icon

Ako vyriešiť parkovanie v malej garáži?

21. júl 2026

Máme garáž tak natesno, že sa mi už dvakrát podarilo oprieť auto o stenu.

Nie silno, skôr také ťuknutie, ale aj tak ma ide poraziť. Keď zaparkujem málo, nezavriem dobre bránu, keď zájdem viac, som už skoro na stene. Parkovacie senzory mi v tomto veľmi nepomáhajú, lebo pípajú aj tak stále.

Riešili ste niečo také doma? Doraz na zem, gumený klin, loptičku zo stropu, nejakú pásku na stenu… potrebujem niečo úplne blbuvzdorné.

anonym_17a3c3
21. júl 2026

@anonym_autor načo si si kúpila obrovské auto, keď nevieš parkovať? Alebo sa to douč

madeincssr
21. júl 2026

@anonym_autor postav pred zadnu stenu nastojato (stare) pneumatiky a cuvaj pomalicky az na doraz. Ked zadne senzory pipaju trvalym tonom, byva spravidla este 30 cm miesta.
Este blizsie by bolo mozne s hrubsou listou (hranolom) polozenou na zem tak, aby sa o nu opreli zadne kolesa, ked si uz takmer na stene.
Dalsia moznost uplne na tesno je pripevnit (prilepit) na stenu hrubsie karimatky, ale vtedy sa uz musis k nim naozaj plizit extremne pomalicky.

anonym_b6d006
21. júl 2026

@anonym_autor Mame o stenu oprety kus polystyrenu - pomalicky do neho tuknem a viem, ze som dobre. Inak by sa brana nezavrela

anonym_e4c1c1
21. júl 2026
@anonym_17a3c3

@anonym_autor načo si si kúpila obrovské auto, keď nevieš parkovať? Alebo sa to douč

@anonym_17a3c3 Aj my máme menšiu garáž pre malé auto. Také normálne rodinné sa tam nezmestí

patrike
21. júl 2026

Riesenia si spomenula, urobi mix viacerych, na stenu 5 cm polystyren alebo tvrdy molitan, pred to zaves tenisaky na snurky. Cuvas alebo ides predkom ?

aalt
21. júl 2026

Nastastie nemam taky problem. Videl som prakticky dva sposoby ako to riesit. Na zemi bili pripevnene parkovacie zabrany (daj si do googla parkovaci doraz) a predne kolesa to zastavilo na spravnom mieste. Druhy sposob bol, ze auto z prava bolo pri stene a mali tam tam plastovu "znacku", ktora licovala so spatnym zrkadielkom. Proste sa prisuvalo az kym spatak nebol zarovno s tou znackou. V oboch pripadoch sa dalo parkovat iba predom aby sa dalo dostat do kufra.
V sucasnosti inac casto koncia garaze ako zahradny domcek na skladovanie naradia, kosacky ... a auto je pred nou.

autor
21. júl 2026
@anonym_17a3c3

@anonym_17a3c3 Nie je obrovské, garáž je malá.

autor
21. júl 2026
@patrike

Riesenia si spomenula, urobi mix viacerych, na stenu 5 cm polystyren alebo tvrdy molitan, pred to zaves tenisaky na snurky. Cuvas alebo ides predkom ?

@patrike Predom.

anonym_a0863f
21. júl 2026

Mne manžel dal tenisovú loptičku, 100% riešenie.
Nemáme problém s malou garážou ale mi pindal keď som v zadu nechala moc miesta a potom sa ťažšie prechádzalo predom.
Mame garáž s rozmerom 7x6m a pohodlne sa tam zmestia dve SÚV

anonym_f097fd
21. júl 2026
@anonym_autor

@patrike Predom.

@anonym_autor prečo jazdíš predkom? Do malého priestoru treba cúvať. Evidentne nevieš parkovať.

patrike
21. júl 2026
@anonym_autor

@patrike Predom.

@anonym_autor Tak potom na to dobre vidis, zakladne riesenie su zavazia na hrubsej dobre viditelnej snure.
Inzinierske riesenie by bola vodorovna doska vo vyske naraznika, na krajoch a v strede spinace, mala sirena. Stlacis to autom, huci.

autor
21. júl 2026
@anonym_f097fd

@anonym_autor prečo jazdíš predkom? Do malého priestoru treba cúvať. Evidentne nevieš parkovať.

@anonym_f097fd Ďakujem 🙂

anonym_f097fd
Autor odpoveď zmazal
elenka.k
21. júl 2026

@anonym_autor my sme na zem navŕtali / podľa predných kolies / lištu, ktorá už nepustí auto 😎 ďalej k stene ....
od vtedy sme vymenili autá xykrát a tá lišta je tam stále nefunkčná, lebo každé auto má iné rozmery 🙂
naučila som sa parkovať výpočtami 😅 ale teraz sú už všade kamery, takže pohoda
a ako radí vyššie , cúvaj zadkom, fakt je to lepšie

anonym_cb3052
21. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_f097fd Ďakujem 🙂

@anonym_autor
Ani ja neviem parkovat ale taka to blbost sa par eciek to riesi , ides pomalicky a ked do toho drcnes sa to zasvieti
LED Flashing Stop Sign for Garage Parking Stop Sign with Bright Red LEDs and Adjustable Rod – buy at low prices in the Joom online store https://share.google/Ti23cZqdQ5Yxfnb8w

madeincssr
21. júl 2026
@anonym_f097fd

@anonym_f097fd presne tak. Parkovat je takmer vzdy rozumnejsie zacuvanim. Kufor vylozit vopred.

anonym_cb3052
21. júl 2026
@madeincssr

@anonym_f097fd presne tak. Parkovat je takmer vzdy rozumnejsie zacuvanim. Kufor vylozit vopred.

@madeincssr
Ked mas kupe tak sa neda ja mam x6 nic nevidis, ale bavorak ma super funkcou kde ako komikovane vlezies stlacis funkciu vycuvaj a ide 50m dozadu sam akokolvek klukato.

chrobak7
21. júl 2026
@elenka.k

@anonym_autor my sme na zem navŕtali / podľa predných kolies / lištu, ktorá už nepustí auto 😎 ďalej k stene ....
od vtedy sme vymenili autá xykrát a tá lišta je tam stále nefunkčná, lebo každé auto má iné rozmery 🙂
naučila som sa parkovať výpočtami 😅 ale teraz sú už všade kamery, takže pohoda
a ako radí vyššie , cúvaj zadkom, fakt je to lepšie

@elenka.k Presne tak, aj my sme v podzemnej garáží pod bytovkou mali miesta len tak natesno. Tak som to presne vymeral, ale ja som parkoval auto zadkom. Pod zadné kolesá som vymeral laťku a tú som priskrutkoval o podlahu. Podľa toho sme s manželkou vedeli, pokiaľ môžeme cúvať, keďže sme nemali parkovacie senzory (bolo to dávnejšie a autá vtedy nemali park. senzory).

madeincssr
21. júl 2026
@anonym_cb3052

@madeincssr
Ked mas kupe tak sa neda ja mam x6 nic nevidis, ale bavorak ma super funkcou kde ako komikovane vlezies stlacis funkciu vycuvaj a ide 50m dozadu sam akokolvek klukato.

@anonym_cb3052 cuvanim sa parkuje na vonkajsie spatne zrkadla (na lavej strane pri extremnej tesnosti aj priamym pohladom spustenym bocnym oknom) plus vytrenovany odhad/senzory/kamera, v kratkych garazach doraz kolies/makky doraz na zadnej stene/nejaky indikator/znacka spravnej polohy. S dodavkou/obytnym autom nemas ziaden priamy pohlad cez zadne okno.

beata_k
21. júl 2026

@anonym_autor Mali sme tam taky hruby polystyren. Ked uz mi v aute pipalo uuuuplne vsetko, vedela som, ze som par cm a je to dost na zatvorenie gareze.

natalka13
21. júl 2026

lopticka zo stropu👍
ked je to tak na tesno, pridala by som este filc nalepeny na stene.

simca06022011
21. júl 2026

ja osobne by som dala nieco na podlahu aby si citila ked do toho bachne koleso- a jasneze cuvat treba, a na stenu by som aj tak nalepila nieco.. molitan alebo daco.. ak daco nech sa mi auto nedoskriabe :D Alebo by som prestala parkovat v garazi a vykaslala sa na to.

selenka7
21. júl 2026

https://www.youtube.com/shorts/RxrwEucMdrU nalep tie sliepky na stenu 😀

anonym_cb3052
21. júl 2026
@madeincssr

@anonym_cb3052 cuvanim sa parkuje na vonkajsie spatne zrkadla (na lavej strane pri extremnej tesnosti aj priamym pohladom spustenym bocnym oknom) plus vytrenovany odhad/senzory/kamera, v kratkych garazach doraz kolies/makky doraz na zadnej stene/nejaky indikator/znacka spravnej polohy. S dodavkou/obytnym autom nemas ziaden priamy pohlad cez zadne okno.

@madeincssr
U nas treba sklopit zrkadla takze cuvat sa neda

lucik194
21. júl 2026

presne toto nepochopia ludia, co maju pri dome svoju velikansku garaz a neparkuju v garazi, ktora je pod bytovym domom.

presne pod bytovym domom byvaju garazove statia lepsie a horsie, detto garaze, ked je tam proste stlp, odpadove rury tak ta plocha po bokoch je mensia..... detto developeri proste parkovacie miesta davaju na najmensiu moznu velkost, aby sa tam tych parkovacich miest zmestilo co najviac.....

no odporucam len oznacit kraje, nejaky molitan.

to auto nemusi byt vobec velke, len proste nie je vhodne do tej garaze ☹