icon

Ako si nájsť čas pre seba doma?

28. jan 2025

Mam uz vacsie deti, obaja su introverti. Ked boli mensie, chodili po kruzkoch, ale ked rovesnici prestali, tak ani oni uz nechceli. Pre starsie deti tu uz nemame nic otvorene.
Ked pridu zo skoly, aj cez vikend su stale doma. Maju sice svoje zaluby, ale su stale doma.
NIekedy by som tak tuzila byt doma sama. VIem si spravit volno ze sama so sebou, ale to musim ist niekam von sa prejst. Ja by som vsak strasne chcela byt sama DOMA, lebo aj ja mam konicky na doma a nejako pri nich neviem zrelaxovat, kedze tym, ze su obaja doma bez rovesnikov (nechcu sa ani s kamosmi stretavat) a tiez sa potrebuju rozpravat, tak ja som ako butlava vrba. A ja uz fakt nevladzem, byvam nervozna a uvedomila som si ze je to z toho. Aj poviem, ze dajte mi hodinku bez vyrusovania, no aj tak tym ze je doma vkuse nejaka vrava, pohyb, tak neviem zrelaxovat. Este dodam, ze pracujem z ludmi, takze preto to pretazenie. Co sa s tym da robit?

lenka.25
28. jan 2025

Napustiť si vaňu a aj hodinku v nej len tak ležať , alebo čítať knihu .A cez víkend , teda neviem koľko majú decká rokov , napísať zoznam a poslať ich na nákup do najvzdialenejšieho obchodu .

lenka.25
Autor odpoveď zmazal
lenka.25
Autor odpoveď zmazal
viestta
28. jan 2025

Kupit detom listky do kina, poslat ich na nakup, na vikend k starym rodicom

h2
28. jan 2025

Koľko majú deti rokov? Divné, že väčšie deti majú neustálu potrebu rozprávať sa s mamou, väčšina puberťákov sa zatvorí do svojej izby a ani o nich nevieš.

7miriam77
28. jan 2025

Nepíšeš vek detí....nemajú starých rodičov, že by išli na návštevu tam na celé pobedie?

vikusjk
28. jan 2025

Hmm asi jedine zobrat si dovolenku v praci a byt doma sama, ked su deti v skole.

kavasmliekom
28. jan 2025

Na cely den ich von nevyzenies, a hodinku si hadam vies vuclenit pre seba. Treba ich naucit ze ked povies aby ta nechali hodinu odpocivat, tak by to mali respektovat. A ved chodia do skoly, ty mas asi aj nejaky ten den volno. Tak relaxuj vtedy. Alebo nech ich otec vezme na lad, na prevhadzku, do kina, do nejakeho ineho mesta. Tolko moznosti. Len ich treba zaujat a mozno aj prinutit

januska12323
28. jan 2025

Už chodia do školy tak majú dosť rozumu aby pochopili vete "mama chce byť hodinu sama, choďte sa hrať, rozprávať, ísť von, upratovať spolu. Dovidenia" alebo ich rovno vyžeň von na tú hodinu prospeje to všetkým. Otca nemajú?

zuzzuzi909
28. jan 2025

ja by som ti poradila vaňu, ale ja sama sa nerada kúpem 😀 tak proste rob to, čo ťa najviac baví a pričom vieš zrelaxovať, to už musíš vedieť ty. 🙂

autor
28. jan 2025

Maju 9 a 12. Decka nechcu ist k starym rodicom, ma to svoje dovody.
Na deti som sama.
Neviem, mozno je predsa len inde problem, ze som z toho taka nervozna a vycerpana.

h2
28. jan 2025

9 a 12? Ešte vydrž, nebude to trvať dlhšie, než rok, maximálne dva a ešte ti bude chýbať, že sa s tebou prišli porozprávať.

simik22
28. jan 2025

Buď rada, že sa chcú rozprávať . Moja 12 ročná a 10 ročný majú obdobie, že sa nonstop hádajú, to je ešte len psycho :D

ivangeline
28. jan 2025

Tak sa zamkni v izbe :D

betulinka1
28. jan 2025

Ja si beriem dovolenku, ked potrebujem byt sama. Ale mam rada HO, ked su vsetci v skolach, muz v praci a mam svoj klud. Alebo muz zoberie deti na korcule, to su prec aspon 2 hodinky. Za mna je ale lepsia ta dovolenka .

zuzubb007
28. jan 2025

Nechaj ich doma a choď na plaváreň, zacvičiť si atď., to že sú deti stále doma prepáč ale je tvoja vina, to im nerobíš cez víkend žiadny program? Ideme tam tam tam, ja by som doma nevydržala by mi preplo, keď si v škole vezmi si dovolenku a máš pol dna oddych

snowflakenel
28. jan 2025

Ja vstanem o 05.00. Rychlo nachystam ranajky, urobim si kavu a do 06.00 mam uplne ticho. A potom vecer, cca.3x do tyzdna, ked deti zaspia, tak si napustim vanu alebo cotam casopis.....
Manzel berie deti vzdy v sobotu na cele dopoludnie.alebo popoludnie k svokre, ak nemame program. Nepustim.si ani telku, ani radio. Proste robim si doma.v.tichu.

canany
28. jan 2025

Autorka ja som na tom rovnako. Sama na 2 deti, 9 a 11 rokov. Vikendy su pre mna narocnejsie ako pracovny tyzden. To sa v pondelok davam do kopy. Ja zijem v meste, ale cez vikend kruzky nie su. Teraz je dcera chora, ide ma porazit. Nespala som od piatku, uz sa nudi, ucivo treba s nou preberat a robim z domu, takze aj to musim nejako davat. Robim ako uz bolo pisane, vstavam o piatej a mam aspon kludne ranajky a vecer idu spat najneskor o osmej, to mam pol hodinu-hodinu na regeneraciu nervov. Cize sedim a cumim do blba. Konicky nestiham vobec. Cas na seba detto, to je pase. Si vravim, ze aspon 3 roky vydrzat a dufam, ze uz to bude lepsie.
Neporadim ti, len vedz ze nas je takto viac, drzim.palce.

pralinka25
28. jan 2025

rozumiem ti. tiez mam pracu s klientami a este aj v kancli je nas viac a tri ukecane deti. je sice pravda ze maju svoje aktivity aj mimo domu ale nikdy nie naraz cize stale niekto je kto vyzaduje moju pozornost do neskorej noci.
snazim sa hladat unik ale je to tazke veru a to maju aj otca aj babky ale ako pisem nikdy nie naraz. inak an vydrz chvilu este. 14 rocny uz chodi len zriedka.

rorino
28. jan 2025

Aj dieťa túži byť samé doma,zažijú to tvoje deti?

cecilia29
28. jan 2025

Zavri sa do spálne a čítaj knihu pri kávičke. Kúp si do spálne kreslo a sprav si tam pohodlie. A zákaz tam deťom vstup 😀

vivuska666
28. jan 2025

Neviem ake mas konicky. Ale ja ked chcem cvicit, fotky upravovat alebo citat tak jednoducho poviem nech ma neotravuju. Bud pozeraju telku alebo hraju xbox. Uz su nauceni ze vtedy neexistujem ;)

autor
28. jan 2025

Ved si aj vycitam, ze neskor budem lutovat, ked za par rokov uz nepridu. Neviem si pomoct, to nie je ovladatelne, tieto pocity, ze ok, tak nebudem nervozna.
Som rada, ze ma niekto chape, ze nie som sama. Tak drzim palce a dakujem za povzbudenie.

pralinka25
28. jan 2025

ale no tak aj najlepsia cokolada sa obje. jasne ze ti idu na nervy. aj ty si len clovek. nie sme v reklame na persil vsetci vysmiaty a happy. kazdy potrebuje svoj osobny priestor.

zazka666
28. jan 2025

@ivangeline 😃👍

zazka666
28. jan 2025

Ja ti závidím. Môj syn je so mnou, len keď mu zaplatím dovolenku. Inak lieta aj celý deň s kamarátmi. Teraz zase s frajerkou, musím sa im nanútiť, inak s sama jak prst. Takže to máš tak, každý chce , čo nemá.

maya_hi
28. jan 2025

Ja som v zásade tiež introvert, myslím, že aj moje deti 😊 ale milujem byť s nimi doma 🥰 A to UČÍM. Z roboty prídem ohučaná, vkuse pančelka pančelka... 🙈 hluk, zhon... S deťmi si vieme len tak sedieť, čítať, pozrieť si film, teraz dokonca so mnou mladší po večeroch cvičí 😊
Viem že ti to teraz asi nepomôže, ale okrem toho, že sa jednoducho urveš a pôjdeš na prechádzku, uvedom si, že to dlho nepotrvá. Nájdu si partnerov a švihom budeš doma sama. Toto je nesmierne vzácny čas z ktorého budeš čerpať, keď budeš stará a sama (aj keď nebudeš chcieť). Pre každého budeš otravná, alebo nudná. A budeš spomínať, ako vám bolo spolu dobre. Na to, že sú introverti, je super, že sa ti stále zverujú a rozprávajú s tebou.

libusak
29. jan 2025

Uplne chapem. Kup si do spalne pocitac, nahod sluchadka a zrelaxuj 😁

siska53
3. feb 2025

Ono to zachvilu aj pominie a bude ti luto.. dakedy mi tiez prekaza, ze mladsia este stale volaco so mnou chce, do toho aj muz..ale starsi syn uz napriklad nechce a je mi to aj luto... Viem, ze coskoro uz ani dcera nebude chciet so mnou travit cas a to bude horsie. Tym, ze ma uz telefon, aj ona uz ma chvile, kedy mi povie, ze chce byt sama, cize vtedy mam cas akoby na seba....

hellionka
3. feb 2025

Ja by som si úplne v pohode vzala v strede týždňa dovolenku alebo “Pečko” a bola sama doma. Viem presne očom hovoríš. Ja, ale pracujem na aj na HO preto si to sčasti kompenzujem tým. Ale kebyže nemám tu možnosť, určite si vezmem voľno a len sedím sama doma 🙂Bez akýchkoľvek výčitiek a podobne, každý - resp ja určite - pre svoje mentálne zdravie potrebujem byť aj úplne sama.