icon

Aj vy máte pocit, že sú deti brzdou vo vašich životoch?

18. júl 2022

Aj vy máte pocit že sú deti brzdou vo vašich životoch ? Potrebujem ísť na otočku do Pešti ale nemôžem kvôli nim, chcem ísť na dovolenku tak vždy deň predtým ochorejú, chceme ísť na rande nemá kto strážiť alebo s tou osobou nechcú byť. Trávime spoločne čas tak sa iba hádame lebo neposlúchajú .... Je to strašné náročné a ja už neviem ako ďalej

Strana
z3
zienka966
18. júl 2022

🍿

monuska112
18. júl 2022

neviem ti poradit len zmen prosim nadpis, lebo sa to tu na teba zosype....no materstvo je tazke clovek musi trocha pocitat s tym, ze je to aj obeta, nie len prijmanie lasky...mozno si pretazena a to z teba hovori....daj si pauzu a uvidis

believe3589
18. júl 2022

Neboj sa, je to len prechodné obdobie. Ak trochu vyrastú, bude to iné. Snaž sa užívať si tieto chvíle, utečú rýchlo...

cecilia29
18. júl 2022

🤦

anita1978
Odpoveď bola odstránená
vevesh
18. júl 2022

Zalezi, ake stare su tie deti, ale nie, malokedy sa obmedzujem kvoli detom. Skor hladam moznosti, ako to sklbit. Ak dieta dostane "soplik", ked mame ist k moru, tak ideme. Ak dostane kiahne, tak pockame a ideme neskor. U nas dieta nebolo nikdy prilis male na cestovanie ci chodenie von- brala som ich vzdy a vsade a vzdy sa vedeli spravat. Ak nie, tak som okamzite vstavala a opustala dany lokal. 🤷‍♀️🤷‍♀️

mackamizjedlaskrec
18. júl 2022

Tu brzdu si si donosila sama .!Stary rodicia ,opayrovatelky susedia este existuju ci hrdost ti nedovoluje a len sa stazovat ?a hlavne my to tu mame citat ?A este ti aj radit no babo rad !

enemi55
Odpoveď bola odstránená
sonicka96
18. júl 2022

😳😳😳😳😳😳😳😳😳😳😳😳

livi
18. júl 2022

@enemi55 aj ty si brzda.. navyše neviem,čo robíš na mamickovskom portali

zuzanockamt
18. júl 2022

Áno, žiaľ, do istého veku je to tak. Treba sa prispôsobovať a toto obdobie nejako prežiť. Vo veku 9-10 rokov sa to zmení k lepšiemu.

melanta
18. júl 2022

No ja som mala len jedno. Od dcérinho roku som žila rovnako ako predtým. Dovolenky viac krát ročne k moru vrátane ďalekých lokalít, výlety po Slovensku, po prírode, jazerá, kúpalíská, výlety po mestách v rámci Európy. Kariéru som pri nej urobila. Moje dieťa pre mňa nikdy, ozaj nikdy nebolo brzdou absolútne v ničom. Ale na to treba mať upratané v hlave, čo ty evidentne nemáš.

melanta
18. júl 2022

Odkedy som na MK, tak mi je ťažko z toho, koľko detičiek ľutujem za to, akých rodičov majú. Čo im ľudia s takýmto mozočkom dajú do života, čo im dá matka, pre ktorú sú priťaž, či v iných diskusiách nástroj na rozkol s mužom a tak dál. Ach jaj.

simca06022011
18. júl 2022

Nemam ten pocit, prehnane ocakavania rodicov su brzda, prilisna snaha, prilisne venovanie, branie ohladu na vsetko okolo dietata a na seba nie = to jw brzda. Blbé reci okolia ked mama pracuje, ked ide dieťa do jasiel = tonje brzda. A v neposlednom rade to ze casto rodič nevie nejak vychovať to dieta alebo zvládnuť nejake nalady. Nemala som problem ziadny s tym ist kamkolvek aj na otocku s dcerou, do hotelov, do reštaurácií, nikam. Co bola brzda boli tie choroby 😂 ale to nastastie v lete sa nekonalo.

mirage
18. júl 2022

@sonicka96 malo emoji si dala, pridaj.

inana11
18. júl 2022

Ano,deti možno obmedzujú ale tvoj zivot zrejme nebol naplnený ani pred nimi keď ich máš🤷‍♀️Ja mam stvorrocneho a to je už parťák a dokonca dlho lebo on je super,druhý má rok,ja narocnejsi,ale neobmedzuje ma vo význame že nikam nemôžem… fakt si treba trochu upratat v hlave🤷‍♀️

iwesska
18. júl 2022

@zuzanockamt Nezmeni😁Potom zacne byt vsetko nuda,trapne, "mne sa nechce", "preco by som mal?"....🙄 a tych chorob tiez nejako nie je menej. Uz som sa zmierila s tym,ze sa to zlepsi az po 18-tke😂

tanyan
18. júl 2022

Je to len o nastavení mysle. Pre mňa je dieťa skvelá výhovorka, keď sa mi niečo nechce. Ideme spolu kamkoľvek a sme spolu šťastní. Som v práci alebo s rodinou, nepotrebujem sa izolovať. Aj výročie svadby sme oslavovali spolu v reštaurácii, aj do kina ideme spolu...
Dieťa si neplánuje svoju chorobu a nerobí to naschvál. Malé sú len chvíľu a treba si to užiť, lebo čím väčšie dieťa, tým väčšie starosti...

enemi55
Odpoveď bola odstránená
zuzanockamt
18. júl 2022

@iwesska Ja mám inú skúsenosť. Mám puberťáka a batoľa. Starší to je už neskutočná pohoda od cca 8 rokov. Batoľa je náročnejšie - choroby, lekári atď 🤷

lucia147852
18. júl 2022

Mala si ideály o materstve a bublina spľasla. Ale dá sa úplne v pohode fungovať aj s deťmi. Samozrejme, už nikdy to nebude take ako bez nich, ale ked sa človek neupina na to čo nemá a snaží sa max vyťažiť z toho čo má, ide to nejak tak ľahšie. Ochorieť môže aj dospelý. Naposledy nám predĺžený víkend padol kvôli mojej chorobe. No čo, stáva sa. Ideme inokedy. Áno, neviem o polnoci popíjat víno na dovolenke v centre, ale rovnako dobre si ho môžem dať s muzom na terase apartmánu, keď dieťa zaspí. Treba sa pozerať na to, čo sa dá, nie na to čo nie

katka164
18. júl 2022

Čo majú povedať matky,ktoré musia byť s chorými detičkami 24/7???

sante81
18. júl 2022

Vychovávam deti sama, ex dal prednosť milenke . Deti sú, boli pre mňa tá najlepšia motivácia nikdy to nevzdat a snažím sa z nich vychovať čo najlepších ľudí. Moja dcéra je pre mňa najkrajšia kamoška

kataina
Autor odpoveď zmazal
basska_b
18. júl 2022

@zuzanockamt Len Zuzi, nechcem rypat, ale chvalila si 10rocny rozdiel medzi detmi, lenze ty si takto vlastne dobrovolne do toho kolotoca zasa spadla 😀 ja viem, ma to vyhody aj nevyhody

kkovacovak
18. júl 2022

Nie deti...to ty si brzda

zuzitko74
18. júl 2022

Situácie, ktoré opisuješ sú buď riešiteľné, alebo za ne deti nemôžu. Vybav deťom pasy a potom s nimi môžeš ísť na otočku kamkoľvek. Ochorieť pred dovolenkou môže ktorýkoľvek člen rodiny, takže potom bude ,,brzda" manžel, alebo ty.
Netvrdím, že moje deti sú na100% poslušné, ale nikdy nám ich neposlušnosť nekazila spoločné chvíle, vychovali sme ich tak, aby sme tvorili kompatibilnú rodinu.
Chápem, že materstvo môže byť vyčerpávajúce, ale ver tomu, že veľa vecí, ktoré ti vadia vieš zmeniť a s niektorými sa jednoducho musíš zmieriť. Nikomu neprospeje takéto vnímanie situácie, ani tebe, ani deťom.

pribinak
18. júl 2022

Keď raz budeš stará baba čo si už sama nebude vedieť ani pohár vody nabrat, nieto ešte zadok utriet, tak si spomeň, že si svoje deti nazvala “brzdou”
Dúfam že si vypočuješ ako raz tvoje deti nemohli ísť na dovolenku lebo ty si “brzda” a museli ísť s tebou k lekárovi

mikadooo
18. júl 2022

😄, áno, máš pravdu, v určitej životnej fáze sú deti naozaj brzda. Na druhej strane... Aj my sme boli deti, takže nemáme im čo vyčítať... 😄

zuzanockamt
18. júl 2022

@basska_b a kde ja kritizujem vekový rozdiel? 🤦Očividne si nepochopila. Vekový rozdiel je super u nás. Porovnávam, v čom je starostlivosť o dieťa iná v istom veku.
A pokiaľ máš relatívne zdravé deti a nemáš za mesiac minimálne raz Dr., tak pohoda.

Strana
z3