icon

Ako zvládať samotu s chorým dieťaťom doma?

10. okt 2024

Ženy povedzte mi, ako zvládate byt doma a chorým dieťaťom same cele dni? Muž robi po-pia, 8-16, cestuje a príde domov o 17:30 cca... Ja som už druhý týždeň sama doma s chorou dcérou, ktorá má 3 roky, je vypísaná zo škôlky pochopiteľne.. Moja imunita chorobe odolávala, posledné 2 dní ale už začínam cítiť hrdlo, mam sopel.. Ona je na ATB 4ty deň, a ja som cele dní s nou zatvorená doma v byte. Duje tu nonstop vetrisko, ani von poriadne nemôžeme ísť, snažím sa vetrat nárazovo, ale s nou ani do obchodu, ani do mesta, proste nikam sa nedá, lebo je chorá. Som tu snou zatvorená, nikto nás nenavstevuje, nemam tu žiadne kamarátky ani rodinu. Uz mi to strašne lezie na nervy, na psychiku, nečakala som ze materstvo je taka samota a izolácia. Muž po ceste ano donesie, nákupi co treba atď, ale príde ráno a zase sme tu samé so soplami, liekmi kvapkami.. Co robiť aby sa človek nebláznil už načisto?
Do tpp sa vraciam začiatkom novembra..

Strana
z5
1ryba
Odpoveď bola odstránená
silvia2013
17. okt 2024

@maggie86 lebo je to tak , snad možem mať vlastný názor,či nie? Je to diskusia, tereaz majú naložiť tebe, lebo si napísala svoj názor, aj ked málo sofistikovaný ?
Koníčky nemá autorka? Kamarátky nemá? Rodinu? A iné komentáre nečítam, toľko času nebudem venovať MK, radšej sa venujem rodine. Pekný deň.

silvia2013
17. okt 2024

@senta_sofia presne, nechápem ako s a môže nudiť, tolko skvelých vecí môže robiť s detmi, apropo, ved píše, že ma dieťa, ktorí neposedí. Trošku si protirečí.

salonka22
17. okt 2024

@1ryba "rozvedená žena alebo muž môže deti vychovať rovnako dobre a nemusia mať nijaké traumy" - kde som napísala, že nemajú traumu z rozvodu samotného?? Asi závisí aj od toho, ako ten rozvod prebehol a v akom veku dieťaťa k nemu došlo. Píšem, že rozvedený rodič môže dieťa vychovať rovnako dobre aj sam a dieťa nemusí trpieť tým, že má jedného rodica (napr. ak sa otec predtým o dieťa aj tak nezaujimal a nebol v domácnosti poriadne prítomný). Navyše som ani nereagovala na tvoj príspevok a ty si si z mojej odpovede naň vytiahla jednu vetu bez kontextu. Ale nechajme to tak, nemám čas ani ja a predpokladám ani ty, na doťahovanie sa v komentároch.

sterbulka
17. okt 2024

ja nemam sice chore dieta,ale mam to presne ako ty som na materskej so 7mes.dcerou,ktora cez den spi max 2x30min,inak sa tocim stale len okolo nej cele sni,cele noci,ziadne socialne kontakty a ziaden cas na seba.a tiez mi z toho hrabe miestami,sama na dedine bez rodiny,znamych a kamaratov a ked mi ako bonus zostane doma 8rocak chory a samozrejme to chyti hned aj mala,tak je to na prasky,miestami mi je do placu ked vidim osopleny servitok...lieky,teplota,caje,varenie,lietanie po lekaroch...je to na prasky...ale tak treba sa obrnit trpezlivostou a ja teda ked som mala len syna a bol chory,pokial nemal vyslovene teplotu a nebol odpadnuty,isli sme von lebo to sa fakt nedalo...raz to prejde,treba vydrzat😃prajem vela sil

1ryba
Odpoveď bola odstránená
silvia2013
18. okt 2024

@1ryba to nie je pravda. Možno tvoje deti su neštastne a nevyrovnane-ale netvrd to o vsetkych. 😎

salonka22
18. okt 2024

@1ryba Súhlasím s tebou a myslím, že ty si tiež pochopila tú moju myšlienku, a som rada, že sme to tak civilizovane uzavreli 🙂

1ryba
Odpoveď bola odstránená
silvia2013
18. okt 2024

@1ryba je to vidiet.

gizelova
Odpoveď bola odstránená
Strana
z5