icon

Ako to zvládajú iné maminy?

24. jún 2022

Dnes tu 1 mamicka dala foto svojich 3 deticiek (2 rocne dvojicky a 1 rocne dievcatko k tomu) a ja som sa zamyslala nad tym,ako to ine mamy davaju a este aj s usmevom.Ja som dietatko vzdy chcela.Mam 2 rocneho chlapceka,ale ten vietor,co u nas narobil...Je to take zive striebro,ako babatko bol dost neodlozitelny/uplakany,malo spiaci.Teraz je stale v pohybe,spat cez den je pre neho strata casu,je velmi aktivny a my s muzom sme uplne vyzmykani😅Ako to ine mami robia?

ivangeline
24. jún 2022

Nie kazde dieta je rovnake. Peirodzene sa najde rezim. 🙂 Mam 3 a polr,2 a polr a 9 a pol mesacne. 🙂

bullinka
24. jún 2022

Never všetkému, čo je natočené, pofotené, alebo sa niekto dokonalo prezentuje. Veľakrát by si sa divila, čo všetko je za tým. Dôležitá si ty, dieťa, rodina. Nastavte sa tak, ako to vy potrebujete a nikdy sa s nikým neporovnavaj

dkethe
24. jún 2022

Ja ti dam denne 5 fotiek mojich dokonalych deti a mna dokonalej ako sa lubime a tesime zo zivota. Alebo 5 takych kde sme zreli na zasah psychiatra a socialky. Ktore chces? 😂😂

luccija
24. jún 2022

Ak mas dieta, ktore poobede spi 3 hodiny je dobre, obcas pride mama pokocikovat, muz robi do fajn hodiny a ty mozes ist v klude nakupovat ci cvicit da sa vsetko.Kazdy ma iny pribeh a zivot svojej rodiny🙂vsetko zalezi akej povahy su deti, ale 3 deti tak po sebe klobuk dole musi mat dobry rezim a vsetko naplanovane.Kym jednu unavi vsetko, druha ide ako na baterky a zvlada s prehladom a este pecie kolace od nudy

syslik81
24. jún 2022

kludne sa stavim,ze ta fotka bola vybrata ako jedna zo 100 kt v tej chvili spravila...

spadnutaslivka
24. jún 2022

fakt sa neporovnávaj. Niekto zvláda aj 7 a je svieži a niekto padá na hubu aj pri jednom. A nikto nemá vkuse len dobré dni a nikto nemá zas len tie zlé.

river_song
24. jún 2022

Sú dobré a zlé dni.. 🤷 par dní dozadu som mala chut sa vystreliť na mesiac, šialený deň kedy som nestíhala absolútne nič,..😂 a ďalšie dni uz zase dobre, navarene, upratane, deti nachovane a spokojné.. niekedy ale proste nevydá 🤷

momoftwo
24. jún 2022

Ja neviem ale podla mna to dost zavisi aj od povahy cloveka. Mala som kolegynu ktora pol dna bola uzasne naladena a pol dna nasrata ako pes..mna to totalne vystavovalo nevedela som ako sa k nej mam chovat..:Jasne ze nie vsetky dni su duhove ale napriklad ja poznam dost vela ludi co su nonstop negativne naladeni, vyslovene nasrati, ide z nich pesimizmus, negativita a extremne vnimam energie takze od takychto ludi bocim..ja som napriklad zas povaha ze proste mam konstantne dobru naladu, nezvyknem stavat hore ritou, tesim sa z uplnych drobnych somarin.. zlu naladu/obdobie mavam len ked sa fakt stane nejaka zla vec. Proste mam pozitivny pohlad na zivot a aj revuce dieta ma nedokaze vykolajit😁 moja mala bola dost narocne dieta, teraz ako je starsia tak ju mam za odmenu, slusne, dobrosrdecne, kultivovane dieta🙏 vzdy hovorim ze ona je moj bozi dar..ale zas verim ze nieco sa z nej nalepilo aj z mojho stylu zivota a proste ze ked nepocuje vreskot na dennom poriadku tak asi z nej tiez nevyrastie labilna nervacka..neviem podla mna fakt vela robi aj ten postoj k zivotu a povaha a potom aj to kazdodenne bytie dokaze byt velmi prijemne🙂

nely1704
24. jún 2022

Mam dve kamosky, obe maju tri deti. Jedna sa chvali, ako tie deti zvlada s prehladom a druha by sa odpalila na mesiac. Rozdiel ?

Prva ma nonstop neporiadok. Nevadi jej, ze dieta je spinave alebo vysypalo hlinu z kvetu...vsetky tri deti jej spia poobede dve tri hodiny a od narodenia spia CELU NOC . Ked pridu k nam nevadi jej, ze dieta kruši, všetko chyta so spinavymi rukami , nevadi jej, ze deti mi sedia na stole.

Druha ma zakazdym poupratovane, navarene, deti maji rezim, neustale ich upozornuje muz robi 80% z mesiaca mimo. Pomoc ani od rodicov, 6 rokov je nevyspata. Kam ide, musi ist so vsetkymi 3.
Deti su slusne, mile a dovolim si tvrdit, ze ju pocuvaju takmer na slovo.

cecilia29
24. jún 2022

Ja mám pocit že čím viac toho mám na hlave tým viac toho zvládam. Mám 2 deti, vyše mesiaca do pôrodu tretieho a nestíham o nič menej , na možno aj viac ako keď som mala jedno. Lepšie si rozplanujem čas. A k foto - samozrejme človek vycapi na net foto kde vyzera lepšie. To je úplne logické. Boli sme dnes na kúpalisku. Hneď by som tu tu mohla dať foto kde vyzerám k svetu a deti pekne pózujú a zároveň foto kde vyzerám ako hroch, jedno ťahám za ruku a druhe mi uteka a vidieť mu len zadok.Ta istá rodina,situácia, pár minút rozdiel .

54tinka54
24. jún 2022

Verím tomu že aj ty by si vedela nafotiť niekoľko super pozitívnych nablyskaných fotiek, kde by si pôsobila ako super mama ktorá nie je unavená, vždy je upravená a dieťa je ukážkový poklad 😀
V skratke - never fotkám 🙂 ver tomu že aj tá usmievavá mamička s troma malými deťmi padá niektoré dni od únavy na hubu.

evuska135
24. jún 2022

Mam to podobne prvy syn je taky. Ma 5r a ja dom stale na pokraji sil, sice mame nejake diagnozy no je to ine ako pri druhej dcere ta je pokladik moj. A fakt si niekedy poplacem

janickacrazy
24. jún 2022

No prezradím ti tajomstvo, pri prvom dieťati je to vždy najťažšie. Keď máš dve, zrazu stíhaš toho viac, lebo musíš. Keď máš tri, tak prestanes riešiť hlúposti, ktoré si riešila pri prvom a deti necháš, aby rastli a vyvíjali sa trochu samostatne. Čím viac detí, tým viac času. Aspoň u mňa to platí. 😉

loliki
24. jún 2022

Veď si urob zopár pekných usmievavých fotiek aj ty, daj to sem a všetci ti budeme závidieť, ako to zvládaš s úsmevom. To, čo je pred a po fotení už na fotke nikto nevidí. 😉 Pekná fotka je pamiatka pre deti, aké to bolo v detstve super. To nie je o tom, čo a ako stíha matka. lebo väčšinou nestíha. Ani pofotiť to nestíha, ako nestíha. Našťastie. To by nikto nikam ani nezavesil tú fotku. 😀

bashenkala
25. jún 2022

Mala som presne také dvojročné sidlo, ake popisuje ty . Žili sme v zahraničí, pomoc 0. A boli sme presne takí vyzmykani, ako popisujes. Ja som od povahy kludna, potrebujem aj čas k samote, čo nebolo takmer mozne. Syn je živý, neustále v pohybe, na mna extremne naviazany a neodlozitelny. Do toho 2.5 roka to bolo náročné. Potom začal rozprávať a rozumovo dospievat, teraz ma 3 a je úžasný, vnimavy, da sa s nim dohodnúť. Uz to nie je ta neriadena strela (jba obcas:D)je to oveľa jednoduchšie.
Vsetko záleží od povahy matky a dietata. Poznám maminy, ktoré sú vysmiate, pretože majú kludne deti, ktoré spia celu noc. Pre mňa bola prvá materska nesmierne náročná. A dám ti typ na stránku, kde su popísané znaky náročných deti. Mozno v tom nájdeš niečo aj ty. Mne to veľmi pomohlo, aby som stále neporovnavala a prijala svoje dieťa také aké je. https://narocnedite.cz/

mimikarol
30. jún 2022

Jáj koľké su také....Nastajlovana celá rodinka, vysmiata a realita je uplne ale uuuuuplne iná ako sa prezentujú fotkami