icon

Ako zvládať náročné a energické dieťa?

26. júl 2024

Ahojte, je tu niekto taky komu sa narodilo jedno dieta a povedal si ze dost kvoli tomu ake je to dieta "zive" ? Dcera ma cerstvo 2 roky, myslela som si ze sa trochu ukludni v tomto veku , ale pride mi to skor naopak. Ja ani neviem ako opisat jej spravanie, ona neni zla da sa s nou velmi dobre komunikovat, no odkedy rano vstane, vkuse beha, skace, salie sa, vyprava nonstop, vkuse sa pyta aj na tu istu vec 100 krat, zahrat sa sama vobec nie, vkuse jej niekto musi asistovat , pomahat s niecim . Ja som z toho vycerpana, vidim ze aj manzelovi staci byt s nou hodinu dve a ma dost z nej, podobne babky, kazdy vravi po chvili s nou ze si potrebuju oddychnut. A ja proste ked s nou som cely den niekedy a hlavne ak mam robit pri tom aj ine veci v domacnosti som z toho na nervy, potom som zla....Ma niekto podobnu situaciu ? Ja ked vidim ako niekomu dieta posedi na mieste, alebo sa 15 minut same zahra len ticho zavidim. Citim sa ako totalne neschopna ze jedno decko neviem zvladnut.

Strana
z2
iwesska
27. júl 2024

Tak vzdy sa da veci si zjednodusit. Ako spravne ohrejes, je to rovnako chutne. Ale tak ved si to komplikuj,ked ti to tak vyhovuje😃 Ale potom nepis,ze musis varit,ale ze chces. Ja by som sa obesila,ked som mala oboch doma a este by som mala popri nich varit kazdy den cerstve. Vonku sme boli cele doobedia,aby sa unavili a aspon 1 zaspal.

cukroska
27. júl 2024

Tiež som mala takého staršieho syna. Veľmi živý ,neposedny nikdy pri ničom nevydržal sám ,vždy zamestnal všetkých 😅 Nespával dobre ani v noci ani cez deň. Bolo sa mu treba venovať stále. Ale nevymenila by som ho vtedy aj keď to bolo náročné. A veľmi. Hlavne keď som nastúpila do práce a býval v kuse chorí...
Na krúžky nikdy nechcel jedine futbal hrával a to mu vydržalo do dospelosti. Nikdy by som ho ani ako malého nedostala inde ani neskôr. Teraz je dávno dospelý a dávno už nie hyperaktivny. Pracuje od maturity a venuje sa výlučne práci a priateľke.

tilonka
27. júl 2024

Mate aktivnejsie dieta. Vyzaduje si viac casu a energie, co je narocne. Vy nie ste zrejme tie akcne typy s akcnymi konickami (turistika, bicyklovanie s detmi, vylety, prechadzky pri potoku, a podobne), co je ok, kazdy sme nejaky, no toto by prave vase dieta potrebovalo. Da sa to zvladnut aj s vacsou radostou, ak sa zladite, trochu sa v tom vasom zivotnom style s muzom prenadstavite, a proste si poviete, ze urcite povinnosti (varenie, upratovanie) pockaju alebo sa obmedzia, a podme dat na prve miesto spolocny cas a zazitky (hoc aj pri vareni a upratovani, co sa samozrejme predlzi). Cim bude vacsia, tak ju naucte vediet sa stisit, byt sama so sebou, no domasetka z nej zrejme nikdy nebude, ale bude samostatnejsia, bude mat kamaratky, kruzky ... a bude sa to zlepsovat..

cukroska
27. júl 2024

Také dieťa potrebuje stále program aby sa niečo dialo. My sme boli takmer stále vonku na ihrisku ked sa dalo. Výlety,prechádzky .Ale to je jasné,že vždy sa nedá a nemôže sa dospelý nonstop sni venovať ani prispôsobovať dieťaťu.Uz to treba vydržať a venovať sa mu s láskou a povedať si,že čas uteká rýchlo a všetko bude raz len veselá spomienka.

simona20201309
27. júl 2024

To je presne to, čo vždy tvrdím - deti ktoré sa hrajú nezlostia. Deti ktoré sa nudia, zlostia. Jasne ze sa dcéra nudí kým varis doobeda obed. Jasne ze zlosti. Skáče, beha, vystraja, skrátka sa nudí. Ja som vždy varila rýchle jedla, ideálne zrána. Do 9 som už mala minimálne polievku. To ze je muž HO neznamená, že si jeho slúžka(kuchárka)
Nech si jedlo objedná alebo navarí sám.
Zjednodus si tieto činnosti, nech máš viac času, nech nie si v strese a nech sa nemusíš stresovať. Je dcéra akčná? Urob jej prekážkovu drahu, urob jej priestor kde môže skákať, daj jej aktivity ktoré zabavia každé dieťa - prelievat, presypovat, prekladať vodu, piesok, fazule, cícer..... navliekat cestoviny, koralky, plastelinu, duplo, štetce a farby, kocky, .... milión možnosti. Inšpiruj sa na pintereste.

Strana
z2