Ako môže 16-ročná dcéra zdravo pribrať?
Ahojte, mam 16 rocnu dceru s vyskou 170 cm a vahou 48 kg. Velmi sa tym trapi, strasne by chcela pribrat ale nejde to. Jej stacia strasne male porcie na to, aby bola syta. Miluje jedlo, len jej proste staci malo a hned je plna. Mate nejake napady ako jej pomoct pribrat par kg? Dik
Do tej malej porcie treba napchať čo najviac kalórií, zdravé tuky - orechy, orechové másla, avokádo, kvalitné oleje, dressingy... ja som mala veľmi dlho pri výške 163 cm, 43 kg, v podstate podobný problém, priberanie prišlo až s vekom... s apetítom mi trošku pomohlo cvičenie
@anonym_autor Ahoj, jedine co ma napada, moja kamoska bola velmi chuducka. Kedze bola chuducka a vysoka tak chcela vsemozne pribrat. Jedla velmi nezdrave jedla a myslim, ze sa to casom odrazilo na krvnom rozbore. Nasla si sukromneho trenera a zacala cvicit. Tak ako ti mozu pomoct schudnut, tak ti vedia pomoct aj pribrat alebo lepsie povedane spevniet. Postava sa zacne inak tvarovat a nauci sa postupne inak stravovat.
Dakujem za odpoved, co konkretne by mala cvicit?
@anonym_autor silový tréning s váhami
ako bolo spomenute vyssie, idealne silovy trening a napchat co najviac kalorii do tych porcii co zje.
to znamena vyberat kalorickejsie veci:
tucnejsie syry, tucnejsie maso a ryby, orechy a orechove masla, na salat olej atd ..
@anonym_autor
tiež myslím, že silový tréning, a nastaviť KT na priberanie.
@anonym_autor B vitamín, Peritol, železo. Mak, makové koláče, musli, ovsené vločky, ovocie. Trávenie má v poriadku? Ja mám 14 ročnú 170/44. Ťažko sa to rieši, lebo puberta...
Dakujem vsetkym za odpovede, trochu som nabrala smer.
@anonym_autor B vitamín, Peritol, železo. Mak, makové koláče, musli, ovsené vločky, ovocie. Trávenie má v poriadku? Ja mám 14 ročnú 170/44. Ťažko sa to rieši, lebo puberta...
@anonym_f89c59 ved to….
Choroby ako celiakia su vylucene ?
@patrike hm….nerobili sme testy na celiakiu….
@anonym_autor v jej veku som to mala úplne rovnako, pomohol len silový tréning, vytiahla som to vtedy na 53kg, teraz mám 28r po 2 pôrodoch a mám 55kg aj to znovu len vďaka cvičeniu. Bez toto hneď chudnem naspäť ma 50kg
Ten silový tréning si myslím nie je taký jednoznačný. Aby človek vyzeral pribratejšie, musia sa mu vytvoriť vyslovene svaly (to neviem, či je práve v tomto prípade cieľom), na to treba navyše dbať na dostatok bielkovín. Inak to má skôr opačný efekt - spevnenie tela (svaly čo nie sú priamo vidieť) potrebujú na svoje fungovanie viac kalórií, takže pokiaľ človek nezje veľa, tak práveže skôr chudne.
Ja som bola vzdy chudunka. Sice nizka, ale od cca 12tich som mala 40 kg, v dospelosti az do 44 rokov 42 kg. Ked som bola tretikrat tehotna, zacinala som dokonca na 40tich kg. Tiez ma to trapilo, kazdy mi hovoril, ze som chuda, ludia si mysleli, ze som anorekticka a ja som pritom dokazala zjest celu pizzu na posedenie. Sportovala som, hybala som sa, aj som posilnovala - toto vobec nepomahalo. Taktiez som chodila na injekcie B12, bola som na gastre, skusila som tie drinky pre leziacich pacientov - nic mi nepomohlo. Vykaslala som sa na to. V 45 rokoch som zacala priberat, pribrala som z 42 na 50 kg a fuj, neexistuje, musela som schudnut - cielom bolo 45, zatial mam 46. Som spokojna, vyzeram dobre. Aby raz neplakala za svojou stihlou postavou.
Vykaslite sa na priberanie. Nech je zdravo, kolko jej chuti, nech sa hybe tak ako ma rada. Co by tisice dievcat a zien dalo za jej vahu. Pokial to nie je zdravotne, tak s tym nepohne. Moja teta v 17tich bola na lieceni, lebo bola chuda. Za tri tyzdne pribrala 200 gramov. Moj otec (jej brat) bol tiez chudunky, keby nemal bedrove klby, tak mu aj trenky padnu. Babicka detto, chudunka. Nasla som fotku, kde moj dedko mal cca 3 roky, jeho mama mala tiez ledva 45 kg. Takze ja to mam z otcovej strany dvojnasobne. Pozri sa na vasu rodinu, na predkov, mozno nema mat po kom 60 kg.

Cvicit a papať ,inak to nejde