Zdravé chudnutie bez diét
Ahojte maminy, nemaminy, budúce maminy a všetky ostatné. Zakladám tému zdravého chudnutia bez diét, len zmenou stravy, zloženia stravy, pravidelného režimu. Uvítam všetky vaše otázky, dotazy. Môžete sem kľudne napísať svoje jedálničky, rada poradím, pomôžem. Popridávam sem aj linky, kde si môžete pozrieť energetické hodnoty potravín. Držím všetkým palčeky a budem rada, ak sa sem budete chodiť pochváliť svojimi výsledkami, pretože z vlastnej skúsenosti viem, že podpora ostatných chudnúcich je veľmi dôležitá. Kľudne sem nahlasujte svoje chudnúce úspechy. Je to téma verejná, aby sa sem mohli prísť pozrieť aj ostatné babule, ktoré nechudnú. Tento štýl je nielen na chudnutie, ale sa môže dodržiavať celý život... Nie je to nič náročné...
🙂 🙂 🙂 🙂
@tara2 joj, ale žerie ma to aj tak 😝...to je fajn, že Ti vyhovuje beh, je to isto príjemné športovať na čerstvom vzduchu, aj ja som kedysi dávno skúšala, len mám veľké prsia, či mám 55kg, alebo 70kg a s tým sa behá zle, aj to zle vyzerá 😀 😀 😀 keď skáču a mne nepomohla ani športová podprda 😎
@angelin84 ja som tak , že jeden den je úbytok váhy pol kila a na druhý deň zas priberiem, takže som narovnako a to pomaly tri mesiace , ale zas ešte musím dosť veľa schudnúť 😠 , lebo mám nadváhu Cvičením je tak , že sa nemá to preháňať asi tak 2 týždenne hodinu alebo každý deň polhodinu...Tiež sa mi páči aj powerjoga ...Teraz tento týžden už jem každe tri hodiny podla Mira Veselého, predtým som jedla každe 4 hodiny aj to mi vyhovovalo , ale doobeda som nebola hladná až večer som cítila hlad, tak som sa rozhodla pre tri hodiny, aby som doobeda viac jedla a tým pádom večer už nebola hladná..Inšpiruje ma aj jedálníček betina1984, jem viac zeleniny, s pitím vody nemám problémy , pijem aj žihlavový čaj ...Len to som zbadala , že som vynechala jogurty...akúrat včera som si dala, a už ma bolel z toho žalúdok , bola som nafúknutá a vtedy to preháňam dávam si arašidy alebo čokoládu..asi to musím vynechať...Už sa teším na jar, keď už bude viac čerstvej sezonnej zeleninky ...
@angelin84 Ja mám výšku 162 cm a pred cvičením som mala 82 kíl ...cvičím kalanetiku od apríla 2012 , tam sú aj cviky na brucho, najprv som ani nevládala ..ináč rada sa aj prechádzam...ale od cvičenia nechcem upustiť, lebo sa lepšie cítim aj psychicky..predtým som cvičila hodinovú zostavu každý deň , teraz každý druhý deň ..ja som do konca roka krásne schudla na 72..po vianociach som nabrala 3 kila ...teraz mám 75 ...teraz mi stojí váha, hľadám aj ja príčinu prečo mi tteraz nejde to chudnutie , ale sa aj písalo chudnutie hlavne ovplyvňuje strava a to 80 % a potom cvičenie 20% ...Ináč mám cieľ schudnúť na 62 kil už tento rok, stále si vravím schudnem ..
@vieri22 Tak to som skoro celá Ty🙂...mala som 86kg pri výške 160cm, keď som začala po pôrode chudnúť(cca od mája 2012) a váha mi zošla do Vianoc na 72kg, teraz od Vianoc na 70,8kg a za posledné tri týždne na 69kg. Cvičím denne cca hodinovú zostavu power jógy, prípadne to striedam s bicyklom. Stravu dodržujem striktne. Aj môj cieľ je 62-60kg 😵 i keď podľa BMI by som mala mať cca 54kg...ale to je málo, už som toľko mala a boa som kosť a koža, hold moja stavba tela je taká...
@angelin84 podla mňa najťažšie je zhodiť to prvé kilo, lebo keď schudnem to prvé tak aj ostatné kila budem schopná schudnúť....Ja by som sa vytešovala, že chudnem ked aj málo neviem 10 dkg aj tak chudnem ..pre mňa aj to je dobrý výsledok aj ked idú kilečka pomaličky , ale idú...Ak máš v poriadku jedálníček a cvičíš(aj mne sa páči powerjoga) tak len vydržať...určite sa dostavia výsledky.. 😵
Ahojte dievcata,
dnesne vazenie:
24.1. 2013 67,6kg
31.1. 2013 66,6kg
7.2. 2013 65,9kg
14.2. 2013 65,4kg
21.2. 2013 65,4kg
28.2. 2013 64,7kg
7.3. 2013 64kg
14.3. 2013 63,3kg
suma sumarum -4,3kg za 7 týždňov 🙂
Ahojky. Ja dnes po 2,5 mesiaci chudnutia 86 kg, takze -11,4 kg
Ahojte dievcata,
nejaky napad na dnesny obed? Uz mi dochadza fantazia...
tak baby dnes som skoncila 2. level shred, zajtra zacinam 3. 🙂 vazit sa budem az po skonceni tak uvidime 🙂
ahojte dievcata mozem sa poradit?
zacala som trocha chudnut, zacala som plavat, plavem mesiac 2x do tyzdna a 1x do tyzdna cvicim doma, stravujem sa 5x denne, dost malo pijem - neviem sa donutit.
na vahe som schudla zatial iba kilo...neviete co robim zle?
ako nejem nic vyprazane ani tak, ale zhresim aj sladkostou, kavickou ...snazim sa zeleninu a ovocie.
dakujem za rady.
mam vye 90 kg 😠 😠
@badzova Ahoj, som na tom podobne, že váha nejde dole, tiež mám za mesiac iba o 1700g menej a cvičím denne teraz už hodinu a pol 😝...nejem ani sladké...ja som napríklad po pôrode prvej dcéry mala pri výške 160cm 86kg a išla som k obezitológovi, mne pomohol super a schudla som na 55kg. Opýtaj sa všeobecnej lekárky, ona poradí.
A teraz pre všetky ostatné baby tu v "skupine" 😉...zajtra sa opäť budem po týždni vážiť, aj sa zmeriam, myslím, že som sa nemerala viac ako dva týždne. Ale váha sa mi zatiaľ nepohla, občas neodolám a odvážim sa 😅 teda vážila som sa predvčerom...stále rovnako...dnes som mala na raňajky celozrnný chlieb, čo si pečiem, veto, tri plátky šunky, paradajky...desiata 1/2 banána s aktiviou, obed uvarená zmes zeleniny len v čistej vode, potom som to zmixovala a dala trocha soli. Inak nič, ani bujón, ani olej...len uvarené a zmixované. Ako druhé dusená treska so zaparenou brokolicou...večera bude buď tá ryba, alebo polievka z obeda a olovrant cottage s paprikou, paradajkami a pol krajcom celozrnného chleba a hodina a pol cvičenia a zajtra sa postavím na váhu a ak bude rovnaká ako doteraz...tak sa asi picnem 😒 😒 😒
@angelin84 skus si prepocitat denny energeticky prijem. Mesiac je dost dlhe obdobie, aj ked pokial chudnes uz dlhsie, tak aj 1700g je lepsie ako nic. Mozno sa tvoje telo preplo na nizsii energeticky prijem a uz nechudne tak efektivne. Skus si premerat este tie cm. Pokial je ubytok, tak chudnes stale. Ale skontroluj tu stravu. Nesmies jest prilis malo, ochudobnujes telo. A aspon podla tohto posledneho jedalnicka, mas malo tukov v strave. Zeleninovu zmes kludne najprv poopekaj na oliv. oleji, alebo si aspon trosku kvapni z neho na zaver. Alebo tu brokolicu postriekaj olejom.
@niky13 No ťažko mi je hodnotiť, koľko (ako dlho) chudnem, lebo po pôrode to išlo prvé mesiace akosi samo cca 10kg, potom sa to zastavilo na 76kg, potom som začala cvičiť aktívne a za pol roka som schudla len 6 kg a teraz sa morím mesiac a furt len tých 1700g 😒...podľa BMI by som mala mať ideál 54kg, čo viem, že sa mi nepodarí, ale aspoň tých 60-62kg by som chcela...ale takýmto tempom tak za dva roky 😀 Teda najskôr to išlo dole samé, potom som cvičila, potom pauza, teraz zase cvičím...jj, zajtra zmeriam cm 😵
@badzova Ani ja nemôžem behať, pre väčšie(veľké) prsia 😎 to pochopia ženy ktoré ich majú 😀 Ja cvičím power jogu, dá sa nájsť na nete, určite aj na youtube.com, alebo kúpiť niekde DVD...a mám doma stacionárny bicykel...
@angelin84 to je jasne, ze potom to ide uz pomalsie. Alebo naberas svalovu hmotu, ked cvicis intenzivnejsie. BMI je dobra vec, ale mne napr. tiez vypocita, ze moj ideal je 58kg. Ale tolko som mala a az mi trcia panvove kosti, zadok ziadny, no hroza. Tiez som pribrala oktober az december som behala kazdy druhy den - makala som. Teraz som prestala pre chorobu a uz 2 mesiace nebeham, ale cvicim trosku kazdy den doma - ruky, zadok, brucho. A vaha ide dole.
Skus sa zmerat a upravit stravu. Pridaj tuky a bielkoviny, pripadne vymenit ovocie. Napr. banan a hrozno maju vysoky glykem. index - lepsie su jablka. Hlavne pocuvaj svoje telo a trosku experimentuj. Samozrejme v ramci zdravej stravy. 😉 Ja som napr. najviac hladna doobeda, a vecer vobec. Tak som si pridala stravu na desiatu, ale ubrala som vecer.
@angelin84 inak, ja mam tiez vacsie prsia a s kvalitnou oporou to zladam v pohode. Samozrejme to nie su ziadne sialene sprinty, ale to co potrebujem na udrzanie tepovej frekvecie pre chudnutie, to sa da v pohode. Inak nehrozi pre mna ziadny aerobik a podobne skakanie. Skor kalanetika, bicykel, orbitrek. A este som mala zlomene zapastie, takze ani ziadne kliky, vzpery a pod. 😖
Ahojte, mna nastartoval detox od Macingovej pred rokom a potom ked clovek chyti ten spravny smer, tak to uz nie je tazke, v podstae zijem na delenej strave, jem do sytosti a pijem denne 3l vody. Za 4 mesiace som schudla 6 kg z 61 na 55 kg pri vysle 173 cm a uz 10 mesiacov si vahu udrzujem. Jaj a zabudla som pridat ze toto som dosiahla bez cvicenia. Konfekcna velkost zisla z 38 na 34, XS. Samozrejme su dni ked zhresim 🙂 . Vsetkym vam zelam vela trpezlivosti a nech dospejete k vysnivanemu cielu 🙂 😉
@niky13 Ja som práve nejedla banány, hrušky, hrozno, ani iné sladké ovocie...teda sladšie ako iné, ako mi odporučila pred rokmi dietologička a zase žienky tu mi poradili jesť všetko, resp. aj toto ovocie...zase neverím, že ak si dám pol banána trikrát týždenne, že to uškodí...veru, neviem prísť na to, čo moje telo potrebuje, skúšala som, aj som obmenila potraviny☹...lebo ke´d vidím napr. jedálny lístok Dukanovej diéty, tak to sa mi zdá ako iná hladovka, že dať si ráno len jogurt s otrubami a pod.
@angelin84 na diety odbornik nie som, nikdy som ziadnu nedrzala. Nie som absolutne typ na diety. Jednak ked som hladna, tak mi je na zvracanie a obchadzaju ma mdloby - takze obmedzovat ogranizmus nemienim. Tak isto mam alergiu na laktozu, takze vela obmedzeni. Najviac co som vazila bolo 70kg v den porodu oboch mojich deti. Po navrate z porodnice som mala svoju povodnu vahu. Pri kojeni som stale chudla. Napriek tomu nie som typ na vahu nizsiu ako 58kg. Proste nevyzeram dobre, aj ked som uz mala aj 48kg - chudla som so stresu a mohla som jest kolko som chcela. A pribrat spat na 58kg bolo tazsie ako chudnut. Napriek tomu teraz mam tiez upraveny rezim, trochu kontroly stravy, trochu viac pravidelnosti, kedze som potrebovala dat dole 5kg - ideal 7kg. Od 20.01 uz mam dole 4,5kg, takze pomalinky dufam to uz doklepnem - aj tych zvysnych 2,5kg. Aj ked to uz nie je vela, aj tak niektore potraviny obmedzujem (chlieb, niektore druhy ovocia, pripadne ovocie vecer) Ale experimentujem so stravou, lebo uz nemam 20 rokov.
@badzova ahojky. Môžeš mi sem hodiť svoj jedálniček? Ja tiež začala 1.1. chudnúť z 97,4 kg, teraz po 2,5 mesiaci mám 86 kg. Mrkni si moje jedálničky, čo sem občas šuchnem...
Dnešný jedálniček:
Raňajky: 2 krajíčky chleba (kupovaný v Kauflande, taký balený má 500 g, je ich veľa druhov, teraz neviem názov), tenká vrstva Veto light, 4 plátky šunky, paprika
Desiata: Nízkotučný jogurt jahodový /COOP/, 1 banán
Obed: 1/3 udusenej sóje s mrazenou zeleninou, trošku grahamových cestovín
Olovrant. 1 celozrnný rožok, tenká vrstva nátierky (neviem názov), 5 plátkov šunky
Večera: 2 lyžice ryže, pár kuskov nakladaného vypraženého bravčového mäsa, hlávkový šalát
Večera nič moc, ale akosi už nemám doma žiadne zásobý, ani tuniak, ani kurací šalát so zeleninou v konzerve, krabie tyčinky mám zamrznuté, tak som jedla to, čo mali naši na obed. Bolo 17.00, takže hádam to ešte spálim.
A strašne dúfam, že už sa zajtra na váhe objaví "85,... kg
@badzova ja som o obezitologičke nikdy neuvažovala. Už som raz zhodila 27 kg a viem, že to dokážem, len treba veľmi chcieť a hlavne "NEROBIŤ ŽIADNE VÝNIMKY"...
Tu sú moje fotky po prvom chudnutí, na druhej mám 88 kg, na prvej 68 kg a ešte som potom ďalších 7 kg schudla, ale už nemám foto...

@betina1984 Ahoj, viem, ako to myslíš, ale ja mám 160 cm a moja váha by mala byť na odporúčanie lekárky a podľa BMI okolo 55kg...teda ja má ešte poriadne kíl navyše...viem, že napr. z 90, alebo 80 sa chudne ľahšie, ale ja som stále ešte ďaleko...ešte nemám pocit, že by sa mi váha mala takto zastavovať...keby som mala 60kg, pochopím, ale mám skoro 70 stále ☹