icon

Ako sa bezpečne zbaviť mačiek okolo domu?

timea301196
27. apr 2024

Ahojte baby/muži, bývam samozrejme na dedine a všetci okolo tu majú mačky také poľné. No začali nám chodiť okolo domu, obtierajú sa mi o okna plus mám pocit, že jeden kocúr nám tu značkuje hlavný vchod. Vždy nájdem na dverách fľak. Ide mi to na nervy stále umývať dvere aj okna z vonku. Ako sa ich zbaviť? Samozrejme nemyslím otráviť a podobne. Ale proste buď nejaký postrek, poprípade oplotiť nejakým zariadením. Máte nejaku skúsenosť?

karolinakovac
•
27. apr 2024

@timea301196 kúpte si psa 🙂

betulinka1
•
27. apr 2024

@timea301196 je taky sprej co vies nastriekať na dvere aj fasádu aby neznačkoval kocur. Ale zbavit sa ich uplne nevies. Ked ich nekrmis, tak je otazka preco k vam chodia.

timea301196
autor
•
27. apr 2024

@karolinakovac no nemôžme nemáme zatiaľ oplotený pozemok takže by pravdepodobne utiekol a keďže bývam pri lese.. :D

timea301196
autor
•
27. apr 2024

@betulinka1 pretože tu mám dookola susedov, tie majú zadné stavy. Niektorý ešte chovajú...

thirstymonk
•
27. apr 2024

@timea301196 oplotenie proti mackam musis urobit tak tri metre vysoke. Od inej prekazky. Neviem neviem, ci chces do toho ist

nikoleta999
•
27. apr 2024

Mame ten isty problém a to vdaka nasej susede, ktorá zvláča mačky tulave všade kde najde a okočuje si ich doma ... Nam chodia pravidelne kadiť na pozemok ... Mam male dieta obrovsku zahradu a nechceli sme ani psa ani mačku, aby sa syn mohol, aj valat po zemi na zahrade, ak by chcel a teraz musime davat pozor, kde slapneme ... Ideme to s nou riesit, ked ju stretneme, lebo to nie je mozno ... o ocuranych dverach ani nehovorim ... Kupili sme taky sprej, lenze ako nahle zaprsi, tak to musime robit dookola ... Je to na prášky a sama neviem, ako sa voči tomu postaví, ale bude nútená si tam dať nejaký piesok alebo čo ...

timea301196
autor
•
27. apr 2024

@thirstymonk akože budeme robiť ploty hádam tento rok na jeseň ak sa podarí. Plánujeme veľké betónové bloky. Takže teoreticky by mohli mať aspon 2m 😀

timea301196
autor
•
27. apr 2024

@nikoleta999 ani Nehovor to sme na tom rovnako. Tiež máme veľký pozemok

andrejka1974
•
27. apr 2024

Betónový plot pomôže my sme postavili a mačkám sa už nechce toľko behať tak už nechodia

13uzivatelka11
•
27. apr 2024

Ak by ste mali možnosť si dat niečo takéto?

https://www.deminas.sk/vykonny-vodny-odpudzovac...

janababana
•
27. apr 2024

Odpudzovac maciek (znami maju taky zeleny, znacku zial neviem) - vydava ale neprijemny piskavy zvuk, a nema az taky velky dosah. Ked su na zahrade tak ho vypnu, inak ho maju pri dverach do domu prave kvoli susedovmu kocurovi, ktory im ocikava fasadu a dvere

sonicka107
•
27. apr 2024

@timea301196 dobrý deň skúste si vysadiť rastlinu coleus canina je to proti mačkám odpudzuje ich vôňa. ľudia si to chvália

anketkarka
•
27. apr 2024

Na rohožku čierne korenie, eukalyptus. Vysadiť levanduľu, borovice. Do kvetináčov coleus.

petronelag
•
27. apr 2024

Aj náš pes vyženie a vyplaší každú mačku, ktorá by sa priblížila.

lakebabe
•
27. apr 2024

@timea301196 tiež pomohol až pes 😄 už sa len dívajú poza plot a chodia ho provokovať .
Sused mal mačku už ich mám asi sedem vonku nepomohlo nič iné a tiež mame pozemok 2500 metrov a to sa nedá odsledovat.

eeffka
•
27. apr 2024

Mne pomohol slauf 🤣🤣🤣 macky nas pozemok obchadzaju zdaleka

thirstymonk
•
27. apr 2024

@timea301196 no ja som videl na vlastne oci jak kocurisko skocil na 2m pilier zo zeme bez rozbehu 🤣

ahhola
•
28. apr 2024

Tvoje starosti🐖mne na dome si zasa beloritky dobudovalii hniezdo a cvrlikaju od 5."hod.rannej nam do spalne... V novembri som im po rokoch tolerancie ruckou od zmetaka zhodila hniezdo a oni si doletia a dostavia, ked sme jeden den mimo dom... akoby sa nechumelilo🐦🐦🐦Keby stavali medzi oknami, parom ich uchyt...ale zrovna nad oknom mi seru na muskaty.

belaaaaaaaaa
•
30. apr 2024

@timea301196 Ach bože. Akože žiť na dedine a vadia mi mačky... Moje deti sa hrali pri mačke, psovi zajacoch, sliepkach atď. Šialena doba. Bývali málokedy choré, žiadne infekcie. Áno, je lepšie ak deti vyrastajú pri telefónoch, tabletoch a počítačoch. Sorry. Len nechápem a asi ani nemusím. Deti, ktoré vyrastajú so zvieratkami sú ďaleko empatickejšie, vľúdnejšie a majú lepšie srdce. To platí aj pre dospelých...

timea301196
autor
•
30. apr 2024

@ahhola
@belaaaaaaaaa
Tak keby vám ocikavali dvere a okna každý deň tiež by ste neboli nadšene 🙂

timea301196
autor
•
30. apr 2024

@ahhola tak to sme poistili vrabčiakmi 🙃

timea301196
autor
•
30. apr 2024

Plus podotýkam že máme novostavbu ;)

brloh
•
30. apr 2024

Súhlasím s @belaaaaaaaaa a doplním že ak vyriešiš mačky, začnú ti vadiť ďalšie "dedinské" veci, jašterice, hniezdiace vtáky, žaby, krtince, potom pálenie trávy, susedov štekajúci pes, neustále kosenie v okolí... zoznam je nekonečný 😀

timea301196
autor
•
30. apr 2024

@brloh no ja bývam na dedine od narodenia toto mi fakt nevadí 🙂 ale tie mačky ktoré mi to očakávajú to mi sakra vadí. Dokonca chováme sliepky 🙂

Myslím si že pálenie trávy vadí asi každému normálnemu človeku nie ?

drobcek100
•
30. apr 2024

@belaaaaaaaaa plne súhlasím. 👍