Ako nájsť rovnováhu medzi starostlivosťou o deti a voľným časom?
Skúsim to napísať v skratke, mám kamarátku poznáme sa dlhé roky. Bohužiaľ mi nevyšiel prvý vážny vzťah ostala som slobodná mamina s dcérou. Bývala som u mamy, keďže ex ma obral o všetky peniaze. O dcéru som sa starala sama. Chodila som von s kamarátkou raz za čas na kávu alebo diskotéku. No viac krát sa stalo že mama mi volala keď sa dcérka zobudila a nevedela ju uspať aby som došla domov. Došla som a chodila som von čoraz menej a menej. Po rokoch som spoznala v práci terajšieho manžela máme spolu syna. Teraz chodím von raz za čas keď sa dá ale väčšinou beriem so sebou aj deti. Keďže nemá kto postrážiť. Manžel robí na zmeny a babky nemajú záujem. Bola som naposledy s kamarátkou na zmrzline a v parku, ja so synom a po troch hodinách som išla domov.
Ja viem že to není ono keď má už človek deti že v prvom rade sa venuje deťom, no jej sa nepáči že ja nikam nechodím von že nonstop sa starám len ja o deti. Že manžel je neschopný a nevie postrážiť, naposledy mal pred nočnou tak som ho nechala oddýchnuť si a brala syna so sebou von.
Kamarátka hovorí že život deťmi nekončil , že ona doma oznámi že ide von a ide. Ja sa musím dohodnúť s manželom či postráži alebo ak nie beriem so sebou aj deti von.
Jasné že aj mne by dobre padlo občas ísť von aj sama bez detí ale keď sa nedá tak sa nedá. Veď teraz sú ešte malé a potrebujú ma, keď vyrastú už budú menej potrebovať a budem mať viac času. Ja na tom nevidím nič zlé, čo si o tomto myslíte?
Obidve máte svojim spôsobom pravdu.Tak kamoška sa možno chce s tebou baviť aj o témach,ktoré nie sú vhodné pre detské uši.Skus nájsť aspoň raz za čas príležitosť,keď manžel postráži a ty pôjdeš sama von.
A žiadať manzela o to,aby aj on strazil deti a bol s nimi je smutné.Malo by to byť automaticky.Vsetkk,čo mama,vie aj otec.Len si mnohé ,,vychovate" tých mužov úplne zle
Tvoja kamoška tu asi pred nedávnom písala zo svojho pohľadu. V každom prípade, si matkou a vždy aj budeš. Ale si aj človekom, kamarátkou. Otec má byť s deťmi doma rovnako ako ty. Aj on má právo sa stretnúť s kamošmi a zájsť na pivo, aj ty s kamoškou na kávu. Ak by si bola sama, chápala by som to. Ale keď máš muža, nie je o čom.
čo si my myslíme je jedno - dôležité je čo si o tom myslíš ty. len pamataj, čas sa nedá vrátiť s5. keď budeš mať o 20 rokov viac nemala by si sa ľutovať, čo všetko si deťom a mužovi obetovala a oni sú nevďační.. takže dobre rozhoduj aby si potom neľutovala…
Je to o osobnej preferencii, niekomu to posedenie bez detí chýba. Mne už deti aj odrástli a sú dospelí, aj mám zas malé dieťaA veľmi rýchlo deti rastú, momentálne mi vôbec nechýbajú kávičky a vína s kamoškami. Takže ja som asi extrém, že ja pôjdem radšej všade s dieťaťom a ak to kamoškám vadí, nech sa stretávajú bezo mňa. Osobne neznášam ani to koníkovské "šupnite deti k starkým, alebo ku kamoškám". Ja nemám deti nato, aby som ich niekam šúpala, moji rodičia si svoje deti vychovali a zrovna ženy, ktoré by radi šupli deti kamoškám sú tie, ktoré by cudzie deti nestrážili.
Takže ja budem aj doma, alebo hocikde inde spokojná len s rodinou a inému chýba spoločnosť. My sme s mužom domasedi a spoločného času máme málo. Každý nech sa zariadi.
čo si my myslíme je jedno - dôležité je čo si o tom myslíš ty. len pamataj, čas sa nedá vrátiť s5. keď budeš mať o 20 rokov viac nemala by si sa ľutovať, čo všetko si deťom a mužovi obetovala a oni sú nevďační.. takže dobre rozhoduj aby si potom neľutovala…
@janai1 Tak muži nerobia toľko čo ženy lebo vo väčšine domácností hlavne žena sa stará o deti. Muž sa s nimi zahrá večer keď dôjde domov z práce a cez víkend keď má čas.
@doriiis Tak manžel málokedy postráži keďže robí na zmeny a keď je doma tak si chce aj oddýchnuť alebo venovať sa inému, nie len zabávať deti.
@billy_jean Nie nepísala, ona neni na mk. A muž tiež nikam nechodí von stále je iba doma s nami keď má voľno. Preto nechápe prečo ja chcem chodiť von aj sama.
@biba_18 Ja neľutujem nič ani neobetujem nič, ja to beriem tak že pokiaľ sú deti malé tak rodičia sa o nich starajú, keď deti vyrastú budem mať znova kopa času len na seba a svoje koníčky.
sama pises ze ti to tiez nevyhovuje... manzela sa nemas pytat ci postrazi..ale on by ich sam mal vziat a nechat ta oddychnut ..no vacsina zien si ich proste tak vychova a potom sa cuduju .. kedy teba manzel nechal oddychnut? kedy sam od seba postrazil? pomohol? dal ti hodinku dve pre seba? detmi zivot nekonci-to je svata pravda ... mali by ste sa s muzom dohodnut a dopriat si cas aj bez deti tak ako on tak aj ty
@anonym_autor ja chapem aj kamošku ale aj teba. Ja sa tiez musim.muza pytat ci postrazi dieta, esteze mame jedno, viac s nim ani nechcem mat. A niekedy fakt povie,ze dnes nie,lebo sa mu to nehodi.. dnss nie,lebo je unaveny. Nuz,nema kazdy muza akeho ma tvoja kamoška
@anonym_autor Myslim, ze tvoja kamaratka bud to prehana alebo jej vztah nestoji za vela. V kazdom normalnom vztahu sa ludia dohodnu. Nieco take, ze idem a cau mi nepride uctive jednanie s partnerom. Ty by si vsak mohla byt aj castejsie bez deti. Aspon na chvilu. Dobre ti padne. 🙂
Obidve máte svojim spôsobom pravdu.Tak kamoška sa možno chce s tebou baviť aj o témach,ktoré nie sú vhodné pre detské uši.Skus nájsť aspoň raz za čas príležitosť,keď manžel postráži a ty pôjdeš sama von.
A žiadať manzela o to,aby aj on strazil deti a bol s nimi je smutné.Malo by to byť automaticky.Vsetkk,čo mama,vie aj otec.Len si mnohé ,,vychovate" tých mužov úplne zle
@doriiis a povedz mi,ako sa da takto vychovat muz,ak sa snazis ho zapajat od zaciatku, prosis ho a on proste nechce?? To nie je vychovou,niektori su proate sebecki.
@anonym_autor ty si nepotrebuješ oddýchnuť? Ak by si chodila tri krát týždenne, tak by sa mi to na mieste tvojho mužťa nepáčilo, ale nevidím dôvod, prečo by sa on nemal venovať deťom a ty prečo by si nemala ísť raz za čas bez detí kdekoľvek.
@doriiis a povedz mi,ako sa da takto vychovat muz,ak sa snazis ho zapajat od zaciatku, prosis ho a on proste nechce?? To nie je vychovou,niektori su proate sebecki.
@anonym_8853c0 ty nemáš dospelého muža vychovávať, ak má pocit, že si berie slúžku, kuchárku a opatrovateľku detí, nie partnerku, tak si ho ani nebrať, ale vrátiť do obehu. Toto sa predsa dá zistiť už pred svadbou a pre deťmi, čo muž v spolužití so ženou očakáva
@janai1 Tak muži nerobia toľko čo ženy lebo vo väčšine domácností hlavne žena sa stará o deti. Muž sa s nimi zahrá večer keď dôjde domov z práce a cez víkend keď má čas.
@doriiis Tak manžel málokedy postráži keďže robí na zmeny a keď je doma tak si chce aj oddýchnuť alebo venovať sa inému, nie len zabávať deti.
@billy_jean Nie nepísala, ona neni na mk. A muž tiež nikam nechodí von stále je iba doma s nami keď má voľno. Preto nechápe prečo ja chcem chodiť von aj sama.
@biba_18 Ja neľutujem nič ani neobetujem nič, ja to beriem tak že pokiaľ sú deti malé tak rodičia sa o nich starajú, keď deti vyrastú budem mať znova kopa času len na seba a svoje koníčky.
@anonym_autor nevravím že teraz ľutuješ - ale aby si to neľutovala o 20 rokov…
@anonym_autor .....no tak to máš smutné autorka.Aj moj muž robil na zmeny a o deti sa staral hneď jak prišiel domov.Zas sa netvarme,že je každý deň unavený k smrti a nikdy nemá čas.Ma,len ty ho nezapajas.A potom padas na hubu
@anonym_8853c0 .....tak takému mužovi by som ani o sekundu viac nehovorila muž,nikdy by som sa za takého nevydala a neporodila mu deti.Ze je lenivý,si musela vidieť už pred svdbou
@anonym_autor ....má veľmi zastaralé a smutné predstavy o tom,čo muži a ženy majú doma robiť.
@anonym_autor .....no tak to máš smutné autorka.Aj moj muž robil na zmeny a o deti sa staral hneď jak prišiel domov.Zas sa netvarme,že je každý deň unavený k smrti a nikdy nemá čas.Ma,len ty ho nezapajas.A potom padas na hubu
@ukgirls Nepíšem že mi to nevyhovuje, píšem že dobre by to padlo mať čas aj sama pre seba ale keď sa nedá tak sa nedá. Manžel mi pomáha aj s deťmi aj v domácnosti keď treba navarí uprace pomôže v záhrade.
@anonym_8853c0 Aj u nás tak isto keď niečo chcem alebo niekam ísť tak sa ho pýtam či sa mu to hodí a tiež sa stane že je unavený alebo nemá náladu, tak sa prispôsobím a beriem ja von deti alebo ostanem doma.
@anonym_5aec37 Jasné že potrebujem aj ja oddych len není k tomu toľko príležitostí, príklad my s mužom tiež nikam nechodíme sami dvaja lebo nemá kto postrážiť deti. Teraz sú malé tak deti sú pre nás priorita a o pár rokov keď vyrastú tak bude viac času aj na seba aj na kamarátky a koníčky.
@doriiis Zapajam ho do všetkeho doma a nikde nepíšem že padám na hubu. Ja píšem o tom že nechodím sama von alebo keď tak tak raz za čas.
@ukgirls Nepíšem že mi to nevyhovuje, píšem že dobre by to padlo mať čas aj sama pre seba ale keď sa nedá tak sa nedá. Manžel mi pomáha aj s deťmi aj v domácnosti keď treba navarí uprace pomôže v záhrade.
@anonym_8853c0 Aj u nás tak isto keď niečo chcem alebo niekam ísť tak sa ho pýtam či sa mu to hodí a tiež sa stane že je unavený alebo nemá náladu, tak sa prispôsobím a beriem ja von deti alebo ostanem doma.
@anonym_5aec37 Jasné že potrebujem aj ja oddych len není k tomu toľko príležitostí, príklad my s mužom tiež nikam nechodíme sami dvaja lebo nemá kto postrážiť deti. Teraz sú malé tak deti sú pre nás priorita a o pár rokov keď vyrastú tak bude viac času aj na seba aj na kamarátky a koníčky.
@doriiis Zapajam ho do všetkeho doma a nikde nepíšem že padám na hubu. Ja píšem o tom že nechodím sama von alebo keď tak tak raz za čas.
@anonym_autor áno, je pravda, že starostlivosť o deti je obvykle na žene, ale, prosím, nepíš, že muž POSTRÁŽI/NEPOSTRÁŽI deti. Či aj ty strážiš svoje deti? Ste rovnocenní partneri, rodičia. Takže aj keď častejšie sa staráš ty, muž deti nestráži, ale stará sa o ne.
@anonym_autor samozrejme, že keď budú deti väčšie, budete mať viac príležitostí ísť niekam len ty a manžel. Ale možno by občas postrážila kamarátka a následne by si postrážila ty jej, ísť raz za čas niekam len s manželom bez detí je pre udržanie pekného manželstva dosť dôležité. A ty zmeň myslenie, muž nepomáha, ani v záhrade, ani a deťmi, on sa má starať tak isto, ako ty. Samozrejme, že mu deti nenecháš, keď príde unavený po 12 hodinovej šichte, tiež chápem, že sa potrebuje vyspať pred nočnou. Ale po nej má pravdepodobne dva dni voľna, či? Druhý deň sa môže postarať o deti aj o domácnosť
@anonym_autor samozrejme, že keď budú deti väčšie, budete mať viac príležitostí ísť niekam len ty a manžel. Ale možno by občas postrážila kamarátka a následne by si postrážila ty jej, ísť raz za čas niekam len s manželom bez detí je pre udržanie pekného manželstva dosť dôležité. A ty zmeň myslenie, muž nepomáha, ani v záhrade, ani a deťmi, on sa má starať tak isto, ako ty. Samozrejme, že mu deti nenecháš, keď príde unavený po 12 hodinovej šichte, tiež chápem, že sa potrebuje vyspať pred nočnou. Ale po nej má pravdepodobne dva dni voľna, či? Druhý deň sa môže postarať o deti aj o domácnosť
@gab1sol Tak pomáha spolupodieľa alebo postráži to je to isté len s inými slovami.
@anonym_5aec37 Robí 8smicky celý týždeň.
@anonym_autor tak ja poznám očividne inú "väčšinu domácnosti"
Už prestaňte robiť z tých chlapov neschopakov co sa nevedia starať o vlastné deti... alebo ešte lepšie prestaňte si robiť deti s chlapmi co si myslia, že ich jediná starosť je ísť do práce a na deti si spomenú "keď majú čas".
A ozaj, píšeš ze po rokoch si stretla terajšieho manžela a máš s ním syna a len syna berieš všade so sebou. Dcéra je kde? Koľko má rokov?
Keď chcem ísť von s kamoškami, tak sa nepýtam, ale oznamujem mu...je taktiež rodic ako ja...ale samozrejme si to neplánujem tak, aby bol doma z mohol sa postarať...a nechodím len na kávu, chodím aj na víkend preč s kamoškami
Aj môj muž jeden čas robil na osmičky, na 3 zmeny a ved to je úplne v pohode. Mala som viac času ako keď robí HO.
Ja celkom nechápem čo riešiš, ved s kamoškou sa dohodni keď muž bude mať ranné alebo nočné. Celé poobedie máš volne pre seba.
Ale prosim ta , ja mám dve deti , robím osmičky , ucim sa s mladšou dcérou , vozim ju denne na tréning a predstav si , že na najlepšie kamosku si vždy nájdem čas a zbehneme večer na vínko , kávu , do koňa. , na večeru …. A to môj muž robí aj 12 hodín denne . Sama sebe hľadáš výhovorky a nechceš si pripustiť , že si doma na deti sama .
Aj môj muž jeden čas robil na osmičky, na 3 zmeny a ved to je úplne v pohode. Mala som viac času ako keď robí HO.
Ja celkom nechápem čo riešiš, ved s kamoškou sa dohodni keď muž bude mať ranné alebo nočné. Celé poobedie máš volne pre seba.
@janai1 Dcéra chodí na strednú a ona už má svoje záujmy, tak chodí von s kamoskami alebo sa venuje svojim koníčkom. Ju už netreba tak strážiť ako menšie dieťa.
@rachel36a My sa doma dohadujeme o všetkom, neviem si predstaviť že mu poviem idem von a zavriem za sebou dvere. Na víkend preč to nie to by bolo nadlho a ani nemám s kým.
@lucia13022023 To není len tak dohodnúť sa s ňou aj ona má svoju rodinu a svoje povinnosti. Nemá barskedy čas.
@anonym_8853c0 ty nemáš dospelého muža vychovávať, ak má pocit, že si berie slúžku, kuchárku a opatrovateľku detí, nie partnerku, tak si ho ani nebrať, ale vrátiť do obehu. Toto sa predsa dá zistiť už pred svadbou a pre deťmi, čo muž v spolužití so ženou očakáva
@anonym_5aec37 neda sa to zistit. Boli sme spolu 7 rokov kym sme sa vzali, jedine, co som robila navyse bolo varenie. Ostatne - zehlenie, pranie, upratovanie, to vsetko robil on spolu so mnou. Pri otazke dietata sne sa zhodli,ze sa budeme starat rovnako. A realita? Ja robím vsetko + dieťa.
@janai1 Dcéra chodí na strednú a ona už má svoje záujmy, tak chodí von s kamoskami alebo sa venuje svojim koníčkom. Ju už netreba tak strážiť ako menšie dieťa.
@rachel36a My sa doma dohadujeme o všetkom, neviem si predstaviť že mu poviem idem von a zavriem za sebou dvere. Na víkend preč to nie to by bolo nadlho a ani nemám s kým.
@lucia13022023 To není len tak dohodnúť sa s ňou aj ona má svoju rodinu a svoje povinnosti. Nemá barskedy čas.
@anonym_autor ale autorka.. Tvoj manžel má 5 dní z mesiaca (ôk niekedy 10) poobedne zmeny, kedy nevie byt s dieťaťom. Ale ma ďalších niekoľko víkendov a dní, kedy s nim byt môže. Nehovor mi, že kamoška môže len vtedy, keď ma muž poobedne.
@anonym_autor ved ja nehovorím ze poviem čau a idem, ale ze mu poviem napriklad v piatok idem s babami von, tak si nerob plány aby si bol doma...detto víkendový wellness s kamoškami...ale to iste ma možnosť robiť aj on...teraz išiel s bratom na pivo...v lete vždy chodi na par dni na bike s kamošmi...manželstvom život nekončí...kazdy ma aj svoje záľuby a chvíle pre seba...
Ked sa inak neda…ma 25dni dovolenky, to je tak tazke oferovat jeden den, nech mas klud a mozes sa venovat sebe a ist na babsky vylet? Co za moronov mate doma. 🙄 tiez mam kamosky, ktore robia doma putky a nevedia sa ich muzi ani o vlastne dieta postarat 🫣

Stále neviem prečo si ženy na koňovi myslia, že muži majú deti iba postrážiť. Muži sa majú podieľať rovnako na výchove ako ženy.