Ako prekonať úzkosť z bezpečia dieťaťa?
Ahojte tí co máte deti / dieťa / prvé druhé to je jedno
Ste aj vy tak úzkostné na deti ?
Ja sa naozaj bojím aby naše dieťa niekto nezverejnil online , bojím sa aby keď ho prezliekam na kúpalisku niekto náhodou neodfotil hole / bojím sa či na baby plávaní niekto neodfotil keď sa sprchuje / pripadne keď ho obliekame…
Bojím sa aby to neurobili aj kamaráti keď sa kupeme napr na bazéne , ale aj rodina - keď dieťa majú napr na starosti večer a kúpajú …
Som hrozné bojazliva keď dieťa padne / keď dieťa proste čokoľvek ….
Ubíja má to - ale mám myšlienky, kedy má aj pol roka dozadu alebo aj rok dozadu napadne čo ak tuto fotku niekto poslal niekam …
Čo ak si nás rok dozadu na baby plávaní niekto natočil ako prezliekam hole dieťa …
Ako toto odstrániť aby som sa nezbláznila? Mám pocit že všetko chcem mat pod kontrolou lenže určite veci sa nedajú úplne okontrolovat bojím sa sociálnych sieti atd
Ja chápem.A čo by sa akože malo stať potom? Na pedofila a úchyla natrafis hocikde a nepotrebuješ k tomu nahé fotky na internete
A keď ho zverejnia ako mu ublizia
Nebojím. Bála som sa iných veci, nakoniec pomohol psychológ 😅
Lahka pomoc. Nechod na baby plavanie, nefot ho hole, nevyzliekaj ho kadekde na verejnych priestranstvach, ziadny bazenik, ani na zahrade. Keby si mala dalsie dve deti, tak neriesis taketo veci, lebo na to nebude cas
Nebojím. Bála som sa iných veci, nakoniec pomohol psychológ 😅
@lucia13022023 vážne ? A akých
Lahka pomoc. Nechod na baby plavanie, nefot ho hole, nevyzliekaj ho kadekde na verejnych priestranstvach, ziadny bazenik, ani na zahrade. Keby si mala dalsie dve deti, tak neriesis taketo veci, lebo na to nebude cas
@basska_b potom nemôžem chodiť nikam ?
Chorôb. Ale ja som mala ppd a dieťa takmer mesiac v nemocnici, takmer zomrel, tak mi z toho preplo.
Troll
Vyhľadaj čo najskôr odborníka, najlepšie rovno psychiatra - predtým ako tvoj strach začne zle pôsobiť na dieťa
Doma vypni internet a venuj sa dieťaťu a rodine
Troll, co nevie, ze existuju plavky😂
A to si predstav, ze moje dieta je na google mapach. Ale nie je hole.
Ty ked nie si troll, tak by si mala vyhladat vazne psychiatra. Tymto skodis dietatu ovela viac, nez si myslis.
A to si predstav, ze moje dieta je na google mapach. Ale nie je hole.
Ty ked nie si troll, tak by si mala vyhladat vazne psychiatra. Tymto skodis dietatu ovela viac, nez si myslis.
@diewcatqoo na Google mapách je dieťa aspoň jeho tvar rozmaznana takze to tá predpokladám neovplyvnuje
Daj sa liečiť a točím skôr. Kým sa ti to ešte viac nezhorsi a nezačneš dieťa doma zamykať atď.
Toto je na terapiu alebo radu od mamiciek ktore aj tu zverejnuvu polo/ nahe deti v bazene ci vo nani. Ja jednej strane si poviem,ze toto uz prehanas- vwd asi nie si celebrita,ze by mal niekto enormny zaujem odfotit tvoje nahe dieta- na druhej strane som bola svedkom ako sa skupunka zien robila selfie v satniach v aquaparku🙈🙈
Toto je na terapiu alebo radu od mamiciek ktore aj tu zverejnuvu polo/ nahe deti v bazene ci vo nani. Ja jednej strane si poviem,ze toto uz prehanas- vwd asi nie si celebrita,ze by mal niekto enormny zaujem odfotit tvoje nahe dieta- na druhej strane som bola svedkom ako sa skupunka zien robila selfie v satniach v aquaparku🙈🙈
@zuzinka888 aké selfie ? Dospele ženy ?
Hej, dospele, mala som pocit ze kolegyne/ kamosky50+ chceli sa pofotit( mozno pre chybajucu kolegynu) bola tam satna a asi len tri kabinky zo satne sa ide rovno cez sprchy( z niektirych uhliv vidno do spolicnych sprch- asi sa chceli este suche pekne nastajlovane odfotit. No jedna polka tam urobila riadne rošambo- tak snad im to doslo....
Nie je to podla mna na psychiatra, ale na psychologa. Je to korigovatelne terapiou. Ja osobne sa takychto veci nejako extra nebojim. Ono stava sa vselico, nie ze nie. Blbe je, ze teraz sa naozaj vsetko negativne objavi v mediach a posobi to, ze na kazdom kroku ciha same nebezpecenstvo. V skutocnosti vacsinou ide o rarity a pravdepodobnost, ze sa to stane aj tvojmu, je nizka, casto az takmer nulova, ako napriklad teraz to s tou menavkou. Vsetky samozrejme chceme, aby sa nasim detom nic nestalo, vsetky mame do istej miery obavy, sme v strehu, deti si chranime, ale zdrave je, ak to nezabera prilis vela casu a energie, nekazi nam to kvalitu zivota. Ak uz kazi, tak treba ist proste na terapiu, da sa to zmenit.
@autorka áno a sestra mi pravidelne posiela videa svojich detí ako sú v bazéne doma a hole. My sme mali uchyla minule na detskom ihrisku kde rozhodne žiadne dieťa hole ani nijak obnazene nebolo. To aby som ostala doma za zavretými dverami q zatiahla záves všade aby náhodou nás nikto nevidel. Ty nemáš z detstva fotky kde si nahá?
@autorka áno a sestra mi pravidelne posiela videa svojich detí ako sú v bazéne doma a hole. My sme mali uchyla minule na detskom ihrisku kde rozhodne žiadne dieťa hole ani nijak obnazene nebolo. To aby som ostala doma za zavretými dverami q zatiahla záves všade aby náhodou nás nikto nevidel. Ty nemáš z detstva fotky kde si nahá?
@ronie338 mám určite ale neboli sociálne siete a mohlo sa to posielat a zverejňovať … okey sestra posiela tebe ale to asi veríte jedna druhej … predpokladám že to nikde verejne nedáva / nedavas
Toto sa strasne teraz riesi, lebo socialne siete, ako ok, su plavacie plienky a plavky aj pre minideti..
A nie, nebola som nikdy takto v tomto uzkostna. Vyhladaj lekara urcite, toto uz je moc!!!
Respektujem, ze segra nechce zverejnit svoje dieta, nikde ho teda nedavam a od obdobia, kedy su ti moji trosku samostatni, nedavam ani aktualne fotky z vonkajsieho prostredia. A ak, tak vzdy zverejnim az, ked uz tam nie sme. V skolke/skole a taboroch suhlas so zverejnenim davame, je tam x deti, nie iba nase.
Pokial nemaju po tri ruky,alebo oko na čele tak nikoho nezaujimaju Tvoje deti.
omg... nebezpecne je hlavne, ked je dieta poznatelne (niekto ho odfoti a hodi ma tvoj fb s poznamkou, ze ide o tvoje dieta a vola sa ferko).
Ak mas taketo stavy, mas dve moznosti:
- odstahuj sa na samotu do lesa alebo
- chod psychologovi (s ohladom na psychicke zdravie dietata by som ti odorucala zvolit druhu moznost).
ps: ja tiez svoje deti nefotim, no uz boli na soc sietach viac krat (akcie organizovane komunitnymi centrami, kam chodime) a nikto z toho dramu nerobil a vobec mi to nevadilo...
Vyhladaj pomoc. To uz je az moc

A čo? Nahých fotiek deti je na nete viac ako ľudí na zemeguli.Ziadny pricetny rodič svoje dieťa nevycapi nahé na net a kto chce,si takýchto fotiek nájde kvadrilion.
@doriiis veď ja ako rodic nie … starý rodic / teta / suseda / cudzí kt odfoti dediť na baby plávaní? Atd … nechapes coho sa bojím