Používame cookies. Viac informácií tu.
Zavri

Život bez pšenice - inšpirácie a rady

lalinka323
23. jún 2014

táák mám pocit,že táto diskusia sa tu ešte nerozbehla,čítam knihu Život bez pšenice,tri týždne som už bez tej škodlivinky a cítim sa čoraz lepšie a lahšielepšie travenie,menší hlad,telo si presne povie kedy co a kolko,večerné pažravky sú už minulost,je tu ešte nejaký nadšenec tohoto životného štýlu,píšte prehodíme si vzájomné inspiracie a rady 😎

marylis
23. jún 2014

@lalinka323 Suhlas 🙂 Moj syn je na bezpsenicnej diete, pretoze maval z nej hnacky jak hrom. Bez nej je uz skoro pol roka a teda klop klop, hnacky odvtedy nemal. 🙂 Moja mama mu pecie kvaskovy domaci razny chlieb, ktory zboznuje. Nenaduva, je skvely. Sice ja si obcas dam dake pecivo, ale rozhodne je celozrnne, najlepsie z bio obchodu 🙂 A obcas znamena fakt obcas. 🙂

lalinka323
autor
23. jún 2014

@marylin som rada,ze sa synovi polepšilí,ale muaim trocha oponovat,pretože v knihe sa pise o vynechani psenice ,všetkým druhom,ciže aj raž a zvlašt sa tam píše ,že celozrnne pecivo je z určitých hladisk ovela horšie než biele,kazdy podla seba,ja len pisem co som sa zatial docitala 🙂

esterba
23. jún 2014

@lalinka323 Ahoj, to je tam napísané, že raž je pšenica? Veď to sú rôzne druhy obilia...

marylis
23. jún 2014

@lalinka323 raz nieje psenica. To je iny druh obilia 🙂 vacsinou v obchode najdes razny chlib a v zlozeni ma aj psenicu. To je ine. Mama robi domaci z cistej raznej muky 😉

jaron
23. jún 2014

s obsahom lepku:
- pšenica (aj špaldová alebo kamut)
- raž
- jačmeň
- ovos
(na obrázku zľava: jačmeň - čiastočne obrúsený, raž, pšenica)

bez lepku:
- ryža
- kukurica
- pohánka
- pšeno
...

🙂

borkavan
24. jún 2014

@lalinka323 ja mám tu knihu doma už asi pol roka ale ešte som ju nezačala čítať. povedala som si teraz cez prázky, ale otehotnela som a zabudla na ňu. Teraz si mi ju pripomenula.
Zaujalo ma to, že píšeš, že nemáš večer hlad. Lebo napr. ja som mávala hlad aj keď som nebola tehotná a musela som si dať aj o 3 ráno kúsok cz rožka. Ja biele pečivo nelúbim. Jem ražný chlieb a cz pečivo a kukuričné.
len mám problém, keď nezjem niečo sacharidové v podobe pečiva alebo aspoň cestoviny cez deň, tak stále mám pocit, že mám prázdny žalúdok a som viac hladná. Mňa proste bielkoviny nevedia zasýtiť na dlho.

Ale ide sa dať do čítania a uvidíme.

Ešte sa chcem opýtať, či ti nepadajú vlasy alebo nelámu sa nechty, keď neješ pšenicu?

bohumila1988
24. jún 2014

Ahojte, ja knihu čítam už 2.krát a zo začiatku som len obmedzila pečivo(len na ranajky som si dala), ale teraz som úplne vysadila pšenicu. Po prvom týždni som bola ale strašne unavená a nemohla som sa koncentrovať. Máte aj vy s tým skúsenosť?

lalinka323
autor
24. jún 2014

@jaron presne tak 😎

lalinka323
autor
24. jún 2014

@bohumila1988 aj ja som pocitila troska unavu a bolst hlavy,ale preslo to,a normalne s tou koncentraciou mam problem teraz ako som zacala pchat psenicu par dnido seba,nastup do prace stress ,pre menej casu som prestala citat knihu,ale uz som spat na zemi,psenica ma cervenu a myslim,že už ma neoklame

lalinka323
autor
24. jún 2014

@borkavan no mne sa lamu nechty stale od porodu,nic take sa nezmenilo,zatial nebadam,cco sa tyka jedla nemam ziadne vyčiitky dam si hocico okrem psenice,aj cokoladu aj hranolky ,telo nema ale tendenciu sa prejedat,mam cistu hlavu,pozor na keksik je tam psenica,alebo zmrzku si dam bez kornutu 😎

lalinka323
autor
24. jún 2014

@esterba v knihe pod pšenicou mysli autor všetko komplet,aspon tak to chapem ja 🙂

lalinka323
autor
24. jún 2014

@marylis tak ten chlebik je urcite fajn 🙂

lencika
26. jún 2014

ja som sice tu knihu necitala, ale spozorovala som na sebe ze ma stale nafukuje a mam stale zatazeny zaludok, tak som vynechala uplne pecivo, vobec mi to nechyba a citim sa velmi dobre, jasnacka ze dam si kolac alebo keks ked je chut, sacharidy si vynahradzam vo vlockach, hnedej ryzi a podobne

Tu začni písať odpoveď...

Odošli