icon

Ako si užiť čas s deťmi doma?

5. jún 2024

Ako sa kazdodenne prekonavate? Ja som typ, co rad cita, maluje, sedavy typ a kazdy den je pre mna utrpenim byt s dietatom vonku, nebavi ma to, nemozem ani pocuvat podcasty, lebo stale sa musim sustredit na mojho 2 rocneho aby sa nezabil. Posledne dni ho uz usadzam pred telku, nech mam chvilu kludu pre seba. Lebo inak zbura dom. Hrat sa nevie, ani ma to s nim nebavi, ked vsetko zacne rozhadzovat, domacich prac tolko nie je, aby som ho s tym zabavils. Samozrejme potom pridu mega vycitky, lebo vsak deti maju byt len vonku. Na vylety sa este neda, mame este novorodenca.
Ako sa mam nastavit, aby ma to bavilo? Byvame v malej dedine, na ihrisku sme 99% casu sami.

viestta
5. jún 2024

@katulienkax dvojrocne dieta staci strazit aby si neublizilo, netreba mu robit 24 hodin animatora ani behat furt za zadkom. Ked ma dieta dost podnetov a moznosti na samostanu zabavu, tak sa zabavi aj same. Aspon vacsina deti. Ale to aby deti mali moznosti na hru je zodpovednost rodicov. Mali by to zabezpecit aj za cenu vlastneho nepohodlia.

reddflowerlife
5. jún 2024

Autorka priprav sa ochvíľu ti tu napíšu Zeny ktoré sú nonstop s dieťatom vonku, od kedy sa narodilo hneď po pôrode s ním šli na vzduch a vyšliapali spolu s dieťaťom v nosiči Mount Everest. A jedia len organic eco jedlo.

anjelicek26
5. jún 2024

@dominikamacakova dobre vies, kto a kde su tieto clanky pisane a zverejnovane a "moderna psychologia" by nechala dieta doma aj 6 rokov, bohuzial vobec nemysli pri tom na psychiku matky, ta je asi uplne irelevantna. Mamicka pise, ze ju to nebavi, myslis, ze po tomto prispevku ju to bavit zacne? A ma pravo sa tak citit, travit pol dna na ihrisku proste nie je sen kazdej zeny na cele roky...horsiu mamu to nerobi, proste musi najst alternativu... ak im to financne vychadza (a aj ked ma doma novorodenca doma) moze to dieta do tych jasli na den-dva v tyzdni dat, mozno jej ten volny cas pomoze dobit baterky...

basulaak
5. jún 2024

@reddflowerlife pockaj pockaj! A teraz tu o tom, ze ZA KAZDEHO POCASIA su von🤣🤣🤣
A ja ich vzdy von ked prsi hladam jak Travolta drziac bundu 🤣

autor
5. jún 2024

@viestta ale vsak ja nikde nepisem, ze nenaplnam jeho potreby.
Niekde som citala tvoj komentar cca o tom ako sa najviac tesis, ked ide vecer spat. Tiez mam robit taketo zavery?

autor
5. jún 2024

@reddflowerlife no vsak uz mam taky pocit. Ale radsej by mohli trenovat citanie s porozumenim, lebo nikde nepisem, ze sme stale doma

viestta
5. jún 2024

Ano, dobre si citala. Pretoze ked ulozis dieta do postele mozes si odsktrnut den ked si naplnala aj jeho potreby a teraz uz mozes naplnat len svoje.

autor
5. jún 2024

@anjelicek26 dakujem, ked bude cas, vygooglim nejake jasle na par dni do tyzdna.

autor
5. jún 2024

@viestta hovorim o zaveroch, ze a co si cakala. Preco nie si smutna, ze tvoj den s dietatom skoncil. A vidim ta tu pomaly v kazdom prispevku, ktory precitam, tak neviem no.

reddflowerlife
5. jún 2024

@basulaak Ano aj ja ich vzdy hladam ze ci isli v tej vychrici von s prsiplastom a🤣🤣🤣🤣🤣

viestta
5. jún 2024

Preco sa ma matka, pre ktoru je utrpenim ked sa ma hrat so svojim dietatom pyta, ci nie som smutna, ze sa skoncil den s dietatom mi ostane zahadou... (moje dieta je v skole)

miadi
5. jún 2024

Tak sa premozes je to len vec zvyku. Mna tiez nebavia preliezky parky jazera lebo nemam 7r 😅ale idem tam koli detom Nie koli sebe. Byvame tak mimo vsetkeho a nemam vodicak tak ideme aj peso a x do tyzdna s malym 4r zoberiem kolobezku a dame 18km za den cesta do mesta nam trva 2h on mà ale fantasticku vydrz a silu . Vcera sme boli na takom 8h vylete povymetat parky vyzdvihnut big sis po skole na jedlo jej som este doniesla korcule. Bolo teplo tak aj plavky a splash 💦 pad. Je to nuda pre dospelu osobu ale zaroven je to lepsie ako fitko. Alebo si zariad na dvore preliezky hojdacky trampolinu pieskovisko. Nauc ho ako sa zahrat sam. Moze si stavat kocky Lego duplo . Kopat jamu v piesku., polievat kvety na zahradne. A ked deti spia si najdes cas aj len sama pre seba a veci co ta bavia .

surama
5. jún 2024

Autorka, ked mas doma novorodenca, tak uz len z neho musis byt kvalitne vystavena a nevyspata a popri tom este behat za dvojrocnym...ja sa necudujem, ze sa ti nechce, lebo na jedneho cloveka je to dost. Neda sa ti na dvore urobit nejake pieskovisko, kde by sa starsi zabavil a len by si pri nom posedela? Alebo napr. napustat trochu vody do bazenika a mohol by polievat kvietky.

surama
5. jún 2024

@viestta Ty mas jedneho skolaka, takze pol dna ho nevidis. On ma novorodenca a 2 rocneho, s ktorymi je nonstop. Staci len trosku empatie. Ma pravo byt unavena.

dominikamacakova
5. jún 2024

@anjelicek26 neviem ako v Nemecku, ale tu stoja jasle 5€ na hodinu 30€ na deň a 440€ na mesiac. Myslím si, že autorka skôr chcela počuť, že je v poriadku, že ju to nebaví vonku. Ja mám tiež deti po sebe a prvé roky som bola rada, že žijeme. Teraz je to už úplne iné, sme stále vonku a baví ma to.

autor
5. jún 2024

@miadi prosim ta a ako riesis stravovanie pocas takeho dna, ked ste cely den vonku? Lebo to je tiez taky moj problem, aby som mala aj navarene a tak, nie som zastanca snackov. A dakujem

autor
5. jún 2024

@surama mame pieskovisko, len stale ho to tam nebavi, hra sa pekne sam kym uspavam babeno v kociku, akonahle si sadnem, uz pride za mnou a musim sa hrat s nim😂 teraz sedim a zatial nic😅 mam pocit akoby ho nebavilo stale to iste dokola. Ale mozno je to len pocit

autor
5. jún 2024

@viestta to bola narazka na to, ako si mi dala vyzrat, ze co som cakala od materstva a ty sama pises, ze si rada, ked zaspi. A este tu niekto napise, ze ty mas vlastne skolaka,

anjelicek26
5. jún 2024

@dominikamacakova ved ano ked su deti starsie, da sa s nimi omnoho viac... ale s novorodencom v jednej zachranovat dvojrocne na ihrisku druhou rukou ziadne leharo nie je... ten dan-dva v tyzdni ako "luxus" si moze veru dopriat. Uz to by jej urcite dovolilo trochu oddychnut. Jasne zavisi aj od financii v rodine.

autor
5. jún 2024

@miadi a vsetko co si popisala, tak robi/robime. Dnes sme uz stihli upratat jedno poschodie, navarit polievku, hrat sa s legom, teraz sme na dvore, a je len 11hodin😅😅

autor
5. jún 2024

@anjelicek26 financie by to mali zvladnut, ja len chcem, aby on sa pri mne nenudil

beata_k
5. jún 2024

@anjelicek26 Ale ona nemia ziadnu psychicku ujmu. On je len znudena. A to je dooost podstatny rozdiel. Strcit dieta do jasli lebo matka sa nudi v pieskovisku. Akoze ruku hore ta, ktora s nadsenim robi pieskove kolace. Ani mna to nebavi, ale predsa od samej nudy nestrcim dieta do jasli

beata_k
5. jún 2024

Autorka, ja mam za x rokov prelezene ihriska v x mestach. Maloktoru matku bavi robit pieskove kolace. Ber to tak, ze teraz je to tvoja praca. Ja som svoju realnu pracu milovala, ale tiez to obcas bolo v praci na maslu. To ale neznamena, ze som kazdy rok mala inu. Proste chod raz denne poobede na hodinku a premoz sa. Bude vacsie, zabavi sa samo na ihrisku

miadi
5. jún 2024

Sak ty nemusis byt tak dlho s babom a 2r nemusis byt cely den .My sa najeme doma nez vyrazime a ja potom vecer doma a detom kupim jest v restike v buffete .. Hlavne beriem dost vody v plecniaku, ked sa maly narodil tak bol covid Cize tie prve 2r jeho zivota sme zas moc nelabzovali potom uz ano, Skus ked nemate nic v okoli si to zariadit zabavnejsie okolo domu. My mame hojdy sadu mali sme aj malu trampolinu z nej uz ale vyrastli a pieskovisko, no deti to bavi viac mimo domu. Das par hodin na dvore denne a na vikend si urobte s muzom nejaky vacsi vylet celodenny. Ty mozes byt s babom v kociku a on nech beha za 2r a budete vsetci happy .😀

autor
5. jún 2024

@beata_k mas pravdu, a sme vonku aj doobeda aj poobede niekolko hodin, ale nudim sa k smrti z toho. Ale ak nie som teda jedina, tak som kludnejsia😂

autor
5. jún 2024

@miadi ok, vdaka za tipy❤️

dominikamacakova
5. jún 2024

@anjelicek26 ja som tak na pár dní dávala a vydržalo mi to mesiac a pol. Keď som videla tie vystrašené uplakané deti, ktoré čakali na mamu tak mi to rvalo srdce.. Chodila som pre moju ako prvá a každé jedno dieťa sa rozplakalo keď zbadalo, že neprišli pre neho. Ja radšej obetujem svoje pohodlie.

heln
5. jún 2024

ja ta chapem, niekedy si vravim, ze asi nie som typ na materstvo. nechapem tie zeny, ktore napisu, ze su vonku 3 hodiny doobeda a 3 hodiny poobede, za kazdeho pocasia. kedy stihnu nakupit a navarit? pre mna je tiez utrpenie byt na ihrisku. tiez by som najradsej sedela iba doma. skratka to vydrz, ono to prejde. ste na dedine, nemate vlastny dvor?

anjelicek26
5. jún 2024

@dominikamacakova tak zavisi asi od jasli, dietata... moji chodili aj k opatrovatelke, aj do jasli radi... ale tiez sme nevzali prvu opatrovatelku a ani nie prve jasle... ved moze vyskusat, ked im to nebude vyhovovat, chodit nebude... alebo si zaplati nejaku studentku, co prijde na poobedie 2-3h a vezme ho do parku alebo na kruzok napriklad... moznosti je viac...

annm81
5. jún 2024

Chápem, že si unavená, ale byť niekoľko hodín denne aktívna na vzduchu ti naozaj pomôže. Deti potrebujú tráviť čas na čerstvom vzduchu. Ráno hneď po zobudení, sa zbaľte a choďte von - nie sedieť v pieskovisku, ale aktívne sa hýbať. Obed si vezmite so sebou, deťom vonku chuti oveľa viac ako doma. Keď prídeš neskôr poobede domov, dieťa bude vybehané a bude oveľa ochotnejšie venovať sa nejakej pokojnej domácej činnosti. Rada maľuješ, čítaš - to si viete doma nájsť tvorivé aktivity, ktoré budú možno baviť aj teba - omaľovánky, plastelína, puzzle, prstové farby, duplo, samolepky, knižky.