávam sem aj linky, kde si môžete pozrieť energetické hodnoty potravín. Držím všetkým palčeky a budem rada, ak sa sem budete chodiť pochváliť svojimi výsledkami, pretože z vlastnej skúsenosti viem, že podpora ostatných chudnúcich je veľmi dôležitá. Kľudne sem nahlasujte svoje chudnúce úspechy. Je to téma verejná, aby sa sem mohli prísť pozrieť aj ostatné babule, ktoré nechudnú. Tento štýl je nielen na chudnutie, ale sa môže dodržiavať celý život... Nie je to nič náročné...
🙂 🙂 🙂 🙂
@daniette ďakujem ti za povzbudenie..tiež ti prajem , aby ti kilečka aj cm išli dole....Aj pre mňa nebola lepšou motiváciou ako keď konečne som mohla odložiť nohavice 44, a teraz si môžem dať 40, a niekedy aj 38...potom to , keď ma suseda oslovila ako pekne som schudla a tiež aj jedna známa, vy vyzeráte mladšia... prajem, aby sa ti to splnilo, že aj okolie zbadá zmenu...ja ešte nie som v cieli , lebo bmi je ešte stále nadváha....
@daniette mne váha kolísala najmenej som mala 50 kíl a najviac 60 kíl....ale viem kde som urobila chybu, začala som nepravidelne jesť., cez deň skoro nič.až večer som sa riadne najedla a potom aj manžel má zlozvyky , pred televízorom chrumka arašidy, tie mám strašne rada 😎 ...čokoládu , čipsy...
@daniette 50 kg som mala tiež pred 13 rokmi a pomaličky som začala priberať až som mala 62 kg , ale ved to nie je ešte veľa a prišlo tehotenstvo + 20 kg a ako naivná som myslela , že to zhodim...nikdy som nemala problémy s chudnutím...ako 18 ročná som tiež mala 60 kg iba som nevečerala a za polroka som mala 50 kg...I keď najťažšie je schudnúť tie posledné kila....niekde som čítala,že vtedy dobré viac cvičiť...
ahojte zienky, takze dnes zacinam siesty den 2. levelu s Jill a dnes som sa vazila a schudla som skoro 2 kila, som strasne stastna, mam aj vacsiu kondicku a veci co mi boli akurat su mi volne aj cm isli isto dole, ale nemam meter, ale to nevadi, citim sa supeeer 🙂 Krasnu nedelu vam prajem 😲
@daniette Ahoj, možem len potvrdiť, zhodit posledné kilá je fakt ťažké. Ja mám od 19.1.2013 dolu cez 6 kg a ešte by som chcela dať dolu min. 5 kg, ale už to tak ľahko nejde :(
@majka20201 Ahoj, máš pravdu, od pondelka 18.3. si zmením iné cvičenie - možno mi to pomôže, musím veriť.
Ahojte baby, takže moja váha bezo zmeny, stále ako naposledy ☹...už som smutná...ešte premeriam o týždeň centimetre... 😖
@daniette ja musím zaradit tiež viacej pohybu, blíži sa velká noc, tak aby som si mohla dopriat nejaký ten zákusok 😀
@angelin84 nebud smutna, uz nemas vysoku vahu, preto ti to ide pomalsie. Necakaj, ze pri 70 kg pojdes dole 4 kg mesacne. Ja isla uz pri takej vahe cca 2,5 kg za mesiac. Keby si mala 90 kg, je to ine...
No, môžem potvrdiť, že pravidelná strava a pitný režim robia zázraky.....ja som teraz v 25. týždni tehotenstva a moc som priberala.....Tak som si povedala dosť - neodopieram si nič a ani nechudnem, na to by som nemala odvahu, ale začala som sa pravidelne stravovať a to raňajky 06:00, desiata 10:00, obed 12:00 - 13:00 (podľa výdatnosti desiaty), olovrant 16:00, večera 18:00 a po večeri už ani ň do seba. Samozrejmosťou je 2,5 litra tekutín denne a to je ovocný neosladený čaj s citrónom, poprípade med. Sladkého sa však neviem vzdať teraz, keď som tehotná a preto jem radšej dobošky a menšie, nie čokolády.....No a po mesiaci dodržiavania len 1 kg navyše, aj to pochybujem, lebo sa vážim obutá 🙂
Ahoj,mám dost stresovú prácu,pitný režim popravde nedodržiavam a so stravou,mám pravidelne ranajky a potom ako príde...chcem sa opýtat ak budem pit žihlavový čaj,viac zeleniny a ovocia menšie dávky jedla podarý sa to?aspon 5 kíl? 😕
@sisa1826 treba aj pravidelne a vyvazene jest, mensie davky je ziroky pojem, mensia davka je aj namieato 2 reznov, jeden rezen..., pit hocico, vodu, neperlive mineralky, caje, minimalne 500 g zeleniny denne.
Ahojky, pridavam po dlhsej dobe jedalnicek.
Ranajky: 1 celozrnny rozok, tenka vrstva Veto light, 1 trojuholnik Lunex light, 5 platkov sunky, paprika, rajcina
Desiata: 1 Activia citron, 1 banan
Obed: bravcove na prirodno, bolo na rezance, takze nejakych 10 malych kusockov, cca 100 g ryze, sterilizovana zelenina
Olovrant: 1 maly Calvo tuniak v tomate, rajcina
Vecera: polievka z mrazenej zeleniny Starej matere
Ahojte 🙂
@angelin84 - nasla som nieco pre teba na jednej stranke o chudnuti:
Pokiaľ chudnete správne (máte vhodne zvolený spôsob chudnutia), tak na opätovné naštartovanie Vám pomôžu tri veci. Prvá je trpezlivosť , druhá je dodatočné stimulovanie tela pri chudnutí – pridajte si ďalšiu pohybovú aktivitu, resp. zintenzívnite súčasný pohyb, skontrolujte si svoj jedálniček – často sa stáva, že jedálniček je časom omnoho horší ako na začiatku. Tretia je viera – nemyslím vieru v náboženstvo ale v seba. Pokiaľ veríte tomu, že schudnete, omnoho ľahšie prekonáte akúkoľvek prekážku pri chudnutí
neboj sa, vaha pojde urcite dole 😉 . Drzim palce
Ahojky. Ja dnes takto, nič moc, ale hlavne, že je mínus...🙂
1.1.2013 - 97,4 kg
8.1.2013 - 94,8 kg
15.1.2013 - 93,9 kg
22.1.2013 - 92,8 kg
29.1.2013 - 91,4 kg
5.2.2013 - 90,4 kg
12.2.2013 - 89,6 kg
19.2.2013 - 88,8 kg
26.2.2013 - 87,6 kg
5.3.2013 - 87,3 kg
12.3.2013 - 86,9 kg
--------------------------
spolu za 10 týždňov - 10,5 kg
A miery:
1.1.2013 - 115-112-128
12.2.2013 - 105-98-118
19.2.2013 - 104-97-118
12.3.2013 - 103-95-115
--------------------------------
spolu - 12 - 17 - 13
@betina1984 - akurat som na teba myslela, ze dnes mas vaziaci a meraci den....a super, ze vaha a centimetre idu dole, uz si krasne schudla, to si uz asi aj satnik vymenila, nie?
Ja som si vcera obliekla svoje letne sportove nohavice co som si kupila koncom minuleho leta a zistila som, ze ich musim predat lebo su mi straaasne velke 🙂
@tara2 ani nemenila, len som vytiahla mensie nohavice. Ja mam vsetko odlozene od velkosti 38-50... 🙂
@tara2 No veď ja verím a ništ 🙂...snažím sa cvičenie meniť, striedam bicykel a power jogu, to je posilňovanie celého tela a napr. aj včera so mňa lialo ako divé, celá som bola mokrá, že som mohla žmýkať veci, čo som mala na sebe 😝...meriam si aj tepovú frekvenciu,aby cvičenie bolo efektívne, stravu dodržujem ozaj poctivo, to viem, lebo by som tým klamala len sama seba, ak by som to nerobila. Cca každý druhý deň si dám dve kocky kvalitnej horkej čokolády. To je jediný prehrešok, ale pri tom ostatnom výdaji energie zanedbateľný. To som hovorila aj mojej lekárke a povedala, že to je normálne a v poriadku. Už som začala štvrtý týždeň s diétou a cvičením a schudla som len cca 1500g 😠
@betina1984 - vsak aj ja mam poodkladane mensie veci (36,38), stale som v podvedomi dufala, ze ich raz este obleciem a snad sa mi to tento rok aj podari...
@angelin84 - tebe to ide urcite do svalov, preto nevidiet ubytok na vahe...centimetre idu dole, tak sa nestresuj 😉 . Ja sa chystam zacat behat ked sa otepli ale najskor sa musim zbavit hnusnej nadchy co mam

@vieri22 Ja si tiež chcem popozerať ešte nejaké cvičenia od nej a do niečoho nového sa pustím. Držkaj sa a veri si, že tie cm aj kg pôjdu dolu. 🙂