icon

Ako zlepšiť trávenie a pribrať pri psychických problémoch?

oblacik31
19. júl 2026

Ahojte prosím vás poraďte mi niečo fakt účinné na trávenie po jedle aj po 2 hodinách mám rovnako plný ťažký žalúdok a to nezjem ani klasickú porciu už som z toho strašne nešťastná a potrebovala by som pribrať ale keď jem úplne málinko tak nepriberam ale brzdí ma to že mi nedokáže stráviť potravu lekár gastroenterológ povedal že je to niečo zo psychikou prepojené a dal mi lieky Amitriptilin. Ďakujem za každú radu.

patrike
19. júl 2026

Ten liek beries ako dlho ? Antidepresiva maju nabeh ucinku aj mesiac.
Ak ti gastro vylucil fyzicke priciny, vyhladaj najprv psychologa, neskor mozno aj psychiatra.

anonym_f8450b
19. júl 2026

objednaj sa k psychiatrovi je lepsie ked tinbude liecbu AD manazovat on

anonym_79656b
19. júl 2026

AD od psychiatra..zaručene priberieš

anonym_581ea9
19. júl 2026

pribrať ti pomôže iba to, ze vyriesis psych. problemy.
chod k psychiatrovi, co on ti povie či máš úzkosť ci depku... zacnes sa liečiť - bude ti lepsie.

ja mam uzkost. ud tazkeho zaludka preslo na nemoznost prehltavania🤷🏻‍♀️ vazila som 50 kg pri vyske 175. par mesiacov som zvykala na AD ale pomalicku mi zacalo tráviť.... a teraz mam svojich 65 kg späť a už 3 roky citim sa zdravo a ziva💪🙌 ad beriem stale ale uz davno iba tu najmenšiu davku

anonym_3e07aa
Včera o 04:23

@oblacik31 ja sa trapim uz dobrych 20 rokov s travenim, vystriedala niekolko gastrologov. Komplet vsetky testy boli stale negativne. AD som nikdy nedostala, mam diagnozu funkcna porucha. Lieky mi nepomahaju vobec ziadne, max pankreolan. Prokinetika si neskusala? Volno predajny iberogast? Pankreolan? Neznasam toto ze stale vsetko sa zvaluje na psychiku ak su testy negativne. Skus pankreolan po jedle, kvalitne probio, repikovy caj alebo svedske bylinky pred jedlom. Po jedle tak 20-30 min chodza aby sa to travenie pohlo

anonym_ea68cd
Včera o 13:13

@oblacik31 psychické problémy spôsobuje, že ti netrávi žalúdok (tvorí sa ti málo kyseliny a tráviacich enzýmov, chronický stres..) preto sa do tela nevstrebávajú potrebné živiny Bvitamíny, magnézium, draslík... na správne fungovanie psychiky.
Tiež som mala tento problém a lekár mi po endoskopii žalúdka predpísal ganaton a nie silné antideprresíva ako Amitriptilin. Mala som z toho kŕče v žalúdku prvé dni, ale cítila som odľahčenie, potom som začala piť každé ráno pol hodinu pred raňajkami pohár vlažnej vody s lyžicou nepasterizovaného jablčného octu s matkou a veľmi mi to pomohlo na trávenie. Samozrejme treba upraviť stravu a nejesť veľa potravín, ktoré doslova zabetónujú žalúdok ako ryža, veľa kysnutého a sladkého pečiva, častá konzumácia ovsených vločiek a múčnych jedál... Treba pridať viac ovocia jablká, grep, kivi.. zeleninu, šaláty, biely jogurt, kefír... mätový a kamilkový čaj podporujú trávenie a samozrejme spomínaný pohyb prechádzky, túry v prírode sú balzam na psychiku...

oblacik31
autor
Včera o 16:47
@anonym_581ea9

pribrať ti pomôže iba to, ze vyriesis psych. problemy.
chod k psychiatrovi, co on ti povie či máš úzkosť ci depku... zacnes sa liečiť - bude ti lepsie.

ja mam uzkost. ud tazkeho zaludka preslo na nemoznost prehltavania🤷🏻‍♀️ vazila som 50 kg pri vyske 175. par mesiacov som zvykala na AD ale pomalicku mi zacalo tráviť.... a teraz mam svojich 65 kg späť a už 3 roky citim sa zdravo a ziva💪🙌 ad beriem stale ale uz davno iba tu najmenšiu davku

@anonym_581ea9 ja užívam Eliceu od psychiatra a není vidieť že by som priberala a tak

anonym_581ea9
Včera o 18:36
@oblacik31

@anonym_581ea9 ja užívam Eliceu od psychiatra a není vidieť že by som priberala a tak

@oblacik31 ako dlho ju užívaš?
ja mam dulseviu. a nepribrala som. iba som sa vratila do svojej normálnej váhe. ale nestalo sa to hned. postupne.