2, 3 verzus 4 deti
Maminky, viem, že už tu dosť takých tém bolo ale chcela by som počuť vaše konkrétne životne skúsenosti, prečo ste sa rozhodli zostať pri 2 deťoch resp čo vás presvedčilo mat ich viac. Moje srdiečko piští po veľkej rodine, máme zatiaľ 2 deti a muž by pravdupovediac pri tomto čísle asi chcel zostať, najmä z prakticky finančných a priestorových dôvodov. Ja keďže to nevidím len z toho racionálneho hľadiska by som chcela aspoň 4 🙂 On nehovorí úplne nie, takze to v podstate necháva na mna. A ja neviem či je to sebecké mat 2 deti ktoré sa budú mat dobre alebo mat viac deti ktoré možno nebudú mat toľko toho čo tie 2. Aj z časového hľadiska sa im treba venovať. Veď to poznáte. Je to pre mna aktuálna otázka najbližších mesiacov keďže po istom veku už si myslím že by som sa na to necítila. Rada si prečítam vaše príbehy pre ktorú možnosť ste sa rozhodli a prečo, a či vám je tak dobre, či s odstupom času neľutujete. Možno mi to trosku pomôže vybrať sa nejakým smerom. Ďakujem 🙂
@mamka176
tak potom to stvrte je len o jedno viac ako tretie,
a piate len o jedno viac ako stvrte
a sieste len o jedno viac ako piate
😃
Ale, este mi tu zas napisu, ze privelmi pocitam, tak koncim 😃
Nase babky mali aj 10 deti, a na vianoce jeden pomarac, ako som sa tu docitala, a bolo to krasne a poeticke, vsetci boli stastni, prestastni.
smelo do toho !
Keby mám muža úplne zdravého a neliecil by sa nato načo sa lieči, určite by sme mali aspoň tie tri deti ..A čo..Tak by nemali každú sprostosť na ktorú by ukázali... Výlety sa dajú spraviť aj zadarmo(zaplatí sa len nafta).. Našťastie ja mam zatiaľ detí také zlate, že im stačí uplne malo ku šťastiu ♥️ Momentálne je muž PN..deti sa raduju ked sa ideme prejsť do hory na huby, ci len tak na luku s hafanom.. Áno, ešte su to krpci a možno si tak neuvedomujú..Ja mám 3 súrodencov a síce sme nechodili s našimi po dovolenkách,ale nič nám nechýbalo.. Stačili sme si my, dvor,lopta,les a mali sme nádherné detstvo i tak ... nemám vysokú školu,ale som o to horšia osoba? Dávnejšie som čítala také názory, že to ďalšie už sa zvezie ...Ja to v hlave mám tak zatiaľ,že čo ak sa mužovi čosi stane.. Sama s dvomi deťmi asi lepšie ako s tromi .. Detí sú však VEĽKÝ DAR a naozaj keby sme nemali problémy,ake sme mali skrz manželovu diagnózu.. Máme aj tie 4 Ešte keby som ja mala kuscik viac nervov😅 Lebo tí naši loptoši ma vedia pekne potrápiť svojími vymyslami momentálne.
Nemám to úplne uzavreté, možno raz ešte to jedno bude..Ale musím vidieť že sa ma muž dobre, taktiež aj ja že niesom s nervami v koncoch😏 O chvíľu ma to čaká a pojdem tiez do práce..Budem mať zase iný život ...
Nepáči sa mi moc,ako to už každý dá hneď do kalkulačky 😳
@snezienkaaa82 Aaa tak zase...preco len su tie deti krute, ze ano. No koli rodicom. Deti sa krute nerodia. Cize nic ine len odpozerane reakcie a reci rodicov/dospelych. Nie su krute sami od seba vo svojej podstate. Su len odrazom niekoho okolo nich.
Ako inak riesite prevazanie tolko deti? Mate nejaku dodavku alebo ako? Lebo este tri ok, ale viac deti date do akeho auta?
zasa sa netvarme ze zubny strojcek je nadstandard a nie nestoji 100 eur ako tu niekto pisal ale od 1000 vyssie (fixny) ak su krive zuby potom suncastejsie medzizubne kazy a teda zdravotnu starostlivost ja za nadstandard nepovazujem aj ked je pre mnohe deti nedostupna
nejde o preocitavanie dieta je dar a pozehnanie zaroven planovanie deti je vecou manzelskeho paru ak muz citi ze ma problem potencionalne uzivit rodinu tak preco je problem aby sa zena vratila do prace na isty cas a nasetrili si na docasny vypdok prijmov u zeny
my sme boli styri vyrastali sme skromne ako jasne ze sa to da prezit 😉
@loginexistuje inak fakt 130 eur strojček, na výmenný lístok cez zubára, doktorka je v nemocnici, kontroly 20 eur. Košice. Ak niekto chce, nech mi napíše IP, napíšem meno a kontakt.
@ms_green tak 3000 nemáme ani zďaleka a ani 2000 ani zďaleka.
@bambulka814 fixny strojcek ? ci ten vyberaci ?
@loginexistuje fixný, klasika, teda nie neviditeľný
@bambulka814 tak potom fakt zverejni zubara ktory ho robi za 130 eur (okrem kontrol ) mnohym to pomoze
@loginexistuje radšej cez IP, vďaka
@mamka176 rocne a 4 r dieta toho este vela nepotrebuje
Poplatky a naroky stupaju po nastupe do skoly.Taketo dieta oblecies aj z Pepca a zje za hrst.Niekedy treba pocuvat rozum a nie emocie.
Uz si nastupila do prace aspon na chvilku a riesila choroby...tlak, ze si nemozes dovolit byt doma, lebo praca a deti su chore?Utekat po praci na kruzok ci varit, lebo je hladne a popri tom sa ucit?
Pokym je zena doma s detmi svet je ruzovy...ale maj deti kolko chcete ved to je vase rozhodnutie, zivot.Moja suseda ma 3 deti a vyratala mi kolko ich stale denne tabory v lete plus mini dovolenka na SR, plus jedno dieta potrebuje okuliare, oblecenie, vybava do skoly.Okolo 10, 12 r Ti dieta zje velmi vela, kazdeho pol roka nove topanky, bundy...nehovoriac, ze vsade kde chcu ist platia 2 izby...chcela zobrat 3 deti do kina a na pizzu a to muza nechali doma🙂ucet 80 eur.
Mat deti je krasne vzdy som bola nimi obklopena, ci kamaratky maju vacsinou po 3, alebo v praci, ale ak by som nemala nadstandartny prijem neuvazujem o tom.Zalezi od vasho nastavenia niekto zije na dedine dopestuju si, deti postrazia stari rodicia, kruzky nemusia byt, a su spokojni...
@bambulka814 to je vyborna cena nas vysiel strojcek plus minus 2t eur postupne...dentalna hygiena x krat iba u nej, plus este pokracovanie nocny strojcek 250 eur.Odtlacky 50 eur...
Pre mňa je to možno nereálne preto, že žijem v meste a na všetko som bola sama s manželom (bohužiaľ starí rodičia už neboli keď sme mali deti). Kúpili sme 3izbák na hypo. Teda spálňa obývačka + detská. Neviem si predstaviť ako by sme riešili ďalšie dieťa napr. čo sa miesta týka. Nehovoriac o tom, že v určitom veku ti už dievča a chlapec v jednej izbe nebudú chcieť byť. Keď človek nežije v dome (lebo ceny v BA) a nemá starých rodičov aby pomáhali keď je dieťa choré alebo v lete (aby nemuseli deti na tábory a neviem čo) tak to si fakt neviem predstaviť. A to by som ešte povedala, že sme nadštandardne zarábajúca rodina.
@silvike áno,, to je pravda. Som učiteľka druhaci kov, takže viem o tom veľa, Bohuzial je to tak.
@luccija No čo ja viem, podľa mňa mať vlastnú izbu a vlastné súkromie nie je zhýčkanosť ale právo každého človeka. Ja nehovorím, že sa to nedá, ja hovorím, že radšej sa krásne postarám o menej detí ako robiť "kompromisy", na ktoré niekto bude trpieť.
Zasa, je rozdiel mať deti tak, že sú 7 rokov (napríklad) od seba a mať deti 1-2 roky od seba. Ja mám brata dvojča, vyrastala som s ním v jednej izbe a keď sme mali 15-16 no nebolo mi to príjemné. Áno bol to môj brat ale vo vrchnom štádiu puberty nechceš prísť domov, nemôžeš si ísť ani ľahnúť lebo brat tam má nejakých kamarátov. Áno prežila som, lebo som "nemala ma výber", naša izba bola malá na to aby sme ju rozdelili a práve preto by som to svojemu dieťaťu urobiť nechcela.
@hederamonstera my máme 7 miestne auto.
@ms_green veď si písala, že máte 3-izbak a 2 deti, takže aj tak každé nemá svoju izbu
@janickacrazy Ja mám jedno dieťa. Písala som o sebe a o bratovi, s rodičmi sme bývali v 2 izbáku.
@ms_green aha, prepáč, som to zle pochopila
@ms_green chapem, kazdy ma svoj nazor a svoje skusenosti z detstva.Takze aj rodicia nemali svoj priestor a mali postel v obyvacke.Tiez mam jedno dieta, ale je trufale povedat, ze do 3 izbaku dve deti nie.Neviem co by bolo, keby...ale zase ich to nauci aj ohladuplnosti a, ze mi nepatri svet a treba sa prisposobit.
@tatianamaria jasné, veď ja sa nehádam, ak niekto chce veľkú rodinu, super. Ja som len písala pohľad mojich rodičov, strýkov a tiet, ktoré sa rozhodli mať detí menej, ako bolo ich, kvôli dôvodom, ktoré som napísala.
Táto diskusia je presne o tom, že kto chce, spôsob si nájde... Kto nie, nájde si výhovorku. Inak na lyžiarsky a školu v prírode je predsa príspevok. Na strojčeky začíname šetriť 😉

@tatianamaria Tak tu na MK je "štandard" manžel 3000 v čistom a 3 byty na prenájom som počula 😀