Zdravé chudnutie bez diét
Ahojte maminy, nemaminy, budúce maminy a všetky ostatné. Zakladám tému zdravého chudnutia bez diét, len zmenou stravy, zloženia stravy, pravidelného režimu. Uvítam všetky vaše otázky, dotazy. Môžete sem kľudne napísať svoje jedálničky, rada poradím, pomôžem. Popridávam sem aj linky, kde si môžete pozrieť energetické hodnoty potravín. Držím všetkým palčeky a budem rada, ak sa sem budete chodiť pochváliť svojimi výsledkami, pretože z vlastnej skúsenosti viem, že podpora ostatných chudnúcich je veľmi dôležitá. Kľudne sem nahlasujte svoje chudnúce úspechy. Je to téma verejná, aby sa sem mohli prísť pozrieť aj ostatné babule, ktoré nechudnú. Tento štýl je nielen na chudnutie, ale sa môže dodržiavať celý život... Nie je to nič náročné...
🙂 🙂 🙂 🙂
@betina1984 ahoj pozeram tvoj jedalnicek a nechavam sa nim inspirovat, ja dost zhresim cez vikend, dnes som napr. neranajkovala, len obedovala a potom nic a teraz vecera. ked som v robote tak sa strzim, cez vikend mam pokec roboty nic nestiham ani jest.
v piatok jedalnicek:
rano: bagetka, 4 platky sunky, 2 platky syru , 2 paradajky,
doobeda jogurt
obed v robote menu: polievka zeleninova, kuracie na prirodno, zemiakova kasa, zeleninovy salat
olovrant: banan
vecera: chlieb so sunkou, syr, paradajky so slanym syrom
v robote chodim na menu, takze mam aj polievku aj druhe a kazdy den asi takto jedavam
pijem asi 1-1,5 l vody
plavem 3x do tyzdna
@betina1984 fuu pardna zmena tie fotky, klobuk dole
u mna je asi velky problem v piti a ten vikend ze nestiham jest a teda prve jedlo je obed a potom az vecera 😒 a tym si asi pokazim aj cely tzyden snazenia, nie?
@betina1984 super urcite to dokazes. Krasne vysledky. Mne sa osvedcila metoda doobeda sacharidy Teda chleba a pod a navecer bielkoviny a ziadne ovocie. Ked vies vydrziat bez mucnych veci tak to pojde este rychlejsie 😉 . Drzim palceky 🙂
A este som niekde citala ze najlepsie spaluje okolo 10.00 rano, tak ked chcete zhresit tak vtedy 😉
@badzova tak hlavne, treba jesť 5X-6X denne, tým, že vynecháš, neschudneš, práve naopak, spomalí sa ti metabolizmus a budeš priberať. Druhá vec, ovocie len doobeda, poobede sa ti nespália cukry, čo obsahuje. Piť treba, neviem, akú máš váhu a výšku, ale určite minimálne 2,5 litra vody, čaju... Skús namiesto bieleho pečiva celozrnné, viaczrnné, grahamové...
Raňajky: celozrnné pečivo /1 rožok, 1-2 plátky chleba - podľa toho, aké sú veľké/, šunka OK, najlepšie kuracia a morčacia, syr najlepšie do 30% tuku, je jedno aký, len nie až tak moc tučný a nie údený a plesnivý, zelenina hocikoľko
Desiata: Jogurt OK, najlepšie biely smotanový, ja ich osobne neznášam, tak dávam prednosť nízkotučným - Jogobella, jednotácke, alebo Activia, k tomu 1 kus ovocia /hociaký, ale nemal by sa banán a hrozno, ale ja banán musím.../, do jogurtu môžeš šupnúť ovsené vločky, ak máš rada
Obed: keď už polievky, tak vývary, nezaprážané, druhé jedlo, tiež ľahšie, kuracie, morčacie, ryby, sója, tofu, kvapka oleja, zelenina čerstvá, mrazená, môže byť aj príloha, ale zase nie veľa, 1-2 lyžice ryže, pár zemiakov...
Olovrant: ovocie NIE, skús tvaroh, Acidko, tuniak /nie v oleji/, sardinky /napr. v tomate, v zelenine.../, ja jedávam aj pečivo poobede, ale maximálne na olovrant 1 kus, večer už nie, kopec zeleniny
Večera: tiež niečo ľahké, čo nebolo napr. na olovrant alebo raňajky, treba to prestriedať. Ja sa snažím už sacháče nejesť, niekedy si dám, keď nemám zrovna nakúpené, alebo Knackerbrot, alebo ten polystyrénový chleba, keď už musí byť. Určite nie nejaké ťažké syry, ja mám rada napr. na večeru zeleninový šalát s krabými tyčinkami, buď s bielym jogurtom a cesnakom, alebo citrónom a kvapkou olivového oleja
@betina1984 mozem aj na olovrant jogurt? ja totizo nemam rada ani acidko ani tvaroh.... 😒 jogurt z mliecny vyrobov este zjem ale to je asi tak vsetko
@badzova mozes, ale fakt len nejaky biely smotanovy, ani Acidko nemas rada? Ja tiez neznasala tvaroh, ani Acidko, ale naucila som sa. Tvaroh si vymiesam s bananom a mam skvely dezert, posyp skoricou a je to...
Prvé miery boli merané pred 11. dňami 7. marca:
Prsia: 96cm(pôvodne na začiatku chudnutia97cm) dnes(18.marca) 96cm
žalúdok: 75cm...dnes 75cm
pás: 79cm(pôvodne 82cm)...dnes 78cm
zadok: 104cm...dnes 102cm
boky: 102cm(106cm)...až sa mi to zdá neuveriteľné!......dnes 100,5cm
obvod stehna: 63cm... dnes 63cm
obvod lýtka: 39cm...dnes 37,5cm
Merala som sa po 11. dňoch, moja pôvodná váha 17. februára bola 70,8kg, dnes o mesiac je 68,7kg... 🙂
Ahojte 🙂
@angelin84 - no vidis, podarilo sa, gratulujem 😉
@betina1984 - tie prve fotky, to je dobry rozdiel 😕 🙂 . Skoda, ze ta druha fotka z tohoto chudnutia je taka mala ☹
co sa tyka tvarohu, ja cisty tvaroh tiez nemusim, ale robim to tak, ze si do neho cvrknem troska osladeneho kefiroveho mlieka z Lidlu (ale fakt len troska), posypem troska skoricou a potom to ju zjem. Cisty tvaroh so zeleninou nemam rada. A na olovrant si robievam 25g ovsenych vlociek, jogurt (biely nizkotucny miesam so sladkym nizkotucnym prip. osladenym kefirovym mliekom v pomere 1:1), pridám este 1 cajovu lyzicku jablcnej vlakniny, 1/2 jablka a obcas to este posypem posekanymi vlasskymi orechami. Mne to takto chuti a cisty jogurt tiez nemam rada, ale takto zmiesane je to v pohode. Klasicky sladky nizkotucny jogurt mi uz pride strasne sladky...
@tara2 tie su len na mrknutie. Mam tu album Chudnutie, tam ich je viacej a su velke.
@betina1984 - idem kuknut 🙂
@betina1984 - krasne si schudla odkedy sa zdravo stravujes, dost to vidiet, len tak dalej 😉 . A aky mas vlastne ciel?
@tara2 chcela by som tolko ako pred stymi rokmi cca 62-65 kg
@betina1984 - drzim palce, urcite sa ti to podari 🙂 😉
@tara2 to dufam, viem ze svojou tvrdohlavostou to dokazem...
@betina1984 pozerala som fotky, velka zmena super, a sa mi paci ze si ides za svojim a si pre nas ostatne velkym prikladom 🙂 🙂
citam kazdy den ako sa drzite stravujete, ja mam trocha problem v praci nemame ani chaldnicku ani nic, je to katatrofa si tam nieco chystat, doma dieta co je alergicke na dost vela potravin, takze pre nu speci varim a este aj sebe chystat, dost zahul, ale som sa zaprela ze uz to takto dalej nejde, tak snad sa mi podari jest tie spravne potraviny.
ja napr. vyprazane vobec nemsim, nemam rada, som skor na csetoviny ale najradsej mam chlieb s maslom a cibulou a pecene zemiaky 😀 😀
zajtra rano idem po 4 dnoch zase plavat tak sa tesim .
Dnešný jedálniček:
Raňajky: 2 plátky viaczrnného Kaufland chleba, 1/2 pažítkového Cottage Cheese, 4 plátky šunky, 1 paprika
Desiata: 1/2 veľkého banána
Obed: 2 lyžice ryže, pár kuskov bravčového mäska, jablkový kompót
Olovrant: 1,5 plátku Kaufland chleba ľanový, trošičku pomazánky so sardiniek v tomate, reďkovka, rajčina
Večera: 8 krabích tyčiniek, 1 rajčina, kúsok červenej papriky, 2 lyžičky tatarskej omáčky /nebol biely jogurt/
Zajtra máme vážiaci, dúfam, že aspoň ostanem na tej váhe, ako doteraz...🙂
Ahojky. Ja dnes takto, nič moc, ale hlavne, že je mínus...
1.1.2013 - 97,4 kg
8.1.2013 - 94,8 kg
15.1.2013 - 93,9 kg
22.1.2013 - 92,8 kg
29.1.2013 - 91,4 kg
5.2.2013 - 90,4 kg
12.2.2013 - 89,6 kg
19.2.2013 - 88,8 kg
26.2.2013 - 87,6 kg
5.3.2013 - 87,3 kg
12.3.2013 - 86,9 kg
19.3.2013 - 86,2 kg
--------------------------
spolu za 11 týždňov - 11,2 kg
A miery:
1.1.2013 - 115-112-128
12.2.2013 - 105-98-118
19.2.2013 - 104-97-118
12.3.2013 - 103-95-115
19.3.2013 - 103-94-115
--------------------------------
spolu - 12 - 18 -13
Dievčatá, ktorá je z Prievidze? Rada by som chodila do dámskeho fitness centra ale samej sa mi veľmi nechce.
Ahojte dievcata,
dnesne vazenie a meranie:
24.1. 2013 67,6kg
31.1. 2013 66,6kg
7.2. 2013 - 65,9kg
14.2. 2013 - 65,4kg
21.2. 2013 - 65,4kg
28.2. 2013 - 64,7kg
7.3. 2013 - 64kg
14.3. 2013 - 63,3kg
21.3. 2013 - 62,5kg
suma sumarum -5,1kg za 8 týždňov
miery:
24.1.2013 - 93 - 89 - 103
21.2.2013 - 91 - 88,5 - 99
21.3.2013 - 89 - 87,5 - 98
spolu - 4 - 4 - 5 🙂
@angelin84 - dakujem, ja sa z toho tiez tesim ked niekto napise, ze schudol 🙂 . Huraaaaaaaa ide nam to pekneee. Uz sa tesim na pondelok na tvoju vahu a miery a v utorok na @betina1984. Dnes vecer odchadzeme na predlzeny vikend na Kysuce tak sa tu zienky drzte a pekne chudnite 🙂
Ahojte chudnúce, sledujem túto tému od jej vzniku. Ja som v tehotenstve pribrala 30 kg, schudla som potom 17 kg a zostalo mi 13 kg. Vyskúšala rôzne diéty, ale aj keď som pekne schudla, vždy sa mi to za krátky čas všetko vrátilo. Rozhodla som sa, že končím so všetkými diétami a radšej primerane upravím stravu a i keď to ide trochu pomalšie, ale aspoň to bude natrvalo. Chudnem spolu s kamarátkou, navzájom sa podporujeme.Od 20. januára som schudla zatiaľ 4 kg, dobre sa cítim, nie som hladná.K športu mám kladný vzťah,napriek kilám navyše mám dobrú kondičku, dlhé roky behávam, len keby sa to počasie umúdrilo. 😒 Držím všetkým palce! 🙂

A ešte aktuálne, prvá je nedávno tam mám 87 kg, na druhej mám 97 kg a tá je z 1.1. Neni to moc vidieť tú druhú, ale nedá sa mi dať väčšia