icon

Ako prekonať pocit úpadku na materskej?

12. feb 2024

Zienky posledné dni ma chytá smútok. Som na druhej materskej za sebou, dve veľmi malé deti po sebe. O tom, že som unavena a 2,5roka som nespala sa ani nemusíme baviť.
Čo ma trápi, je pocit, že som nič v živote nedosiahla. Keď pozerám na svojich spolužiakov z vysokej, sú úplne inde ako ja. Oni úspešní, a ja cely deň len plienky, prikrmy, grcky, kojenie…… Už som z toho unavena. Do toho sa mi nedarí zhodiť kg po dvoch pôrodoch. Cítim sa strašne aj psychicky aj fyzicky. Mám pocit že som nič nedosiahla a vyzerám hrozne. Keď si pozriem fotky spred 3 rokov je mi do plaču zo seba. Deti sú ešte malé na skolku, staršiu dúfam zoberú do skolky, ale pochybujem že sa to z kapacitných dôvodov podari, keďže nebude mat ešte ani 3roky. Dvojo súkromných jaslí by sme nezaplatili a štátne tu prakticky neexistujú. Ako takto prezit další rok? :(

Strana
z6
juliet86
17. feb 2024

@lacibo no podla mna spia celu noc lebo nemali rodica vztahovu osobu bezoecnu vztahovu vazbu a nikto nereagoval na ich potreby a plac tak sa naicili ze to nema vyznam plakat a zamkli sa do seba

lacibo
17. feb 2024

@juliet86 tak vazbu nemaju to je pravda, ale vyplakat ich nenechavali, to naozaj nie..samozrejme ze som nechcela povedat, ze to je ideal ako to funguje v domove..vyslovene len tie rezimove veci tam funguju perfektne..nikto neodmieta jest, nevybera si, kazdy spi, upratuje si svoje veci a nepotlaca to ich osobnost toto ani im to neskodi...co je negativne, ze naozaj im chyba blizka osoba, s ktorou by mali bezpecnu vztahovu vazbu ( co je zaklad pre stastny zivot) a tiez pozitivne vzory vlastnych pribuznych..ale to neovplyvni zial nikto vychovou..

lacibo
17. feb 2024

@juliet86 moje deti bezpečnu vztahovu vazbu mali uz od momentu počatia ( boli chcene a milované) a mozno aj vdaka tomu spali celu noc a rychlo sa same odseparovali odo mňa a boli velmi skoro zrele a samostatne ( ci do svojej izby, ci do skolky, skoly, vsade), ani jedno sa na mňa prilis neuplo..ostali vzdy v pohode aj s inymi..s kazdym som bola 3 roky doma, nepracovala som vtedy a vsetky som kojila..su stale v bezpečnej blízkosti, ale už samostatne a zodpovedné presne k ich veku, ako maju byt (25, 20 a 7). Maju zdrave sebavedomie a vedia si poradit so vsetkymi zivotnymi situaciami, my im radime, iba ked nas o to poziadaju, o názor. Tak my sme s mužom spokojní s našimi výsledkami výchovy, preto si to aj dovolime vyhodnocovať, nie preto, že by sme boli múdrejší ako druhí..to isto nie😅

lacibo
17. feb 2024

@lujza123 mas pravdu..kazda to mame nastavené inak

Strana
z6