Mám sa zmieriť s nesprávnou výchovou muža?

10. júl 2023

Ahojte, muž sa deťmi ukázal ako nie príliš príkladný otec a muž. Je nezodpovedný, nedá sa s ním na ničom dohodnúť ide si svoje. Psychicky ma veľmi týra. Stále mi opakuje, že ma má na háku. Momentálne som ešte na rodičovskej dovolenke s druhým dieťaťom. Rozhodujem sa, či sa zmieriť s tým, že budú deti pri ňom v striedavke, alebo úplne žiadať styk len pod mojim dohľadom. Jeho vplyv na deti je fatálny, je vulgárny a arogantný.

Ide o to, že mi nemá absolútne kto pomôcť s deťmi okrem neho. Nechcem deti vystavovať zbytočne ďalším stresom. Často bývajú choré a to sme doma :(. Neviem či sa zmieriť s tým, že sa otec bude spolupodieľať na “výchove” alebo sa trápiť s deťmi sama a prísť o zdravie. Deti sú náročné obe vyžadujú pozornosť, plus majú zdrav. problémy.
Ďakujem krásne za rady.

stanulienkat
10. júl 2023

Dobrý pokus...🤣🤣😁 sú prázdniny, že?😉

listy456
10. júl 2023

@stanulienkat a ty nepises pod iny prispevok nahodou?? ci co ti pride na tom neuveritelne ze matka sa rozvadza s otcom deti a rozmysla ci dat striedavku alebo ziadat uplne zverenie??? taketo pripady co neexistuju ze sa tu smejes a hovoris ze je to fejk tema?? jedine co mi neuveritelne pride ze by daka matka nechala deti chujovi co je arogantny vulgárny , ma fatalny vplyv na deti a este ju aj psychicky tyra no to len hlupana nad takym by premyslala ale stale neni na tom nic na smiech

syslik81
10. júl 2023

co je podla teba nespravna vychova ohrozuje ich na zivote? to ze ich nevychvava podla tvojich predstav beznamena,ze ich vychovava zle... len je to chlap a chlap vnima veci inak ako zena.. zas byt prilis uskostliva tiez nieje dietatu v prospech .. treba najst kompromis..a ze si ty zmyslis,ze ich budes mat sama pre seba je sice pekne-ale o tom rozhodne sud..aj otec ma na ne pravo

veroniq85
10. júl 2023

Ako neviem aky mate presne vztah s muzom okrem toho ze ta ma na haku ale to tak nefunguje ze ty sama sa rozhodnes ci sa bude otec spolupodielat na vychove alebo ich budes mat len sama. Bud sa dohodnete alebo rozhodne sud (a aj o tom ci je alebo nie je schopny sa postarat o deti).

autor
10. júl 2023

@listy456 potrebujem chodiť do práce. Nechcem o ňu prísť a následne o deti. Neviem čo mám robiť.

autor
10. júl 2023

@syslik81 ver mi, že deti bez otca je to posledné o čom som kedy snívala.

syslik81
10. júl 2023

lenze deti bez otca niesu-maju otca to len ty v nom vidis to zle .. a mozno to tam ani nieje alebo nie tak ako to ty vidis a ty chces ... ako pisem nerozhodnes ty ale sud .. takze chciet je pekna vlastnost ...

januska12323
10. júl 2023

Otca budú mať stále. Či sa bude podieľať finančne alebo si ich brať je už na ňom. Nemôžeš len tak chcieť zákaz styku na to sú potrebné silnejšie dôvody.

autor
10. júl 2023

@syslik81 je výbušný aj na deti, nechce sa mi tu rozpisovať ti detaily. Deti majú z neho nočné mory a zhoršený zdravotný stav. Proste úplne nevhodný otec pre deti.

veroniq85
10. júl 2023

I napriek tvojim argumentom ty o tom nerozhodujes. Ak sa nedohodnete, rozhodne sud. A hlavne si k svojim tvrdeniam zabezpec aj dokazy aby to nebolo len tvrdenie proti tvrdeniu.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
stanulienkat
10. júl 2023

@listy456 sorry, toto mi pride vymyslene. Nikto sudny si s takym chlapom nemoze urobit deti. Myslela som, ze si niekto robi srandu.

autor
10. júl 2023

@stanulienkat držím ti palce, aby sa ti to nestalo že sa nikto ukáže v pravom svetle keď už bude neskoro.

stanulienkat
10. júl 2023

Ja som fakt myslela, ze si troll na vyvolanie diskusie.
Tak predpokladam, ze sa nevyfarbil po 10 rokoch. Kolko ste spolu zili, kym ste si naplanovali rodinu?

missdiva
10. júl 2023

Podla mna to neber tak, ze ked budes s detmi sama prides o zdravie. Nebude to mat lahke ale nebudes prva ani posledna, ktora chodi do prace a je sama na deti.
Ved odchadzas nielen kvoli sebe ale aj kvoli nim, cize by som urcite nechcela striedavku.

negymama
10. júl 2023

a svoju rodinu nemas na pomoc? alebo sa spojit s nejakou mamickou s podobnou situaciou a navzajom si vypomahat s detmi, Nemusite byt nutne v jednom byte.

autor
10. júl 2023

@missdiva odchádzam hlavne kvôli deťom, pretože ho zmenío keď má zrazu zodpovednosť. Nezvláda základné životné situácie. Je stále nervózny a podráždený. Deti sa ho boja.

autor
10. júl 2023

@negymama už len mamu, no tá má zdravotné ťažkosti.

silvike
10. júl 2023

Sak ale mozno jemu treba pomoct, ked je stale nervozny, podrazdeny, vybusny. Uvedomuje si to aj on sam ? Ak hej a chce to zmenit, nech zajde za psychiatrom. Ten ho nastavi na nejaku liecbu. Ma zrejme problem sam so sebou, nech sa ide liecit. On vidi, ze sa ho deti boja, ze maju z neho nocne mory ? Vie o tom ? Ci si to nepripusta take to nieco ze problem je v nom ?

autor
10. júl 2023

@silvike absolútne. On je dokonalý a liečiť sa mám ísť ja. Je vulgárny k tomu. Keby to chce riešiť, tak sem samozrejme nepíšem.

beata_k
10. júl 2023

S rozvodom by som pockala az budu deti starsie a nebudu vyzadovat tak intezivnu starostlivost. Medzitym sa pomaly pripravuj na rozvod.

negymama
10. júl 2023

@beata_k a nasledky dovtedy? 😢

beata_k
10. júl 2023

@negymama Zase by som necakala 15 rokov. Nasledky....tak tazka situacia tak, ci tak. Ani jedna z moznosti nie je dobra. Ale na rozvod sa treba pripravit. Rozvod nie je problem, ale co dalej? To je problem.

negymama
10. júl 2023

@beata_k podla mna by mala ist s detmi k psychologovi. kvoli tym nocnym moram a traumam. Jednak by nejake terapie detom pomohli, jednak by mala pre sud dokaz o negativnom vplyve otca a mohla by ziadat o obmedzenie styku otca s detmi, napr. len v pritomnosti matky.

beata_k
10. júl 2023

@negymama To je dobry napad.

autor
10. júl 2023

@beata_k je to jedno z riešení nad ktorým z núdze uvažujem veru. Ale muž je taký manipulátor a agresor, že deti memá problém proti mne poštvať. Stále ma pred deťmi očierňujete. Ironicky rozpráva citujem- “taká mater”. Alebo povie, že taká rodina tak radšej nič. Hovorí hnusné veci a vraví to zásadne pred deťmi. Jeho rodičia si ho zastávajú a kydajú na mña spolu s ním, aby očistili svojho synáčika.
O rodinu a deti sa vzorne starám- varím každý deň, s deťmi som každučký deň von, pečiem, pracem, zaobstarávam, zariaďujem, vybavujem……

autor
10. júl 2023

@negymama
@beata_k ste moc zlaté, ďakujem za vaše rady ❤️.

beata_k
10. júl 2023

Ked ti skonci RD a ty sa financne postavis na vlastne, poziadaj o rozvod. Drzim prst ✊🍀

autor
10. júl 2023

@beata_k vieš len deti nastúpia do škôlky, stále budú choré a ja takého debilka na krku ktorému ani deti nechať ani nenechať no hrôza. Ešte zvažujem o predĺžený skúsiť podať, kvôli zdrav stavu oboch detí inak mi to proste pri ňom nevychádza a to sme sa mohli mať dobre nebyť jeho chovania.

silvike
10. júl 2023

Tak to potom asi len od neho het ak sa da a je kam. Ked je taky trulo.