icon

Ako ste sa pomestili s tromi deťmi?

18. okt 2022

Mame klasický byt , trošku väčší.. no 3 izbak.
Auto ani male ani veľké ,5miestne. Túžim este po jednom dieťati, teraz mame 4r,1,5r.. lenže neviem,ci by sme sa pomestili? Je naozaj nutnosť kupovať nive auto a riešiť hned nové bývanie? Pri 5clennej rodine?

majonezka
18. okt 2022

@yanni poznajú to, pretože pred tým sme žili v inom dome a každý mal svoju izbu. aj tak tam neboli 🙂 a staršia už je veľa vonku s kamoškami, syn je aj tak sám a nehrá sa v izbe (málokedy) a zasa opačne, keď s nim ja idem von ona už s nami veľmi nechce. v podstate v tej izbe iba spolu spia 🙂

cecilia29
18. okt 2022

Ja mam deti 2 mesiace, 2,5r a 4,5r a tí dvaja starsi spia spolu na 1 manzelskej posteli v detskej. Ako sa krasne v noci tulia. Malicka je s nami v spalni
V takej zoztave mame za sebou aj 250 km trasy

jane89
Odpoveď bola odstránená
jana_eyre_2
18. okt 2022

Keď sa ti do auta zmestia tri sedačky, tak nemusíš nič kupovať.. ak deti vydržia spolu normálne v izbe, tiež sa dá fungovať, ak je spoločná izba dostatočne veľka a nebudú sa tlačiť o kúsok priestoru.. časom možno kúpite väčsie bývanie..

My keď sme cakali 3tie, mali sme tiež len 5miestne auto, ale bolo tam málo miesta a tak sme sa veľmi tlačili, bábo bolo vpredu a ja s deťmi vzadu aby sme vedeli zapnúť, lebo sedačky zaberajú miesto.. potom sme kúpili 7miestne auto a to bolo super..

Bývame v dome takže priestoru máme dosť.. ale aj v byte by sme vedeli fungovať..

tosomja
18. okt 2022

My máme 3izb dom, spálňu a dve postieľky, obývačku, staršia má vlastnú izbu s poschodovou posteľou, lebo k nám chodia priateľove deti každý druhý víkend. Keď budú malé deti staršie, tak prerobíme spálňu na izbu a my budeme v obývačke.
Auto sme mali 5 miestne, ale keďže potrebujeme dve autosedačky, tak tretia osoba medzi ne vošla len na tesno, tak sme kúpili rovno 9 miestne 🤣 a teraz je super pohodlné a ešte aj mega kufor 😛

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
jana_eyre_2
18. okt 2022

@elizabet173 takto by som to nezovseobecnovala.. môj muž má napr.dce sestry, kým sa najstaršia nevydala tak bývali vsetci v jednej izbe a nemajú žiadne zle spomienky na spoločné bývanie.. mozno aj vďaka tomu sa mi s ním bývalo od začiatku dobre.. ja som zase bývala so sestrou o 9r staršou.. mám troch súrodencov a bývali sme vo 4i byte.. na toto spolužitie tiež nemám zle spomienky, skôr na otca..

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
negymama
18. okt 2022

ako da sa to, ale bude to narocne. my sme pred prestahovanim do domu - stavba sa nam pretiahla dlsie ako sme ratali, byvali 6 sti, 4 deti a dvaja dospeli v dvojizbovom byte.
V spalni bola noclaharen, dve dvojpostele, na jednom letisku 3 deti, na druhom letisku ja s muzom a babetkom. Nastastie sme velmi drobni vsetci, deti aj dospeli. Ale dom je dom...priestor neporovnatelny plus dvor, terasa.

v detstve som bola s dvoma sestrami v 3izbaku. Ale jednak sme boli rovnake pohlavie, vekove velmi blizko /dvojcata, plus sestra o 1,5r mladsia/ a jednak to bol velky stary tehlovy byt vyse 90m2, niektore 4izbove byty nemaju tolko stvorakov. Detsku sme mali velku ako telocvicnu, ani poschodove postele sme nemali, ale pekne kazda zvlast.

lenkapap
18. okt 2022

@ciusinka uplne suhlasim. Kazdy by mal mat svoje sukromie. Mozno nie hned, ale v puberte na 1000%.

doriiis
18. okt 2022

@a_alexandra_a ...suhlasim.5- 6 ludi na cca 70m2 je strasne.Nejde o to ci ma kto kde spat a ucit sa.Ale ze takto nikto nema sukromie a priestor na zivot.Neviem si to predstavit

thoughtfulweirdo
18. okt 2022

My sme boli 3 súrodenci v priemernom 3 izbaku, necítila som žiadnu krivdu, musím sa niekedy spýtať súrodencov, či oni áno 😄 nedostatok súkromia tiež nie, lebo každý mal iný režim a teda sa od určitého veku každý pravidelne ocital doma sám.

tianna
18. okt 2022

@elizabet173 nehovorím že naisto bude ani že teraz, ak, tak najskôr o 5-6 rokov keď už budú tieto veci dávno doriešené 🙂 a ktovie, možno sa predsa raz aj presťahujeme. To že nemáme v pláne sťahovku ešte neznamená že sa jej v prípade možnosti budeme brániť 😉 čo sa plesní týka tie sa ti môžu vyskytnúť aj v luxusnej novostavbe ako sa to stalo kamoške.. nasťahovali sa a do pol roka naháňala pomaly až developera čo jej komplet plesniveli steny. Neboj sa, nebyvame na Luniku 9 😉

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
misinka26
18. okt 2022

Pane bože... keď to tu tak čítam, tak moja najmladšia setra tu ani nemala byť, prípadne ja mám mať brutál traumu z detstva bez súkromia... bývali sme v klasickom 3 izbovom byte v paneláku. Ja, o 5 rokov mladší brat a keď som mala 15 sa nám narodila segra... izbu sme mali s bratom a sestra bola pri rodičoch. Učili sme sa ja v kuchyni, brat v detskej, segra sa nám hrala popod nohami, popri si robil vysokú školu otec a ten sa učil v spálni 🙂 Či nám chýbalo súkromnie? nie, boli sme celý deň buď von alebo sa zabávali jeden s druhým... mobily neexistovali... A naši, chudáci nezodpovední, že nám nedopriali... Bože kedysi sa to vôbec neriešilo, súkromie bolo čo? autá nemali autosedačky a vlastne kto mal vtedy auto? A žilo sa nám super všetci po kope a vďaka tomu máme veľmi pekné vzťahy...
@autor ak chceš mať viac detí nepýtaj sa tu lebo tu každé dieťa musí mať kráľovskú izbu, opýtaj sa skôr či to zvládnete finančne... ak áno dobrých ľudí sa všade veľa zmestí...

bluka2
18. okt 2022

@yanni ja som mala naposledy byt s izbou pre každé dieťa, ibaže sme ich ani nevyužívali. Potom z toho vznikla hosťovská izba a tá druhá bola akoby pracovňa, deti aj tak stále buď v obývačke (veľký otvorený priestor) alebo u mňa v spálni (v noci). Takže sú aj také deti, ale verím, že sa to vekom zmení

jana_eyre_2
18. okt 2022

@elizabet173 ak sa narodia naraz dve tak to bude o držku aj keby bývali v dome.. ale keď všeobecne napíšeš že chlapec a dievča si budú vadiť, tak to je zovseobecnovanie.. môj muž tak býval s druhou sestrou kým sa neodstahoval ku mne, čo bolo do jeho 23r.. ľudia sú rôznorodi a rôzne vedia aj vychadzat.. keď niekto plánuje ďalšie dieťa do nejakého bývania, neznamená, že tam ostanú bývať navždy.. mám viac známych a kamarátov čo sa sťahovali keď už bolo ďalšie dieťa na svete a vyberali si bývanie podľa svojich predstáv a očakávaní..

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
basska_b
18. okt 2022

Jedna baba pisala, ze podsedak, vajco a sedacku pre 15-36 kg natlacila do oktavky. A jedna pani zaspominala, ze byvala s 3 detmi v garzonke 😀 ze spali vsetci na matraci na zemi

tianna
18. okt 2022

@elizabet173 samozrejme nie úplne zavrhujeme, len že nie je v pláne. No v prípade ak by sa naskytla reálna možnosť a niečo by nás naozaj veľmi oslovilo nebránili by sme sa tomu. A s dieťaťom je to skôr tak, vzhľadom na vek aj celkovo, že ak o tých x rokov budú dobré podmienky nebudeme sa mu brániť. My plánovať našťastie nemusíme, som z tých žien čo im stačí ozaj málo.. 😂 teda ono to môže prísť v podstate aj mimo plán keďže okrem celibátu nie je nič 100%.. 🙂 vlhkosť jasné riešime, tam nie je o čom, to musíme dať doporiadku čo najskôr.

tululu
18. okt 2022

A ja ti tak za seba poviem, ze v pohode 🙂 Ked by uz traja surodenci nedokazali spolu vychadzat v jednej izbe, tak na intraku to budu mat napriklad vesele 🙂 Tym len myslim, ze nie je na skodu sa naucit aj existovat spolu. Ja ti neviem, mne to pride normalne

vojkri
18. okt 2022

@autor ako povedali vyššie všetko závisí od nastavenia. My máme veľký byt (100 m2) a tri deti (9,7, - dve baby a najmenší chlapec). Je to starý typ bytu takže sa dajú prehadzovať priečky, je tu veľa okien, ale zatiaľ sme ich úmyselne nechali spolu (aj nám plakala najstaršia, že nechce mať sama izbu). Nechali sme ich spolu - a to sme prvý a druhý ročník mali s manželom home office, tá najstaršia bola prváčka a druháčka s online vyučovaním a dvaja škôlkari. Chcú byť spolu a kým chcú, tak sme ich nechali. Aj teraz sa spokojne učia a to staršia má aj klavír:D Plán je, že keď podrastú, tak najmenší ako chlapec bude mať potom vytvorenú menšiu izbu a baby budú spolu, ale zatiaľ sú spolu. Osobne som vyrastala s dvoma segrami v trojizbovom byte - mali sme spolu jednu izbu a aj to sa dalo (troška tolerancie a ohľaduplnosti a veľa nám to myslím dalo) - ale áno boli sme tri baby.

Čo sa auta týka, my máme veľkého Sharana 7-miestneho ale nebolo to nevyhnutné, skôr pohodlné, lebo cestujeme za oboma rodičmi (aj cca 4 hodiny) a hlavne keď boli menší bolo to praktické. Tiež si vypomáhame so sestrou, ktorá má 4 deti- býva blízko, a tak občas beriem pár detí naviac:D. Máme veľký kufor, vieme zviezť aj rodičov (aj sme takto boli na dovolenke). Ale suma sumárum, je to super vec, ale nevyhnutné to nie je - sú aj 5 miestne autá kde sa vojdú 3 sedačky (nie je ich veľa ale sú - možno by som šla tým smerom).

deti95060810
18. okt 2022

my sme v Golfe mali dva autosedačky a jeden podsedák...
teraz už máme len 1 podsedák...

mamula20
Odpoveď bola odstránená
f333
18. okt 2022

Pani autorka,ot zalezi na vasom zivotnom style, ci chcete zit 5 v 3 izbovom byte a a a vozit sa vsetci v 5 miestnom aute naraz.. Pytas sa na nazor pisatelov.. Takze ja osobne by som v 3 isbovom byte nezila ani s1 dietatom.. kedze potrebujeme 2 pracovne , dieta izbu /ak nie ste aj hernu/... jedalen, salon/obyvacku, samozrejme spalnu/hostovsku izbu ci apartman.... a ted...
Takze ako vidis ,je to oziv style ..
Ale kazdy realne zmyslajuci clovek by vahal mat dalsie dieta do nevyhovujucich podmienok,ked az o nikolko by prislo do uvahy vobec uvazovat o zmene v byvani. Pretze ine je uvaha a ine realizacia .Ci budu finacnie na stavbu domu vobec....
Treba mysliet aj na potreby deti,nielen na tuzbu matky rodit dalsie deti... bez ohladu na to,ako sa to dotkne zivotnej urovne a potrieb deti aj celej rodiny.

tululu
18. okt 2022

A inak ja som mala relativne malu panelakovu izbu s bratom, ani vo sne mi nenapadlo stazovat sa na nedostatok sukromia,obaja sme mali svojich kamosov, zaluby, vela von a tolerovali sme sa,ked sme boli spolu v izbe,casto sme si pomahali,obcas sa natahovali,vymyslali blbosti,doteraz mame super vztah.Ja si to ani neviem predstavit,lebo teda babka byvala s deviatimi surodencami v dome,ktory mal kuchynu a jednu izbu,cize mne vsetko vyssie od toho pride ako prijemny komfort :D

hefo
18. okt 2022

@deti95060810 DvA pivá a dvE rumy?
ha ha ha

pieksamaki
18. okt 2022

My sme zili 5 v dvojizbovom....na zaciatok to bolo v poho....potom uz tesno

marienka1989
18. okt 2022

@cecilia29 takže nechodíte nikam celá rodina? alebo ten dospelý, ktorý nešoféruje, sedí vzadu medzi deťmi?