Ako sa dá psychicky zmieriť so zničeným telom po deťoch?
Ako sa dá psychicky zmieriť so zničeným telom po deťoch v dove kedy ešte stále výzor zohráva veľmi dôležitú úlohu? Absolútne sa nedokážem vžiť do svojej kože po druhom krpcovi, mám problém so spodným prádlom ktorý dokáže vyriešiť iba plastika na ktorú nemám, neviem si nájsť svoj štýl obliekania ani líčenia mám pocit ako keby čokoľvek skúsim bola iba márna snaha zakryť že som matka... Ako keby som mala odťatúj ruku ktorá poukazuje na to že som zlodej... Svoje deti milujem nadovšetko ale mám pocit že som už len matka a nič viac, že už nedokážem byť príťažlivá pre seba ani sama sebou. Čo vám pomohlo ? Odpovede typu dala som život ktorý môžem každé ráno objať nepomáhajú :(
Dat sa dokopy, ked deti podrastu natolko, ze sa ti vrati zivotna energia. Nie si len matka, stale si aj ta zena, ktorou si bola pred materstvom 🙂
Tak v prvom rade si to musíš vyriešiť "v hlave" ... mne zostalo po pôrode brucho, prsia mám po kojení ako dva vechtíky ... prežila som v živote dosť ľudských tragédií v rodine, krásne telo, no vnútri rakovina, krásne vypracované telo, z ničoho nič mozgová príhoda a invalidný vozík ... pre mňa je dôležité to, že to "škaredé" brucho a tie "škaredé" prsia mám zdravé ... pracujem na sebe, ale skôr v takom "light" režime ... stravujem sa zdravo, pohybu mám dosť ... obliekam si legíny a tuniky áčkového strihu ... keď si to dáš v hlave na poriadok, budeš si vážiť samu seba, budeš hrdá na to, že si priviedla na svet zdravé deti, to ostatné príde.
Ahoj, chápem ako sa cítiš,myslím že väčšina žien si po tehotenstve zvyká na nové telo . Ako dlho po pôrode si ? Je pravda,že niektoré veci s ktorými nebudeš spokojná vie vyriešiť len chirurg, no nejaké to sebavedomie vieš budovať aj inak. Nie všetko je len o postave, isto máš aj iné zaujímavé partie na tele ( odhliadnuc od toho,že partner ta má rád aj pre to aká si ,nie len ako vyzeráš - to si tiež treba uvedomiť 🙏 on napr možno vôbec nevníma tieto zmeny ako ty) . Keď tak spätne premýšľam napr o ženách, ktoré ma v minulosti zaujali,mnoho x ozaj neboli tip top- ako z časopisu,išlo skôr o vystupovanie,, prejav,to čo z nich slo. Znie to ako klišé ale je to tak. Rada si všímam na ženách napr parfém, doplnky ( ako náušnice, náramok) , nechty,.. aj to môže pomôcť k tomu aby si sa cítila opäť príťažlivo. A možno niečo iné - treba si nájsť čo je u teba to pravé. Tiež sa trápim s bruchom po tehotenstve, mne pomáhajú voľné šaty, ackovy strih. Vyzerajú pekne a zvýraznia tie pekné partie 😊 trápili ma aj prsia ,tie som riešila neskôr mastopexiou. Ale kým som na ňu nešla,nosila som oblečenie,ktoré ako tak schovalo čo som chcela. Chcem ťa aj povzbudiť,že možno aj teraz keď sa nedá všetko zmeniť ako chces, život máš pred sebou a stále sa to môže zmeniť aj neskôr,nikdy nie je neskoro na zmenu. Dúfam že to pomohlo aspoň trocha 🙏😊 mne aj trvalo kým som si uvedomila,že nie každý tak hľadí na moje nedostatky ako ja. Či partner,rodina, priatelia. Sme len niekedy veľmi kritickí sami na seba. A to si vynosila detičky, zázrak 🙏vďaka tomu telu 🙏😊
A ja som svojmu telu vďačná aj keď je to klišé. Možno preto ze som nikdy nebola nejaká modelka si na chyby na svojom tele až tak nepotrpim a mam sa rada aká som. Preto sa aj snažím chudnut, lebo chcem pre seba niečo pekné spraviť, nie preto ze sa nenávidím.
Telo ti znici bud cas, alebo deti. Proste treba akceptovat, ze nikto nebude pekny a mlady naveky. Preto treba zuslachtovat aj hlavu ...
Nemam pocit ze by som mala po detoch znicene telo. Hoci som pri prvom teho pribrala 20kg a vratila sa na povodnu vahu aby dalsie teho dalo +24kg. Nikdy som to nebrala ako problem. Kazde telo ci muz ci zena sa casom meni. Ked budeme stari budeme chciet aby nam len veci fungovali ako maju. Clovek bude rad ze mà zuby. A energiu. Ked budes stara a pozries sa na svoju foto z dnes pomyslis si “ aka som bola krasna , skoda ze som to nevedela nevidela necitila.”
cas to zahoji, ja som mala dokonale telo ako topmodelka, tesne po porode som pred zrkadlom mala taku uzkost, uplne strasne som sa citila, rok som sa nechcela vyzliect ani v lete vonku, davno mam po porode roky ubehli a vyzeram dobre, strie vybledli, cvicenim sa vela zlepsilo, ale keby som mala viac deti urcite by som rolovala brucho do gati a prsia tahala po zemi, zial to su veci s ktorymi sa treba zmierit, mozno aj psycholog ked je to neunosne, ale naozaj cas vyriesi vela veci
@liljana ale vždy je lepšie keď čas… lebo to trvá dlhšie.
aky mas problem so spodnym pradlom po porodoch? sorry, ale nic mi nenapada.
Rozumiem ti. Ver mi, že pomôže cvičenie , ideálne silový tréning. K tomu zároveň spevnenie vnutrobrusnych svalov ak máš diastazu. Odporúčam ti obrátiť sa na odborníka - nájdi si na fb “rehabwoman - diastasis recti”. Samozrejme , 100% ako predtým to nebude, ale veľmi veľa sa dá zlepšiť, never tomu, kto povie, že nie. Veľa robí aj mentálne nastavenie, ak na tom budeš pracovať, bude to lepšie, uvidíš, držím ti palce
Chce to len vôlu. Pokiaľ sa budeš utápať v tom, že už nikdy nebudeš príťažlivá a jedno s druhým, tak to tak aj bude. Chce to na sebe trocha zamakať, nájsť si čas, začať trocha cvičiť, ísť niekedy na kozmetiku, ku kaderničke a bude to lepšie
Ja ti poradim, nasetri si na plastiku. Tie sumy nie su tak horibilne ako 5-10 rokov dozadu. Preco by si mala byt nespokojna tak ako si, ked sa to dá aj inak. Samozrejme ze niektoré veci nezmenis, strie napríklad nejde vymazat, bude casom blednut. A to ze sa nevies namalovat, prosilim ta, staci zdrava pestovana tvár, decentne sperky a jednoduché kvalitne oblecenie. Nemusis mat kopy handier v skrini, stačí par dobrých kúskov. Postupne sa das dokopy, uvidíš. Len to chce cas.
Neviem, mne to ani nenapadlo riešiť. Áno, mam ochabnutu kožu na bruchu, aj prsia už inak vyzerajú, aj "dolu" už to je asi iné, po 2 pôrodoch jazvy to zmenili určite.
No a? Na miss už neplánujem ísť,aj na krku mam jazvu po operácii štítnej žľazy a tiež som to nikdy neriešila. Oblečenie nosím to, čo predtým, líčenie také, ako predtým.
tak a inu hodnotu ako matka a telo nemas? aj keby si bola tucna a skareda tak uz nic ine tam nie je? napriklad pracovne uspechy, jazykove a ine znalosti a zrucnosti, konicky, zahrada, to ze si mila susedka, starostliva sestra a dcera atd atd. Ja teda nemam telo ako modelka a vobec ma to netrapi (teda iba trosicku), mam ine veci, na ktorych si zakladam viac.
A nemáš odvahu dat sem fotku? Sú tu baby ktoré sú kozmetický.. Kadernícky.. Isto poradia... A s telom máš čo? Aj to sa dá zmeniť.. Ale netreba sa ponáhľať..
@miadi ty nemas, ona ma. Nema zmysel sem pisat ze napriklad ja mam postavu lepsiu a menej kil ako pred tehotenstvami. To jej nepomoze...
Úplne ta chápem, mávam niekedy rovnaké pocity, ale ja len na chvíľku, väčšinou vždy skončím pri vete,, na💩, nemôžme byt všetci rovnakí,,. A prečo? Lebo som lenivá cvičiť a dietovať. Mám neposedné dietko, a som rada že sa môžem v kľude najesť a pozrieť telku keď na obed spi, nemám babky čo by mi strážili, manžel non stop v práci, cvičiť sa nedá lebo to dietko asistuje aktívne, strava pravidelne nefunguje lebo dietko sa musí najesť najprv a potom von a hrať sa atď, a tak kilá ostávajú kde sú. Ale nemá zmysel sa užierať, tým sa vôbec nič nezmení, len sa bude prehlbovať tvoja úzkosť. Ak cítiš že je problém čisto vo výzore, bez toho že niečo spravíš to nezmeníš - fitko, strava,plastická chirurgia,.... Ak vieš že po tých zmenách sa ti vráti sebavedomie choď do toho. Ale nič nie je zadarmo a ani zo dňa na deň. Ak ale cítiš, že je problém v tom že sa vnímaš tak ako sa vnímaš, asi by som skôr volila cestu k psychológovi. Je to lekár ako každý iný a niekedy naozaj môže pomôcť aj len taká vec ako prebrať to s niekým na racionálnej úrovni.
Mne inak dosť pomohlo v tomto boji s nejakými popôrodnými komplexami o nich hovoriť.. cez leto pri bazéne začne moja téma - mojich 5 strií okolo pupka a taká malá kožka.. nikto mi nikdy na to nepovedal, že je to hnusne, alebo mi nedal nejakú alternatívu k náprave.. ty sa poznáš, máš z toho tela nejaké stavy, skús sa pozrieť na to, ako ta vnímajú ostatní, 100% je im to úplne ale úplne že šumak, je to len v tvojej hlave.. s realitou to nemá nič spoločne
@babulkomale ty si Asi nepochopila . Ja sa tu neohanam mojou postavou ( nie som chudsia ako pred teho) ale vysvetlovala som ze kazdy mà len jedno telo a teraz vyzera najlepsie. Ze kazde telo sa casom meni. Ze sa treba mat rad . Svoje telo. Komplexy su casto v hlave. Ked sa ti nepaci Moj pohlad na vec Moja snaha jej pomoct .. to uz je tvoj problem. Krasa cloveka je z nutra bez nej je telo len prazdna nadoba. Hovori sa ze mladost je krasa ale po 30ke mà kazdy take telo ake si zasluzi.
@babulkomale a nevidim od teba nejaky pozitivny prispevok ktory by jej pomohol. Len ten kde rypes do mna . Ak ti krivdim a nieco ine povzbudive si tu napisala autorke tak sorry 😊😎
@dzulli1980 presne som tiež chcela napísať, že usporiadať si to v hlave. Vieme, že to je myslené v dobrom. Treba sa mať rada takú aká som. Ja tiež už nie som taká vyzorovo ako to bývalo. Naučila som sa mať rada takú aká som a viem sa obhájiť, keby sa aj niekomu niečo na mne nepáčilo. Mám tuky, strie, jazvy, ale viem čím som si prešla, aj iní ľudia bojujú do všeličím, ale jedna ozdoba je na žene najkrajšia a najpodstatnejšia, a to je úsmev.

Tak mňa napadá - cvičiť? Výsledok vyžaduje ozaj pravidelnosť a disciplínu (pevnú vôľu) a nebude ani taký rýchly ako plastika, zato je však takmer (alebo aj úplne) zdarma a má kopec pozitívnych vedľajších účinkov 🤷.