2, 3 verzus 4 deti
Maminky, viem, že už tu dosť takých tém bolo ale chcela by som počuť vaše konkrétne životne skúsenosti, prečo ste sa rozhodli zostať pri 2 deťoch resp čo vás presvedčilo mat ich viac. Moje srdiečko piští po veľkej rodine, máme zatiaľ 2 deti a muž by pravdupovediac pri tomto čísle asi chcel zostať, najmä z prakticky finančných a priestorových dôvodov. Ja keďže to nevidím len z toho racionálneho hľadiska by som chcela aspoň 4 🙂 On nehovorí úplne nie, takze to v podstate necháva na mna. A ja neviem či je to sebecké mat 2 deti ktoré sa budú mat dobre alebo mat viac deti ktoré možno nebudú mat toľko toho čo tie 2. Aj z časového hľadiska sa im treba venovať. Veď to poznáte. Je to pre mna aktuálna otázka najbližších mesiacov keďže po istom veku už si myslím že by som sa na to necítila. Rada si prečítam vaše príbehy pre ktorú možnosť ste sa rozhodli a prečo, a či vám je tak dobre, či s odstupom času neľutujete. Možno mi to trosku pomôže vybrať sa nejakým smerom. Ďakujem 🙂
@maggie1978 ved práve, je to nejaké podozrivé, aj tu čo kamošky spomínali tak horibilné sumy za strojčeky, my našťastie nepotrebujeme, ale zase máme iné výdavky, decká sú alergici na mlieko, takže strava u nás je veľká položka
Tiež som prekvapená tými cenami strojčeku, čo tu niektoré uvádzajú. Ja som si dávala robiť "na staré kolená" a cez 2000 išlo určite.
Malej sme dávali robiť, lebo mala predkus a bola to podobná suma.
Posielam Vám IP. Pozerám, že ste ďaleko od KE, ale možno pre niekoho známeho z východu využijete.
@bambulka814 Už je to pre mňa neaktuálne ale vďaka. ❤
@u2jana my doma podobne,ziadne strojceky,mam sice krivsie zuby ale dako mi to neublizilo ani psychicky a ani zdravotne.Ziadne lyziarske a co?Naucila som sa sama na kopci bez vleku a nebolo to take hrozne.Ziadne dovolenky nieze pri mori ale ani na sk a tu som bez psychickej ujmy.
Skor by som povedala ze som sa prave preto,ze sme nic nedostali na tanieri skor prebila v zivote.
Ale kazdy ma na vec uny pohlad,Kazdy k zivotu potrebuje nieco ine.

@luccija veru, aj my teraz strojček riešime u 11 ročnej dcéry a cca 2000 eur...postupne. Síce som od mimo od temy autorky, ale ma zarazilo, že niekto vyššie uviedol takú nízku sumu...wow.