icon

Zjem veľa za 8 hodinovú pracovnú zmenu?

jaq
7. mar 2022

Zdravim zeny, chcem sa opytat, ze si za 8hod pracovnu dobu zjem vela:
Ranajky jemne vlocky, quiou zaliate kokosovym mliekom
Desiata banan (obcas aj jablcko)
Obed 2platky bielkovinoveho chleba a vysoko %sunka
Olovrant jablko

Kolegyna mi tvrdi ze jem vela.

iwesska
7. mar 2022

Ja mam sedavu pracu,zato mozog mi ide na 100% a z takehoto prijmu by som umrela😂 Pre mna obed musi byt obedom,nie chleba so sunkou😁 A na desiatu si kludne slahnem aj nejaky domaci kolac,ked mam hlad. Podla mna ti skor zavidi,ze sa ti to chce vsetko chystat😂

viky173
7. mar 2022

to je velmi malo podla mna aj pri sedavej praci

tanyan
7. mar 2022

Keby to bolo obed plus 2 krajce so šunkou, tak by to bolo ok.
Ale dlhodobo takéto minimalistické stravovanie je cesta do záhuby... Viem o čom hovorím - v nevedomosti a s dobrým úmyslom som minimalizovala nezdravo môj príjem stravy a dopracovala som sa ku kritickej hladine helicobactera (40x prekročená horná tolerančná hranica s prejavmi na koži) a 30 kg naviac.

luccija
7. mar 2022

@jaq veď človek má jesť cca každé 2,3 hodiny.A na desiatu olovrant ovocie veď to je nič.Z jablka len viac vyhladnes.ja som mala dnes nemasity obed zapeceny karfiol cviklovy kompót o 12:30 a už som veľmi hladná.

deti95060810
7. mar 2022

jem presne takto isto... len ja nemám sedavú prácu...

nic0le
7. mar 2022

@jaq Ja by som pri takomto jedálničku hladovala :-/ koľko vážiš prosím ťa?

cobhan
7. mar 2022

Tá kolegyňa žije zo vzduchu? Lebo normálny človek toto povedať nemôže

simona92101
7. mar 2022

@jaq je to urcite malo,vyrataj si aspon 1500kcal,a toto rozhodne nema.banan ma len 91 kcal.vlocky maju tiez malinko.obed by som vymenila za nieco teple,plnohodnotne,vela bielkovin.napr 100g kuracie prsia restovane a ktomu vela zeleniny. Ten bielkovinovy chlieb na veceru so sunkou a zeleninou.

simona92101
7. mar 2022

@jaq tu mas z appky moj rozpis za cely den,rozratane kcal,normalna plnohodnotna strava,ziadne hladovanie,vela ovocia aj zeleniny,maso aj sladke

ibrunova
7. mar 2022

Mala by si jesť každé 4 hodiny, napr. o 8,12,16,20. Pomedzi to doobedu čerstvé ovocie, poobede zeleninu, voda bez obmedzenia. Ja zjem každé ráno 2 rožky so šunkou, doobedu nejaký pomaranč, obed kompletný, poobede buď nejaký chlebík alebo jogurt, semtam sladké. Večera už hocičo, nemusím mať varené, semtam ccottage, šalát a pod. Keď niečo vynechám, okamžite mi klesne cukor a je mi na odpadnutie, alebo to vyústi do migrény. To, čo ješ ty, by som asi zjedla naraz. A mám 177 cm/66kg.

lindous
7. mar 2022

Nemyslí to kolegyňa tak, že ješ veľa, akože dlho resp. že veľa pracovného času zaberáš jedlom ?? Ja teda raňajkujem pred prácou a olovrantujem, keď prídem domov

macikovaiveta
7. mar 2022

@jaq malo papate 😀

jolikaa
7. mar 2022

@jaq to je podla mna velmi malo, aspon pre mna by bolo. Teda zalezi kolko tych vlociek si das, ale ten obed je malo.

danieladeley
7. mar 2022

mne skor pride ako utopia, ze v praci mam 4x prestavku na jedlo :D

mariaveronikag
7. mar 2022

kolegyňa teda chcela povedať, že ješ často, ale nie veľa. To je ale Tvoja vec - aj ako často, aj koľko. Nie je to veľa.

madeline1
7. mar 2022

@jaq ak sa pytas seriozne, celkom nemiestny vtip.
Je ine jest zdravo alebo dietne a je ine nejest vobec...co to mas za kolegynu? Bud nie je kompletna alebo to myslela ironicky.

ibrunova
7. mar 2022

Možno to kolegyňa myslela ironicky, ale nejako ste sa nepochopili 😃

vanda323
7. mar 2022

Dievčatá, mne pri 4 deťoch taaak uteká čas, začala som fakt všetko robiť sama, že keď čítam teraz večer túto tému a konečne ležím tak som zistila že som dnes zjedla asi toto, jeden krajok vianočky, jogurt a delisu plus káva a voda

madeline1
7. mar 2022

Na prepocet zjes tak 500 kcal, zvys prijem cez obed, neboj sa jedla. Nieco zdrave, zeleninove, nepriberies, neboj sa. Dojedaj sa aj vecer, zeleninou napriklad. Zeleninu a ovocie si do kalorii ani nerataj, su to dobre zdrave a nizke kalorie, najma zelenina. Pokial aj zvysis prijem aj o 1000 kcal a aj ak budes cvicit len raz, ci dva krat tyzdenne, nepriberies telo si zvykne, to je velmi malicko. Tak nebud nestastna z kazdej kalorie, dozic si chut akehokolvek jedla bez vycitiek. Z jedneho poriadneho obeda a troch ci styroch mini jedal denne tucna nebudes a priberies nanajvys kilo, dva, co bude vzhladom na aktualnu podvyzivu normal.

vivi76
8. mar 2022

@jaq kolegyňa sa asi naučila žiť zo vzduchu. Práve naopak,nielenže je to málo,ale keby som to nahodila do kalorickych tabuliek, tak tam chýbajú dôležité zložky - zdravé tuky ( niektoré vitamíny su rozpustné lev tukoch), a je tam nielen málo tých tukov,ale aj bielkovín a komplexných sacharidov,o vláknine ani nehovorím (jedno jablko,banán a vločky nie sú dostatočné).Je to ako s autom,keď doňho dlhodobo budete dávať nekvalitný benzín,tiež Vám dlho nevydrží.Ludske telo detto a čím je staršie,tým to bude horšie.

dvanastka
8. mar 2022

@jaq milujem, keď sa niekto stará, koľko je ten druhý. Chodí ťa kontrolovať aj na záchod, koľko si vykakala? Vieš čo by som schválne spravila? Každý deň by som si na obed objednala obrovskú pizzu a pred ňou by som ju do seba napchala, nech aj praskne závisťou. Od takej kolegyne za chvíľu môžeš čakať, že ti príde merať, koľko si vzduchu vydýchala.

rosejane
8. mar 2022

@jaq zomrela by som od hladu, určite jes malo kalorii

jaskolka
8. mar 2022

Nebolo to skôr tak myslene od kolegyne, že ješ často? Teda často odbiehas od prace, alebo si robíš pauzu?Možno tým chcela naznačiť, že máš to zjesť na "jeden šup" a potom normálne pracovať do obeda, nie každú chvíľu si robiť prestávku, neviem, ako konkrétne pracuješ, či ste od seba závislé alebo každá robí svoje.
Lebo mnozstevne ješ veľmi málo, na obed chleba so šunkou, to ako fakt?

jaq
autor
8. mar 2022

Dakujem zeny, ja si nemam kde ohrat obed. Do jedalne nemozem mam alergie a uz 3x som mala anafylakticky sok. V robote mozem jest kolko chcem dolezita je urobena praca. A zasa napr. banan zjem za minutku

rebeka7501
8. mar 2022

@jaq a kolegyne ti platia stravu? Nech sa starajú o seba. V práci sa tvária, že nič nejedia a doma už 6 x vymenené pánty na chladničke.

januarova
8. mar 2022

@jaq prečo neodpovies na otázky, čo je tá tvoja kolegyňa?
A áno, ješ malo. Ja mám 172 CM a 68 kg. A som tak akurát.
Raňajky: pečivo, maslo, resp čerstvé syry, nátierky, šunka, zelenina, alebo niečo sladké...

Obed: normálne varené jedlá
Večera: buď varené, alebo suchá večera
Doobeda mám ovocie. A sem tam na olovrant jogurt, koláč,...

gabrielkaa
8. mar 2022

Fuha. Podľa mna to bola tiež forma irónie. Veď logicky ti musí dôjsť , že toto je strava keď chceš schudnúť ….

alexi2211
8. mar 2022

Ale veď nech každý je ako chce, koľko chce, čo je na tom? Mne by toto vôbec nenapadlo riešiť, kto koľko čoho, veď to je každého vec.

pauli_s
8. mar 2022

Ja mám sedavé zamestnanie a zjem:

1. Raňajky - banán + grécky jogurt alebo tvaroh, prípadne ovsená kaša s ovocím a arašidovým maslom.
2. Obed - Hocijaká klasika, ale ľahšia Mäsko + ryža alebo brokolica alebo batatky, snažím sa ale aspoň 3x do týždňa šalát (nepredstavovať si fádny mix, ale naozaj vypeckované šaláty obsahujúce avokádo, quinou, granátové jablko, mrkvu, brokolicu a podobne.
+ Ak som medzi tým hladná tak si dám jabĺčko či hrušku. Ale väčšinou si vystačím s dvomi jedlami.

Večer si doma dávam bielkovinový chlebík zo zeleninou lučinou, šunkou, kuracie krídelka, praženicu alebo avokádové toasty. Sem tam aj mrazenú pizzu ak sa mi nechce nič robiť.

Podľa môjho názoru ješ málo a tvoja strava je dosť nevyvážená.

jaq
autor
10. mar 2022

Zeny ja ranajky jem pred pracovnou dobou rano skoro. Kolegyna je doma lebo byva 5m od prace. A ona obeduje tiez chlieb, nezje ovocie.