icon

Aj vy máte pocit, že sú deti brzdou vo vašich životoch?

18. júl 2022

Aj vy máte pocit že sú deti brzdou vo vašich životoch ? Potrebujem ísť na otočku do Pešti ale nemôžem kvôli nim, chcem ísť na dovolenku tak vždy deň predtým ochorejú, chceme ísť na rande nemá kto strážiť alebo s tou osobou nechcú byť. Trávime spoločne čas tak sa iba hádame lebo neposlúchajú .... Je to strašné náročné a ja už neviem ako ďalej

bielavila
18. júl 2022

Mne sa tak zda, ze jedina brzda si ty😂 a nie moje deti brzdou niesu, bereme ich vsade so sebou , cestujeme vela, stane sa ze ochoreJu, ale to sa aj mne stane, minule sme pre moju koronu museli zrusit lyzovacku, predtym som máa hnacky tak padol vylet do prahy… a ked chceme byt sami tak na to su babky, moje deti su mojou najlepsou pohonnou hmotou, urcite nie brzdou

macikovaiveta
18. júl 2022

Autorke:riešenie kúpiť si plyšového medvedika toho môžeš kedykoľvek odložiť na poličku

abbey1
18. júl 2022

Ako si zariadiš, tak máš. Jediné obmedzenie deťmi, ktoré som kedy pociťovala, bol deficit spánku. Inak si život z nimi užívam.

topanocka15
18. júl 2022

Toto nemôžeš myslieť vážne,všakže je to žart???

luccija
18. júl 2022

Neviem ja som prisla o vybornu pracu, vela penazi kvoli dietatu, lebo nemohla chodit do skolky a opatrovatelku som nechcela, ale nikdy som to takto nebrala.Nam sa praveze dietatom rozprestreli kridla a zacali sme zit ovela zaujimavejsie a naplnenejsie.
Asi si len unavena, alebo este mladucka a asi mas vsetkeho plne zuby.Skor popracuj na tom preco sa s detmi hadas...a co znamena neposluchaju...

miskakyska
18. júl 2022

Nie... sú moje všetko..🥰🥰 dýchala by som za nich🤪

valeria_h
18. júl 2022

@livi Sem nechodia len mamičky

danica2711
18. júl 2022

urobila si si ich pri plnom vedomí, či ťa k tomu dotyčný donútil? Porodila si ich, či ti ich doniesol bocian a nútil ťa nechať si ich? Tak teraz ich máš a máš ich milovať! S láskou nie je tak zaťažko zriecť sa trochy osobného pohodlia (všetky normálne matky sme sa museli, občas sme padali na hubu, ale v podstate neľutujeme) - a že ťa neposlúchajú a ide ti to na nervy? Čo si si vychovala, to máš. A vieš, deti cítia, či sú vychovávané s láskou (tým nemyslím rozmaznávané), ak nie sú, bojujú s tým svojím spôsobom

missviolet
18. júl 2022

@livi mamickovsky portal vie poradit aj v inych temach nez deticky. Zeny su tu sikovne, skusene... poradia v profesionálnom zivote napriklad, alebo ako setrit, pomohli mi tu aj s vyplatnou paskou... preco hned to zlo k bezdetnym? v dobrom sa pytam, berozumiem tej prudkej reakcii. ja deti nemozem mat, tak ani nemam, do detskych tem teda neprispejem, ale uz aj ja som radila v oblasti zamestnania ci zdravotneho problemu.

viestta
18. júl 2022

Nie, dieťa nie je pre mňa brzdou. Dieťa má posunulo niekde inde a naplnilo môj život vecami, ktoré som pred tým nepoznala. A som za to vďačná.

felycity
18. júl 2022

aj ty raz nebudeš brzdou v ich živote, keď budeš potrebovať pomôcť? rozmýšľam, či je toto vtip, čo si čakala, že keď budeš chcieť ísť na rande, tak ich odložíš bokom, že ked budeš cestovať , tak na príkaz neochorejú, každý vzťah je o prispôsobovaní sa .. a ked patríš k tej skupine, ktorá nechce sa prispôsobiť, ktorá si chce úžívať život, potom si nemamala mať deti...dieťa nie je hračka, je to o veľkej zodpovednosti a veru aj obete z lásky..

ysseba
18. júl 2022

Neboj, raz sa to obráti a onedlho budeš brzda ty. Ich brzda 😂

dskjhfdlkdjhl
18. júl 2022

Autorka; mna by zaujimalo, ci Ty vzdy ochories az potom, ako Ti to niekto dovoli😉 A nie, moje deti ma nikdy v nicom nebrzdili, ani v cestovani, ani v kariere, ked clovek chce a ma dobreho partnera, tak stiha vsetko, ked je pribrzdeny, tak sa stazuje na deti.

petra8786
18. júl 2022

No hlavne Ty si brzda 😥chudence deti

casavina
18. júl 2022

Mám úctu k ženám, matkám 🙏
ALE môže toto žena, matka z úst vypustiť????
Tak do kelu nemala si si robiť deti keď je to pre teba problém!!!!
Iné by za dieťa dali aj život ❤️
Ale podaktoré "matky" to berú ako samozrejmosť 😢
Nechcem byť zlá ale dopriala by som ti roky snaženia, pichanie si hormónov, tlak a to zúfalstvo vo vzťahu z toho že sa nedarí, kopu obmedzení a vypätia fyzického, psychického a aj finančného... aby si si viac vážila to čo máš!! Ten zázrak a dar menom dieťa ❤️
Potom by si nemala také blbé otázky, ale bola životu vďačná za ne 🙏

abbey1
18. júl 2022

Ja len napíšem k tejto a podobným témam len jedno. Práve dnes by mal náš vytúžený prvorodený syn Filipko 25 rokov. A ja mu práve chystám kahance a kyticu. To jediné mu môžem dať k narodeninám už 23 rokov. A spomienku, myšlienku každý deň, každú minútu svojho života.
Mnohé veci v živote berieme ako samozrejmosť, či niekedy dokonca ako záťaž či brzdu. Bohužiaľ, niekedy a niektorí to tak cítia i ohľadom svojich detí či rodičov.
Skúsme si v takých chvíľach spomenúť na tých, ktorí by dali čokoľvek za okamih s niekým, koho stratili.
Nie, deti nie sú brzda, nie sú na obtiaž.

tncka
18. júl 2022

Iba odpoved na otazku-nie

owecka
18. júl 2022

Asi si len vycerpana..nadych, vydych...zavolaj si opatrovatelku, pokecaj s kamoskou, chod sama na wellness. Zeny ti tu statne nalozili😵 pre mna moja dcera nie je brzda, chodim s nou na vylety, na koncerty, zijem normalnym zivotom, skor som nevyspata a unavena...ale dychala by som aj za nu...je to uzasna bytost a je len moja a manzelova😄

sasitimi17
18. júl 2022

Sama si brzda
Niekedy nechápem načo si tie deti robíte, keď tu potom revete ako to nezvládate…

viestta
18. júl 2022

@sasitimi17 nedávno som sa dozvedela, že niektoré majú deti, lebo okolie to od nich žiadalo. 🙄

salamistka
18. júl 2022

Nikdy ma dcèra nebrzdila v ničom, skôr som mala vżdy pocit, że práca ma oberá o čas, ktorý by som s ňou chcela stráviť, polku života som obetovala zamestnávateľovi, aby som niečo zarobila, pritom pre deti je najdôležitejšia prìtomnosť rodiča.

sasitimi17
18. júl 2022

@viestta to je choré, sprostá výhovorka… škoda že na to najviac doplatia deti

sissy27
18. júl 2022

Ani nie… samozrejme kým bola dcéra menšia, tak sa veľa vecí podriaďovalo jej (už som nemohla ísť len tak do obchodu a prísť o tri dni 😂), bolo menej financií a času na seba a svoje hobby, ale - porodila som ju dobrovoľne a všetko pri deťoch je len obdobie 😃 už pár rokov je to “my partner in crime”, už sa z toho obchodu vraciame po troch dňoch spolu 😂 ale nikdy som ju nebrala ako brzdu, všetko sa dalo riešiť. A to som isté obdobie bola “sama mama”, takže všetko bolo náročnejšie. Aj keď teraz keď nad tým premýšľam - nebude tou brzdou v tvojom živote chlap, keď sa s tebou háda kvôli deťom miesto toho, aby ste to nejak zmenežovali spolu?

hederamonstera
18. júl 2022

Brzda nie ale teda obmedzenie slobody a kludu na dusi to teda ano.

tomas115
18. júl 2022

Deti brzdou? Deti su radost a motivacia na sebe pracovat este viac aby si im nieco zanechala, aby si videla ich nefalsovany usmev ,aby si z nich vychovala slusnych a uspesnych ludi a aby tu po Tebe na tejto planete nieco ostalo.

dagmarovita
18. júl 2022

A ty si neni pre svoje deti brzda?

karhu
18. júl 2022

pre mna su deti investicia😎

ummimaryam
18. júl 2022

Áno sú brzda. Ale zároveň je to investícia a motivácia do budúcnosti. Ked budeš stará, budeš mať partakov a keď si dobre vychováš, nepichnú ťa do domova a postarajú sa. Lepšie byť brzdená deťmi ako sa neskôr umarat že ich nemám a už sa ani nedá.

thoughtfulweirdo
18. júl 2022

Mňa veru moje deti obmedzujú, hoci brzdami by som ich nenazvala 🤭 nemám deti, s ktorými by sa dalo fungovať ako pred nimi, staršia má 4 a až teraz to začína byť znesiteľnejšie, s mladším ročným ešte dlho nebude. Sú, nazvime to - menej prispôsobivé, skrátka v cudzom prostredí na viac než jeden deň nefungujú dobre a je to nepríjemné pre okolie - a určite to nie je tým, že by sme to málo skúšali a nie sú zvyknuté 😅 každopádne, toto je niečo, s čím treba počítať, keď sa človek rozhodne mať deti. Nikdy to už nebude ako bez nich, nikdy v ničom. To je proste fakt. Veľa vecí je náročnejších, pár aj na určitý čas nemožných, ale tá láska a naplnenie, ktoré deti do života prinesú, sú oveľa viac ako akýkoľvek relax alebo rande. Dovolenka ešte bude, rande ešte bude, ale takéto malé a od rodičov závislé sú len chvíľočku. Ber to ako obdobie, v ktorom si musíš nájsť to krásne a neopakovateľné, inak ťa porazí z večnej nespokojnosti.

miadi
18. júl 2022

Deti nie su brzda. Len ty si to nevies lepsie zariadit aby si to mala logisticky poriesene tak ze ked nieco nejde podla planu existuje vzdy aj ina moznost, mas obmedzene myslenie. Ale mozes na sebe popracovat vela veci zalezi od uhla pohladu. Pre mna su moje deti hnaci motor su motivacia ked nevladzem koli nim prekonavam svoj limit . Zivot nez som mala deti som mala fantasticky a potom snimi este lepsi. Aj ked to nie je lahke a co si nezariadis to nemas. Zivot je boj. Co ta nezabije to ta posilni. To co si opisala., nie su ziadne problemy.. ziadna katastrofa. Len mas negativne myslenie. A deti za to nemozu .