Ako sa zmieriť s tým, že už nebudem mať tretie dieťa?
Baby dlhé roky sa nám nedarilo mať deti, potom to prišlo a narodili sa nám dvojičky, jedno je náročné od začiatku, ale veľmi ich ľúbim obe.
A teraz k merítku veci- vždy som túžila po troch deťoch, vždy. Ešte by sme aj stihli možno splodiť mám 37 rokov, ale náš vzťah s mužom je od narodenia detí veľmi zlý a pôjdeme čoskoro od seba keď nastúpim do práce. Cítim že rodina je akoby neúplná a nemôžem si pomôcť, chýba mi to tretie dieťatko. Potom tu čítam, ako niektorá nemá rada svoje dieťa a cítim zlosť na život a strašnú nespravodlivosť. Samozrejme, som vďačná za dve zdravé detičky, ale ten pocit je čoraz silnejší. Ten vek je taký, že buď teraz, alebo už nie… a viem, že už nemám s kým, pretože muž ma veľmi sklamal ako človek, partner, otec detí…Ide tu o taký výlev, možno mi poradíte ako sa cez všetko toto preniesť.
@tianna ďakujem ❤️
@tianna presne toto ma napadlo keď som čítala jej komentár. Tie deti čím ich ne viac, tým sú lepšie, to si treba zažiť aby vedel človek porovnať. Áno túžbu si nesiem v srdci, neviem ju z neho vytrhnúť. Nedá sa.
Dalsim dietatom chces zaplnit miesto co ostalo po nevydarenom vztahu
@taktotedanie nie tak to nemám. Túžim čisto len po novom živote, po tej čistej esencií lásky a nekonečnej oddanosti v očkách. Milujem deti.
Prepac ale nemyslim si..skor by si sa mala venovat detom co mas a manzelovi aby tvoje deti nevyrastali v nekompletnej rodine ako tuzit po cistej esencii lasky pretoze tu nedostavas od manzela
@taktotedanie nemyslím si že to tak je.. u nás je vo vzťahu všetko v poriadku a aj tak po ňom - v podstate nelogicky vzhľadom na jedno z detí ZTP a kopec práce okolo neho - túžim a dokonca ho rovnako chce aj manžel.. skôr mám pocit že celkovo v dnešnej dobe veľmi veľa ľudí nechápe ako môže niekto túžiť po viacerých deťoch, respektíve vôbec po deťoch, akoby to jedno-dve mali skôr len z povinnosti lebo sa to tak patrí 🤔 samozrejme určite nehovorím že ty si ten prípad, no v okolí mám veľa takých ľudí.
@tianna autorka pisala dalsi prispevok ze sa rozpada rodina pritom deti ktore su uz na svete si zasluzia kompletnu rodinu
Dalsie dieta s manzelom nechce ale s niekym inym hoci nikoho vo svojom zivote dalsieho nema
Nespochybnujem tuzbu po detoch tiez som matka len sa treba niekedy pozriet na vec aj triezvo nie len cez pocity
@taktotedanie áno, s tým súhlasím. No na druhej strane ak sa vzťah naozaj zachrániť nedá a prišiel by jej do života niekto nový a bol by naozaj dobrým partnerom aj otcimom pre jej deti, tak si myslím že stará na ďalšie dieťa nebude tak celkom ani o 5 rokov. V okolí mám ženy čo dokonca 1. bábo mali aj po 45. Iste, nie je to už optimálne, ale ani nereálne.
@tianna uz nech kazdy kona ako chce
uzivaj si to co mas, mas 2 deti, niektora nema ani to
Autorka v prvom rade sa zbav toho hnevu a zavisti voci okoliu.. ty nevidis do zivota inych zien a sudis ich ..nevies cim si presli a posudzovat ich na zaklade prispevkov na MK je teda dost povrchne..bude sa ti lahsie dychat ked sa toho zbavis ;) zivot nie je vzdy fer...kompletnu rodinu aku si si vysnivala uz mat nebudes kedze s muzom idete od seba a on je otec prvych dvoch deti...treba to prijat a pripravit sa na to tazke obdobie co ta caka lebo zvladat pracu, dve deti, domacnost, financie, ex manzela a dotahovacky bude stat vela energie a nervov..ta tuzba je silna a krasna a ma ju xy zien ale jednoducho treba rozmyslat racionalne nakolko coskoro budes slobodna matka ktora naozaj musi slapat na 100% 🙂 drzim palce
@taktotedanie o nikom inom ani že niekoho hľadám som ani nespomenula. Píšem ako sa vyrovnať. Prečo prosím tá prekrúcaš?
Ani desiate dieta ta neurobi stastnou. Ale ako myslis.
Prečo sa to pokazilo?nedá sa vzťah ešte napravit? Skúsiť nejaký víkend len vy dvaja a detičky pripadne dat opatrovatelke ak nemáte blízko rodinu?! Proste byť nachvilu sami a spolu a užiť si jeden druheho,porozprávať sa?!
Už 1 dietatko je skúška vzťahu q mnoho vzťahov ma krízu, nieto ešte 2 ...
No máš 37 r ,ešte stále môžeš mať 3 diwtatko ...verim,ze si nájdeš milujúceho partnera .😊
Drz sa
žiaľ niekedy si človek vysníva a nesplní sa. Treba sa s tým zmieriť a nie za každú cenu ísť hlavou proti múru.
Asi len vdacnostou za to, co mas. A popritom si tu tuzbu po 3. odsmutit. Mala si mega stastie, ze mas nie jedno, ale dve zdrave deti. Dakuj za ne kazdy den.
Zeny ti tu pisu dost realne scenare, neviem teda kolko maju dvojicky. Z nunu babatiek a esencii lasky sa casom stavaju esencie vzdoru u teba krat 2. Do toho babo a ziarlivost, nefungujuci partner.. no neviem, este ta to laka?😊 Mozno stale hej.
Ale zivot je niekedy nevyspytatelny a mozno sa dockas aj toho 3. s inym partnerom.
Milá autorka, Ty vidíš len seba, svoje sny a deti. Niečo si si vysnívala a tou sfanatizovanou myšlienkou si masíruješ mozog a nepozeraš ani doprava ani doľava a ničíš si tým život. Máš muža, ktorý je otcom Tvojich detí. Aj tie detí si zaslúžia úplnú rodinu, žiť s otcom. Aj on má právo mať svoje sny a povedať, že chce len tieto dve detí.
Si predstav situáciu, nájdeš si nového partnera, splní sa Ti sen, budeš mať tretie bábo. A staršie detí sa budú cítiš odstrčené, nemilované novým partnerom a pôjdu žiť k otcovi? Potom čo budeš robiť?
Inak čo také urobil Tvoj muž, že chceš odísť od neho? Myslíš, že s iným partnerom to bude lepšie? No sklamem Ťa, všade je niečo. Aj romantické rodinné filmy zostrihajú aby to bolo ideálne.
Ja si vážim čo mám veľmi, len výber otca bol zlý a ešte som mu aj obetovala svoje sny o veľkej rodine. Nezaslúžil si to.
Mne to pripadá, že si niečo vzala do hlavy a ideš si tvrdohlavo za tým. Dve deti v dnešnej dobe sú úplne postačujúce. Niečo si si vysnívala a myslíš, že všetko v živote musíme dosiahnuť, čo sme kedy chceli. Plno ľudí si vysnívalo všeličo, niekomu sa nesplní ani zlomok z toho, čo máš ty. Toto mi pripadá taká téma, ako keď niekto napíše, že snívala som vždy o svojom domčeku a pritom nemá ani jednoizbak a nemá čo žrať. Ale ide cez mŕtvoly a zadlži sa na 120 rokov, len aby mala svoj vysnívaný domček. Proste Keď to nejde, tak to nejde. Užívaj si dve deti. To je proste typ mamičiek,
co stále sníva len o malom bábätku. Keď budeš mať tri deti, zas budeš snívať o 4. bábätku.
Toto su normalne pocity, clovek ma nejake plany a ked nevyjdu a vidi, ze uz to asi nestiha, tak lutuje. Aj to patri k zivotu a je to dost neprijemne, asi len sa to casom zmierni, lebo zase nase tuzby sa uplne ignorovat nedaju. Ja som tiez vzdy chcela velku rodinu a teraz som rada, ze vobec mame jedno dieta. Kolkym sa nepodari ani jedno mat, aj ked tuzili po velkej rodine. Moja rada je, ze extra sa tymi myslienkami nezapodievat, prijat ich ako normalnu sucast, ale nezivit ich. Nevycitat nic ani muzovi, ani sebe, ani nikomu, nikdy sa zivot neda naplanovat naisto vopred, vycitkami clovek nic nezmeni. Jasne, ze to mrzi cloveka a napadne mu vselico, ale proste nezivit ani tie myslienky, ani tie pocity. No a ked prejdes tym najhorsim obdobim, ked si "posmutis" za tym, o co si prisla (lebo je to tak, ked clovek nieco ocakaval a ked pochopi, ze sa to neda, musi za tym posmutit, aby sa pohol dalej), tak sa treba sustredit na nieco dalsie. Najst si ciel, zmysel zivota, najst si nejaku aktivitu. O cosi menej ta bude trapit to, co je nedosiahnutelne.
A nie kazdemu to pomaha, ale ja si vzdy aj predstavim ludi, co sa maju horsie. Netreba sa obvinovat z negativnych pocitov, mas na ne pravo. Ale mne sa to lepsie znasa, ked si uvedomim, co mam a co by za to ini dali, len mne to pripada malo. Napriklad co by dali niektore moje kamosky za jedno dieta ako mam ja, ked oni nemaju ani jedno. Ked maju za sebou niektore kopu potratov, ked niektore chodia po vysetreniach donekonecna a bez vysledku. Ked niektore vedia, ze su neplodne alebo ich manzel, ale predsa mala nadej ostala, tak stale dufaju a nic. Sestrina kamoska porodila mrtve dieta a ona skoro pri tom zomrela a doteraz ma zdravotne problemy. Pritom chybu spravil lekar, nebyt toho, je zdrava a ma zdrave dieta. S tymto sa neda zmierit asi nikdy. Ked myslim na taketo realne pribehy zo zivota, je to pre mna ako facka, ze ok, smutna mozem byt dalej, ale nemozem sa tomu oddavat. A aj sa obcas zahanbim, co ma trapi, ked ini maju stokrat horsie trapenia. Treba si uzivat to co mame, aj ludia s horsimi osudmi si dokazu uzivat zivot istym sposobom a niekedy mozno viac ako ti, co nemaju ziadne extra vazne trapenia. Skusit si viac vsimat co mame ako to co nemame. Je to tazke, clovek od prirody stale sa snazi zlepsovat a riesit nieco, ale nie vzdy to robi dobre.
Píšeš, že zlý výber otca a dlhé roky ste sa snažili o dieťa. Prepáč, to si dlhé roky nevidela ale prišla si na to, až pri narodení detí? Bol ideálny od začiatku? Alebo si to nevidela, keďže si šla len po svojom sne.
Každý vzťah je o kompromisoch. Nikde to nejde, že sa plnia len jednostranne sny.
Ahoj, to je to, že si v podstate bola iba raz tehotná a chyba ti ten pocit pravdepodobne a všetko okolo tehotenstva a prelieva sa ti to do tužby. chapem ta. ale maš tu svoje dve mile deti, to je to najviac požehnanie na svete. aj ja to tak viac menej mam, teda mam dve deti z dvoch tehotensttiev ale ja sa hlavne riadim celkovo dobou, aká je naročna, potom mojou energiou, ktorú chcem mat dostatok pre prácu, pre rodinu a pre seba. tretie dietatko by mi už neumožnilo byt natolko sustredenou a všestrannou a sustredit sa na deti ktoré mam. okrem toho tiež som slobodna mama,s manželom sme sa rozviedli (tatko mojich deti), partnera mam, ale ešte spolu nežijeme, no ani sa na to nejak nefokusujem, aby sa tak vobec stalo.
poradim ti skus sa venovat viac sebe, práci, vymyslaj program pre teba a deti, vylety.. je naozaj naročne a neporovnatelne byt na ne sama.. ale mne to napr. vyhovuje viac 🙂

@anita6666 jedno nech ma všetko? Zabezpečiť dospelému ,,dieťaťu" bývanie a štúdium? Ako prepáč ja sa už potom nečudujem koľko sebeckých chrapunov behá po tomto svete.. na štúdium si môže dieťa kľudne privyrábať a bývanie si snáď má zabezpečiť samo, nie? Ja som počas výšky už bola vydatá no ešte pred tým ako sme sa osamostatnili som popri štúdiu mala 3 brigády. Ani mi nenapadlo žiadať od rodičov aby ma financovali a to som teda jedináčik..