icon

Ako ste sa pomestili s tromi deťmi?

18. okt 2022

Mame klasický byt , trošku väčší.. no 3 izbak.
Auto ani male ani veľké ,5miestne. Túžim este po jednom dieťati, teraz mame 4r,1,5r.. lenže neviem,ci by sme sa pomestili? Je naozaj nutnosť kupovať nive auto a riešiť hned nové bývanie? Pri 5clennej rodine?

cecilia29
18. okt 2022

@marienka1989 ja sedim medzi detmi. Som tam taka zaseknuta ale 250 km dam. Samozrejme kvoli tomu hladame nove auto . No ako riesenie na cas alebo pre niekoho co menej cestuje je to podla mna v pohode. Zase ta osoba niesme byt velmi siroka aby tam vosla.
Myslim ze ss daju vyskladat aj uzsie sedacky, ktore by vosli do zadu

liusa82
Autor odpoveď zmazal
tomikejt
18. okt 2022

My máme 2 deti, tretie neplánujeme. Mladší bude mať 2 roky a do polroka chceme predať náš 3 izbak a kúpiť 4 izbak. Keď som bola dieťa, nemala som vlastnú izbu, áno som tu živá zdravá, ale chýbalo mi súkromie hlavne v dospievaní a keď môžem, chcem to svojím deťom dopriať. Ale každy podľa seba.

marca12
18. okt 2022

Volakedy sme sa na skodovke piati prevazali cez cele slovensko za babkou a dedkom a prezili sme. Nie,nie je to nutnost kupovat nove auto len kvoli komfortu.

autor
18. okt 2022

No, prečítala som si to cele.. a. Je to tak 50 na 50

Ja som prežila detstvo s dvoma bratmi v detskej izbe, oni boli v puberte a ja decko.. potom odišli a ja som mala celú izbu len pre seba.. a ked na to teraz spomínam,viac mám veselých a pozitívnych zážitkov z toho ked sme boli spolu,ako ked som tam ostala sama.... Prosté mi bolo smutno. Samozrejme v puberte je to iné,no ako vravim ,to už dávno chceme byt vo vašom v budúcnosti.. a ze kde sa bude najstarší učiť? V kuchyni,v obývačke,v spálni. ..alebo mladší súrodenec pojde inde,tam nevidím problém.. za 5r nechceme ďalšie dieťa, hovorím ze ho chcem aktuálne, najlepšie este tento rok splodiť.. takže tak. Chcem malw vekové rozdiely, len som sa chcela utvrdiť,ci to pôjde..ci tak niektorá žijete a vidim ze vs jw dosť a zvládate to. Ďakujem 😍

jana_eyre_2
18. okt 2022

My máme dom, každé dieťa má svoju izbu a aj tak sa najradšej učia za kuchynským stolom vedľa seba.. v izbách sa učia len keď sa pohádajú.. aj tak stále chodia spolu k jednému, druhému, tretiemu do izby a hrajú sa spolu.. a to sú relatívne veľkí (10, 9, 6) áno občas je pre nich fajn keď sa zavrú do vlastnej, ale myslím že ak by ich nemali, tak si nájdu útočisko aby boli sami.. takéto rozdelenie sa ešte stále stáva sporadicky.. áno, príde puberta a všetko bude asi iné.. ale myslím že ta kým príde k vám, tak to budete mať úplne iné bývanie ako teraz.. pokiaľ nemáte finančné, alebo zdravotné problémy, normálne by som šla do tretieho dieťaťa... Zle situácie môžu nastať vždy, ale keby sme uvažovali takto, tak nikto nemá radšej žiadne dieťa..

riyadh
Autor odpoveď zmazal
lianka0108
20. okt 2022

Tak v pohode 5 mieste auto staci aj bytik na tych 5rokov,kludne mozte mat teda.

sticker
baskustek
20. okt 2022

Ja by som to určite nerobila, je to trápenie pre všetkých. Ak vám to finančná situácia nedovoľuje, tak si tretie nerobte. Zamestnaj sa, postavte ten dom a potom uvidíte.

maminkalubka
20. okt 2022

Ako ženy nehnevajte sa na mňa ale kedysi sa ako žilo? My sme boli traja plus rodičia a všetci sme sa zmestili do 3 izbaku a nič nám nechýbalo. Len teraz sú ľudia akýsi rozmaznaní a chceli by všetko hneď a čo najväčšie.

bambinomio99
20. okt 2022

My sme mali 3 deti spolu až do výšky a prezili sme
Dokonca sme nijako netrpeli ani pri uceni ani pri aktivitach

ankasem
20. okt 2022

3 izbak 72m2 , 4 deti ( dievčatá) , auto 5 miestne 🤷‍♀️ buď na 2 krát otočíme alebo idem.len ja s deťmi keď muž nieje doma . Na nové auto čakáme, je objednané 😢 riadny preples účtu to bude🤷‍♀️ niekedy o držku inokedy sa to dá zvládnuť

larinka17
20. okt 2022

My máme 3 deti a rodinný dom,ale 3 izbový deti máme 12,7,2 najprv mali starší spoločnú,ale sme ju predelili napoly a každý ma svoju menšie ale majú svoje súkromie najmenšia je s nami v spálni zatiaľ … chceli sme kúpiť vecsi byt,ALE po 1 ceny nehorázne ak by sme vzali hypotéku +spotrebak to by bolo neúnosné okolo 1300e len poplatky a za 2 deti vyrastú veľmi rýchlo a potom s manželom ostanete sami vo veľkom byte 🤷🏻‍♀️ Ja si myslím dá sa hocijako poriešiť aj 2,3 deti áno každý chce 30m2 izbu pre deti,ale na čo na tie hračky? Bordele?? Auto sme mali C4 Picasso zmestia sa v pohode 3 sedačky vedľa seba veľa miesta a kufor obrovský teraz mám superb a tiež majú miesta až až máme aj passat a tam teda na dlhšie vzdialenosti nechodíme keďže sú starší už sú tam natlačený nemajú toľko miesta. Drzim palce a ak ste rozhodnutý nevidím v tom problém aby ti niekto radil či mať či nemať deti vy ich budete živiť a vy sa budete starať zas ak sa rozhodneš nemať lebo to niekto povedal,aby si neľutovala. Musíte sa s manželom porozprávať a rozhodnúť 😊

evicka44
20. okt 2022

My budeme o chvilu 6 deti su stare 15r 7r a 4r byt nam staci mame 4 izbovy a auto sme menili za 7 miestne este nez som ostala tehotna.

tosanosi
20. okt 2022

Osobná čerstvá skúsenosť.
Máme tri deti, 9,4 roky a posledný má dva mesiace.
Kúpili sme väčšie auto, síce je 5miestne, ale má tri plnohodnotné sedadlá vzadu, takže všetci traja sú tam ok. Kúpili sme väčší byt, neviem si predstaviť v trojizbáku existovať. Ja som už pri dvoch deťoch (chalani) mala depku z nášho starého bytu 😄
Takže, podľa mňa, hlavne záleží od teba ako si to nastavíš. Kamoška mi napríklad povedala, že úplne v pohode by v tom našom byte prežila aj s troma deťmi.

lululilien
20. okt 2022

My mame auto vw golf s vacsim kufrom a jazdíme s tromi detmi dlhé trasy. Ked sme kupovali autosedacku, tak sme ju este pred zaplatením išli s predavačkou vyskúšať do auta, či sa vzadu všetky tri autosedacky pomestia. Keď ideme v lete kempovat na korziku, tak mame na streche auta kufor. Ja som vyrastala s dvomi bratmi v trojizbovom byte a rodičia nám dali najväčšiu izbu, to bola obyvacka. Bola veľmi priestorna a každý mal v nej svoj kutik. Tri písacie stoly, jedna poschodová posteľ a jedna klasická, skrine a police. Niektori kamarati to mali tak, že dievčatá boli v jednej izbe, chlapci v druhej izbe a rodičia spali v obývačke. Bud mali za závesom posteľ, alebo rozkladací gauč.

zuzanagab
20. okt 2022

@mamula20 mikrobus 😀 to je skvela varianta. Vyberateľné sedadla a zmesti sa aj batožina. My mame dve deti,veľké SUV a je nám niekedy malo,ale dá sa to poriesit,ked vezieme aj mamu,že syn 140cm sedí vpredu v autosedacke a my s malou potlačené vzadu. A to aj napriek veľkému autu. Uvažujeme už roky nad 7miestnym,len tie ceny... takže úplne chápem ,že už uvažujete nad vacsim

scila
20. okt 2022

My máme tri deti, tri izby, ja mám malú Fiestu, do ktorej sa s nimi zmestím.
Ale keď muž nepotrebuje svoje auto, tak si ho vezmem ja, je to pohodlnejšie, kedže je väčšie a aj deti sa tam lahšie pripútavajú.
A plánujeme sa presťahovať do trochu väčšieho, aj keď hlavne kvôli lokalite.
Mne zas tri deti v jednej izbe až taký problém nepríde. Dokonca si myslím, že také dieťa má výhodu, že keď pôjde na intrák, nebude to pre neho taký "kultúrny šok" 😄. Lebo veď intráky sú mnohé vieme aké - mini izba, 3-5 ľudí (plus za mojich čias ešte dvaja - traja v spacákoch na čierno, neviem či sa to ešte dnes dá 🤣) a určite si lepšie zvykne dieťa, ktoré sa o izbu delilo ako také, čo malo len pre seba 20m2. A nemusí to byť len intrák, ale aj podnájom. Ofúkavať dieťa, nech má súkromie a potom skončí v UK v izbe s niekoľkými ľuďmi z celého sveta 😁

sabinami
20. okt 2022

Ja by som tiež netlacila toľko deti v jednej izbe, kým sú malé okej ale to je krátko, najstaršie pôjde do školy a dve malé mu budú robiť nervy 😂 taktiež aj deti si zaslúžia svoje súkromie a aj vy rodičia potrebujete predsa svoje súkromie

darius_a
20. okt 2022

Votriem sa tak cudne do diskusie.
Som ročník 88, súrodenci 85 a 82.
Vsetci jedna detská izba.
Úplne bežné.
Byt 70 m a žili sme.
Vo vchode 14 bytov a 10 ich malo 3 deti.
Viem ze časy sa menia, ale dalo sa.
Prežili sme.
Treba rozumne narábať s priestor.
Žiaľ je doba veci a tie odoberajú životný priestor.
Véd objem oblečenia dnes 5 ročného diatat a dieťaťa pre 30 rokmi.
A objem hraciek😔
Treba minimalizovať.
Plus drogéria atď.
Priestor využiť nabytkami na mieru a sup do tretieho dieťatka.
Kým bude puberta a ta potreba súkromia sa stane neznesiteľná, poriesite to provizórne alebo radikálne.
Kde sa podela skromnosť?
Aspoň naznak

dooscoby
20. okt 2022

Sice len dve deti, mame vacsi 3 izbak, dokonca deti maju izbu velku, ale vidim, ze dcere chyba sukromie. Uz ma 13 rokov, menstruaciu, vyvija sa a uz rano vzdy vyhodi brata z izby aby sa mohla upravit, obliect. Ak si nieco zabudne v izbe ma hold smolu a musi tu pol hodinku pockat. Mala som v plane tretie, ale tam to skoncilo. By sme tiez skoncili v obyvacke a to nechcem. Kamoska tak maju mensi dvojizbak, wc v podstate v kuchyni, chodba skoro ziadna, obyvacka predelena na dennu a nocnu cast len maju dve baby, su skoro v centre mesta, im to vyhovuje. A mate prostriedky za 5 rokov kupit dom? Lebo cim deti budu vacsie tym porastu vydavky a aby Vam to potom vychadzalo. My staviame chalupu a dcera sa uz neskutocne tesi na vlastnu izbu, kde si zatvori dvere. Ako pisali vyssie jeden spi pri svetle, druhemu vadi, raz chce ist jeden spat skor, ale druhy si chce citat. Stale uvazujeme kedze izba ma 2 okna im to nejako opticky aspid predelit. Este dve pohlavia ok, ale kombinacia dievca, chlapec nie nemozne, ale v urcitom veku im uz nie prijemne.

hviezdickamaria
20. okt 2022

Jej dobra otazka 🙂 v 3izbovom byte zijeme 8mi 😀 dvaja rodicia a 6 deti (.11, 10,9,6,3 a 2mesacne babatko) susedom nezavidim 🤭 ale na jar zaciname stavat dom... doteraz sa dalo... kym su deti male, staci to... teraz uz o seba zakopavame.... nie je miesto, kde by mal človek pokoj a ticho... kazdy je vsade... ale ani v dome nebude mat kazdy svoju izbu, no myslim, ze to bude poriadna zmena pre nas 😍 auto samozrejme velke. Zatial 7miestne, cakame na 9miestne.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
samik88
20. okt 2022

Ja som jedináčik a práveže mi bolo vždy smutno samej v izbe a závidela som kamarátom ,ktorí mali súrodencov a mali sa s kým hrať 😅 ale jasné,že keby mám brata tak by som už v puberte chcela mať vlastnú izbu. Môj muž je z troch detí ,všetci vyrastali v jednej izbe ,v 3i byte a nikdy nevravel ,že by mu to vadilo alebo že by mu chýbalo súkromie. My teraz máme veľký dom,takže kľudne môžme mať aj 5 detí a každé môže mať vlastnú izbu 😅 ale zas si myslím,že je to zbytočné.

jarmilka86
20. okt 2022

Tak my máme 3 deti, 9, 7 chlapci a 3 ročne dievča,, auto máme veľké zmestia sa 3 sedačky vedľa seba a obrovský kufor, často cestujeme vždy sa zmestil aj kočík aj kufre,, dom máme 5 izbový, zatiaľ majú chlapci izbu spolu keď budu chcieť s pracovne spravíme spálňu a mať sami izbu všetci,,keďže nás je veľa máme veľa veci takze aj veľa úložného priestoru,, v 3izbaku sme boli keď boli chalpci maličký,, teraz si to neviem predstaviť,,,ale zase všetko sa dá zvládnuť a deti sú dar 😉nám sa pošťastilo vyriešiť si bývanie keď boli deti malé,,

rubinka
20. okt 2022

@tosanosi - prosím poraď aké auto ste kúpili 5 miestne ktoré má 3 plnohodnotné sedačku vzadu. Ďakujem

zuemka
20. okt 2022

Milá autorka máme tri deti ,žijeme v 3izbovom byte a máme 5 miestne auto. Dá sa to 😁 sme spokojný a šťastný .Hej je ina doba,všetci majú domy a pritom máme obrovské dve sídliska v meste , na ktorých je milión bytov a neverím že v nich bývajú iba bezdetný ľudia 🙏🤣

ajahoda
20. okt 2022

My sme kúpili Citroen C4 Grand Picasso a dozadu sa dajú 3 deti na 3 sedadlá, ale len jedno je v sedačke, staršie dve už nepotrebujú. Boli sme takto aj v Chorvátsku 8 hodín s nimi, no zábava 😅.

autor
20. okt 2022

Ďakujem vam za reakcie 🤩 presvedčilo ma to,ze to nebude nic hrozné.. veľmi túžim mat teraz co najmenší vekový rozdiel medzi deťmi, aby som neskôr mohla ist uz do práce a venovať sa tomu,plus zarábať a snažiť sa o budovanie zázemia a väčšieho priestoru pre nás, spolu s mužom.

🙂

pele
20. okt 2022

Ahoj, my mame sice stvorizbak, ale maly 84m, deti 12, 10, 7 a az tento rok sme zacali pocitovat, ze nam je priestor maly. Deti narastli, pribudli veci, kazdy ma svoju predstavu, ako travit cas. Uz to nie je take hromadne, ze vsetci robia vsetko spolu. Ale napr. su spolu v jednej izbe, ani by som ich nedelila. Kto chce byt sam, ide do inej izby, zavrie sa. Ako niekto pisal, miesto zaberaju skor veci, niektore potrebujeme sice len obcas, ale potrebujeme, strasne zaberaju miesto. Ale kym budu deti male, urcite to zvladnete🙂 Auto mame 7 miestne a vyuzije sa, kedze obcas vezieme starkych alebo kamaratov deti. Kupili sme z druhej ruky, sme spokojni. Ja by som sla do toho. Deti samozrejme musim viest k tomu, aby spolu pekne vychadzali, tolerovali sa, ale to sa im iste v zivote zide.