Ako trávite čas bez dieťaťa a partnera?

2. mar 2023

S muzom sme dohodnuti, ze kazdu sobotu mam od nich opustak - on a mala (16M). Mozem ist z domu na hodinu-styri-ci cely den, je to len na mne.
Zatial som to vyuzila tak, ze som si sla na hodinu zacvicit, potom hodina wellness a potom po obchodoch, kupila som obed a okolo 12tej-1dnej som bola doma aj s obedom. No stalo sa, ze som bola chora, alebo akurat v sobotu rano dosli moje dni a bolo minimalne po wellnesse, ktory si fakt uzivam. V take dni prelietavam obchody, a dohanam zanedbane ci uz do domacnosti alebo malej nejake veci. No, potom mi aj muz sam povie, ze to nie je oddych od rodinneho kolotoca. Skusila som aj ostat doma a znova sa venovat tvorivym veciam, ci trenovat na sijacom stroji, no mala sa potom domaha do izby a je ako 100 certov (normalne je zlata 😂).
Ale rozmyslam, co ine vymysliet. Ci len sadnut do kaviarne s knihou a hodinu-dve len citat? Ako travite vy volny cas bez rodiny?

denden77
2. mar 2023

ja si bravam taketo opustaky najma vecer.. a idem s kamoskami na drink, ci na pizzu 😁
PS: mas super muza 👌😊

autor
2. mar 2023

@denden77 to mozem cez tyzden. Sobotu mam sama pre seba, resp. chcem byt sama so sebou 😆

domireb
2. mar 2023

Božemôj,aké scifi 😳 ... My sme mali tiež dohodu, sobotu ja, v nedeľu on. Ja som upratovala, on šiel na celodenný bike. Takže, na tvojom mieste by som sa venovala samej sebe,hocičo, čo ťa baví,zregeneruješ alebo niečo nové. Máš záľuby? Nechceš sa niečo naučiť? Aj s knihou by som si sadla. Len nie lietať s handrou v ruke.

denden77
2. mar 2023

@autorka ci pana, tak to uz hej.. aj ja chcem 🤣

sense
2. mar 2023

Kino, lyze, hory, vylet mimo mesta...moznosti je milion

mamelka
2. mar 2023

Voľný čas bez rodiny 😄 ten mám keď zaspia a zaspím aj ja😂

veselo_neveselo
2. mar 2023

Chod do kina, do muzea. Nejake skupinove cvicenie?
Ak mas bicyk, tak zober ten von, zbehni do nejakej dediny, daj si obed/kavu a naspat.
Kozmetiku, pedikuru, masaz- ale to sa tiez neda kazdy tyzden.
Inak aj s knihou sadnut niekam na par hodin sa da, prinajhorsom do kniznice 🙂
Chod sama na vylet. Do prirody, alebo do ineho mesta. Prejdi turisticke chodniky.
Ak potrebujes byt doma, lebo ti je blee, tak popros muza nech ide s malou na vylet on.
Dohodni sa s kamoskami ze niekam pojdete raz za mesiac. Len to mozno budes musiet zorganizovat 🙂.
Uc sa hrat na hudibny nastroj, a dohodni si hodiny na sobotu? Alebo cudzi jazyk. Dostane ta to z domu, a budes mat ciel. Potom na obed/kavu a polden za tebou.

juliet86
2. mar 2023

chod sa prejst do lesa/ do prirody ak to mas rada. pripadne si najdi nejaky kurz co ta bavi. stretni sa s kamoskou ci rodinou. chod cvicit. venuj sa dobrovolnictvu. galereie muzea. sama vies co ta bavi naplna a co potrebujes fyzicky a psychicky a ake su vase financne moznosti ;)

petamich
2. mar 2023

ja si vzdy najdem nieco - burzoblsak, ranajky/brunch s kamoskou (vzdy sa nejaka najde), pobeham obchody, idem do fitka + sauna, objednam sa ma masaz, ked je teplejsie idem si zabehat, vezmem si knihu a idem do parku na zmrzku a citat, galerie a muzea ma nebavia, tak to nie, uz som si aj obed dala a sla do kina o 13:00 🤷‍♀️ pripadne vyslem muza s malym na pol dna/cely den prec a ja lezim a pozeram serialy, filmy, raz za cca. kvartal ideme na cely vikend na wellness s babami

spadnutaslivka
2. mar 2023

normálne by som tipla, že toto je téma na rozdúchanie žiarlivosti 😀 ja mám asi milión vecí, ktoré by som chcela robiť, keby som mala len tak čas pre seba. Ten čas nemám, tak sa venujem všetkému ostatnému a popri tom si po troške "kradnem" aspoň 10-15 minút.

biem22
2. mar 2023

Úplne tá chápem, že nevieš ako ho tráviť. Ja by som tiež nevedela 🤣 nepotrpím si na chodenie ku kozmetičke a tieto veci, takže by som asi raz išla len tak do obchodov, možno s kamoškou niekde, masáž a tam by to skončilo 🤣. Nevydržalo by mi to dlho, nebavilo by ma to bez manžela a syna. Nedávno som teda po dlhej dobe bola v meste s kamarátkou, síce som išla už keď syn spal a cítila som sa veľmi zaujímavo a fajn takto mimo dom, syna, manžela🤣 , ale neviem si to predstaviť pravidelne .

lilitela
2. mar 2023

mozno by som este pridala k ostatnym napadom, vystavy zvierat, koncerty, sledovat kulturne akcie v meste, hody, a pod.

autor
2. mar 2023

Dakujem vsetkym, na muzea a galerie moc niesom. Uz som pozerala kurzy anglictiny, ze aby som z toho nevypadla, zatial som nasla len 2x do tyzdna a aj to cez tyzden. Mozno individualne skusim. Mozno skusim aj nejaky kruz IT alebo PM, Scrum, Agile, ale tiez vsetko su bud dvojdnove alebo cez tyzden. Aj kurz sitia som nasla dvojdenny a to mi pride uz vela byt dva dni po sebe cely den prec. V nedelu ide muz na bike + ideme spolu do kostola, na obed ak nevarime. Cez tyzden idem dva krat do tyzdna von, bud cvicit alebo na kavu/vino. Cize take tie vecer/obed s kamoskami viem odbavit takto a kedze vsetky kamosky uz maju rodinu, cez vikend je ich tazko dostat von.
Nie je ani zly napad poslat malu a muza z domu, len ona tazko znasa auto a on tazka znasa ked ona v aute krici 😂😆
Turistiku radsej s nimi, ci vylety mimo by som radsej s nimi ako sama. Na bike ked bude teplejsie nebude problem. Behavat chodim rano ak nie je zima (pod 5 stupnov) inak to spominane cvicenie v posilke. Upratujem priebezne cez tyzden, ako mala dovoli.

lalala94
2. mar 2023

Ja by som si prenajala izbu na ten jeden deň a šla by som spať. 😂

bluka2
2. mar 2023

Poriad si druhé dieťa, vyrieši to dilemu 😀

lauriik
2. mar 2023

Pre mna byt cely den sama bez mojej rodiny by bolo take smutne. Hlavne ked je to jeden z dvoch dni ked mozeme byt spolu vsetci ako rodina. Akoze fajn raz za cas ale kazdy tyzden? Ja mam rada take 2-4 hodky pre seba a to idem bud na bike, turistika, wellness, masaz, po obchodoch, kino, kava s kamoskami. Ale cely den si neviem predstavit sa tulat niekde sama. Fakt by mi bolo smutno.

bavlnka92
2. mar 2023

čo je to voľný čas?

autor
2. mar 2023

@bluka2 hahha to ma nenapadlo, pojdem k nasim do detskej 😂
@lalala94 my sme vkuse spolu, muz robi z domu. Cize pokial nema nejaky hovor ci stretnutie alebo pracu tak je k dispozicii, aj ked len na rychly pokec. Samozrejme mame s malou svoj program, beriem ju vsade so sebou, ci uz idem na nakup potravin alebo potrebujem nieco vybavit. Pobehame vonku vi na ihriska... Ale ranajky, obed, vecera mame 90% casu spolu. Cez den sa s nou aj kolko krat zahra kym dovarim obed. Ked poobede spi dame spolocnu kavu, ak nam dovoli (zvykne sa dost budit a musim ju douspavat. Cize my mame taky rodinny zivot cely tyzden.
@bluka2 nie dakujem 😂

Ono problem je, ze ja som tak dlho nerobila nieco sama, ze potom ked mozem tak neviem co. Pre mna je tiez take cudne byt cely den prec - este sa mi to nestalo, ze by som zmysluplne vyplnila cely den. Ako som pisala, vacsinou som do 12-13 doma. Podla toho ci odidem o 8 alebo 9. Ale ak by som nasla napr. najaky dobry kurz, ktory by mi po RD pomohol v kariere tak to by bolo zaujimave. A prislo by mi to aj ako rozumne vyuzity cas.

beata_k
2. mar 2023

Ja by som si prenajala hotel a spalaaaa 12 hodin 😃

ivangeline
2. mar 2023

Ja by som nechavala aj malu sa certit...Zvykne si,ze sobota je tvoja. ;) Inac ano...kniha v ruke,kaviaren a kamosky,obchody,cvicenie,mozno nejaky kurz ci hobby (tych ja vela nemam xD),kino,divadlo,koncert,no proste,co len chces v ten den. Aj spat... :D