icon

Ako povedať manželovi, že potrebujete čas pre seba?

18. mar 2024

Je normalne v pohode ak poviem muzovi ze potrebujem byt pol hodinu hodinu bez dietata ?

Strana
z2
petamich
18. mar 2024

neviem 🙂 ja poviem bezne muzovi, ze potrebujem vikend bez dietata, tak ho zbali a ide svokre

crazy_cat_lady
18. mar 2024

urcite ano, kazdy rodic potrebuje aj cas iba sam pre seba, obzvlast matky, ktore su s nimi 24/7 na materskej

viestta
18. mar 2024

Ano, je to normalne. Rovnako je normalne poziadavka na pol dna alebo cely den. Dieta ma dvoch rodicov. A tiez je normalne ak rodicia zabezpecia strazenie a stravia cas iba oni dvaja vo dvojici.
A kazdy normalny otec to chape a dopraje matke svojich deti aj tento cas iba a len pre nu.

januska12323
18. mar 2024

Prečo by to bolo nenormálne? Tatko sa nechce starať?

veronikaszabova
18. mar 2024

Milujem cas straveny s mojimi 3 detmi a zaroven milujem (a potrebujem!) cas straveny bez nich.

lucia13022023
18. mar 2024

@veronikaszabova 100% súhlas

vyrovnanaosoba
18. mar 2024

Tak ako milujem byť nonstop s nimi, mam potrebu byť aj bez nich. Vtedy idem do kina, na nákupy, alebo masáž. Niekedy k mame na kávu. Nikdy však manžela neprosím ani neprikazujem, len oznámim 😅

larena
18. mar 2024

Prečo by to nemalo byť normalne? Nechapem😀Ja mám každý deň čas pre seba keby som ho nemala tak by som asi zošalela.A teda pýtaš sa na pol hodinu/hodinu ved to neni nič aj viac by sa patrilo času pre seba

hederamonstera
18. mar 2024

Ja aby som milovala cas s detmi, potrebujem cas pre seba. Akonahle ho par dni nemam, je zo mna neskutocna furia

Pamatam si ake som mala vycitky, ked mal prvy 3 tyzdne a ja som potrebovala vypadnut prec. Sla som na nakup do DM😅

deedol
18. mar 2024

ano.

@hederamonstera si mi pripomenula, ako som kupovala bazarove veci s osobnym odberom a po veceroch som jazdila po ba. to bol najlepsi relax :D

yoxinka
18. mar 2024

Ja bežne nechávam mužovi 3 deti a idem si po svojom alebo ich všetkých vezme a ide k svokrovcom.
Moje aktivity sú: cvičenie, masáž, večere/obedy s kamoškami, výlety s kamoškami a už som párkát bola s kamoškami na chate celý víkend. Keď chcem ísť niekde na polhodinu, to oznámim tak 5 minút pred tým, ako sa idem obliecť a obuť 🤣🤪.

rorino
18. mar 2024

Áno,to že deti milujeme,neznamená,že musíme byť ich otrokmi.Navyse,aj dieťa sa musí naučiť fungovať bez mamy za zadkom😉

simca06022011
18. mar 2024

Ano

angela85
18. mar 2024

Cez týždeň som bola aspoň 1 hodinu bez detí cez víkend 2 hodiny,akoze nie úplne každý deň,ale tak každý druhý a bolo to asi keď mala dcéra už aspoň pol roka.

autor
18. mar 2024

@viestta ano ale babo ma 10 mesiacov este je malicke, mne samej je neprijemne ak poviem ze potrebujem byt trocha sama ,,,, bez babatka,, ale nemyslim to tak ze nechcem byt s babom ale ze potrebujem vypnut
V lise som ja s babom,,, lebo ...
Ty si matka, doeta pptrebuje matku je viac naviazane na teba a toto pocuvam
Ja len nazor som chcela rady ci je to ok

autor
18. mar 2024

@rorino ved to ze stale som ja s babom,. Oni ak sa hraju ja sa sprchnem a idem okolo a ma uz vodi tak zacne plakat a taha sa ku mne
Neoddychnem si uz som taka vycerpana niekedy.....
Ale idem a fungujem
Aj ked.neviem odkial beriem tu silu

autor
18. mar 2024

@hederamonstera a ak bolo malinke, ja som.asi a i nespavala len som pozetala do postielky ci spi dycha ci negrckalo..ach boze.to boli zaciatky

yoxinka
18. mar 2024

Bežne som od 6 mesačných detí chodila na hodinu denne cvičiť. Chlap to v pohode zvládol.

viestta
18. mar 2024

Autorka, napriek vsetkemu je aj matka len clovek a potrebuje cas na relax a psychohygienu. Ta polhodina, hodina denne, ked sa bude venovat iba a len sebe, tomu co ona rada robi ju nespravi zlu matku a neublizi ani dietatu. Pupocnu snuru prestrihli v porodnici. Zacni zit aj svoj zivot. A ked zacnes mozno budes aj lepsia matka ako ked budes na pol metra do diatata 24 hodin denne.Unavena matka je vyhorena matka, vyhorena matka je nervozna matka a nervozna matka nie je to naj co dieta potrebuje

veronikaszabova
18. mar 2024

Preco by si nemohla nechat 10m same muzovi?
Nasa najmensia ma 11m, necham ju chlapovi a idem na nakupy s kamoskou.

majlo1234
18. mar 2024

Tiez mi je velmi vzacny cas bez dietata a mam ho menej, ako mi je mile(oproti mojmu muzovi, ktory si ho uziva habadej).

mariazatkova
18. mar 2024

Pre psychickú pohodu v domácnosti je to veľmi prospešné. Spokojná mama, spokojný manžel aj deti

petamich
18. mar 2024

vo veku takmer 1 rok, manzel bol s dietatom sam takmer kazdy jeden den, ked prisiel z prace = cca. 17:30 az kym nesiel spat, okupal, ja som pripadne nakojila a ulozila spat alebo dostal UM a ulozil manzel

ked som aj nesla von sa prejst, cvicit, s kamoskami, tak som bola zatvorena v spalni a citala knihu napr.

maly mal 1 rok, ked som sla 1x s kamoskami na wellness na vikend, uz som nekojila, muz vedel 100% zabezpecit starostlivost

ronie338
18. mar 2024

Môj syn má 10 mesiacov q aspoň raz mesačne idem na víkend preč sama bez neho. Mal 5 mesiacov a ja som šla na týždeň do Egypta. Aj bežné keď príde tatik domov aspoň raz za týždeň si malého berie a ja mam čas na seba par hodín q onj si užívajú čas spolu.maly keď ho počuje ísť domov z práce pisti od radosti a hneď sa k nemu ťahá. Nie je to tak ze potrebuje len mamu. Aj bez mami vie byť par hodín aj keď sa koji, teraz sa už nekoji tak často čiže kľudne cez víkend celé doobedie alebo poobedie a len sebe sa venovať. Dieťa potrebuje oboch rodičov, nie len mamu. Ak sa samozrejme dá, ale tak ja napríklad nevravím ze bude strážiť ale len ze ostane on s malým. Ja s nim tiež ostávam, nestrazim ho a on je rovnako rodič ako ja. Ale ja aj keď som kojila, na noc skm si odsala a jedno kŕmenie si vzal on aby som ja mohla spať aspoň 6 hodín. Aj teraz to tak je keď chce malý v noci mlieko dáva mu ho on. A príde mi to normalne

rorino
18. mar 2024

Výdrž,choď do druhej izby,nech sa hrajú sami,ide jar,nech idú na prechádzku bez teba,neboj pôjde to

marianarem
18. mar 2024

Je to normalne. Manzelovi to hovorim od narodenia a aj on mne. Nas syn ma teraz 4 roky a uz aj jemu hovorim, ze niekedy potrebujem chvilu pre seba, robit si svoje veci, ze niekedy chcem byt aj uplne sama.

nikpa
18. mar 2024

Nie, nie je to normálne. Normálne je potrebovať byť bez dieťaťa tak pol dna aby si si oddýchla, vložila noha a potom možno aj niekam vyrazila. Za pol hodinu bez deti nestihnem nič, ani sa osprchovať a zmyť si vlasy.

bytc20
19. mar 2024

Tak moj maly bol v 10. mesiacoch 3 dni u mojej mamy a zvladol to skvelo. My sme s muzom zial dostali taku virozu, ze sme sa nevedeli postarat ani sami o seba, nieto este o tak male dieta. Ale samozrejme aj mimo chorob si clovek musi najst cas sam pre seba/vo dvojici s muzom. Je to uplne prirodzene a priam az potrebne.

greywolf
19. mar 2024

Ano je. A aspon hodinu - dve. 😎 aj moja si vzdy pri tom oddychla

8853
19. mar 2024

Myslela som, ze vikend a ty pises o pol hodine 😁 spakuj im veci do kocika a hes s nimi prec. Nech sa dve hodiny nevracaju.
Je uplne normalne, ze potrebujes byt obcas sama, bez toho, aby si minimalne podvedomi sledovala a striehla, co sa deje s babom.
Minule sa moja 10rocna pochvalila susedom, ze idu na prazdniny k babke, lebo uz mamke lezu na nervy 🤦 takze tak...

Strana
z2