icon

Ako zvládať samotu s chorým dieťaťom doma?

10. okt 2024

Ženy povedzte mi, ako zvládate byt doma a chorým dieťaťom same cele dni? Muž robi po-pia, 8-16, cestuje a príde domov o 17:30 cca... Ja som už druhý týždeň sama doma s chorou dcérou, ktorá má 3 roky, je vypísaná zo škôlky pochopiteľne.. Moja imunita chorobe odolávala, posledné 2 dní ale už začínam cítiť hrdlo, mam sopel.. Ona je na ATB 4ty deň, a ja som cele dní s nou zatvorená doma v byte. Duje tu nonstop vetrisko, ani von poriadne nemôžeme ísť, snažím sa vetrat nárazovo, ale s nou ani do obchodu, ani do mesta, proste nikam sa nedá, lebo je chorá. Som tu snou zatvorená, nikto nás nenavstevuje, nemam tu žiadne kamarátky ani rodinu. Uz mi to strašne lezie na nervy, na psychiku, nečakala som ze materstvo je taka samota a izolácia. Muž po ceste ano donesie, nákupi co treba atď, ale príde ráno a zase sme tu samé so soplami, liekmi kvapkami.. Co robiť aby sa človek nebláznil už načisto?
Do tpp sa vraciam začiatkom novembra..

autor
10. okt 2024

@pohodacka03 žena obdivujem ta, ty máš moje zúfalstvo x3 😭
Daleko sme.. Preži to nejak, držím ti palce ❤️

lia2929
10. okt 2024

Autorka uplne ta chapem. Mozno introverti to nepochopia vobec ale ja ako extrovert som to iste zazila minuly mesiac.. syn vkuse tyzden horucky. Potom prisli atb. A 2 tyzdne doma. Realne som sa uz rozplakala a tesila do prace ako nikdy. Su situacie kedy nemozes vziat dieta von .. neviem ci ini beru deti s teplotami chore von …ja tak isto nie…Islo ma uz trafit. Skus vecer relaxacnu kupel, aspon zavolat s kamosmi, pocuvat hudbu vo vani, knizku. A hlavne mysli an to ze je to chvilkove❤️ potom hned ako budes moct utekaj sama alebo s kamosmi smer mesto🤗 ja potrebujem casto aj chvile byt sama. Ak je manzel na sluzobke syna davam rodicom a realne potrebujem byt sama. Proste chill. A vobec mi to nepride sebecke ani nic podobne.

tibor79
10. okt 2024

@ptvw pretože človek si neuvedomuje svoje "šťastie" ak ho nestretne niečo horšie. Smutné. Sú matky, ktoré by za "tieto problémy" dali aj posledné. Neviem, možno to chce zrelosť, vek, skúsenosti, čas.... Aby človek pochopil, čo je podstatné

alexis617
10. okt 2024

No zahraj sa s dcérkou, kotúľaj jej loptičku,stavajte kocky keď ti zaspinka poupratuj si skrine potrieť veci ktoré su sezóne odlož do krabíc ,vydrhni kúpeľňu ,WC ,poprípade omaľuj byt to mi vždy zlepší náladu, poutieraj žaluzie poumývaj okná,vytepuj koberce pre mňa je toto spôsob ako sa dá efektívne využiť čas keď je dieťa choré a musíš byť s ním doma zlepší ti to náladu ja by som nedokázala len tak sedieť zbláznila by som sa s toho

1ryba
Odpoveď bola odstránená
mamickalisticka
10. okt 2024

@tibor79 inak toto je pravda, kedysi som tiež brala soplik ako koniec sveta, ale teraz mám tri deti a keď majú sople, kašeľ, črevnú chrípku, horúčky, proste hocičo, vždy si vravím, že je to dočasné, táto choroba pominie a zas budeme mať kľud. A som vďačná, že máme len chorobu, ktorá ma začiatok a koniec. Aj ked som najviac na svete vyčerpaná tie dni.

amelie2017
10. okt 2024

Doobeda na chvilu s dcerou von a ked pride manzel, daj mu 3/4 hodinku na oddych, oblec sa a chod von..prejst sa, zabehat, nakupit ty, na caj do kaviarne..nie si vo vazeni, mas len chore dieta.

natalka13
10. okt 2024

Najdi si kamaratky a hlavne sa vzchop zena.
Nariekas tu nad uplne nepodststnou vecou.
No ak nevies odhadnut co obliect von 3r dietatu, niekde bude problem. Doteraz ste von nechodili?🙃

ibrunova
10. okt 2024

a inak chodíš do práce,za normálnych, zdravých okolností?

kitycat
10. okt 2024

Ja by som ju nalozila do kocika vo fusaku kludne nech je v teple a chodte sa prejst. Cerstvy vzduch jej spravi isto dobre. Behat nebude ved ma lieky ale na hodinku a pol vybehnite. Ty si vezmi kavu do termosky a kup si daky kolac v pekarni k tomu

dobryden
10. okt 2024

Tak zasa o nic vazne sa nejedna.Len par dni sama doma a mas z toho depresii?Ved sa vzchop a povedz si uz len par dni.Myslim si ze tvoj problem nie je vobec závažný a da sa velmi lahko zvladnut.Poses ako keby si bola s dietatom sama v jaskyni bez svetla a elektriny.

hederamonstera
10. okt 2024

Mam dve chore deti, soplave, noci su uz 2 tyzdne KATASTROFALNE a ano, zacinam byt na prasky, nikam nemozme za ludmi, aby sme to nesirili, ide ma JEBNUUT! Lebo stale sa snazim to vyliecit a ziadna, ani minimalna zmena. Ano, da sa to vyriesit, ze im pustim na cely den telku ale ja sa na rozdiel od predoslej generacie snazim venovat tym detom. Takze autorka ja ta chapem, je to neskutocny tlak na psychiku. Ano, su tu mamicky s postihnutymi detmi, ale to mi nepomaha…obdivujem ich, ze to zvladaju, ja by som si to uz hodila pod vlak ako zienka nedavno

simsalabim
10. okt 2024

@tibor79 vies co? Moja krstna mama (bola zaroven krstnou mamou mojej mamy) vzdy rozpravala, ako dieta rano nakojila a utekala na pole. Na obed sa vratila, dieta nakojila, utekala na pole… dieta muselo ostat doma, “lebo svokrovci by ju hnali”, krby sa starala o dieta. Pri nej bolo, iba ked doma varila ci sa starala o zvery. Ked sa narodilo dalsie dieta, starsie sa staralo o mladsie. Postupne mala deti 4. Najstarsia sa starala o mladsich, neskor sla na pole robit tiez a doma boli iba mladsie. Starali sa o statok a tak… len robota, robota, robota. Ano, da sa povedat, ze krstna toho stihla kooooopec. Ano, stihla. Ale za aku cenu? Vztah s detmi sa vtedy nenosil, robota bola - musela byt - prednejsia, deti sa vychovavali navzajom. Ale nemyslim si, ze to bolo lepsie a ze to je to, co by sme dnes chceli.

martamasarova
10. okt 2024

Autorka na tomto fore sa nemozes stazovat, lebo ti odpovedia dokonale matky... Ja mam tri deti... A poviem ti ked zacnu choriet postupne, cloveku je do placu... Nie pretoze by to nezvladal...ale ta osamelost... Samozrejme nakoniec vždy ochoriem aj ja a keďže im uz nic nie je ... Behaju okolo mna 🙂 treba vydrzat. Držím palce 🙂

abbey1
10. okt 2024

Prepáč, ale nie, po 2 týždňoch 'zavretia' doma sa ozaj netreba zblázniť.
Keď je pekne, prečo nevybehnete na krátku prechádzku, ak dieťa nemá teplotu. Večer máš doma manžela, cez deň môžeš zatelefonovať kamarátke, rodine, trochu sa porozprávať.
Zblázniť sa ozaj nemusíš. Zdravie je aj psychické, nie len fyzické 🙂

fantaghiro21
10. okt 2024

@dannieja joooj veď a ako sa starali o tych 5 deti?
Nestarali.deti si pobehovali kade tade,alebo nechali malé deti vyrevat na dvore zatiaľ kým robili v záhrade.ale áno,takto stíhali...či hodili na koč v zime a takto potom dostali zápal pľúc a zomreli...
A potom je tu ten fakt,že sa naozaj zapájala celá rodina keď mohla a mohla častejšie ,ako dnešné moderné babky .
Ktoré sú chudatka unavené,lebo musia pracovať v robote ...veď ale,keď ich matky stíhali 5 deti , Gazdovská,kravy ,ovce ,polia ,2 záhrady...kto je tu potom ufnukany?
Keď dnešné babky nezvládajú do práce chodiť ako dôchodkyne? Veď kedysi vládali....a starali si nie len o tie zvieratá,záhrady ale aj vnúčatá....

natalka13
10. okt 2024

@simsalabim ale ako bez internetu ta krstna mama vedela tie deti oblliect😄 v ociach dnesnych matiek hrdinka👍

natalka13
10. okt 2024

@fantaghiro21 niesme unavene, venujeme svoj volny cas tomu, comu chceme.
Vy matky ste z coho unavene? Nic nestihate s 1 dietatom.

marianarem
10. okt 2024

@tibor79 Ale ved aj autorka to zvladne, tiez tu za 20 rokov bude. Len sa zdoveruje so svojimi pocitmi. Tvoja mama tu je, ale odkial vies, ako sa naozaj citila? Mozno ju to bavilo, ale mozno nie, kedysi sa zeny tak lahko s pocitmi nepriznavali.

fantaghiro21
10. okt 2024

@natalka13 mam 3 deti y toho jedno dieta s PAS, externe studujem, mam velku zahradu , prerabame dom,a vsetko bez babiek dedkov.. .... Tieto vymozenosti mali len moji rodicia, starali sa o 2deti a boli unavení.NEmali ziadne statky, ziadne velke polia, ziadne zvierata (okrem macky, zajaca sliepok) Preco boli unaveni a mali len 2 deti ?
Ako su ufnukane dnesne matky, su aj ufnukane prehnane babky ....

tibor79
10. okt 2024

@marianarem pravda, pred rokmi tu neboli fóra, kde každý problemik sa musel riešiť s ostatnými (cudzími) dva dni. Nič v zlom inak, len konštatujem a zamýšľam sa, ako to vôbec prežili tie ženy a vychovali sebavedomé zdravé, schopné deti.

hederamonstera
10. okt 2024

@tibor79 sebavedome zdrave a schopne deti? Ja ti neviem, ale mne pride ze starsia generacia su sami traumatizovani ludia, tu na dedine su pomaly vsetci alkoholici😀

marianarem
10. okt 2024

@tibor79 Tak niektore aj tazko, lebo casto sa hanbili zdoverit aj kamaratkam. Spoluziaxkina mama spachala samovrazdu, spoluziakova mama pila, kamarata a jeho troch surodencov mama rovno opustila a nechala ich s otcom. Vacsina to samozrejme dala. Ale napriklad aj.moja mama priznala, ze z doby, ked nastupila do roboty a my do jasiel/skolky, ma v pamati.uplne vakuum. Asi bola na autopilotovi. Proste muselo sa zvladat, tak sa zvladalo. Aj teraz sa musi a zvlada sa. To, ze sa niekto postazuje, neznamena, ze to neda. Niekedy.clovek.len potrebuje pocut, ze nie je sam, co je na tom.
A teda ani zdaleka mi vsetky "produkty" predoslych generacii nepripadaju ako sebavedomi dospeli ludia.

tibor79
10. okt 2024

@hederamonstera tak uvidíš, čo bude z tejto novodobej generácie 😂. Už teraz mi je ťažko

hederamonstera
10. okt 2024

@tibor79 praveze dnesne matky sa snazia vychovat netraumatizovane deti, ktore tym padom budu sebavedome. A to je ta najnarocnejsia praca…oooo ako lahko by som vedela bitkou skrotit tie moje deti, zavret ich v izbe a bol by pokoj. Ale toto ja sa snazim prelomit. A je to kua tazke, to nonstop sebaovladanie. A to je len jedna vec zo vsetkeho

tibor79
10. okt 2024

@marianarem no, a teraz je pravda všetko idealne.... Čo rodina, to problém, rozvrátenosť. Hrôza

marianarem
10. okt 2024

@tibor79 Nie je. Nikdy nebolo a nikdy nebude 🙂

jaass
10. okt 2024

V prvom rade keď dieťa nemá teplotu ísť aspoň trochu von nech nie si stále zatvorena doma. Asi to ti robí najväčší problém. Držím palce nech to ešte vydrzite a aby ste boli čo najskôr zdravi. A nebuďte na autorku take zle 🙂 nie každá mamka zvládame veci rovnako. Niektorá mamka je veľmi rada len doma a niektorá celé dni vonku. A aj tak sme každá mamka naj 🥰

tana85
10. okt 2024

nie si sama, az pridu choroby, tak na tom budem rovnako. zacni citat, kupte si spolocenske hry, chod na prechadzku ked sa manzel vrati, a ked bude dietatu lepsie, chodte von spolu. tie trapne porovnavacky, co sa tu spominali…kazdy si nesie svoj kriz, niekto vacsi, iny mensi. ty to zvladnes, len si sa potrebovala trochu vyzalovat. velmi dobre toto poznam, je to obdobie, skus v tom najst nieco pozitivne, urcite nieco bude, a nepotrva to vecne

fantaghiro21
11. okt 2024

Sebavedonme zdravé deti?
To tie ,čo bijú ,mlátia,tyraju , nevedia sa spratat do kože, pijú,droguju ,vraždia...
Plno narcistickych debilov
Ja vám neviem...že zdravé,sebavedomee
Pomoooc 😆